Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוסטין מטרו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המונטגו הייתה כישלון?

כן ולא.

המונטגו, שלא היתה אלא מאסטרו עם תא מטען נפרד, הוצגה ב 84' כמחליפת המוריס איטל, המוכרת יותר כמוריס מרינה.

בניגוד למרינה שהיתה מכונית כעורה ומיושנת, המונטגו עוצבה נאה, ודגמי ה 1.6 וה 2.0 השתמשו במכללים מודרניים יחסית.

מנוע ה 1.6 היה חדש ובעל גל זיזים עליון, תיבת ההילוכים הידנית היתה חדשה אף היא ופותחה בשת"פ עם הונדה היפנית (התיבה עצמה לא היתה של הונדה), ואילו הגרסאות האוטומטיות עשו שימוש בתיבה של פולקסווגן, כמו דגמי פיאט באותם השנים (ריטמו ורגאטה).

כמו כל דגמי אוסטין, רמות הגימור הגבוהות, מייפר (שכונת יוקרה בלונדון) וואנדאן פלאס (מותג עבר של BMC) הציעו פאר רב, שכלל ריפודי עור וקישוטי עץ, לצד איבזור חשמלי מקיף.

דגמי ה 2.0 הציעו ביצועים טובים, ואילו הדגם המוזרק של גרסת ה 2.0 כונה MG.

היתה גם גירסת טורבו, מקבילה למאסטרו, עם מנוע 2.0 מוזן מאייד SU בודד (!) ו 152 כ"ס.

בגירסה זו היתה המונטגו אחת המשפחתיות המהירות ביותר בתקופתה.

התנהגות הביש היתה ממוצעת למדי וכך גם נוחות הנסיעה.

איכות הייצור והגימור, לעומת זאת, היו כמיטב תוצרת הרכב הבריטית, ועד מהרה החלו המכוניות להתפרק ולהתקלף, בנוסף לנזילות שמן אין סופיות, מצמד שאינו ניתן לכיוון וראשי מנוע מתכלים.

לארץ הגיעה המונטגו בעיתוי מושלם; בסוף 86' בוטלה אפליית הנפח למכוניות בעלות מנוע 1.3 ומטה, ומדרגת המס נקבעה ל 1.6.

שער נוח של הפאונד הבריטי, איבזור מלא שלא היה מקובל אז - חלונות חשמל קדמיים, הגה כוח ונעילה מרכזית כציוד תקני - עיצוב נאה ומרווח פנימי מצויין, הפכו את המונטגו ללהיט מכירות ב 87'.

דגם הסטיישן הציע 7 מקומות ישיבה, בסגנון גרסאות הסטיישן של וולבו, וזכה להצלחה גדולה במגזר הדתי.

איכות הגימור הנמוכה ובעיות אמינות, כמו גם "גילוי" הסיטרואן BX, גרמו למכירות לצנוח ב 88', וב 89' כמעט ונעלמה מהשוק.

בשנת 90' יובאה המונטגו ללא סמלי אוסטין, ונמכרה בכמויות נמוכות מאד.

באותה שנה נפסק היבוא.

על הנייר היתה המונטגו מכונית מצויינת, בכביש ממש לא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מטרו במצב מושלם שוכנת לה בירושלים, אם מישהו מעוניין לקנות אני אבדוק אם רוצים למכור אותה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
בניגוד למרינה שהיתה מכונית כעורה ומיושנת, המונטגו עוצבה נאה

ואפילו זכתה, בעת הצגתה, בפרס "מרכז העיצוב הבריטי".

עודד

פורסם
הגרסאות האוטומטיות עשו שימוש בתיבה של פולקסווגן, כמו דגמי פיאט באותם השנים (ריטמו ורגאטה).

באותן שנים היה היצע מצומצם ביותר של תיבות אוטומטיות (מן המדף...) למנועים רוחביים והנעה קדמית.

ולמען האמת - גם הביקוש באירופה לתיבות כאלה היה צנוע מאד...

משום כך נאלצו פיאט ו- BLMC לקנות תיבות אשר פולקסוואגן פיתחה עצמאית עבור ה"גולף" .

אני זוכר כי היה מוזר מאד לראות - בתוך אולם התצוגה של "פיאט" - מכוניות אשר נשאו על מכלוליהן סמל VW.

לדעתי ישראל היתה בין השווקים הבודדים שצרכו "מוטציה" כזאת.

עודד

פורסם

אם אני לא טועה הייתה להם פרסומת 'אוסטין, רכב לכל החיים'

שגררה את הקלישה ש'אי אפשר למכור אותו', וכן אחד האוסטינים היה

מדבר אל הנהג או משהו [אולי מנגנון ששאלו מאיזו בובה מדברת]

The first one to get angry loses

פורסם

i say, would you like to have a cup of tea and biscuits

או יותר משהוא בסגנון של

SOD OFF?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
i say, would you like to have a cup of tea and biscuits

או יותר משהוא בסגנון של

SOD OFF?

אני ממש לא זוכר. זה היה בזמן שיצא הגלאי רדאר של קוברה עם שני

המוטות השקופים שמכוונים קדימה וגם אורגן אורות והוא גם דיבר לדעתי.

*

רציתי לצחוק על 'פרס מרכז העיצוב הבריטי' אבל פתאום נזכרתי

שאני מאוד מעריך ואוהב הרבה עיצובי רכב בריטיים בעצם.

The first one to get angry loses

פורסם

מלא תקלות...!

פורסם

אוסטין מטרו 1.3 ידנית הייתה הרכב הראשון שלי, וקצת מוזר לי לשמוע כאלו קומפלימנטים עליו בשעה שהוא היה בדיחה מהלכת.

שלי היה מודל 1987 שנרכש ב-1999 ב-500 שקל (ונמכר באלף שקל כעבור 8 חודשים as is אחרי שהשבתתי אותו בתאונה, כזה דבר עוד לא יקרה). מה שאני הכי זוכר ממנו זה שה"בומפות" גז שלו היו נוזלות, משאירות פתאום שלולית ירוקה על הכביש, אבל בצורה לא שווה כך שהאוטו לא היה ישר אלא נטה לאחד הצדדים. אם זה היה נטייה לצד ימין - אז מילא, משקל הנהג איזן אותו... אבל אחרת זה היה פשוט מביך ברמות. הנסיעה עצמה הייתה הדבר המוטורי הכי קרוב לרכיבה על סוס. ואם זה לא מספיק, אז היו לו צמיגים במידה מיוחדת שלפני 15 שנה עלו 500 שקל לצמיג - כזכור כמחיר הרכב כולו, מה ששלח אותי לרכוש משומשים ברמלה.

הדבר העיקרי שהרווחתי ממנו היה סיפור טוב לכל החיים, חינוכי לילדים המפונקים של היום.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

לא מבין על מה אתה מתלונן, אתה בעצמך מעיד שקנית גרוטאה שעומדת למות.

פורסם

היא לא עמדה למות, פשוט אף אחד לא רצה לקנות כאלו והן נמכרו בפרוטות, כפי שגם תואר פה בשרשור.

חוץ מזה אני לא מתלונן אני משתף בפולקלור :lol:

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• תוכן חדש...