Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תוכל לתאר איזה סוג רעש אתה שומע? שריקה או משהו בסגנון אחר?

מעין רעש של חריקה, כאילו מתכת במתכת.

שלחו אותי למוסך בלוד, שמענו את הרעש...הוא ניתק את החשמל מהשסתום הזה והרעש נעלם.

הרעש נעשה כאשר המוט עצמו, זז קדימה ואחורה.

עכשיו, זה יכול רעש או של המוט עצמו שזה חיצוני.

או שלחילופין, זה יכול להיות רעש של השסתום עצמו, בתוך הטורבו - אבל זה אני סקפטי.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
היות והיצרן מוכר את הכל, לפי החלק עצמו, כפי שאמרתם.

יודעים להמליץ על מקום\אתר כלשהו לקנות דרכו את החלק המדובר?.

לפי מה שאני רואה, הוא מוחזק ע"י 2 ברגים.

ושם ליד הסעפת, הולך המוט שלו.

שהוא נפתח\נסגר יש לי רעש, ממש לא נעים ולא יפה.

לאחר בדיקה ב"טורבוטבק" אובחן כי שם נמצאת התקלה.

לפני שמחליפים חלקים יקרים רצוי לדעת מהו קוד התקלה אשר נמצא.

בדקתי, ראיתי.

הדגם שלי הוא: 70387498

כתוב אצלהם שזה מתאים למנועי דגם CBZB, אצלי זה CBZ, מעניין אם זה מתאים או לא.

קוד מנוע CBZB=CBZ יישנם מקומות שהייצרן משמיט את האות האחרונה בקוד המנוע.

שים לב ! בחלק מהקישורים לאיביי מדובר על חלקים משומשים או חדשים עם שריטות לכן כבדהו וחשדהו.

THIS IS A BRAND NEW PART BUT HAS SMALL MARKS AND SCRATCHES DUE TO HANDLING OR STORAGE !!!

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
נתתי עוד נסיון וחיפשתי את השם שנתת בגוגל, חוץ מקוד תקלה אחד שמתייחס אליו אין איזכורים לחלק כזה.

לעומת זאת השם שלי החזיר המון תוצאות שימושיות.

חלק מהן אולי יענינו את פותח השירשור, לדוגמא זה סיפור על הריקול שהיה בנושא.

אבל עזוב, כבר למדתי שאתה תמיד צודק, אני תמיד טועה, ואף הוכחה או אתר אינטרנט לא ישנה את זה..

הרי מה זה משנה מה שימושי למשתמש, חשוב מה כתוב באיזה מסמך נסתר שאף אחד לא מכיר עם סמל של וואג עליו.

בו נעשה סדר בדברים.

הטכנולוגיה של שליטה על

הוויסט-גייט בצורה חשמלית נכנסה לשימוש בקונצרן VAG במנועי TSI רק לפני מספר שנים ולפי מיטב הבנתי VAG היו הראשונים אשר הציעו מנוע עם טורבו בעל שליטה חשמלית על הוויסט-גייט בצורה מסחרית לכן אתה לא מוצא מידע רב בנושא עם המינוח של VAG.

פותח האשכול הינו בעל רכב תוצרת VAG, במידה והוא ינסה לחפש מידע בספרות האחזקה של הייצרן לחלק שקוראים לו

waste gate actuator או בתוכנת החלקים ETKA את החלק או אפילו הסבר מפורט כיצד ואיך החלק הספציפי עובד הוא לא ימצא מכיוון שלייצרן VAG יש את הטרמינולוגיה שלו לכן אני מעדיף להשתמש במונח Charge pressure positioner או charge pressure regulator.

גם לפורד ולמאזדה יש את הטרמינולוגיה שלהם בנושא מכלולי הרכב השונים.

לנוחויותך צירפתי מספר קבצים של הייצרן VAG כיצד ואיך הטורבו ברכב של פותח האשכול בנוי והמינוחים הנכונים.

turbocharger.pdf

charge pressure regulator.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

יש את זה גם אצל ניסאן כבר כמה שנים וזה נקרא Turbocharger Boost Control Actuator אבל החבר'ה קוראים לזה מפעיל טורבו או בוסט סרוו.

המינוח פחות משנה כל עוד הצדדים בדיאלוג מבינים במה מדובר.

פורסם

זה מידע, סופר מעניין, מרקו, תודה רבה.

מה שמוזר לי, לפי הבנתי, כתוב כי החלפה של היחידה מחויבת בהחלפה של הסעפת ?.

בו נעשה סדר בדברים.

הטכנולוגיה של שליטה על

הוויסט-גייט בצורה חשמלית נכנסה לשימוש בקונצרן VAG במנועי TSI רק לפני מספר שנים ולפי מיטב הבנתי VAG היו הראשונים אשר הציעו מנוע עם טורבו בעל שליטה חשמלית על הוויסט-גייט בצורה מסחרית לכן אתה לא מוצא מידע רב בנושא עם המינוח של VAG.

פותח האשכול הינו בעל רכב תוצרת VAG, במידה והוא ינסה לחפש מידע בספרות האחזקה של הייצרן לחלק שקוראים לו

waste gate actuator או בתוכנת החלקים ETKA את החלק או אפילו הסבר מפורט כיצד ואיך החלק הספציפי עובד הוא לא ימצא מכיוון שלייצרן VAG יש את הטרמינולוגיה שלו לכן אני מעדיף להשתמש במונח Charge pressure positioner או charge pressure regulator.

גם לפורד ולמאזדה יש את הטרמינולוגיה שלהם בנושא מכלולי הרכב השונים.

לנוחויותך צירפתי מספר קבצים של הייצרן VAG כיצד ואיך הטורבו ברכב של פותח האשכול בנוי והמינוחים הנכונים.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

הייצרן לא מאפשר החלפה של היחידה ללא החלפת של כול הטורבו קומפלט. אומנם באינטרנט תוכל לרכוש את החלק בנפרד אך קשה לי להאמין שתוכל לבצע איפוס של היחידה ללא עזרה מקצועית.

• תוכן חדש...