Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

~

סיטואציה מוכרת. הטיפוס האחרון בסגנון הזה שיצא לי לעבוד איתו הצליח להתקדם עוד ועוד במשך 6-7 שנים עד שהגיע לתקרת היכולת שלו ונפלט מהמערכת. על כך נאמר "בולשיט יכול להביא אותך לצמרת" וגו'. פרק הזמן הלא קצר שציינתי היה בתאגיד בינלאומי גדול, בחברה ממשלתית זה יכול להימשך לנצח.

כשאתה בוחן את המצב שנקלעת אליו חשוב להפריד בין שני דברים: אישיות ופרודוקטיביות. אם אתה מאמין שיש לך קייס נגדו ברמה הפרודוקטיבית - זה הזמן להתחיל לתעד כל פיפס וכל פאשלה, כל מייל שנשלח באיחור וכל אגורה שהחברה הפסידה כתוצאה, כל חופשה לא מתוכננת וכל דבר אחר שיכול איכשהו להתפרש כפגיעה כלכלית בשורה התחתונה שלכם. אחרי תקופה, כשיהיה לך ביד תיק מבוסס עם ראיות מתועדות היטב, תוכל לפנות עם זה להנהלה ולבקש שירחיקו אותו או יעבירו לתפקיד אחר.

אומר לך בכנות, אני בספק אם הדרך הזאת תוביל אותך רחוק, שכן חברות ממשלתיות בד"כ לא מודאגות מדי בנושאים של יעילות ופרודוקטיביות. כמובן תמיד ישנה האפשרות שהחברה שלך מתנהלת בצורה אחרת, אבל הרבה יותר סביר להניח שהיא חלק מאותם 99% שמוציאים שם רע לכל היתר.

אם פרודוקטיבית הבחור מספק את הסחורה ומצדיק את המשכורת, אזי הבעיה שלך היא עם האישיות שלו, ומילת מפתח במשפט הזה היא "שלך". לאור שאר הגורמים שציינת ושלמיטב הבנתי אינם תורמים לסביבת עבודה נעימה, כנראה שהגעת לנקודה בה צריך לעשות שינוי בקריירה ולנסות משהו אחר. זה בסדר, קורה, ואפילו יכול מאד להיות שזה יוביל אותך למקום טוב יותר.

ההחלטה מה לעשות הלאה תלויה ביכולת הבסיסית שלך להבין שהמשרד הוא לא קאנטרי קלאב אלא מקום עבודה. אם אתה לא מצליח להתמודד עם סיטואציה או עם אדם אחר שמכניסים אותך ללחץ - הבעיה היא אצלך. האופי שלך לא מתאים למקום הזה, ואתה זה שצריך לקום וללכת. זה לא אומר ש"הפסדת", זו לא בושה, זה פשוט אומר שהנסיבות השתנו והפסקת להרגיש בנוח, ובמצבים כאלה הדבר הכי חכם שאתה יכול לעשות הוא לקחת צעד אחורה ולחשב מסלול מחדש.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני האחרון שאייעץ לך לעזוב את מקום עבודתך.

אבל, במסגרת זו, אולי ניתן לעשות עוד משהו - האם ניסית לפנות לבוס שלך (האם זה דבר מעשי בכלל ? אני שואל, כי ציירת תמונה שהיא קצת עגומה, בקשר לכל ההתנהלות שם ולא רק לגבי השקרן הפתולוגי) ? (רשמת שפנייה לבוסי/ים יכולה לגרום יותר נזק. למה ? - אם כולם מכירים את "טיב" השקרן ? אין לזה סיכוי להצלחה ולו מזערית ?)

האם תוכל אולי לבקש מהבוס העברה לתפקיד אחר / אפילו חדר אחר / להתחלף עם מישהו בחדר (או במקום שאתה יושב בו ) ?

האם ישנה אפשרות לצאת (מטעם עבודתך) לעבוד קצת מחוץ למשרד ? (ע"מ להקל עליך ולהפחית את המגע עם הנ"ל)

alfa 156 2.5.

פורסם
אל תענה פה, אבל יש לי שאלה: האם יש לך התחייבויות כספיות כבדות למיניהן

שמונעות שינוי בעבודה? כל עוד מדובר באוטו ואישה,

זה לא מה שאמור למנוע ממך לחפש מקום אחר.

כשיש ילדים ובתי ספר וכו' זה כבר ממש לא פשוט.

תחליף כל עוד זה פשוט, סביבת עבודה טובה זה חשוב לבריאות ולאריכות ימים,

באמת, בלי שום סרקזם.

בגדול אין לי כרגע התחייבויות כבדות. מבחינתי זה הזמן הנכון למצוא מקום חדש.

~

סיטואציה מוכרת. הטיפוס האחרון בסגנון הזה שיצא לי לעבוד איתו הצליח להתקדם עוד ועוד במשך 6-7 שנים עד שהגיע לתקרת היכולת שלו ונפלט מהמערכת. על כך נאמר "בולשיט יכול להביא אותך לצמרת" וגו'. פרק הזמן הלא קצר שציינתי היה בתאגיד בינלאומי גדול, בחברה ממשלתית זה יכול להימשך לנצח.

כשאתה בוחן את המצב שנקלעת אליו חשוב להפריד בין שני דברים: אישיות ופרודוקטיביות. אם אתה מאמין שיש לך קייס נגדו ברמה הפרודוקטיבית - זה הזמן להתחיל לתעד כל פיפס וכל פאשלה, כל מייל שנשלח באיחור וכל אגורה שהחברה הפסידה כתוצאה, כל חופשה לא מתוכננת וכל דבר אחר שיכול איכשהו להתפרש כפגיעה כלכלית בשורה התחתונה שלכם. אחרי תקופה, כשיהיה לך ביד תיק מבוסס עם ראיות מתועדות היטב, תוכל לפנות עם זה להנהלה ולבקש שירחיקו אותו או יעבירו לתפקיד אחר.

חשבתי על תיעוד והרשימה הייתה הופכת לרשימה מאוד ארוכה, אבל אז הבנתי שככל הנראה הוא יצליח לתחמן ולייפות את הבעיות לטובתו. הוא טיפוס כזה.

אומר לך בכנות, אני בספק אם הדרך הזאת תוביל אותך רחוק, שכן חברות ממשלתיות בד"כ לא מודאגות מדי בנושאים של יעילות ופרודוקטיביות. כמובן תמיד ישנה האפשרות שהחברה שלך מתנהלת בצורה אחרת, אבל הרבה יותר סביר להניח שהיא חלק מאותם 99% שמוציאים שם רע לכל היתר.

המשרד בו אני עובד אינו דוגל בביצועי עובדים, אין בו הערכות עובד, ולא אכפת להם מהמתרחש ביום יום. כן, זה נשמע נורא, אבל זו המציאות. יש לנו מנהל כללי שנמצא במשרד שלו, בקושי יוצא ממנו, לא אומר שלום ובוקר טוב, והכי מצחיק שעד לפני שנה הוא כלל לא ידע מי אני ושאני עובד במשרד (יש עוד כמה סיפוריים הזויים).

אם פרודוקטיבית הבחור מספק את הסחורה ומצדיק את המשכורת, אזי הבעיה שלך היא עם האישיות שלו, ומילת מפתח במשפט הזה היא "שלך". לאור שאר הגורמים שציינת ושלמיטב הבנתי אינם תורמים לסביבת עבודה נעימה, כנראה שהגעת לנקודה בה צריך לעשות שינוי בקריירה ולנסות משהו אחר. זה בסדר, קורה, ואפילו יכול מאד להיות שזה יוביל אותך למקום טוב יותר.

ההחלטה מה לעשות הלאה תלויה ביכולת הבסיסית שלך להבין שהמשרד הוא לא קאנטרי קלאב אלא מקום עבודה. אם אתה לא מצליח להתמודד עם סיטואציה או עם אדם אחר שמכניסים אותך ללחץ - הבעיה היא אצלך. האופי שלך לא מתאים למקום הזה, ואתה זה שצריך לקום וללכת. זה לא אומר ש"הפסדת", זו לא בושה, זה פשוט אומר שהנסיבות השתנו והפסקת להרגיש בנוח, ובמצבים כאלה הדבר הכי חכם שאתה יכול לעשות הוא לקחת צעד אחורה ולחשב מסלול מחדש.

למען האמת אני כבר הבנתי את זה מהיום הראשון. לא קל למצוא עבודה בי-ם, ומהרגע שנכנסתי למשרד והבנתי לאן נכנסתי, החלטתי לזרום עם המצב בתקווה שמשהו ישתנה.

אני האחרון שאייעץ לך לעזוב את מקום עבודתך.

אבל, במסגרת זו, אולי ניתן לעשות עוד משהו - האם ניסית לפנות לבוס שלך (האם זה דבר מעשי בכלל ? אני שואל, כי ציירת תמונה שהיא קצת עגומה, בקשר לכל ההתנהלות שם ולא רק לגבי השקרן הפתולוגי) ? (רשמת שפנייה לבוסי/ים יכולה לגרום יותר נזק. למה ? - אם כולם מכירים את "טיב" השקרן ? אין לזה סיכוי להצלחה ולו מזערית ?)

האם תוכל אולי לבקש מהבוס העברה לתפקיד אחר / אפילו חדר אחר / להתחלף עם מישהו בחדר (או במקום שאתה יושב בו ) ?

האם ישנה אפשרות לצאת (מטעם עבודתך) לעבוד קצת מחוץ למשרד ? (ע"מ להקל עליך ולהפחית את המגע עם הנ"ל)

כשיש פרוייקט מחוץ למשרד אנחנו נוסעים ביחד. כבר דיברתי עם אחד מהאנשים הבכירים (שאגב הוא פוטר לפני מספר ימים) על הנושא והוא המליץ לי לחפש מקום אחר.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אנשים שממציאים מציאויות אלטרנטיביות סובלים מהפרעת אישיו, וזו תופעה מאוד מוכרת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3020667,00.html

אם תתייחס אליו כאדם שסובל מלקות, במקום לשפוט אותו כאדם מהשורה, זה פחות יעצבן אותך.

אבל בין השורות שלך עולה בעיה יותר מהותית, ששכנך לחדר הוא רק הסימפטום שלה, אתה עובד במקום עבודה שלא מאתגר אותך שכלית ומקצועית.

זה מתכון לחיים בלי סיפוק, לכן כדאי לך לחפש כיוון אחר מקצועית, כשבינתיים יש לך פרנסה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הכתבה מעניינת והיא גרמה לי לשנות מעט את הגישה כלפיו. בקשר למקום העבודה, בדיוק חבר שלי שנמצא במחלקה אחרת והוא גויס איתי באותו היום ויצא ששנינו מאותה חברה דיבר איתי על חוסר המוטיבציה שלו לעבוד כי במקום ההזוי הזה. הוא היה בשני ראיונות אתמול והמליץ לי להמשיך לשלוח קו"ח. שנינו נכנסנו למשרד הנ"ל אחרי שעזבנו ארגונים גדולים ורציניים (אני מניח שחיפשנו קצת שקט נפשי ללא לחץ).

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

להתייחס אל אחד כזה (שקרן כפייתי) כאל אחד שסובל ממוגבלות תהיה טעות לדעתי.

הכי טוב יהיה לנתק איתו קשר (אני מקווה שאתם לא בקשר מחוץ לעבודה), ואם אי אפשר (אני יכול להבין אותך, זאת עבודה נוחה שאתה לא ממש שש לעזוב), אז להתייחס אליו באדישות, ולהגביל את האינטרקציה איתו ל"כן/לא/היי/ביי/שחור/לבן".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל בין השורות שלך עולה בעיה יותר מהותית, ששכנך לחדר הוא רק הסימפטום שלה, אתה עובד במקום עבודה שלא מאתגר אותך שכלית ומקצועית.

זה מתכון לחיים בלי סיפוק, לכן כדאי לך לחפש כיוון אחר מקצועית, כשבינתיים יש לך פרנסה.

אמנם אין לי ניסיון חיים גדול במיוחד, אבל אני לא חושב שהאתגר והעניין בחיים צריך להגיע דווקא ממקום העבודה.

לפעמים מקום עבודה מאתגר יותר מדי הופך לכל החיים שלך, אתה מתמכר לעבודה ושוכח לחיות.

למה רשמתי את זה? בגלל השורה הזאת:

אני מניח שחיפשנו קצת שקט נפשי ללא לחץ

זו לא בושה לרצות מקום עבודה רגוע בלי לחץ. עבודה יכולה להיות רק כלי לפרנסה שתאפשר לך למלא את החיים בעניין ואתגרים שבאמת מעניינים אותך, היא לא חייבת להיות המטרה שלך בחיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
להתייחס אל אחד כזה (שקרן כפייתי) כאל אחד שסובל ממוגבלות תהיה טעות לדעתי.

הכי טוב יהיה לנתק איתו קשר (אני מקווה שאתם לא בקשר מחוץ לעבודה), ואם אי אפשר (אני יכול להבין אותך, זאת עבודה נוחה שאתה לא ממש שש לעזוב), אז להתייחס אליו באדישות, ולהגביל את האינטרקציה איתו ל"כן/לא/היי/ביי/שחור/לבן".

הפסקה הראשונה שלך לא סותרת את השנייה.

ההכרה בלקות פירושה לא להתייחס וגם לא להתעצבן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קצת מלוכלכך, אבל הייתי מתחיל לשאול שאלות את הבוס שלך - למשל ,אם חברך לא מגיע לעבודה או עוזב באמצע היום - אתה נכנס למנהל ואומר "יש לי איזו שאלה/התייעצות,והXXX לא כאן, איך אני יכול להשיג אותו ,בלה,בלה...)

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בבוקר הבוס בא ושאל איפה הוא ואני בחיוך נבוך שמנסה לרמוז, רבאק, תתחילו כבר לעקוב אחריו שהוא... בחופשת מחלה.

שעה אחרי זה הוא הגיע לעבודה ונחשו מה? אתמול הוא הצהיר שהוא חולה עם 38.5 מעלות חום אבל הוא נפגש עם עוד מישהי עד 1 בלילה.

איך אדם חולה נפגש עם מישהי בלילה?

בקיצור, אני כבר מתחיל להגעל ובא לי להקיא את המקום הזה.

פורסם

נסתרות הן דרכי המחרטט.

אתה יכול לקוות שהוא יקודם (לדבריך הוא פוליטיקאי לא קטן, והטבע של אלו הוא להתקדם, גם כשכל קשר בינם לבין מקצועיות הינו מקרי בהחלט) ויגיע במקומו פרטנר ראוי.

פורסם
בקיצור, אני כבר מתחיל להגעל ובא לי להקיא את המקום הזה.

אז תעזוב

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בבוקר הבוס בא ושאל איפה הוא ואני בחיוך נבוך שמנסה לרמוז, רבאק, תתחילו כבר לעקוב אחריו שהוא... בחופשת מחלה.

שעה אחרי זה הוא הגיע לעבודה ונחשו מה? אתמול הוא הצהיר שהוא חולה עם 38.5 מעלות חום אבל הוא נפגש עם עוד מישהי עד 1 בלילה.

אתה לא רואה מה הבעיה? אכפת לך מתוכן הדברים שלו וזה מעצבן אותך כי אין בהם שום היגיון.

למה אכפת לך?

אם זו הצרה היחידה בעבודה הזאת וחוץ מהטמבל ההוא הכל טוב שם (טוב בשבילך, לא לארגון), אז לדעתי זה טימטום לעזוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כנראה הבוס מבין יותר טוב ממך עם מי יש לו עסק, ומוכן להשלים עם זה, כל עוד זה לא פוגע בפרודוקטיביות, במיוחד במקום כמו משרד ממשלתי, שבו פרודוקטיביות זו מילה גסה.

פורסם

שלום,

אם המצב באמת בלתי נסבל בעליל אני הייתי ממליץ לך לעזוב את המקום, שום עבודה לא שווה סבל שלך.

אבל, אם אתה פשוט יכול להתעלם ממנו ולא לשתף פעולה הוא לבד ירים ידיים ויחפש מישהו אחר לספר לו את ההזיות שלו..

הרי אם הוא שופך את הזבל אצלך זה כי הוא מרגיש נוח איתך, ברגע שהוא ירגיש שלא נוח לו הוא יחפש מקום אחר.

מה שגם אנשים כאלה בדרך כלל מחפשים רק אצל מי לשפוך את הלב ולנפח את "האגו".

ולמה הבכיר שפוטר המליץ לך לעזוב את עבודתך? רק בעקבות אותו פרטנר לעבודה .. נשמע קצת הזוי לא?

למה הוא פוטר מלכתחילה? בדרך כלל משרדי ממשלה לא מפטרים אלא אם רצחת מישהו :)

• תוכן חדש...