Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, פירסמתי פה לא מזמן לגבי התלבטות שהייתה לי לגבי כמה רכבים ואופציות.

עשיתי עוד קצת מחקר.

נשארו כמה דגמי מיני שמוצאים חן בעיני,

קיה פיקנטו (קצת יותר יקרה מהאחרות משום מה)

יונדאי i10

שברולט ספארק

סיטרואן c1 (למרות ששמעתי דברים כמו "בארץ לא יודעים לטפל במכוניות צרפתיות)

סוזוקי אלטו ירדה מהפרק כי קצת קראתי דברים לא מחמיאים , לגבי בטיחות ונוחות.

דייהטסו סיריון גם ירדה כי פחות אהבתי את הנהיגה עליה..

--

התקציב שלי הוא בין 30-40 אלף...

חשוב מאוד שהרכב יהיה מספיק עמיד בשביל ליסוע 3 פעמים בשבוע בממוצע ירושלים -תל אביב הלוך חזור, ובנוסף פעם ב שלושה שבועות +- נסיעה מירושלים לצפון הלוך חזור.

השאלות הם כאלה :

האם בשביל הצרכים שלי שהם בעיקר מה שציינתי למעלה, אוטו מיני כזה יספיק? 1000 סמ"ק זה מספיק חזק?

וכמובן מה הכי מומלץ מכל מה שציינתי? (אם יש עוד אופציות אשמח לשמוע)

מבחינת צריכת דלק, אמינות , בטיחות , נוחות, ועמידות.

תודה מראש!

פורסם

ידני/אוטומט?

בכל מקרה, מהקטגוריה הנ"ל לנסיעות בינעירוניות שווה לך לבדוק סקודה סיטיגו/סיאט מי, שתיהן חזקות מספיק (בגרסה הידנית, אני לא יודע איך הן בגרסה הרובוטית), מרווחות, חסכוניות ובטוחות (5 כוכבים).

מבחינת מה שציינת, ספארק עם מנוע 1200 היא חזקה ומרווחת, נסעתי על אחת די הרבה, לא יודע איך היא מבחינת בטיחות/עמידות.

פורסם

ממליץ על ספארק. הכי חזקה בקטגוריה ומתאימה יותר מכל שאר המכוניות בקטגוריה שלה לדרישות שלך.

פורסם (נערך)

הפיקנטו בטיחותית, מאובזרת פחות מצטיינת בחיסכוו לעומת הסיטרואן שהיא מאוד חיסכונית אבל חסרת איבזור, תא מטען קטן יותר ופחות שקטה, לגבי עניין הטיפולים אין שום בעיה של ידע.

הספארק תהיה זריזה יותר, היא גם מאובזרת, ואני אישית גםצאהבתי אותה.

אם מאוד חשוב לך החיסכון לך על הפיגו, אם לא תבדוק את הספארק והשברולט.

אגב הסיטרואן c1/פיגו 107 וטיוטה אייגו זה אותו רכב.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה נעול על מיני אז לדעתי הפיקנטו מציעה קצת יותר מהשאר (בעיקר בשנתונים האחרונים), ברור שתוכל לעבור את הנסיעות האלו בשלום אבל האמת שבגלל תנאי הדרך הלא אידיאליים (מבחינת שיפוע) הייתי בודק במקומך גם רכבים עם נפח קצת יותר גדול

פורסם

אכן שכחת לציין את הפרט החשוב ביותר - האם מדובר ברכב ידני או אוטומטי?

אני מניח שידני כי ציינת את שברולט ספארק, שמגיעה רק עם גיר ידני.

הרכבים שציינת יהיו מספיק עמידים בשביל לנסוע שלוש פעמים בשבוע מתל אביב לירושלים וחזרה. השאלה היא לא הרכבים, השאלה היא אתה. כי הרכבים האלו הם רכבים עירוניים והם נועדו לנסיעה עירונית. אתה לוקח אותם לפינות שהם לא תוכננו להתמודד איתם, אבל זה לא אומר שהם לא יצליחו.

אני אענה לך בדוגמא - תן לסופו שחורציאניטיס או יוגב אוחיון כדור כדורגל. הם לא ידעו לבעוט בו? ידעו, אבל פחות טוב ממה שערן זהבי ידע.

אתה קונה את הסופו של המכוניות, זורק אותו למגרש כדורגל ושואל אם הוא יהיה חלוץ טוב. הוא יהיה חלוץ, כנראה שלא טוב.

לשאלתך, שברולט ספארק מגיעה עם מנוע 1,200 סמ"ק בחלק מהדגמים והיא הזריזה ביותר והמתאימה ביותר למשימה. אבל, קח בחשבון המון תלונות על אמינות לקויה של הרכב לטווח הרחוק כולל סקרי אמינות לא מחמיאים מחו"ל.

סיטרואן C1/פיג'ו 107/טויוטה אייגו זה אותו רכב ומדובר במכונית חסכונית מאוד. ממש ממש חסכונית. אין שום בעיה של טיפול ברכבים האלו בארץ, מי שאמר לך את זה הטעה אותך. אבל, מבפנים הרכב נראה ומרגיש כמו רכב צעצוע. יסע לצפון, אבל פחות כיף.

קיה פיקנטו או יונדאי i10 איכותיות למדי אבל אם מדובר בגרסה הידנית שלהן הביצועים מעט חלשים ואם מדובר בגרסה האוטומטית צריכת הדלק גבוהה.

בשורה התחתונה - אני במקומך הייתי מחפש מאזדה 2 או סוזוקי סוויפט. סופר-מיני יפניות אוטומטיות, אמינות, מרווחת ובעיקר עם מנוע 1,500 סמ"ק חזק שיתן לך את הפריוויליגה לנסוע בכביש מהיר כשווה בין שווים ולא כאנדרדוג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי הקטנות הללו עם נפח של 1 ליטר והספקים בתחום 60-70 כ"ס לא מתאימות כלל לנסיעה קבועה לירושליים.

עשיתי בסך הכל 2 נסיעות כאלו לירושליים עם 107: המשמעות היא נסיעה בעליות על 90 קמ"ש בסלד 3500 בערך ובלי יכולת אמיתית לעקיפה "נעימה" (כלומר תוכל לעקוף אם תרד בהילוכים עוד יותר ותעלה בסל"ד אבל זה פשוט לא כיף-אתה תרצה הלעשות את זה רק כשאין ברירה).

לעומת זאת נסעתי מספר פעמים לב"ש והנסיעה על כביש מישורי היא סבבה. (ואל תפחד מכאבי גב- הכיסאות נוחים) .

בנוסף לאלו שהזכרת יש את הפולקסווגן אפ עם מנוע ליטר אבל בגרסא החזקה יותר (שווקה רק מ2014 אבל אולי גם סיטי גו שווקה כך ב2013) שיסתדרו גם בעליות וגם חסכוניות. יעלו קצת מעל המחיר שציינת בגלל שאין כאלו בנות 3 שנים.

לגבי הבדיחה שסיפרו לך על טיפול בC1 : ה107/ C1 הן טויוטה בכל מה שקשור למנוע/ חשמל. ונדמה לי שגם גיר...

• תוכן חדש...