Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ואיך שכחתם: אנשים לא מדליקים אורות כי לוח השעונים ותאורה פנימית תמיד עובדת בחלק מהרכבים. ואז אין תאורה מקדימה ומאחור.

עריכה אחרונה על ידי darkmanxxx

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קובי צודק מאוד. תורמת לתופעה העובדה שברכבים כאלו תאורת לוח השעונים דולקת קבוע ובחוזקה גם כשהאורות החיצוניים כבויים. הנהג בחושך רואה לוח שעונים מואר , תאורה מקדימה - יופי !

שמתי לב שהתופעה נפוצה מאוד משום מה אצל נהגות...

פורסם

גם לי יש לדים מקדימה, והם לא מאירים בשיט בלילה (עם כל הכבוד שהם חזקים מאוד). אז כל עניין הלדים זה פוזה נטו של אנשים מטומטמים חסרי אחריות.

אני תמיד מסמן לאותם אנשים להדליק אורות, אבל רובם בשלהם. לא מעניין אותם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יצרנים (לא רק של מכוניות, של כל מוצרי צריכה) משקיעים יותר ויותר במנגנוני idiot proof.

לדעתי תוך מספר שנים לא רב מערכת הדלקת אורות אוטומטית ללא אפשרות כיבוי + נורת בלם LED שלא נשרפות יהיה בכל רכב, מה שיפתור את הבעיות הנ"ל.

לא צריך שום מערכת התראה לנהג, לא נורת חיווי ולא שום דבר. פשוט זה צריך לעבוד אוטומטי כשיש בכך צורך ולהיות maintenance free. בלי צורך בבדיקה או בהחלפת נורות.

וזה לא משהו בילתי אפשרי בטכנולוגיה של היום.

פורסם

כשגיליתי נורת בלם אחורית שרופה אצלי בפאביה באמצע הלילה (אני בודק עצמאית מול הקיר), עוד בבוקר למחרת היא הוחלפה.

מי שנוסע עם אורות בלימה שרופות הוא פשוט חסר אחריות. אגב, התופעה נפוצה ואני נתקל בה לא מעט לאורך השנים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מזכיר לי את השרשור של ההוא שרצה לבטל את הטסט השנתי. אם אנשים מגיעים לרמת הזנחה כזאת כשיש טסט בשנה, אני לא רוצה לדעת מה היה קורה בלי טסט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יש עוד תופעה מסוכנת,

הרבה כלי רכב שנוסעים עם תאורת DRL שהיא מקדימה ובגלל העוצמה שלה הנהגים רואים את הכביש אבל לא טורחים להדליק אורות.

מאחור אין ! אור בכלל ולא רואים אותו על הכביש אלא אם הם לוחצים על הבלם.

פשוט טירוף ששמים תאורת LED חזקה כל כך ב DRL שנותנת לנהג לחשוב שיש לו אורות

בעיקר קיה ספורטאז', מסנוור יותר מקסנון מה שהולך לו שם בDRL.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

בעניין ה- DRL יום אחד אני עושה הליכה, ורואה את דודה שלי נוסעת עם ה- 208 החדשה שלה עם תאורת יום - בלילה. מאחור שום דבר לא עובד.

שאלתי אותה למה היא נוסעת בלי אורות, היא היתה בהלם.

פורסם

כשגיליתי נורת בלם אחורית שרופה אצלי בפאביה באמצע הלילה (אני בודק עצמאית מול הקיר), עוד בבוקר למחרת היא הוחלפה.

לפני זמן במהלך שירות מילואים קיבלתי רכב צבאי במצב מוזנח לנסיעה לילית ארוכה מהקרייה לרמה"ג.

כבר בחניון בבדיקה מהירה ראיתי שיש רק אור בלם אחד ופנס חזית יחיד של אור מעבר (נמוך). לא היו לי נורות ספר , לא היה מי שיסדר לי ולא היה רכב חלופי.

אלתרתי פתרון כפול - בכל לחיצה על הבלמים תפעלתי ידנית את מתג אורות הערפל האחוריים כתחליף ותגבור לאורות ברקס.

שיניתי את גלגלת כיוון הגבהת האורות מ - 0 ל - 3 ונסעתי עם אורות דרך גבוהים , כך שכמעט ולא סנוורו. (האלומה הייתה מאוד נמוכה בדרך זו).

למחרת קצין הרכב קיבל כבר על הראש...

פורסם

נורית אזהרה שמתריעה על נורת אור בלם שרופה הופיעה בוולבו החל משנת 74' ומאז הפכה לציוד תקני.

גם בסובארו היתה נורית כזו החל משנת 80'.

תאורה קבועה בלוח המחוונים היתה תמיד בסיטרואנים החל מה GS של שנת 71', ובסימקה-מאטרה באגרה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא יודע מה עם אנשים, כשנשרפו לי המנורות ברקס לפני כמה ימים, לא גיליתי את זה כדרך קבע, אלא כל פעם שאני בולם או עושה רוורס אני מסתכל על האורות. קצת אובססיה, אבל שווה. ראיתי-סידרתי תוך יום. זה דבר בטיחותי ביותר.

פורסם

בניסאן שהיתה לי הוספתי פנס בלימה שלישי שלא היה במקור. בחלקו האחורי (זה שפונה לכיוון הנהג) קדחתי חור קטן (4 מ"מ) ואז בלחיצה על הברקס ניתן היה לראות במראה אם אור הבלם פועל או לא. במיצובישי רואים את האור מוחזר מעט על ידי החלון האחורי. אורות בלימה הם חשובים ביותר וחבל שהם לא זוכים לתשומת הלב הראוייה. במיוחד חמורה בעיני העובדה שהאוטו שלי עבר שני טסטים עם נורות 24 וולט עמומות ביותר.

אגב, אותו מכון העביר רכב אחר שלי (אספנות) טסט מבלי לגלות שאחד הפנסים מוצלב, כלומר ימין אור דרך, שמאל אור גבוה, או ימין אור גבוה, שמאל אור דרך.

:turn-l:
פורסם

מתעלק - תוך כמה זמן אפשר לשרוף 2 נורות ברקס (הימני זה רק מחזיר אור מהתאורה שלי, לא אור ברקס) ו3 נורות בפנס הבלימה הגבוה, ועדיין לעבור טסט בלי בעיה?

20141206_122849.jpg

פורסם (נערך)

^^

כנראה שיותר משתלם לו למכור את הרכב (יש שם שלט מכירה, לפי איך שזה נראה) מאשר להתעסק עם החלפת הנורות. ;)

רק על זה הייתי מוריד לו 50 ש"ח מהמחירון בתור נקודת התחלה. מעניין מה המצב של הקדמיים.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ

• תוכן חדש...