Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני חדש בפורום , לאחר חיפוש לא מצאתי כל כך תשובות מתאימות.

ברשותי מס' רכבים , אני מעוניין לעשות טיפול מקיף לטויוטה קורולה 2008

קצת רקע- האוטו 190 אלף ק"מ עד 150 אלף ק"ב טופל בשמן 10W 30 פשוט לא אצלי במוסך מורשה

ולאחרונה אני מנסה לשפר , ולעשות " יישור קו " בכל הקשור לאחזקה ושיפור ביצועי הרכב.

לקראת 110 אלף ק"מ אני רואה בספר טיפולים שהחליפו שמן גיר - "T\W75 זה מה שרשום בספר טיפולים .

לפני כ15K בוצע טיפול תקופתי (שמן,פילטר ,מסנן אוויר) השמן הוא: MEGUIN 5W-40.

איזה שמן מומלץ להחליף? האם כדאי לי להחליף מצתים , פילטר שמן , מסנן אוויר, פילטר למזגן , שמן גיר ??

ובמידה וכן , באיזה מותגים מומלץ להשתמש .

האם כדאי להוסיף תוסף לפני הטיפול ? ושל איזה חברה?

תודה רבה !!!

אור :-D

פורסם

דווקא יש הרבה מידע.

לקורולה רובוטית שמן 10W30 או 5W30 מומלץ סינטטי מלא API SL. שמן 5W40 הוא overkill. מותגים לא חסר-valvoline, agip ואם יש לך כסף אז רויאל פרפל. שמן מנוע צריך להיות מוחלף כל 15K או שנה, אני חושב שכדאי לקצר מרווח טיפולים ולהחליף פעם בחצי שנה ללא תלות בק"מ.

מסנן אוויר מקורי כל שנתיים (אך בתנאי נהיגה כמו בישראל לדעתי מומלץ כל שנה).

שמן הגיר צריך להיות מוחלף כל 4 שנים. שמן מקורי של טויוטה בלבד בצמיגות 75W. אני מחליף פעם בשנתיים ללא תלות בק"מ. לימוד קלאץ' מחדש גם מומלץ לבצע לפחות פעם בשנה למרות שהמוסכים המורשים יגידו לך שאין הנחיה כזו.

פלאגים מוחלפים כל 90 אלף ק"מ (לדעתי שווה להוריד את מרווח ההחלפה). אם הרכב עובד תקין אין צורך בתוספים. אולי איזה K44 פעם ב10 אלף ק"מ.

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה !!

"סנן אוויר מקורי כל שנתיים (אך בתנאי נהיגה כמו בישראל לדעתי מומלץ כל שנה). "

לגבי המסנן אוויר כמו שרשמת , אני מחליף כל 25 אלף ק"מ . ואני קונה תחליפי ( העלות כל כך נמוכה )

שאני מאמין שאני חוסך את הסכום בדלק לכמות ק"מ .

האם מומלץ רק מקורי?!

"לימוד קלאץ מחדש"

מה הכוונה? סליחה על הבורות...

ושוב !! תודה על ההסבר .

פורסם

דווקא על מסנן אוויר מקורי לא הייתי חוסך. יש הבדלים באיכויות ובחומר שממנו הוא עשוי.

לגבי לימוד קלאץ' (או איפוס קלאץ') מחדש-בצע חיפוש.

פורסם

מתן לפעמים אתה הורג אותי עם ההמלצות שלך.

שמן מנוע - פעם בשנה או 15,000. רוצה להחמיר? פעם בשנה או 10,000, אין שום טעם להחליף בפחות מזה. זריקת כסף לפח. אנחנו מדברים על שמן סינטטי מלא ומדובר במנוע מודרני ויעיל.

צמיגות שמן המנוע - רק 5W30, אין מקום להמליץ או להשתמש ב 10W30, מיותר.

פילטר אוויר - מקורי בלבד, לא ממליץ על תחליפי. פעם בשנה להחליף?? למה??? פילטר אוויר אינו מתיישן ומושפע רק מקילומטרז'. פילטר אוויר מתוכנן להחזיק כמה עשרות אלפי קילומטרים, אני מאמין שהוראת היצרן בנוגע לקורולה מדברת על 45,000 ק"מ. רוצה להחמיר? תוריד שליש, לא יותר מזה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נוזל תיבת הילוכים ידנית לא עובד קשה ולכן נשמר לאורך זמן. יחד עם זאת מומלץ לבצע החלפה יזומה של הנוזל ולו רק בשביל לשמור על טריותו ותכונותיו החיוניות. עלות החלפה פעם ב 60,000 ק"מ זניחה ולא יכולה להזיק.

עם זאת בדוק את הנחיות היצרן בספר הרכב, אני נוטה להאמין שכן יש הוראה לבצע החלפה יזומה של שמן הגיר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...