Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי את המליבו הדור הקודם. רכב חזק ביותר. הכי חזק בקטגוריה.

אני בוודאות הייתי לוקח אותו.

במחשבה שניה - היה לי רכב מדרגת מנהלים בסביבות המחיר של המליבו.

בחרתי בסופו של דבר להחזיר את הרכב ולקנות לי רכב לבד.

המחיר ששילמתי מידי חודש בהפסד שכר והפרשות, מס מטורף - גרם לי להעיף את הליסינג ולקנות לבד.

לליסינג יתרון עם נוסעים המון ק"מ. והמליבו החדשה בטח שותה לא מעט.

אנשים לא מבינים כנראה את החישוב של אובדן ההכנסה...

נניח המשכורת יורדת ב 4 אלף לפחות לרכב שכזה. אם עבדת 20 שנה, שתפרוש או תעזוב העבודה , מדובר בהפסד פיצויים של 80 אלף שקל

פורסם (נערך)

מדובר ברכב חברה. אני משלם רק שווי מס בלי שום פגיעה בתנאים סוציאליים. תסכים איתי שכל רכב שאקנה, גם סוזוקי אלטו, יהיה יותר יקר לאחזקה מזה....

בבקשה אחרי שתקבל את האוטו לעלות תמונות ולא להיות אגואיסט[emoji6] צבע שחור או אדום רק יוסיפו.

חכה עם התמונות.... עדיין לא סגור. קצין הרכב בודק עבורי את העלות החודשית של המליבו. ייתכן שבגלל שמדובר ברכב עם שוק לא חזק במיוחד אז חברות הליסינג מחכירות אותו יקר משמעותית מאשר נניח מזדה 6.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם (נערך)

ברשותך, אתעלק על הנושא.

גם אנחנו במצב זהה, לאחר שלוש שנים ו-80,000 ק"מ עם פאסאט שמלבד טיפולים שגרתיים וצמיג שהחזיר את נשמתו לבורא - 0 תקלות, אפילו לא החלפת מצמדים.

הנציג של חברת הליסינג (קל אוטו) הציע את הניסן אלטימה שאמורה להגיע לקראת פברואר. האמת שאני לא מתלהב. שווה משהו? :roll:

חשוב לי שיהיה מרווח מאחור, בוסטר ו -2 סלקלים, כמה שיותר מאובזרת ומפנקת וכמובן לא לרדת מ-160 כ"ס שיש כרגע. חשבתי לעשות נסיעה על הסופרב החדשה ועל המליבו או לפזול לכיוון הג'יפים...

עריכה אחרונה על ידי edan839

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
+1

לא רואה איך תמצא רכב עדיף על המאליבו.

בן.

בקלות האמת.

החיים הם לא 0-100 ורכב הוא קצת יותר ממנוע נטו...

המליבו הגם שאינה רעה, אינה מצטיינת בכלום חוץ ממנוע חזק, ויש חלופות עדיפות ממנה בהרבה, גם אם הן חזקות פחות.

פורסם
בקלות האמת.

החיים הם לא 0-100 ורכב הוא קצת יותר ממנוע נטו...

המליבו הגם שאינה רעה, אינה מצטיינת בכלום חוץ ממנוע חזק, ויש חלופות עדיפות ממנה בהרבה, גם אם הן חזקות פחות.

צודק החיים הם לא 0-100. אבל גם בין 80-120, אין לה מתחרה במחיר הזה.

אם זה כ״כ קל, אני מזמין אותך לא להצהיר הצהרות, אלא לתת אלטרנטיבות ולהסביר הכיצד יהיו עדיפות.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם (נערך)

אם זה כ״כ קל, אני מזמין אותך לא להצהיר הצהרות, אלא לתת אלטרנטיבות ולהסביר הכיצד יהיו עדיפות.

שוב לא אמרתי שהרכב רע (למרות הביקורות הבינוניות) ואין ספק שהמנוע חיה רעה אבל מונדיאו (בקרוב החדשה פה) ומאזדה 6 הן שני דוגמאות לרכבים עדיפים משמעותית דינמית.

אגב אם מרחב פנימי חשוב השברולט צפופה, גם אחרי ה״שיפורים״ המהירים שניסו לעשות בדגם 2014.

עריכה אחרונה על ידי robertf
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

חברים,

במילה אחת - אכזבה. אחרי כמה שבועות המתנה קיבלתי את המליבו לנסיעת מבחן קצרה (עד שעה בליווי נציג) ולא התרשמתי מדי. לא יודע להצביע על מה לא התחבר לי. הרכב יפהפה, אין ספק, אך משהו בו לא זרם לי. קצין הרכב של החברה שישב מאחור התלונן על רעידות קשות שאני כנהג לא הרגשתי ועל צפיפות. אולי אם הרכב היה אצלי יום-יומיים הייתי חושב אחרת.

אני עדיין לא פוסל את המליבו לחלוטין, אך החלטתי לבחון אופציות נוספות - רכב מנהלים עממי שיהיה נעים, נוח וגם עם כח (וגם מרשים...).

לא רלוונטי (מיושן/לא מתחבר) - פג'ו 508, סיטוראן C5, טויוטה אוונסיס, פורד מונדאו הקיימת (מתי מגיעה החדשה?), אקורד, סובארו B4

אופציות - ניסן אלטימה, מזדה 6, אופל אינסינגיה, סופרב. היתרון הגדול של המזדה 6 הוא שיש תצורת סטיישן (נוח כשיש 3 ילדים קטנים) ושהשווי שימוש שלו הכי נמוך בחבורה.

לא יודע - קיה אלטימה, יונדאי I40

תודה

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם
חברים,

במילה אחת - אכזבה. אחרי כמה שבועות המתנה קיבלתי את המליבו לנסיעת מבחן קצרה (עד שעה בליווי נציג) ולא התרשמתי מדי. לא יודע להצביע על מה לא התחבר לי. הרכב יפהפה, אין ספק, אך משהו בו לא זרם לי. קצין הרכב של החברה שישב מאחור התלונן על רעידות קשות שאני כנהג לא הרגשתי ועל צפיפות. אולי אם הרכב היה אצלי יום-יומיים הייתי חושב אחרת.

לא מתפלא, כפי שכבר אמרתי 0-100 זה לא הכל, וגם ציינתי את הצפיפות.

מה שכן, לא תמיד ניתן להתרשם מרכב בנסיעת מבחן קצרה.

פורד מונדאו הקיימת (מתי מגיעה החדשה?)

רבעון ראשון 2015 ככל הנראה.

משאר הרכבים שהזכרת, מזדה 6 הכי מרשימה במראה, וציינת שזה פקטור...

קיה אלטימה

אופטימה ;)
פורסם

+1

מזדה 6 סטיישן - מכונית מאד מלוטשת וגם יפה מאד (+ שימושיות של סטיישן).

לכל אלו שלא מבינים איך אפשר למצוא מתחרות עדיפות על המליבו - ליטוש זאת המילה, ומהבחינה הזאת המזדה היא ליגה מעל המליבו (וגם ה-508 והסופרב ועוד), עבודת המתלים (שיכוך/ריסון), החיבור בין המנוע לגיר, הנדסת האנוש, איכות החומרים בתא הנוסעים ואיכות ההרכבה, איכות המושבים ועוד - למליבו יש עוד מיילים רבים עד שתגיע לאותה רמה (מלבד המנוע המאד חזק, אבל כמו שרוברט אמר "החיים הם לא 0 ל-100").

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני לא חושב שאתרום רבות לשרשור אבל לא הצלחתי להחזיק את עצמי מלכתוב כמה שורות.

פעם, כשהגשמתי את "החלום הישראלי" ועבדתי ברמת החייל עם מאזדה 3 צמודה ראיתי את ה-C5 החדשה (שהיום היא כבר ממש ותיקה ועדיין הדגם האחרון). אני זוכר שנסעתי אז עם אשתי בבוקר למשרד ואמרתי לה שהמטרה שלי להגיע לרמה הזו בתוך כמה שנים (הייתי צעיר ופעור).

מאז זרמו הרבה מים בנהר (בשתי מילים עליתי לסופרב צמודה וגם צנחתי משם) אבל ל-C5 נשארה פינה חמה בלב שלי. היא אמנם לא חיה רעה מבחינת ביצועים אבל רכב נוח ו-"שלם" למדיי לטעמי האישי.

הסופרב הייתה נהדרת ואני נוהג לשבח אותה כאן לא מעט, אבל למען ההגינות - היא נוחה רק לשני נוסעים מאחור. המקום האמצעי בספסל האחורי הוא סיוט (לתינוק בכיסא אולי לא אבל למבוגר בהחלט סבל). בכל מקרה, לקרוא לה מיושנת זו הגזמנה ולא הייתי עושה זאת.

המאזדה 6 החדשה איכותית בהרבה מקודמתה (על הקודמת כתבתי פה סיקור לא חיובי במיוחד). לדעתי האישית - הראש בראש צריך להיות בינה לבין הסופרב. ושוב, ל-C5 הייתי נותן צ'אנס, אם יש באפשרותך להתארגן על נסיעת מבחן.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

הסופרב רמה מעל כל האופציות מבחינת נוחות , פאר ופינוק. היא היחידה שאפשר לקרוא לה "חצי פרימיום" בעוד שהמאזדה ושאר האופציות הן עממיות נורא.

• תוכן חדש...