Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במאזדה 3 שנת 2008, כ 65K ק"מ בסה"כ. הרכב של אשתי. לפני כחודש נכנסו בה מאחור, על פניו היה נראה רק נזק מינורי לפגוש האחורי, שני חתכים באיזור המספר וקצת עיקום של הפגוש. דלת תא מטען נסגרה ונפתחה ללא בעיות. הוחלפו פרטים עם הנהג התובע.

יום לאחר התאונה הורגשו רעידות הנסיעה במהירות שבין 90-100 שנפסקת מעל ומתחת למהירות הזאת. הרעידות מורגשות במרכב עצמו, ברגליים ולאו דווקא מההגה. אני מקשר את זה לתאונה. בגלל הרעידות ומתוך הבנה שאולי יש צורך בתיקונים מכאניים מעבר לקוסמטיקה של הפגוש, רציתי שהרכב יוכנס למוסך מורשה מאזדה. אשתי לקחה את הרכב, הערכה ראשונית של הפחח הייתה 2000 שקל עבור החלפת הטמבון. לאחר כשבוע הכנסנו את הרכב למוסך, קבענו שם עם שמאי, ציינתי בפניו את עניין הרעידות. אמרו שיעשו כיוון ציר אחורי, ועל הדרך גם איזון גלגלים.

את סיפור המוסך והקומבינות שנעשו שם וכמה יצא התשלום הסופי אשמור למאוחר יותר.

בכל מקרה, אני מגיע לקחת את הרכב, הרכב מלוכלך, הפגוש החדש לא יושב בקו אחד עם הפח בצד אחד. נוסע לכיוון הבית, בדרך אני שם לב שהתצוגה של חיישני הרוורס רק מצפצפת כשמתקרבים לעצם, אבל לא מראה את המרחק כמו שהיה קודם. ומה שהכי מעצבן, הרכב רועד בין 90-100. חזרתי לשם היום, רותח. כי הרי אמרו לי, ביצענו כיוון ציר אחורי, ונתנו לך על הדרך גם איזון גלגלים. נסענו ברכב והוא לא רועד. יצאתי עם אחד הבוחנים לנסיעה, והוא גם הרגיש את הרעידות. אמרו איזון גלגלים, אבל אמרתי הרי הפחח אמר שעשיתם על חשבונכם. רק לציין, על הרכב מורכבים טויו פרוקסס בני שנה ומשהו כמו 8000 ק"מ. לקחתי משם את הרכב בעצבים. היום בערב חזרתי לפנצ'ריה שלי לאיזון נוסף. איזנו את כל ה -4, אבל אמרו שהמשקולות שהוסיפו / החליפו היו מינוריות ולא אמורות לגרום לרעידות. הרכב ממשיך לרעוד כמו מקודם.

מחר אני אחזור למוסך. איך מתקדמים מפה? מה יכול לגרום לרעידות האלה?

המון תודה ולילה טוב

פורסם

יכול להיות שהאגזוז נוגע בגוף.

ואם הפגוש או הכנף נגעו בגלגלים חובה ללכת למכון פרונטים שיבדקו את הסרן האחורי לפי מידות היצרן.

פורסם

הפגוש והכנף לא נגעו בגלגלים. טענו שביצעו כיוון לסרן האחורי. לא קיבלתי עדיין את הפלט.

יש עוד סיבות לרעד בין 90 ל 100?

פורסם
הפגוש והכנף לא נגעו בגלגלים. טענו שביצעו כיוון לסרן האחורי. לא קיבלתי עדיין את הפלט.

יש עוד סיבות לרעד בין 90 ל 100?

בטח בדקת כבר אבל מה בנוגע למשולשים. הייתה לנו מאזדה מהדור ההוא ואלה בדיוק המהירויות שהיא התחילה לרעוד.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

הסתכלו על המשולשים. היה נראה בלאי בבוקסות שלהם, אבל לא כזה שיביא לרעידות.

אעלה בהמשך תמונות של הרכב לאחר התאונה עם מספר מחוק.

פורסם

על מנת להגיע לפתרון מהר אתה צריך לשמור על ראש פתוח ולצאת מהקבעון שזה בהכרח קשור לתאונה.בכל אופן ,אני ממליץ להחליף בצמיגים(אחוריים/קדמיים)

ולראות אם הרעידות מקבלות משמעות נוספת(הגה רועד).בנוסף,בקש מהמכונאי שיבדוק את קרדני הציריות.מניסיוני ,אגזוז שנוגע במרכב גורם לרטט מעצבן בסלד נמוך ולא גורם לרעידות כפי שתארת.

• ספונסר פורום
פורסם

בהחלט יתכן שאין קשר בין התאונה ובין הרעידות.

וכמו שכתבו רעעידות כאלו לרוב מקורן בציריות לא תקינות.

אורן

פורסם

אני עם ראש פתוח, אם יתברר שמדובר בחלקי פרונט מסוימים, אני כמובן אסכים שזה ב 99% לא קשור לתאונה.

בזמן שנעשה האיזון, הוחלפו האחוריים בקדמיים, ללא שינוי.

מה שכן, היום בזמן נסיעה באותה מהירות 90-100, הילוך 4 - רעידות, אם אני משנה בטיפטרוניק להילוך 3 - סלד גבוה - אין רעידות.

פורסם (נערך)

לפני כשנה פגעה בי מכונית מאחור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?502032-%D7%A0%D7%96%D7%A7-%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%A8%D7%99-%D7%9B%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%94

על פניו המכה נראית לא רצינית. לא מזמן מכרתי את הרכב. היגיע קונה, הראיתי לו את דוח השמאי של הביטוח שקבע 6% ירידת ערך והשמאי הפרטי שקבע 10%.

סיכמנו על מחיר ונכנסנו לבדיקה. בבדיקה טענו שהבולמים האחוריים התעקמו כתוצאה מהמכה של התאונה (מוזר שהרכב היה בטיפול במוסך מורשה הונדה ולא עלו על זה וגם לא בטסט) והורדתי מהמחיר שסגרנו לפני הבדיקה כמובן והרכב נמכר.

בכל מקרה, אם נכנסת לקישור בטח היית רואה שלא עשו שם איזו עבודה חריגה, תיקון פח אחורי, טמבון ומכסה תא מטען. על זה המוסך גבה מהביטוח 14000 ש"ח!!! (בערך 25-30 אחוז ממחיר הרכב!) ולמרות המחיר השערוריתי- לא נגעו בבולמים (פעם אחרונה שאני נכנס למוסך הסדר!!!).

מה אני בא להגיד:

1) יש מצב שגם אצלך נפגעו הבולמים האחוריים, כדאי לבדוק.

2) תבדוק טוב ואל תוותר. אם יש צורך קח את הרכב לכמה מוסכים שיבדקו עד שהבעיה תסודר.

בהצלחה,

איתמר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

למען הדורות הבאים -

1. אחד ממכוני הפרונט המאד מומלצים פה קבע שטויו זה זבל וגורם לרעידות, קודם לרוץ ולהחליף את הטויו ואז לחזור אליהם :roll: ואני מזכיר שמדובר בפרוקסס CF1 בני שנה עם אולי 8000 ק"מ.

2. שלחו אותי לעשות איזון גלגלים.

3. כבר כמעט החליפו ציריות.

4. חיפוש בגוגל - mazda 3 shakes הביא אותי לתוצאת החיפוש הראשונה http://repairpal.com/vibration-felt-at-55-mph-225 אמנם מדובר פה על מנוע 2 ליטר אבל המשך תוצאות החיפוש מדבר בדיוק על אותה תופעה בין 90-100 קמש.

5. היום הוחלפה התושבת. תמונות להתרשמותכם. הרעידות נעלמו אגב.

אני מניח שהתושבת אולי הייתה חלשה, והתאונה מאחורה סגרה את הסיפור שלה.

20141030_110135 (Large).jpg

20141030_110141 (Large).jpg

20141030_110150 (Large).jpg

20141030_110208 (Large).jpg

• תוכן חדש...