Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בבקשה תמשיכו לקנות מהם,שיהיה לנו מה לקרוא פה.

ממש לא קשור. אין יבואן נקי וגם לצ'מפיון יש מוסכים טובים שלא זוכים לבמה.

אני גם קיבלתי יחס מזלזל ב 2 מוסכים של יונדאי, אבל אני עדיין מחפש את המוסך שייתן לי שירות טוב ויחס טוב.

בעיות יש גם בלובינסקי, קרסו ובקיצור אצל כולם. אני לא מאמין שיש יבואן "נקי".

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל שים לב לאחד שבולט במיוחד.

כבר הגיע לרמה של שרשור ביום בממוצע נגדם.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אף פעם לא היה לי רכב חדש מהניילונים, אבל אני מתחיל להיות בטוח שאם וכאשר יהיה לי, כף רגלי לא תדרך במוסך מורשה יבואן.

למיטב ידיעתי אין חובה לטפל במוסכי היבואן בתקופת האחריות, אלא מספיק לטפל במוסך מורשה משרד התחבורה, על מנת שהאחריות תמשיך להתקיים.

כפי שכתבתי בשרשור אחר

המחיר המנופח במוסכי היבואן הולך בעיקר על "השתלמויות מקצועיות", מיזוג, ארטיקים, בורקסים ו-wifi בחדר ההמתנה וסעיף "למה כלב מלקק לעצמו את האשכים- כי הוא יכול"

ישנה גרסה שגם רכב חדש באחריות אינו מחוייב לטפל אצל היבואן, כפי שמקובל אצל הרוב. צריך אכן לבדוק האם זה נכון והאם מוסך מורשה משרד התחבורה מספיק.

עושה רושם שספציפית במקרה של צ'מפיון, לאור מה שאנשים כותבים כאן בפורום, המוסכים שלהם על הפנים, בדגש על פליקס, וזאת אומרת שאתה נדפק פעמיים- גם שילמת מחיר גבוה וגם עושים לך עבודה לא מקצועים על האוטו.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הבעיה שאף אחד לא בדק ממימוש אחריות במקרה שהרכב טופל במורשה אבל לא מורשה יבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הטענה היא שאם תטפל במוסך מורשה משרד התחבורה ולא היבואן, לא יאריכו לך אחריות כ"מחווה של רצון טוב".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מטפלים במוסך מורשה של פולקסווגן! עדיף ללכת למוסכים אחרים שמבינים מה הם עושים.

גם אני נכוותי מהם בטיפול הראשון (היחידי) שעשיתי אצלם.

לצערי ולצער רבים, לומדים מטעויות

פורסם

לצערי אני מסכים עם על הנאמר כאן, אני מטפל במוסך מאזדה ושם כמו בכל מוסך יש את העובדים המקצוענים והדייקנים ויש את החאפרים שמזלזלים.

לא פעם כשראיתי את העובד עושה משהו שלא נראה תקין הערתי לו באלגנטיות אבל אז בה מנהל העבודה ודורש מימך ללכת לחדר המתנה מהסיבה הבטיחותית שלא אפגע (אין ביטוח עליי), אלה החוקים.

תראו לי מוסך אחד שמקפיד על הנחיות היצרן, לא סוגרים פלגים עם ידית מומנט במומנט הנדרש, תמיד סגירת יד ע"פ התחושה.

אותו דבר פילטר שמן או כל עבודה אחרת על הרכב, אפילו הרכבת גלגל צריכה להיסגר במומנט המתאים כדי לא להרוס את ההברגות,

שלא נדבר על הדבר הכי לא בסדר וזה פתיחת הפלגים כשהמנוע רותח.

הדבר חייב להיעשות כשהמנוע קר מהסיבה שהחום גורם להתפשטות תרמית לראש מנוע ופתיחה של הפלגים במצב זה יכולה להביא לשחיקת ההברגה בראש עד למצב שהפלאג לא יסגר בעתיד.

פורסם
לא מטפלים במוסך מורשה של פולקסווגן! עדיף ללכת למוסכים אחרים שמבינים מה הם עושים.

גם אני נכוותי מהם בטיפול הראשון (היחידי) שעשיתי אצלם.

לצערי ולצער רבים, לומדים מטעויות

ייראו עינייך מה ידייך מקלידות: טיפלת טיפול במוסך אחד וכבר השמצת את כל המוסכים.

כמה שטויות אנשים מדברים פה על צ'מפיון. לא שהם צדיקים גדולים אבל יש להם מוסכים טובים ואני מכיר לפחות 2 שיש לי נסיון איתם.

האם אתה בעל מוסך במקרה? באיזה טיפול היית וכמה שילמת וממה נכוות?.

בכל מקרה ניראה לי שכמו שבסיום יום הכיפורים שרים "אל נורא עלילה נמצא לנו מחילה בשעת הנעילה" היגיע הזמן לנעול את השרשור הזה שלא מוביל לשום מקום חוץ מהשמצות על כל מוסכי צ'מפיון בפרט ועל מוסכים מורשים בכלל.

פורסם
לדעתי דבר ראשון היית צריך לצלם את השריטות, אבל זה כבר עבר.

הבעיה פה היא נקודתית אבל אולי יכולה להצביע על התנהלות מערכתית של המוסך. תבקש לראות את הסרטונים מהמצלמות ובמקביל תתקשר למנהל מוסך / מנהל שירות - אין דבר כזה שאין מעליהם מישהו.

אני בטוח שאת הרכב רכשת במיטב כספך, אז כדאי שלא יזלזלו בך או בכסף שלך ובנוסף גם לא עשו כלום מבחינת טיפול (מים, מולטימדיה וכו').

סתם פרופורציה, אם היה מגיע אליך מתקין של חברת כבלים / לווין והיה שובר לך / מעקם איכשהו חלק מהקיר היית מגיע עד מנכ"ל אותה חברה בוודאות...אז לדעתי גם כאן אתה צריך לעשות את זה. בשום אופן לא לוותר.

מסכים לחלוטין. ובטח שאני לא מוותר. אני רק בתחילת הדרך. הסיפור הזה יעלה מעלה עם שמות ופרטים מלאים - ואם צריך, יישלח עותק גם לגרמניה!

מבטיח לשתף בכל התפתחות.

פורסם

בארץ אין שום מודעות לאסטטיקה בעבודה במוסך.

היה לי רנו פלואנס 2013 עם ריפודי עור בהירים. כל ביקור במוסך הריפודים והדשבורד חזרו שחורים.

כיום יש לי מאזדה 3 2014, היה במוסך והתיקרה שהיא בהירה חזרה עם סימנים של ידיים.

אני אתן לכם דוגמא ממקומות אחרים בעולם כדוגמת תאילנד, בכל מוסך, בכל מרכז התקנות עובדים אך ורק עם כפפות. אין מצב שהרכב ייכנס למוסך ויחזור עם סימני ידיים או לכלוך.

פורסם

כפפות שומרות על הידיים של הפועל אבל אם הוא לא נקי ומסודר ולא דואג לרכוש שלך, אז השוני היחיד הוא שעל טביעת הגריז על התקרה לא יהיו טביעות אצבעות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עצם זה שהמוסך בא והיציע פתרון זה כבר מראה על רצינות. לפחות עליהם יש מי שמפקח, על מוסך מדרכה או סתם מוסך מורשה משרד התחבורה אין ממש מי שיפקח ולמי תתלונן? למשרד התחבורה? תתבע אותו בבית משפט? כאן לפחות אפשר לפנות לנציג שירות ארצי ולהיפגש איתו (מנסיון בפולו 2002, פגישה עם נציג שירות ארצי פתרה בעיה ש- 2 מוסכים לא הצליחו לפתור).

פורסם
עצם זה שהמוסך בא והיציע פתרון זה כבר מראה על רצינות. לפחות עליהם יש מי שמפקח, על מוסך מדרכה או סתם מוסך מורשה משרד התחבורה אין ממש מי שיפקח ולמי תתלונן? למשרד התחבורה? תתבע אותו בבית משפט? כאן לפחות אפשר לפנות לנציג שירות ארצי ולהיפגש איתו (מנסיון בפולו 2002, פגישה עם נציג שירות ארצי פתרה בעיה ש- 2 מוסכים לא הצליחו לפתור).

במקרה שזה עוד לא היה ברור:

המוסך לא בא והציע פיתרון. המוסך הכחיש כל קשר לוונדליזם (באמת שאין לי דרך אחרת לתאר את מה שראיתי). מנהל המוסך ציין בפני לאחר וויכוחים מרובים ש"בכל מקרה אין מה לעשות פה כי זה פחחות וזה יגרור ירידת ערך".

בנוסף, מרחו שכבת ווקס על השריטות בדשבורד. וזה לא פיתרון של ממש. עם כל הכבוד, הרכב 11 חודשים על הכביש. נראה לך מספק למרוח ווקס על כל השריטות והשפשופים ולהגיד ש"זה פיתרון"?

אתה אומר שכדאי מוסך מורשה? מוסך מורשה לא ממלא מים בטיפול ראשון?? מוסך מורשה לא יודע על מה מדובר כששואלים לגבי עדכון תוכנה למערכת מולטימדיה מקורית??

אומר זאת שוב, לא משתלם להגיע לתל אביב מחיפה בשביל טיפול שאני יכול לקבל בכל כפר בגליל.

פורסם

יכול להיות שהיתה טעות אבל את זה תוכל לפתור מול המוסך ואם לא אז מול נציג שירות ארצי.

אי אפשר לבוא ולהכפיש את כל המוסכים כמו שעשו פה.

גם אני נכוויתי ממוסך אחד של צ'מפיון ומבלי לציין את שמו אני לשם לא אכנס יותר אבל יש מוסכים אחרים שאני מכיר כבר מעל 10 שנים והם בסדר גמור והמחירים שלהם סבירים והכי חשוב- אמינים ומקצועיים.

פורסם

גם אתה נכוות ממוסך אחד של צ'מפיון, הבחור בפוסט הזה נכווה ממוסך אחר, הנה לינק מפורום ואג ששם בחור נכווה ממוסך בצפון

http://www.vagit.co.il/forum/viewtopic.php?f=10&t=13372

אחד מחברי הפורום (שדי פעיל בפורום דיטייליינג גם נפגע מאותו דבר, פגיעה בפח הרכב במוסך מורשה אחר).

אני אישית בעלים של לאון, באתי למוסך מורשה לבצע החלפת מכטרוניקס בריקול, ורק למחרת שמתי לב שמחסה בלוח שעונים שמחפה את שקע ה OBD חסר כי פשוט לא הרכיבו, מה שהצריך נסיעה נוספת למוסף, ולא לקוח לא צריך לבחון את הרכב שלו עם זכוכית מגדלת במוסכי יבואן פרמיון כמו שהוא מחשיב את עצמו וגובה גם מחירים בהתאם....לא הרגשה הכי מקצועית שאת המקבל מהמוסך, אגב באותו מוסך באתי להחליף מנעול תא מטען שנשרף כשהרכב היה בשנת רצון טוב, מנהל המוסך אמר "חבל לך על הזמן את זה לא יאשרו בוא שלם מחיר מלא וסע לשלום" זה נכון שנסעתי שבוע(!) עם בגז' פתוח אבל בסוף אושרה הנחה של 70% על חלק והעבודה שהסתקמה בכמה מאות שקלים שזה גם כסף ( פה דדוקא אציין לטובה את הבחור משירות של צ'מפיון) אבל מנהל המוסך לא הוסיף לעצמו נקודות באמינות.

עוד משהו קטן, המוסך שהוזכר בתרד מחשיב את עצמו לכזה עליטיסתי שלא מוסר הצעות לטיפול בטלפון, יש להגיע למוסך פיזית לפגש עם נציג שירות כדי לקבל הצעת מחיר, כלומר להפסיד שעות עבודה כדי לקבל הצעת מחיר לטיפול 15,000, נכון שאר מוסכי הרשת נותנים ולא יודע מה נסגר עם המוסך הזה.

עוד דוגמה, רכשתי את הלאון ללא ספר הפעלה לנהג, פניתי לצ'מפיון וביקשתי את הספר כמחווה לרצון טוב, זה היה בדיוק שהפסיקו למכור את הצורה הישנה והמתינו לצורה חדשה, התשובה שקיבלתי " 130 ש"ח בבקשה". זה נכון שהם לא חייבים לי כלום אבל לצורך השוואה, חבר רכש אלפא 147 שנת 2008 לפני 4 חודשים גם ללא ספר, פנה ליבואן, לא רק שקיבל את הספר בחינם קיבל גם מכתב ברכה יפה ומחזיק מפתחות, כן זה שטויות אבל זה מראה על היחס.

הלוואי והיבואן והמוסכים היו מתנהגים אחרת אבל כל פעם מחדש אתה שומע תלונות על היבואן או המוסכים שלו, ולי אישית זה מפריע כי אני מאוד אוהב את הרכבים של הקונצרן.

יש אומרים שפעם ראשונה זה מקרה, פעם שניה זה צירוף מקרים ובפעל השלישית זו כבר תופעה,אחרים אומרים שאם זה הולך כמו ברווז, נשמע כמו ברווז ונראה כמו ברווז זה כנראה ברווז... זה נכון שיש תלונות גם על מוסכים מורשים של יבואנים אחרים, לי אישית לא סגרו עד הסוף גלגל אחורי במוסך טויוטה, כך שזה קורה אבל לא בכמות כזו...

• תוכן חדש...