Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

i10 - לא מצטיינת בבטיחות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואני בכלל לא בטוח שוולבו משנות ה 90 תהיה פחות בטיחותית מה I10.

ואני בטוח שהיא פחות בטיחותית. הפער בשנים (מבחינת ההיסטוריה של הפיתוחים בתחום טכנולוגיית הבטיחות) גדול מכדי לפצות על המשקל והגודל.

לפותח השרשור: תעשה לעצמך טובה ואל תסתכל על מספר הכוכבים שהוא הסיכום השטחי שנפלט החוצה, כמו הבחירה בין 1-5 בשאלוני סקרים. תבדוק את תתי הציונים וקטגוריות המשנה שמהם מורכב כל ציון. למשל, יש מכוניות ש"חזקות" בפגיעה חזיתית ויש כאלו שפחות, כנ"ל לגבי פגיעת צד, צליפת שוט, הגנה על ילדים והולכי רגל וכו'.

:idea:
פורסם

אלו הן תתי הקטגוריות:

79 אחוזים בהגנה על מבוגרים, 80 אחוזים בהגנה על ילדים, 71 אחוזים בהגנה על הולכי רגל ו-56 אחוז צנועים בסעיף אביזרי הבטיחות.

פורסם

כמו שמישהו חכם כתב כאן, בזמן תאונה עדיף להיות בבית ולא ברכב. המבחנים האלה נעשים במהירות של 45 קמ"ש. בתאונה חזיתית של 90 קמ"ש או פגיעת צד של נהג שגונב אדום ונכנס בך מהצד, שום כוכב לא יעזור לך. אני לא ראיתי שום סטטיסטיקה שמראה שיש ירידה במספר ההרוגים בתאונות דרכים. נכון שהיום עם כל האזורים סופגי אנרגיה וכריות האוויר ומערכות קדם תאונה, יש סיכויים טובים יותר לצאת בחיים אבל לשכב מפורקים בבית לונשטיין לא בטוח זה עדיף. צריך להשקיע במערכות שמונעות את התאונה עצמה.

פורסם
כמו שמישהו חכם כתב כאן' date=' בזמן תאונה עדיף להיות בבית ולא ברכב. המבחנים האלה נעשים במהירות של 45 קמ"ש. בתאונה חזיתית של 90 קמ"ש או פגיעת צד של נהג שגונב אדום ונכנס בך מהצד, שום כוכב לא יעזור לך. אני לא ראיתי שום סטטיסטיקה שמראה שיש ירידה במספר ההרוגים בתאונות דרכים. נכון שהיום עם כל האזורים סופגי אנרגיה וכריות האוויר ומערכות קדם תאונה, יש סיכויים טובים יותר לצאת בחיים אבל לשכב מפורקים בבית לונשטיין לא בטוח זה עדיף. צריך להשקיע במערכות שמונעות את התאונה עצמה.[/quote']

בהחלט יש סטטיסטיקות שמראות ירידה במספר ההרוגים ביחס למספר התאונות ובוודאי ביחס למספר כלי הרכב בכבישים.

לידיעתך, על כל הרוג יש כ 4-5 פצועים קשה, כך שירידה במספר ההרוגים מצביעה בהכרח בירידה במספר הפצועים בחומרת הפציעות.

שנה שעברה היו כ-400 הרוגים בתאונות דרכים, מתוכם כמספר רב של הולכי רגל ואנשים שעצרו בצד הדרך בגלל תקלה.

מהיתרה נמצא שמרבית ההרוגים שייכים למגזר הערבי, שם התשתית ואמצעי האכיפה לא מפותחים.

בשורה התחתונה, הגענו למצב שרמת הבטיחות הגבוהה ברכבים מצליחה להקטין את הסיכון להיהרג בתאונה למינימום האפשרי.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

חשוב לציין שהמבחן האמריקאי הזה שהבאת הוא מבחן קשה פי כמה מהאירופאי.

שטח המכונית שנפגע במבחן האמריקאי הוא קטן, וכתוצאה מכך כל האנרגיה מרוכזת לאזור קטן, ולכן הנזק גדול פי כמה לאותו אזור(בדרך כלל צד הנהג) ומאוד קשה לעבור את המבחן.

מכוניות גדולות ויקרות פי כמה מרכבי המיני הנ"ל נכשלו במבחן כשלון מוחלט, כולל דגמי יוקרה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

היי יוני,

לשברולט סוניק 1.4 חבילת בטיחות מלאה, 6 כריות אויר, וציון של 5 כוכבי בטיחות EURONCAP , מנוע 1.4, ותא מטען ענק של 502 ליטרים (יותר גדול מרוב המשפחתיות) ומערכת בלוטות'.

אני מזמין איתך ליצור איתנו קשר בלינק הבא ולהזמין נסיעת מבחן :

http://www.chevrolet.co.il/sonic/

פורסם

שתי הערות לגבי NCAP:

1. המבחן במהירו 64 קמ"ש, לא 45.

2. במבחן האירופי הציונים ניתנים לפי קבוצות רכב, כלומר 5 כוכבים של סופרמיני (ולצורך המבחן ה-i10 מסווגת כסופרמיני), כלומר אין דין 4 כוכבים של i10 כדין 4 כוכבים של משפחתית, אלא יש להשוותה סופרמיני אחרת (וזאת לפני התחשבות בקריטריונים המשתנים כל כמה שנים). לעומת זאת ב-NCAP האמריקאי מורידים למכונית קלה על עצם המסה הקטנה, כך שלפי הגדרה כל מכונית שהיא פחות ממשפחתית, או אולי אפילו מנהלים (במינוח שלנו) תקבל ציון נמוך, בלי קשר להצלחת המהנדסים בהמטעת טכנולוגיות בטיחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב, שני השקל שלי:

1. I10 ובטיחות זה לא משהו שמתחבר לי במשפט אחד.

2. אני מסתכל על מבחני low overlap ולא על ה-NCAP כדי לקבל מושג מציאותי קצת יותר באשר לרמת ההגנה של הרכב בתאונות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כל מבחן הוא סינתטי, וצריך להביא בחשבון גם סטיות סטטיסטיות, שכן כל דגם נבחן פעם אחת בכל מבחן, כך שאקזמפלר בודד קובע את גורל הרכב במבחן.

וכמובן שהכוכבים נותנים תמונה גסה מאד, צריך לקרוא את האותיות הקטנות (רכבים אבדו כוכב בגלל מדבקה של איסור התקנת מושב בטיחו מלפנים שהודבקה במקום לא מספיק בולט), ולבדוק איזה מבחנים רלוונטיים לקונה (למשל - מבחני בטיחות לתינוקות לא רלוונטיים לי, לפחות לא לשנים הקרובות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
טוב, שני השקל שלי:

1. I10 ובטיחות זה לא משהו שמתחבר לי במשפט אחד.

2. אני מסתכל על מבחני low overlap ולא על ה-NCAP כדי לקבל מושג מציאותי קצת יותר באשר לרמת ההגנה של הרכב בתאונות.

המבחן הזה מאוד קשה,לכן אם להתסכל רק עליו,כניראה שרוב הרכבים שיצאו לפני יקבלו ציונים לא טובים,כמו שיהיה רק בהתחלה שהוא יצא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...