Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לי שום מלחמה עם הטורקים ואין לי שום דבר נגדם אלא רק נגד ארדואן.

אני תמיד אעדיף תוצרת הארץ כי אני מעדיף שהשכן שלי יעבוד ויתפרנס לפני שאני מפרנס מישהו אחר (וממש לא מעניין אותי אם זה מפעל שמעסיק יהודים או ערבים. העיקר שהוא מעסיק ישראלים).

אני קונה תוצרת תורכית ועובד עם תורקיה. גם אין לי בעייה לנסוע לשם לענייני עבודה אבל לא אסע לשם לנופש כי לא מרגיש נוח ללכת לבלות אצל מנהיג שלא רוצה אותי.

אם אתם רוצים להחרים את תורכיה אז תחרימו את כל התוצרת האירופאית. תורכיה היא איזור התעשייה של אירופה ומשמשץ קבלן משנה להרבה מאוד מפעלים בכל מיני תחומים.

אל תשכחו שבכל מקום בעולם יהיו את אלה שלא יאהבו אותנו. אם נחרים כל אחד כזה לא נשרוד.

איך אין לך שום דבר נגד העם הטורקי אם הוא:

א. בוחר במשך אני חושב כמה שנים בארדואן.

ב. אם הוא יוצא ומפגין נגד ישראל ומזדהה עם חמאס.

את הקניות (בעיקר מוצרי מזון,שתיה,יין וכו...) אני קונה בהתיישבויות (שטחי יהודה ושומרון) אצל יהודים.

אני קונה באזרוים האלה משתי סיבות:

א. הסחורה יותר איכותית אני מדבר בעיקר על הדברים שמיוצרים באזורים האלו.

ב. אני בטוח שהסחורה היא עבודה עברית או רובה.

לא אכפת לבזבז יותר דלק ויותר כסף על להגיע לשם, וזה היה אם כבר מלקנות מיהודים.

רועי

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את הקניות (בעיקר מוצרי מזון,שתיה,יין וכו...) אני קונה בהתיישבויות (שטחי יהודה ושומרון) אצל יהודים.

תכלס כל הכבוד לך רועי,

אבל לא לכולם יש אפשרות לנסוע ולבזבז יותר דלק ולשלם יותר, גם אם הסחורה מעבודה עברית ויותר איכותית.

בסופו של דבר כל אחד עושה מה שנוח לו ומה שנראה לו.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
תכלס כל הכבוד לך רועי,

אבל לא לכולם יש אפשרות לנסוע ולבזבז יותר דלק ולשלם יותר, גם אם הסחורה מעבודה עברית ויותר איכותית.

בסופו של דבר כל אחד עושה מה שנוח לו ומה שנראה לו.

תודה, אם זה אני לא יכול להתווכח.

זו גם הסיבה שכמה חברים ומשפחה לא נוסעים.

את האמת אני לא תמיד נוסע עם רכב אני נוסע עם אוטובוס.

אני לפעמיים נוסע עם אוטובוס כי לפעמיים בתקופות קצת יותר מסוכנות או אזורים

יותר מרוחקים זה יותר בטוח.

רועי

פורסם (נערך)

עכשיו אתה רוצה להגיד לי שאתה מוכן לשקול לקנות משהו לא טורקי בידיעה שהוא פחות בטיחותי?

אני לא אומר שהרכבים הנ"ל הם יותר בטיחותיים רק בגלל שהם מיוצרים או מורכבים בטורקיה, אבל במידה ואין חלופה זולה/בטיחותית...לפעמים אין ברירה ולפעמים השיקול לא צריך להיות כזה.

ליהודים ישנה נטייה להתעלם ממה שאומרים להם.

זה מה שראש ממשלת טורקיה הנוכחי אמר רק לפני שנתיים:

“Whatever we lost between 1911 and 1923, whatever lands we withdrew from, we shall once again meet our brothers in those lands between 2011 to 2023,” Mr Davutoglu said in 2012, referring to the World War I era and the collapse of the Ottoman Empire. “We shall break the mould shaped for us by Sykes-Picot,” he said a year later.

אתה עדיין רוצה לרכוש מהם מוצרים ורכבים?

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם
הנחמה היחידה ברכבים טורקיים היא שאלו לא רכבים טורקיים אסלים, אלא רכבים צרפתים\יפנים\גרמנים. עדיין כתוב MADE IN TURKEY עם חרא פלסטיקה.

באמת שאם היה לי רכב טורקי, הייתי מתייחס אליו בזלזול הרבה יותר מרכב יפני\גרמני\אירופי אסלי אחר.

כמובן שלא הייתי מזניח, אבל האהבה לא הייתה כמו לרכב "מקורי".

אל תפגע אבל הרבה זמן לא קראתי כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת.

אני לא מבין את עניין החרמת המוצרים המיוצרים בטורקיה ואני חושב שדווקא אנחנו הישראלים צריכים להזהר מכדור השלג הזה של החרמת מוצרים בעקבות ארץ ייצור.

הפגיעה בכלכלת טורקיה כתוצאה מהפסקת רכישת רכבים המיוצרים שם תיהיה שולית, כנסו לפרופורציות, ישראל אינה מעצמת על בתחום הצריכה, זה לא שאנחנו קונים בכל שנה 100K מכוניות שיוצרו בטורקיה.

רוצים לפגוע בכלכלת טורקיה בדרך יותר "מקובלת"?

תפסיקו לנפוש שם.

זה יגרום להם לנזק כלכלי הרבה יותר גדול מאשר הפסקת רכישת רכבים מתוצרת טורקיה.

מעבר לזה, תזכרו שכמו שיש יבוא מוצרים מטורקיה, יש ייצוא גדול יותר של מוצרים ישראלים לטורקיה, כלומר פוטנציאל הפגיעה הכלכלית שלהם בנו גדול יותר ממה שאנחנו יכולים לפגוע בהם.

בקרוב עומד להסתיים פרוייקט ה-JOINT STRIKE JET, ה-F-35, פרוייקט שלא מעט מדינות משתתפות (ומממנות את פיתוחו) בו.

אחד ה"צ'ופרים" שישראל קיבלה בתמורה להפסקת האש באחד המבצעים הקודמים (אם איני טועה עופרת יצוקה) זה את הבלעדיות על ייצור כנפי המטוס שייוצרו בתעשיה האוירית.

מדובר בעיסקת ענק שהולכת להכניס המון כסף לתעשיות הביטחוניות בישראל.

תארו לכם מצב שעכשיו מדינות ערביות שלוקחות חלק בפרוייקט, ערב הסעודית למשל, יחליטו שלא מתאים להם שהכנפיים של המטוסים שלהם יהיו "כחול לבן"?

ישראל תפסיד מליוני דולרים.

עזבו שזה רק בתאוריה, כשזה נוגע לעסקאות ביטחוניות אף אחד לא מוותר מסיבות של חרם, ארדואן בעצמו התעקש על קיום עסקת נשק שנחתמה עם ישראל בטרם תחילת המשבר ושישראל ביקשה לבטל בשיאו של המשבר.

(זה כבר באמת היה אבסורד, הוא התעקש לקבל מזל"טים שרכש בו זמנית שהוא מצהיר שמטוסי קרב ישראלים לא יזוהו כמטוסי "ידידים").

ישראל לא נמצאת בעמדת כח להתחיל החרמות של מוצרים על בסיס ארץ ייצור, אנחנו נפסיד מזה הרבה יותר משנרוויח.

ארדואן נבלה, הוא מוביל את טורקיה למסלול איסלמיסטי קיצוני שהטורקים בעצמם לא אוהבים, עד שהם התקרבו למערב הגיע העריץ הזה והתחיל שוב לקרב אותם למדינות שמרחיקות אותם מהמערב.

דעתי על ארדואן דומה לדעתי על אובמה, בשני המקרים מדובר במנהיגים שאינם טובים לישראל ולנו לא נותר אלא לבלוע את הגלולה ולהמתין לתום הקדנציה שלהם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ליהודים ישנה נטייה להתעלם ממה שאומרים להם.

זה מה שראש ממשלת טורקיה הנוכחי אמר רק לפני שנתיים:

...

לא רק זה, ליהודים יש זכרון קצר עד כדי כאב; אני מחרים את טורקיה כבר כמעט 15 שנה. נראה מי מכם זוכר מה היה אז שהתחיל את ההתבטאויות הטורקיות, ששיאן (כרגע) עכשיו.

...

אני לא מבין את עניין החרמת המוצרים המיוצרים בטורקיה ואני חושב שדווקא אנחנו הישראלים צריכים להזהר מכדור השלג הזה של החרמת מוצרים בעקבות ארץ ייצור.

...

יש פה גם עניין אישי, מה שנקרא "עיקרון" (בימנו זו מילה גסה). כאדם פרטי, אין לי שליטה על מה שמדינת ישראל עושה- לי למשל, הרבה יותר חורה שמדינת ישראל כבר שנים "מתעלמת" משואת הארמנים לצורך מימוש אינטרסים עם טורקיה (דרישה טורקית).

אבל אני אישית, לא מסוגל לרכוש מוצרים טורקיים במודע ושזה לא יעשה לי בחילה, אז אני מחרים, על אף שאין לזה שום משמעות לאף אחד חוץ מלעצמי.

*אגב, אני מסכים איתך שהחרמת קנייה של מכוניות "טורקיות" היא חסרת משמעות. ממילא זה לא יצרן טורקי אלא רק מפעל הרכבה. אכן עדיף לוותר על החופשונים שם, זה יותר יעיל.

פורסם
אל תפגע אבל הרבה זמן לא קראתי כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת.

הפגיעה בכלכלת טורקיה כתוצאה מהפסקת רכישת רכבים המיוצרים שם תיהיה שולית, כנסו לפרופורציות, ישראל אינה מעצמת על בתחום הצריכה, זה לא שאנחנו קונים בכל שנה 100K מכוניות שיוצרו בטורקיה.

רוצים לפגוע בכלכלת טורקיה בדרך יותר "מקובלת"?

תפסיקו לנפוש שם.

זה יגרום להם לנזק כלכלי הרבה יותר גדול מאשר הפסקת רכישת רכבים מתוצרת טורקיה.

מעבר לזה, תזכרו שכמו שיש יבוא מוצרים מטורקיה, יש ייצוא גדול יותר של מוצרים ישראלים לטורקיה, כלומר פוטנציאל הפגיעה הכלכלית שלהם בנו גדול יותר ממה שאנחנו יכולים לפגוע בהם.

בקרוב עומד להסתיים פרוייקט ה-JOINT STRIKE JET, ה-F-35, פרוייקט שלא מעט מדינות משתתפות (ומממנות את פיתוחו) בו.

אחד ה"צ'ופרים" שישראל קיבלה בתמורה להפסקת האש באחד המבצעים הקודמים (אם איני טועה עופרת יצוקה) זה את הבלעדיות על ייצור כנפי המטוס שייוצרו בתעשיה האוירית.

מדובר בעיסקת ענק שהולכת להכניס המון כסף לתעשיות הביטחוניות בישראל.

תארו לכם מצב שעכשיו מדינות ערביות שלוקחות חלק בפרוייקט, ערב הסעודית למשל, יחליטו שלא מתאים להם שהכנפיים של המטוסים שלהם יהיו "כחול לבן"?

ישראל תפסיד מליוני דולרים.

עזבו שזה רק בתאוריה, כשזה נוגע לעסקאות ביטחוניות אף אחד לא מוותר מסיבות של חרם, ארדואן בעצמו התעקש על קיום עסקת נשק שנחתמה עם ישראל בטרם תחילת המשבר ושישראל ביקשה לבטל בשיאו של המשבר.

(זה כבר באמת היה אבסורד, הוא התעקש לקבל מזל"טים שרכש בו זמנית שהוא מצהיר שמטוסי קרב ישראלים לא יזוהו כמטוסי "ידידים").

ישראל לא נמצאת בעמדת כח להתחיל החרמות של מוצרים על בסיס ארץ ייצור, אנחנו נפסיד מזה הרבה יותר משנרוויח.

ארדואן נבלה, הוא מוביל את טורקיה למסלול איסלמיסטי קיצוני שהטורקים בעצמם לא אוהבים, עד שהם התקרבו למערב הגיע העריץ הזה והתחיל שוב לקרב אותם למדינות שמרחיקות אותם מהמערב.

דעתי על ארדואן דומה לדעתי על אובמה, בשני המקרים מדובר במנהיגים שאינם טובים לישראל ולנו לא נותר אלא לבלוע את הגלולה ולהמתין לתום הקדנציה שלהם.

1. קצת נסחפת לטעמי בהשוואה בין אובאמה לארדואן. חשוב לזכור שמעבר לחיבוקים הפומביים שאובאמה מחבק אותנו כמעט בכל התייחסות שלו אלינו, הוא ממשיך באופן עקבי במדיניות המסורתית האמריקנית של עזרה כלכלית ובטחונית מסיבית לישראל ועמידה לצידה כמעט בכל עימות במישור המדיני, כפי שהדבר מתבטא בהטלת ווטו אוטומטית על כל הצעת החלטה אנטי ישראלית במועצת הביטחון למשל. הוא מביע ביקורת על מפעל ההתנחלויות ועל הכיבוש, זה נכון, אבל בכך אינו חורג ממה שעשו נשיאים אמריקניים בעבר ולא זכור לי שנקט בצעדים כלכליים אופרטיביים כנגד ישראל כדוגמת אלו בהם נקטו ג'ורג' בוש האב או רייגן שכזכור נתפסו כנשיאים מאוד אוהדים לישראל. הוא כנראה לא סובל את ראש הממשלה שלנו, אבל עולה הרושם שהאחרון הרוויח את היחס הזה ביושר רב. יש לו גם סגנון מרוחק, מתנשא ובאופן כליל מעורר אנטגוניזם, אבל מכאן ועד עמידה על הפודיום לצד הנשיא הטורקי ראוי שיהיה מרחק. בכלל, קצת צניעות והכרת תודה לא תזיק לנו ביחס שלנו לנשיא האמריקני שלטעמי אגב מעורר התפעלות באיפוק שלו אל מול הקולות שעולים מכל מיני פוליטיקאים ישראליים כלפיו וכלפי שר החוץ שלו.

2. מעבר לטיב היחסים הכלכליים בינינו לבין הטורקים והחשבון הנכון לתוצאות חרם שכזה עליהם, כדאי גם לזכור שמי שנמצא היום על הכוונת הבינלאומית בכל הנוגע לחרם על מוצריה, היא ישראל. חרם שאנחנו נטיל על מישהו, יקל מאוד על מי שרוצה לתת תמריץ מסיבי לחרם שכזה עלינו.

מי שרוצה באופן פרטי לא לגעת במוצרים טורקיים, ענינו כמובן, לתת לזה פנים ממוסדות יהיה צעד לא נכון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא רק זה, ליהודים יש זכרון קצר עד כדי כאב; אני מחרים את טורקיה כבר כמעט 15 שנה. נראה מי מכם זוכר מה היה אז שהתחיל את ההתבטאויות הטורקיות, ששיאן (כרגע) עכשיו.

יש פה גם עניין אישי, מה שנקרא "עיקרון" (בימנו זו מילה גסה). כאדם פרטי, אין לי שליטה על מה שמדינת ישראל עושה- לי למשל, הרבה יותר חורה שמדינת ישראל כבר שנים "מתעלמת" משואת הארמנים לצורך מימוש אינטרסים עם טורקיה (דרישה טורקית).

אבל אני אישית, לא מסוגל לרכוש מוצרים טורקיים במודע ושזה לא יעשה לי בחילה, אז אני מחרים, על אף שאין לזה שום משמעות לאף אחד חוץ מלעצמי.

*אגב, אני מסכים איתך שהחרמת קנייה של מכוניות "טורקיות" היא חסרת משמעות. ממילא זה לא יצרן טורקי אלא רק מפעל הרכבה. אכן עדיף לוותר על החופשונים שם, זה יותר יעיל.

+1

אין טעם להחרים מכוניות, אבל מוצרי מזון וחופשות זה בהחלט אפשרי וגם לא דורש "הקרבה" בגלל שלהכל יש תחליפים, לפעמים מוצלחים יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מדינת ישראל מעולם לא היתה טובה כשזה הגיע לשימוש בתקשורת- לא בצד ההסברתי ולא בצד של "מינוף" אירועים במדינות אחרות לצורך שמירה על האינטרסים שלה.

אין לי בעיה שאנשים ברמה האישית יקבלו החלטה לא לרכוש מוצרים ממדינות כאלה ואחרות, זה לגיטימי וגם אני לא הייתי שש לרכוש מוצרים מתוצרת טורקיה.

הבעיה מתחילה כשמגיעות קריאות לחרם מעל במות כאלה ואחרות, זה מיותר ובסופו של דבר לא רק שלא ישרת את האינטרס הישראלי- זה רק יפגע בו.

1. קצת נסחפת לטעמי בהשוואה בין אובאמה לארדואן. חשוב לזכור שמעבר לחיבוקים הפומביים שאובאמה מחבק אותנו כמעט בכל התייחסות שלו אלינו, הוא ממשיך באופן עקבי במדיניות המסורתית האמריקנית של עזרה כלכלית ובטחונית מסיבית לישראל ועמידה לצידה כמעט בכל עימות במישור המדיני, כפי שהדבר מתבטא בהטלת ווטו אוטומטית על כל הצעת החלטה אנטי ישראלית במועצת הביטחון למשל. הוא מביע ביקורת על מפעל ההתנחלויות ועל הכיבוש, זה נכון, אבל בכך אינו חורג ממה שעשו נשיאים אמריקניים בעבר ולא זכור לי שנקט בצעדים כלכליים אופרטיביים כנגד ישראל כדוגמת אלו בהם נקטו ג'ורג' בוש האב או רייגן שכזכור נתפסו כנשיאים מאוד אוהדים לישראל. הוא כנראה לא סובל את ראש הממשלה שלנו, אבל עולה הרושם שהאחרון הרוויח את היחס הזה ביושר רב. יש לו גם סגנון מרוחק, מתנשא ובאופן כליל מעורר אנטגוניזם, אבל מכאן ועד עמידה על הפודיום לצד הנשיא הטורקי ראוי שיהיה מרחק. בכלל, קצת צניעות והכרת תודה לא תזיק לנו ביחס שלנו לנשיא האמריקני שלטעמי אגב מעורר התפעלות באיפוק שלו אל מול הקולות שעולים מכל מיני פוליטיקאים ישראליים כלפיו וכלפי שר החוץ שלו.

העזרה הכלכלית\ביטחונית היא לא חלק ממדיניות מסורתית, היא חלק מהסכמים, ישראל הפסיקה את הלחימה בעופרת יצוקה וקיבלה את ייצור כנפי ה-F35 (ובכלל קיבלה את הזכות לרכוש אותו בעדיפות גבוהה), ישראל חתמה על הסכם שלום עם מצרים ובתמורה קיבלה התחייבות אמריקנית לסיוע כלכלי\בטחוני במטרה לשמר אותה כמדינה החזקה במזרח התיכון. (ולזה מתווספת העובדה שארה"ב לא רצתה שנרכוש נשק רוסי).

ישראל חייבת את ארצות הברית שבתורה צריכה את ישראל, שום דבר לא פועל מכורח מדיניות מסורתית, הכל מכורח הסכמים כאלה ואחרים, יש במדינת ישראל שטחים עצומים שהינם בשליטה אמריקאית ושלישראלי אסור לדרוך שם, ישראל משמשת כימ"ח ומוצב קדמי של ארצות הברית ויש לכך מחיר מבחינת האמריקאים.

אם ברק אובמה לא היה מחוייב לאותם הסכמים עתיקים הוא כנראה מזמן היה בועט את ישראל לכל הרוחות.

יש סיבה לכך שהיו ועדיין יש לא מעט הפגנות בארה"ב נגד ברק אובמה שלמעשה נוטש את בת הברית היחידה של ארה"ב במזרח התיכון, הפגנות שלא מעט מהמשתתפים בהם הינם אמריקאים שאינם יהודים, אגב.

אפרופו סיוע, הוא המנהיג האמריקאי הראשון מזה כמה עשורים שהורה לעכב ולבחון את הסיוע הבטחוני הניתן לישראל.

בקיצור, הוא אומנם לא משתמש באמירות בוטות וקיצוניות כמו ארדואן ואני מאמין שהוא גם לא חולק את רוח הדברים של ארדואן, יחד עם זאת הוא לא ידיד ישראל כמו קודמיו.

יכול להיות שביבי תרם ליחסים העכורים עם ארצות הברית אבל אני לא חושב שהיחסים עד כדי כך עכורים בגללו.

אני כן מסכים איתך שהאיפוק עליו הוא שומר אכן מרשימה.

2. מעבר לטיב היחסים הכלכליים בינינו לבין הטורקים והחשבון הנכון לתוצאות חרם שכזה עליהם, כדאי גם לזכור שמי שנמצא היום על הכוונת הבינלאומית בכל הנוגע לחרם על מוצריה, היא ישראל. חרם שאנחנו נטיל על מישהו, יקל מאוד על מי שרוצה לתת תמריץ מסיבי לחרם שכזה עלינו.

מי שרוצה באופן פרטי לא לגעת במוצרים טורקיים, ענינו כמובן, לתת לזה פנים ממוסדות יהיה צעד לא נכון.

מסכים לגמרי.

12345.

פורסם

א. העם הטורקי בוחר בארדואן לא בגלל ישראל. ארדואן הצעיד את טורקיה הרבה ששנים קדימה ופיתח בה כלכלה ותעשייה חזקים מאוד. גם אנחנו בוחרים ביבי אז זה אומר שאנחנו נגד שלום עם שכנינו?

ב. מבחינת יחס מפגינים לגודל אולוסייה ההפגנות בטורקיה הרבה יותר קטנות מרוב אירופה אז קח דברים בפרופורציה.

לגבי קניות, צר לי לאכזב אותך אבל רוב המוצרים שמיוצרים ביו"ש מיוצרים ע"י עובדים ערבים פלסטינאים. בקניות שלך אתה מזרים ישירות כסף לחמאס ולרשות. אם הסיבה היא איכות אז זה שיקול אחר לחלוטין וזו גם הסיבה שאני קונה תוצרת טורקית ועובד עם טורקיה ולא עם סין.

עריכה: עוד פרט אחד חשוב. המטוסיפ שהפציצו בעזה מתודלקים בדס"ל טורקי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם יש רכב שמוצא חן בעיני אני קונה אותו,לא מעניין אותי איפה הוא נבנה.

בנוסף לזה, אתה צריך להפסיק לקנות בגדים מהמותגים המקומיים המובילים שיש להם מפעלים ומשתמשים בכותנה הטורקית, אתה צריך להפסיק לקנות מכשירים חשמליים תוצרת טורקה, אמקור ביקו גורנדיג סימינז ובוש (כן מייבאים מטורקיה) ... כולל מזגנים כמובן, אתה צריך להפסיק לקנות מכוניות, צמיגים, כלי עבודה ועוד ועוד,

ואז אתה תקנה זבל מסין או ממערב אירופה במחיר מופקע עם משכורת הרעב הממוצעת שמקבלים פה!!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם (נערך)
+1

אין טעם להחרים מכוניות, אבל מוצרי מזון וחופשות זה בהחלט אפשרי וגם לא דורש "הקרבה" בגלל שלהכל יש תחליפים, לפעמים מוצלחים יותר.

אממממ

עריכה אחרונה על ידי thenewguy
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

החרמה של רכב זו החרמה של המותג שלו, לא של המפעל הטורקי שמייצר אותו. מעבר לזה שהחרם הזה לא אפקטיבי כי אתה לא קונה מכונית חדשה כל יומיים, וחלק גדול מהרכבים המיובאים מטורקיה מוזמנים ע"י חברות ולא ללקוחות פרטיים.

להחרים חופשה בטורקיה זה בהחלט מקובל למי שלא אוהב את ההתבטאויות של הנקניק הזה לגביו. לא רוצים אותי אז אני לא אלך.

בעניין מוצרי מזון - זה ברור לחלוטין למה להעדיף מוצרים ישראלים על פני יבוא ממדינה שעושה פרובוקציות נגדך, נכון?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
12345.

סיוע החוץ האמריקני אינו ענין של הסכם בין נותן למקבל, אופן יישומו מוכתב ע״י הנותן בין בהסכם בין באופן אחר ולא צריך להתבלבל בין השניים. אין פה יחס סימטרי בין ישראל לארצות הברית, למרות שחלקנו טועה לחשוב כך, יש פה ענין של מדיניות שהיא תערובת של אינטרסים ומסורת בת שנים בצרוף של לובי יהודי חזק מאוד בארצות הברית וקונגרס מאוד אוהד וזהו. ארצות הברית תוכל בקלות להסתדר ללא האינטרסים שלה בישראל, ההפך הרבה יותר בעייתי. נשיא אמריקני שיתעקש להטיל סנקציות על ישראל, יצטרך לעבוד קשה לשם כך, אבל יוכל לעשות זאת. היו כבר מקרים כאלו בעבר וצריך להודות לאל הטוב ואולי לאופיו החלוש מעט של אובאמה שהאופן שבו ישראל מתריסה כנגד מדיניותו ונתפסת כסוג של ״קומבינטור״ לא מתוחכם במיוחד, לא הביא אותו להלך קצת יותר מיליטנטי כלפיה, אלא לסוג של שיוויון נפש, שגם הוא אגב מסוכן. בכל מקרה ולעניננו העובדות הן שמעטים הנשיאים האמריקניים בתקופתם עשתה ישראל מה שרצתה כמו בתקופת אובאמה, כל זה תוך שמירה קפדנית על סיוע החוץ ואף הגדלתו ( ולא צריך לשכוח את העובדה שהדברים נעשים בתקופה של משבר כלכלי חריף בארצות הברית ), עמידה כמעט אוטומטית לצידה בעימותים מדיניים במועצת הבטחון או מחוצה לה ותמיכה גורפת במדינת ישראל, עם מעט ציוצים של חוסר שביעות רצון מצעדים חד צדדיים שלה וזהו. בכלל לא מפתיע אגב שממשלת ישראל גם מתעלמת מהאמריקנים גם מרחיבה באופן מסיבי צעדים אופרטיביים בשטחים ודווקא בכהונה הנוכחית של נשיא אמריקני, לא בטוח בכלל שהיתה יכולה לנהוג כך אצל נשיא אחר, ״אוהד״ הרבה יותר.

פורסם

זה שארה"ב מטילה ווטו על גינויים של מועצת הביטחון וכו' זה טוב, רק אל תשכח שאותו וטו שהיא מטילה נועד גם להגן על עצמה- אנחנו זוכים לגינויים על פעולות כאלה ואחרות בעזה או שטחי הגדה, ארה"ב עושה פעולות דומות ואף יותר חריפות באיזורים אחרים, אפגניסטן למשל.

אם היא לא תטיל וטו זה יפגע גם באינטרסים שלה עצמה.

מה אני בא לומר?

אין צל של ספק שישראל חייבת את ארצות הברית לצידה, אנחנו לא ברי קיום בלעדיהם וזו האמת.

יחד עם זאת, לארצות הברית יש המון אינטרס בשמירת ישראל כבת ברית קרובה וחזקה.

ישראל מדינה מאוד חשובה לכלכלת ארצות הברית, אנחנו מכניסים המון כסף לתעשיות הביטחוניות בארה"ב, פעם אחת בתור "מקדמי מכירות" של מערכות הנשק האמריקאיות ופעם שניה על ידי ניצול תקציב הסיוע האמריקאי לרכישת מערכות נשק ישראליות בייצור אמריקאי.

נכון, יחסי הגומלין אינם סימטריים אבל כמו שאין לזלזל בארה"ב כבת הברית שלנו כך גם אין לזלזל בתמורות שיש לארה"ב מיחסייה עם ישראל, הן לא מעטות.

• תוכן חדש...