Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לקנות יונדאי אקסנט 2010 או קאיה ריו 2010, ונתגלו פעריים גדולים מאוד בין מחירון לוי יצחק למחירון יד2.

אקסנט 2010 (1600) בלוי יצחק - 53,000 במחירון יד 2 - 44,000

קאיה ריו ex אוטומטי 2010 בלוי יצחק - 55,000 במחירון יד 2 - 49,700

לפי איזה מחירון מקובל ללכת בשוק: לוי יצחק או יד2?

ושאלה נוספת: בהנחה שהולכים לפי לוי יצחק מה הסחירות המקובלת של שני רכבים אלה ביחס למחירון הזה? כלומר נניח שמדובר באקסנט או בריו במצב טוב מאוד ללא תקלות רציניות, לא מליסינג/השכרה וקילומטרז'/מס' ידיים סטנדרטי ביחס לשנה שלהם. האם נהוג לשלם עליהם מחירון או שאלה מכוניות שנסחרות מתחת למחירון ואם כן בכמה אחוזים מתחת? (ובבקשה אל תגידו לי תלוי במצב הרכב - אני מתכוון לאיך השוק התיישר ביחס למחירון לוי יצחק בכל הקשור למכוניות האלה, כמו שלדוגמא אופל בחיים לא תימכר כמו המחירון אלא x אחוזים מתחת - גם אם הדוגמא לא מדוייקת מקווה שהבנתם את הכוונה.

תודה

פורסם

הביטוח מכיר ביצחק לוי,לכן רוב הסיכויים שגם המוכר.

מחירון זה נקודת פתיחה של מיקוח לטוב ולרע ולא נקודת סגירה.

אלה רכבים יחסית סחירים וגם לא בגרסת ליסינג יש להם ביקוש,לדעתי עקב ריבוי הרכבים האלה בליסינג גרסאות נמוכות יותר יוצר קושי במכירה כי רוב עם ישראל לא מבדיל בין גרסאות ונפחי מנוע.

פורסם

בתור בעל אקסנט 2009 1.4 השכרה לשעבר,המחירון נמדד ע"פ לוי יצחק,וגם קילומטראז,שנה,בעלות,ואם נדבר על בטיחות וחוזק אז לאקסנט 6 כריות אוויר לעומת הריו,ויש לה יותר כ"ס מאשר לריו

פורסם

היום זה מבלבל,המוכר הולך לפי המחירון שבו הרכב שלו עולה יותר,ואין מה לעשות עם זה.

אף אחד לא יקנה את הרכבים שציינת במחיר מחירון,כי ההבדל בין הליסינג לפרטי גדול,לכן אנשים יקנו מליסינג, אמנם קמ גבוה יותר אבל הם מקבלים אחריות מסוימת,תנאי מימון נוחים דברים שאדם פרטי לא יכול להציע,לכן העסק משגשג.

אני לא אומר שאדם פרטי צריך למכור את רכבו כמחיר ליסינג אבל בטח לא מחירון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
היום זה מבלבל,המוכר הולך לפי המחירון שבו הרכב שלו עולה יותר,ואין מה לעשות עם זה.

אף אחד לא יקנה את הרכבים שציינת במחיר מחירון,כי ההבדל בין הליסינג לפרטי גדול,לכן אנשים יקנו מליסינג, אמנם קמ גבוה יותר אבל הם מקבלים אחריות מסוימת,תנאי מימון נוחים דברים שאדם פרטי לא יכול להציע,לכן העסק משגשג.

אני לא אומר שאדם פרטי צריך למכור את רכבו כמחיר ליסינג אבל בטח לא מחירון.

אני בהחלט מסכים עם מה שכתבו המגיבים דלעיל.

עסקה מתבצעת כאשר ישנה הסכמה בין מוכר מרצון לקונה מרצון. אכן, מגרשי הליסינג יצרו מציאות חדשה בשוק המשומשות. בעבר, עד סוף שנות ה- 90, בעלים של רכב סחיר כגון סובארו, מזדה 323 או אחת הקטנות הלוהטות כגון קליאו- ככל שהיה מדובר בבעלות פרטית מיד ראשונה וקילומטראז סביר, היה יכול "להעיף" את הרכב מיד ביום ששי שבו פורסמה המודעה בלוח ידיעות- שזה הלוח ששלט בעבר בשוק המשומשות.

כמובן, יד 2 הרג את הלוחות הכתובים, מגרשי הליסינג הכתיבו תנאי רכישה שמוכר פרטי לא יכל להציע, וכך למעשה נוצר מצב שבו אדם שהחזיק רכב שמור מאוד מבעלות פרטית, מתקשה בשנים האחרונות למכור.

אבל מה? מכיוון שעסקה נסגרת בין מוכר מרצון לקונה מרצון, ברור שלעתים קונה פוטנציאלי שנעול על רכב מסוים, נניח יונדאי אקסנט עם מנוע ואבזור גבוהים מזה שמקובל בליסינג, וכאשר הרכב הספציפי נמכר ע"י זקן שבמשך 3 שנים גמע בסה"כ 12,000 ק"מ, הרכב חנה בחניון מקורה, הצבע כמו חדש והרכב טופל פיקס במוסך מורשה עם תיעוד מלא, ברור שרכב כזה יתומחר ע"י אותו מוכר ברף הגבוה, ואותו אדם שנעול על רכב בדיוק כזה- יסכים לשלם יותר.

כמה יותר? זו שאלה שאין עליה תשובה.

אני יכול לספר שבשנת 2003 חיפשתי עבור בן משפחה רכב פיג'ו 306 גיר רגיל. עברתי על כל הלוחות ולא מצאתי אקזפמלר ראוי.

יום אחד התפרסמה מודעה על כך שבטרייד אין של מזדה (שבזמנו היה ממוקם בהוד השרון אם אני זוכר נכון) נמצאת למכירה פיג'ו 306 שמורה, מבעלות פרטית, יד ראשונה, הבעלים היתה אשה זקנה, הקילומטראז' היה ברף הנמוך, הרכב היה ללא כל שריטה.

אותו המכר שלי היה מוכן לשלם מחיר מחירון וקנה את הרכב. חבריו, צחקו עליו ואמרו לו שהוא אידיוט שהסכים לשלם על צרפתיה מחיר מחירון.

אבל מה? הוא היה נעול על הרכב, קיבל רכב שמור פיקס, לכן היה מוכן לשלם.

בקיצור: לא מדובר כאן במדע מדויק. לעתים קונה פוטנציאלי יכול לזהות מוכר לחוץ, שהזמין רכב, וחייב את המכירה כדי לממן את הרכישה, ברור שמוכר כזה יהיה גמיש יותר.

אז לסיכום: כל האפש' פתוחות, מחירון לוי יצחק משקף יותר טוב את נק' הפתיחה למו"מ כפי שנכתב לעיל.

מי שמחזיק מזומן ורוצה לקנות- יכול להתמקח יותר, כפי שנאמר אצל בני דודינו: "איללי ביחוט פלוסו- בנת אלשולטאן ערוסתו".

ובתרגום לאחינו האשכנזים: מי שאוחז בכסף, יעני יש לו כסף, אפילו יוכל להשיג את בת השולטן לכלה בעבורו.

והדברים אכן ידועים ונכונים.

בהצלחה

פורסם
בתור בעל אקסנט 2009 1.4 השכרה לשעבר,המחירון נמדד ע"פ לוי יצחק,וגם קילומטראז,שנה,בעלות,ואם נדבר על בטיחות וחוזק אז לאקסנט 6 כריות אוויר לעומת הריו,ויש לה יותר כ"ס מאשר לריו

גם לריו יש 6 כריות אוויר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בשנים הראשונות היו לריו רק 2 כריות אוויר - נראה שכל הדגמים הגיעו עם 6 כריות רק מ-2010.

בד"כ רוב המכוניות נמכרות במחירים הקרובים יותר למחירון יד 2 או נמוכים ממנו.

מכוניות כמו קיה יונודאי אקסנט לא נחשבות למבוקשות במיוחד ולכן נמכרות בד"כ במחירים נמוכים יחסית למפורסם במחירונים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...