Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לקבל עזרה מכם לפני שסתם אזרוק כספים לאוויר, בסט הקדמי שלי מותקן מורל דוטק המוצהר 120-140 watt rms אם אינני טועה והוא מוגבר על ידי מגבר לא משהו של חברת planet audio מדגם 1200.4, המגבר מוצהר 100 לערוץ אך אחרי בירורים רבים הבנתי שהוא חלש ונותן סביבות ה60-70.

יחד עם זאת הוא מגביר סט אחורי בסיסי בדלתות של סאונד סטרים, להנאת היושבים האחוריים.

לצערי גם אחרי הגברה של jbl ez804 שפשוט נהרס( לא הצליח לסחוב את הדוטק וסאב) וגם אחרי ההגברה הנוכחית אני עדיין מחפש הרבה יותר עוצמה מהסט, לצערי צריך לשמוע כדי להבין אם אפשר בכלל להפיק עוד או שאני צריך לחשוב על שדרוג לסט יותר חזק.

כרגע חשבתי על רכישת מגבר ששמעתי עליו רק דברים טובים, שנחשב לסוס עבודה, בsundown sax 100.4 שיחליף את הplanet הנוכחי, השאלה היא אם יהיה שיפור משמעותי מהסט או שזה סתם יהיה בזבוז כסף וכדי לקבל עוצמה מהבמה הקדמית אצטרך להשקיע גם בסט חדש יחד עם המגבר?

פורסם

מנסיון -

הסאן דאון יהווה שדרוג רציני אבל אתה טועה לחשוב שהשיפור ינבע רק מהעליה בהספק

60-70 סה"כ זה הספק טוב וראוי בשביל להוציא מדוטק תוצאה טובה.

בנוסף לכך הסאן דאון בפועל מוציא באזור ה120 וואט לערוץ ולא 100 ולכן הוא הרבה יותר חזק משאר המגברים שציינת ויהיה כאן הבדל ניכר בתוצאה.

אבל!

יש לו גם קרוס אובר טוב יותר, מתקדם יותר, גמיש יותר ויותר מהכל ניטרלי יותר - שקט יותר.

לסאן דאון, בפועל, תהיה רצפת רעש גבוהה יותר משאר המגברים שציינת וכאן גם מגיעים הבדלים מהותיים בעוצמות הנמוכות וביכולת שלך לנצל נכון את הגיין לעומת אות הכניסה של יחידת הראש שלך.

אבל גם אל תהיה מופתע אם אתה תגלה שהסט שלך פשוט לא מפיק מספיק "ווליום" לפני שהוא מתחיל לעוות - אולי גם אתה תגלה שיש לך מגבלה בסט הקדמי או בהתקנה שלו והוא מגיע לשיא היכולת שלו הרבה לפני שהמגברים שלך הגיעו לרוויה.

אז מה אני מציע - לפני שאתה שופך המון כסף

תבדוק האם הרמקולים שלך הותקנו היטב? כוונו היטב?

האם הדלתות הקדמיות מבודדות?

אם אתה רוצה - תביט בדביק, יש כאן מבצע של סאונד נולדג' לכוון מערכות שמע, הייתי עושה זאת קודם לכן ומקבל גם תכנית שיפורים מבעל מקצוע מומחה שמבין בסאונד.

אבל עוד לפני זה - הייתי ניגש למפגש הכי קרוב לאזור מגוריך - ומתייעץ עם חברי הפורום ומקבל את הרשמים שלהם ובזאת גם אזהיר אותך - רבים מהם בעלי אינטרסים או חברים של בעלי אינטרסים

קח הכל בערבון מוגבל! אל תקנה משהו שלא שמעת ולא אהבת!

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובה הבונה דבר ראשון.

לצערי איני מבין גדול בתחום ולא אוכל לדעת אם הסט הותקן וכוון בצורה נכונה, הוא פועל לכן אין כל כך דרך שאני עם הכלים שיש לי אוכל לשפוט.

יש עיוותים בווליום גבוה, לקראת הפול ווליום ומזה אני נמנע, אך עדיין יש תחושה שהסט הזה אמור להפיק יותר.

אין בידוד לדלתות כרגע, זה משהו שמתוכנן לעתיד.

האם העובדה שקיימים עיוותים בווליום גבוה עם ההגברה הנוכחית אומרת שהסט מיצה את עצמו? או שהעיוותים יכולים להגיע לאחר ווליום יותר גבוה ממה שיש כרגע עם ההגברה הטובה בהרבה שתגיע מהsundown ?

פורסם

העיוותים לקראת פול ווליום ברוב הסיכויים מגיעים כבר מיחידת הראש - זה צפוי.

בנוסף לכך אם ההקלטות שלך מלחתכילה לא איכותיות ונקיות - צפה לעיוותים חמורים בהרבה.

בנוסף לכך מגבר שלא באמת עומד בהצהרות שלו וכנראה גם מכניס THD גבוה - עוד יותר חמור.

ובמידה והתקנת הסט לקוייה - אתה גם אמור לשמוע קרקושים מאזור ההתקנה, אבדן ריסון של הסט וביחד עם היעדר בידוד מתאים - אבדן צליל אשר משמעותו באופן ישיר אבדן הגברה.

במידה ורק לקראת הפול ווליום אתה מתחיל לקבל עיוות שמיע - סיכוי רציני כי מגבר חזק יותר, יאפשר לך להמנע מקצה הווליום של יחידת הראש ובו זמנית לקבל יותר הספק מהסט הקדמי פשוט כי הוא נדחף ע"י מגבר חזק יותר - אבל זה בתנאי וכל שאר החוליות בשרשרת שציינתי מעלה - לא מתקיימות.

עיוות מיחידת הראש יוגבר ע"י כל מגבר ובמידה ומדובר במגבר חזק יותר - עיוות מיחידת הראש יוגבר אף יותר ויתכן וגם ישלח את הסט שלך לעולם שכולו טוב, נזקי שמיעה בלתי הפיכים וכך הלאה.

ולכן אחזור להצעתי המקורית - היפגש עם חברי פורום וותיקים, בעלי נסיון או גש לבעל מקצוע מומחה לסאונד במקרה זה - רונן, סאונד נולדג'.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

על פי השמיעה הלא מקצועית שלי יש לציין, ההתקנה הייתה טובה, אין רעשים של פלסטיקה או חרחורים ברמה בלתי שמיעה גם בווליום גבוה, יש תחושה שהמערכת מכוונת טוב רק עבור שירים באנגלית, כשאני שומע שירים בעברית גם כשהם מוצהרים באיכות 320 איכות השמיעה ממש ירודה והם לא ממש מהנים להאזנה.

יש לציין שלפני מספר חודשים כשהמערכת הוגברה על ידי jbl ez804( מוצהר 80 לערוץ) נשרף לי הטוויטר הימני שהוחלף מידית ועד היום עובד מצוין, זמן קצר לאחר מכן המגבר החל לאבד את חייו ולכן קיבלתי מגבר חדש והוספתי מונובלוק.

אני באמת מקווה שהשרשרת שציינת תעבוד כי באמת שאינני יודע מה תעשה עוצמת הגברה גבוהה פי 1.5-2 לסט.

פורסם

ההימור שלי הוא שאתה שומע כנראה הקלטות גרועות שהדחיסה שלהן ל320 איננה ממקור מאומת וידוע או שההקלטה המקורית איננה איכותית.

מקווה מאוד שלא מדובר במוזיקה מזרחית היות וזה תמיד מוציא החוצה שד עדתי אבל בין סטיגמה לבין עובדות חוצה גבול דק.

על איזה סגנון מוזיקה באמת מדובר?

אני שואל את זה באמת מתוך סקרנות ושאלה סטטיסטית לעתיד.

Pioneer TS-X150

פורסם
ההימור שלי הוא שאתה שומע כנראה הקלטות גרועות שהדחיסה שלהן ל320 איננה ממקור מאומת וידוע או שההקלטה המקורית איננה איכותית.

מקווה מאוד שלא מדובר במוזיקה מזרחית היות וזה תמיד מוציא החוצה שד עדתי אבל בין סטיגמה לבין עובדות חוצה גבול דק.

על איזה סגנון מוזיקה באמת מדובר?

אני שואל את זה באמת מתוך סקרנות ושאלה סטטיסטית לעתיד.

חלק מזרחית חלק שירים רגועים יותר אני אדם שי מגוון במוזיקה אצלי ברכב תמצא מגוון גדול של סגנונות, בכל מקרה אמרתי שלא שומעים טוב בעברית מכיוון שלחבר שלי(שיש לציין מערכת מבחינת חלקים די בינוניים שהותקנו באותו מקום כמוני) שומעים את השירים בעברית די חלק, את השירים האלו אנו מעבירים מאחד לשני ולכן זה אותו טראק ואצלו עדיין שומעים יותר טוב לדעתי, ברשותו מגבר סיני, קומפוננטים מסדרה נמוכה של אינפיניטי וסאב של פיוניר.

פורסם

מנסיון אישי עם הסאןדאון הוא מגבר מצויין ופשוט סוס עבודה אמיתי.

מומלץ בחום.

מה שכן שווה לעשות בדיקה של כווינים וכאלה לפני ההחלפה , אבל בלי שום קשר לזה , ההבדל יהיה שמים בארץ , מדובר פה במגבר שהוכיח את עצמו לא פעם שהכח שלו הוא באזור ה 125 לערוץ (בפועל) ויש לו קרוס מצוין ועוד הרבה דברים טובים , אל מול מגבר סיני פשוט שמוציא הרבה פחות ממה שהוא מוצהר.

בהצלחה.

2017 Type R

• תוכן חדש...