Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מציבושי כריזמה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לריב ילדים , העלות תועלת היא מעולה במחיר שהיא עולה כל יפנית מתחרה עולה כמעט כפול , כל אירופאית מתחרה תתפרק לו בידיים. כבדה קצת בעליות אכן , מעולה בשיוט אכן (מסיבות חוקיות אני לא אכתוב על יכולותיה) . מאילת לקרית שמונה תגיעה ללא בעיה . מה שכן בעיר קצת אוכלת דלק בגלל שהיא גדולה יחסית מצד שני היא יותר מרווחת ממשפחתית סטנדרטית. היא גם שווקה ככזאת בין הלנסר לגאלאנט.

אבל חשוב לעשות יישרו קו אז תכין עוד כ 1500 שקל בשבילו . זה יתן לך שקט נפשי לכל התקופה.

פורסם
למה לריב ילדים , העלות תועלת היא מעולה במחיר שהיא עולה כל יפנית מתחרה עולה כמעט כפול , כל אירופאית מתחרה תתפרק לו בידיים. כבדה קצת בעליות אכן , מעולה בשיוט אכן (מסיבות חוקיות אני לא אכתוב על יכולותיה) . מאילת לקרית שמונה תגיעה ללא בעיה . מה שכן בעיר קצת אוכלת דלק בגלל שהיא גדולה יחסית מצד שני היא יותר מרווחת ממשפחתית סטנדרטית. היא גם שווקה ככזאת בין הלנסר לגאלאנט.

אבל חשוב לעשות יישרו קו אז תכין עוד כ 1500 שקל בשבילו . זה יתן לך שקט נפשי לכל התקופה.

:mm_yeah:

אחלה רכב, אני שיבחתי אותו פה בפורום רבות, אתה מוזמן לבצע חיפוש, אחלה תמורה למחיר, לא ספורטיבי, אבל חזק (113 כ"ס מהמפעל לעומת המתחרות בשנתון דומה היא אחת החזקות) דיי חסכונית בדלק, וממש לא רוצה להתקלקל.

חלופה נוספת היא לדעתי הניסאן אלמרה, תלוי מה אתה תוהב יותר ואיזה אקזמפלר תמצא יותר שמור.

פורסם

אני היתי הולך על הגאלאנט.

וזה מה שעשיתי, אחרי 3 גאלאנטים, שתיים עדיין אצלנו ולא מפסיקות לנסוע.

המחיר שלהם פשוט בדיחה והרכב מאוד מאוד מהנה לנהיגה, לא ספורטיבי אך מאוד נעים (הרבה יותר ממשפחתיות חדשות של ימנו)

אחת מהם מוזנחת (לא הרכב שאצלי) בצורה איומה שנת 1999 עם יותר מ 270 אלף ק"מ ואת התקלות שלה בה 12 שנה האחרונות אני יכול לספור על יד אחת.

כך גם השתיים האחרות, רק שהם מטופלות כמו שצריך.

בנוף לזה צריכת דלק בהחלט סבירה, מחוץ להעיר 1ל- 12.8

משולב 1ל-10

פורסם
שלום ,

אני מתכוון לקנות בעוד כמה ימים רכב מסוג מציבושי כריזמה שנת 1998 הרכב עשה 212,000 אלף קילמוטר

רציתי דלעת איך הרכב בכללי האם הוא שווה קניה אני צריך את הרכב שיחזיק לי בעיקר שנה כי אז אני מתגייס

הרכב ישמש אותי לנסיעה כללית וטיולים אז רצית לדעת אם כזה אפשר יהיה ליסוע לאילת או לצפון והאם הוא יחזיק מעמד

אבל למה רצית דלעת?!? :shock: זה לנסיכות בלבד!

בכל מקרה לגבי הכריזמה, לדעתי זה אחד הרכבים הכי מפוספסים, מסוג החמקנים שפשוט לא מתגלים ע"י הרדאר של רכבים מבוקשים ביד 2 וחבל.

אז נכון, הוא חלש וכבד אבל זה רכב משפחתי, הוא לא נועד להיות טיל מלחתכילה, הוא נועד להביא אותך ממקום למקום בתנאים מספקים.

לכריזמות יש במובן הזה הרבה מהרבה כי הן נוחות, למען האמת עוד לא נהגתי במיצובישי משפחתית שלא היתה לי נוחה - יש להן רכות נסיעה ומושבים לא רעים בכלל ותחושה של זריזות מסויימת בתוך העיר - גם לכריזמות וגם ללנסרים.

הבאסה של התאוצה מגיעה בעיקר בשיפועים ובכביש מהיר אבל שוב - זה לא הייעוד של הרכב.

אמינות סטטיסטית מהגבוהות שניתן למצוא, אחזקה שפויה - אז הדלק קצת יקר אבל לא משהו חריג - סה"כ ממוצע שפוי לרכב משפחתי.

לדעתי ותמיד אומר לדעתי

רכב ראשון נהדר לצעיר שלא מחפש הוצאות והרפתקאות מיותרות

אם הוא באמת מתוחזק במצב טוב ואין מה ליישר בו קו - אתה תגיע לאילת ותחזור עם חיוך.

דרך אגב - וולבו ביססו את הS40 הראשונות שלהם על הפלטפורמה של הכריזמה - זה אומר משהו על הרכב הזה

הכריזמה אם אני זוכר נכון היתה הרכב העממי הראשון עם גיר לומד ובנוסף לזה עיצוב המתלים שלהם לקוח אם אני זוכר נכון מבמוו

המון סיבות טובות למה כן לחפש אחת כזאת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
דרך אגב - וולבו ביססו את הS40 הראשונות שלהם על הפלטפורמה של הכריזמה - זה אומר משהו על הרכב הזה

זה אומר שזה היה פיתוח משותף לחיסכון בעלויות וייצור במפעל נדקאר הולנד. חוץ מזה זה לא אומר כלום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא מסכים.

זה אומר שהיה פיתוח משותף עם יצרנית מסגמנט יקר יותר אולי אפילו שתי יצרניות - וזה אומר שהמיצובישי הזו משתמשת בפורמט בסיסי טוב.

מנסיעה על הדור הראשון של הכריזמה הרכב באמת נוח מעבר למצופה ממשפחטומתיות יפניות בתקופה שלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

(הקדימו אותי בזמן שניסחתי את ההודעה שלי) כן, זה אומר שמיצובישי ווולבו קנו יחד מפעל בהולנד וחלקו (יחד עם פרוטון המלאזית) את עלויות פיתוח הפלטפורמה.

הכריזמה אם אני זוכר נכון היתה הרכב העממי הראשון עם גיר לומד

מיצובישי עשו הרבה רעש עם ה-INVECS שלהם בשנות ה-90.

יצא לי לצבור קילומטרז' עם גיר דומה בגאלאנט. לא נרשמה התרגשות רבתי.

ובנוסף לזה עיצוב המתלים שלהם לקוח אם אני זוכר נכון מבמוו

יש לכריזמה סידור לא מסעיר של מקפרסון מלפנים ורב-חיבורי עם זרועות עוקבות מאחור.

אני לא יודע לאיזה BMW משנות ה-90 היה סידור כזה, אולי לקומפקט הלא מדהימה (עם הנעה אחורית בכלל).

אבל עיצוב המתלים זה רק חלק מהסיפור, הונדה סיוויק באותם שנים התגאתה בעצמות עצה כפולות אבל לא החזיקה לא בכתר מלכת הפיתולים וגם לא בזה של נסיכת הנוחות.

אכן משפחתית יפנית אוטומטית זולה מאוד וכנראה די אמינה. אולי יש המון סיבות טובות לרכוש אחת - אבל לא אף אחת מאלו.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

טוב - לא נפתח כאן מלחמת עולם.

זה רכב שמהווה בעיני בחירה טובה מאוד כרכב ראשון או כרכב שני בבית - מהרבה סיבות טובות.

גודל, מרווח, נוחות, אמינות וגם אם זו לא S40 אני מאחל לפותח השרשור בלונדה שבדית שתיסע איתו כל הדרך לאילת :-P

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...