Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות לחברי הפורום,

נתקלתי בבעיה קלה באיביי.

רכשתי מוצר מסויים לאימי כאשר המוכר נמצא בתוכנית המשלוחים הבינלאומית של איביי שבה למעשה הקונה משלם מראש את דמי המשלוח והמיסים הדרושים ואילו המוכר שולח את המוצר למחסן של איביי בארה"ב וספק משנה של איביי שולח את המוצר לקונה.

כך נפתחה הגישה לקונים מהארץ לרכוש מוצרים שלא נמכרו להם לפני כן.

אז מצאתי את המוכר הזה - http://www.ebay.com/itm/121395853396?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_475wt_1049

מצד אחד אמרתי שיש לו רק 8 פידבקים וקצת מפחיד לקנות ממוכר כזה אך הוא היה זול בעשרים דולר משאר המוכרים של אותו המוצר.

אז החלטתי לרכוש ממנו ושילמתי מייד את הסכום שהוא דרש ואת דמי המשלוח שבכלל מועברים לאיביי בחיוב אחר נוסף (חוייבתי 36$ עבור המוצר בנפרד ועבור המשלוח והמיסים שילמתי 26$ בנפרד שהועברו לספק אחר ע"י איביי).

היום בבוקר אני מקבל מייל מפייפל שהמוכר החזיר לי את הכסף ואיביי כתוצאה מכך החזירו לי את הכסף ששלימתי עבור המשלוח והמיסים.

ציפיתי לקבל מייל כלשהו מהמוכר שיסביר מדוע עשה כך אך לשווא.

פניתי אליו במסרים של איביי ושאלתי אותו מדוע החזיר לי את הכסף.

הוא ענה לי (מהר יחסית) שהוא מצטער אך הוא לא שולח מחוץ לארה"ב.

הסברתי לו שהוא לא נדרש לשלוח לחו"ל אלא למחסן של איביי בארה"ב ומשם המוצר נשלח אלי.

הוא טוען שהוא לא ידע שהוא בכלל לא ידע שהוא משתתף בתוכנית הזאת ושכנראה זה בגלל שהוא משתמש באפליקציה של איביי בטלפון שלטענתו מסמנת את המשלוחים לחו"ל באופן אוטומטי והוא כנראה לא הוריד את הסימון של משלוח לחו"ל.

הסברתי לו שכך לא עושים עסקים באיביי והבעתי את מורת רוחי בפניו.

בכל מקרה, לא נראה שזה מזיז לו יותר מדי והוא נראה לי שוקיסט לא קטן שלא מבין איך איביי פועלים.

הבנתי שאת המוצר ממנו כבר לא אראה ואני אפעל להביאו ממוכר אחר.

השאלה שלי היא מה לעשות עם הפידבק שאני אמור לתת למוכר?

מצד אחד הוא החזיר לי את מלוא הסכום ששולם אך ללא הסבר כלשהו.

מצד שני, יש לו רק 8 פידבקים והוא חדש באיביי. אם אתן לו שלילי (מה שלעולם לא עשיתי) אפגע בצורה אנושה בסיכויים שלו להמשיך למכור באיביי כי מי ירצה לרכוש מוצרים ממוכר עם אחוז פידבק נמוך מ-90%?

אם אתן נייטרלי, לא באמת אשפיע על משהו.

עזרו לי, חבריי המלומדים להגיע להחלטה הנכונה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

מוכר חדש, טעות בתום לב - כל הכסף הוחזר. לא הייתי ממלא שום משוב. נייטרלי נחשב גם כשלילי.

אם אתה לא רוצה דברים כאלה, תעבוד רק עם מוכרים ותיקים.

פורסם

נייטרלי בוודאות לא נחשב כשלילי אלא לא נספר במניין הקולות ולא באמת משפיע על אחוז הפידבקים של המוכר.

בדרך כלל אני באמת עובד רק עם מוכרים גדולים אך הפעם חרגתי ממנהגי מכיוון שהוא היה זול משמעותית.

פורסם

בנאדם עשה טעות של טירון.

החזיר לך את הכסף.

מה אתה מצפה להשיג מזה שתשים לו פידבק שלילי?

פיצוי?

התנצלות?

שילמד לקח?

אני לא הייתי מבזבז זמן על זה, לא הייתי שם אפילו פידבק.

קיבלת שיעור על כך שלא קונים ממוכרים עם פידבקים בעייתים.

תחפש ממקום אחר.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם (נערך)

העסקה לא יצאה לפועל ועדיין קייימת האפשרות להשאיר פידבק?

אני הייתי משאיר חיובית וכותב ש"העסקה לא יצאה לפועל, הכסף הוחזר מייד".

קיבלת שיעור על כך שלא קונים ממוכרים עם פידבקים בעייתים.

נסחפת, אין לו פידבקים בעייתים, יש לו 8 חיוביים. כל מוכר מתחיל מ-0 פידבקים ובונה את עצמו. אם לא תרכוש ממישהו שיש לו מעט, ברוב המצבים אתה הוא זה שעשוי להפסיד. אחרת איך הוא ימצב את עצמו ויוכל לתת תחרות? כשמדובר בסכומים קטנים (העסקה המדוברת לא נחשבת בעיניי זולה), הסיכון לא גדול.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

כן, עדין יש אפשרות להשאיר פידבק גם כשהעסקה לא יוצאת לפועל.

מה שאמרת (פסאט) נשמע לי רעיון לא רע.

NIGHTSTALKER, באתי להתייעץ מכיוון שלא הייתי בסיטואציה כזאת בכל שנותיי המרובות באיביי. זו מטרת הפורום, לא?

למוכר אין פידבקים בעייתיים. יש לו 100% פידבק חיובי אך רק 8 פידבקים מכיוון שהוא חדש וכנראה שהוא עדין לא מבין את הפלטפורמה ולכן עשה טעות בתום לב.

מה שכן, הוא היה יכול להיות אינפורמטיבי יותר ולא סתם לבטל את העסקה בלי לעדכן את הקונה וגם כאשר פניתי אלי, למרבית הטענות שהעליתי לא זכיתי להתייחסות מלבד העובדה שציין שהוא לא שולח לחו"ל.

בוא נגיד שבנושא יחסי האנוש ושירות הלקוחות יש לו עוד דבר או שניים ללמוד מחבריו המוכרים באיביי.

פורסם

זו נראת כמו טעות שוק של טירון, לא הייתי נותן שלילי.

או נטרלי, או כמו שמישהו כתב למעלה חיובי עם פירוט שהעסקה לא יצאה לפועל והכסף הוחזר במלואו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

עבור הלאה. אל תשאיר פידבק כלל.

טעות של מתחילים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

פידבק חיובי או נייטרלי.

אפשר להשאיר חיובי עם הערה קטנה - זה גם בסדר.

שלילי שייך לרמאים שלא שולחים את המוצר ולא מחזירים את הכסף.

עריכה אחרונה על ידי Black Joker

פורסם

לפותח השירשור, אל תתפלא שהמוכר חזר בו מהעיסקה. לא מעט מוכרים חסמו את ישראל ואינם שולחים אלינו עוד. זאת בגלל לא מעט חלאות שמקבלים את המוצר אבל משקרים שלא. אני די מתלבט באם לפתוח שירשור משלי ולהסביר מדוע מוכרים לא רוצים להתעסק עם ישראל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בשום אופן לא שלילי וגם לא נייטרלי (למרות שנייטרלי זה לא שלילי, כמו שאמרו לפני, זה מרתיע קונים אחרים ואין סיבה ממשית שזה יקרה, שום דבר לא נעשה בכוונה).

פורסם

אפילו קיבלת תשובה "מהר יחסית".

חיובי עם הערה: קיבלתי החזר כספי על המקום כמו שפסאט כתב, וגמרנו.

לכל מי שחושב שזו טעות בתום לב: בהחלט ייתכן. אבל גם בהחלט ייתכן שלא. מה שנקרא, ניתן לו להנות מהספק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היה לי מקרה דומה מאוד, אבל בניגוד אליך כששאלתי את המוכר מי/מה/מו הוא לא ענה למיילים שלי במשך שבועיים. פשוט החזיר את הכסף בלי לומר אף מילה.

רק בשל החוצפה של ההתעלמות הטוטאלית השארתי לו שלילי.

• תוכן חדש...