Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני עשיתי 140K במצטבר על שתי קורולות רובוטיות 2008 (אחת הלכה בטוטאלוס, שתיהן ליסינג).

הנסיעות שלי היו בינעירוניות בעיקר בתוואי הררי, ואני דווקא נהניתי מהגיר הרובוטי, רוב הזמן. כמובן שנהגתי אך ורק במצב ידני, וזו צריכה להיות הגישה של מי שקונה את הרכב הזה - ידני, רק בלי קלאץ'. השליטה מההגה, יחסי ההעברה הקצרים, המנוע הבריא, והעדר ESP היה שילוב די מהנה מבחינתי. כן, העלאת הילוך דרשה עזיבה מתוזמנת של הגז והתרחשה באיטיות, אבל זה היה נסבל יחסית. אצלי לא הייתה שום בעיה של התדרדרות בעליות, הרכב החזיק מצויין על חצי קלאץ' בעליות של חיפה, ולי לא יצא להחליף קלאץ' בשתיהן (את השניה קיבלתי עם 70K ועשיתי עליה עוד 70K). חובה בכל טיפול לעשות איפוס של הקלאץ' כדי לשמור על הדיוק של ההצמדה.

בתמרונים עדינים בחנייה בעליה למשל השתמשתי בשתי רגליים, לא עניין גדול. רק בפקקים במהירות זחילה היו קצת טלטולים לפעמים במעבר משני לראשון. פתרתי את זה ע"י זינוק בידני בשני, ואז הוא נשאר בשני ולא מוריד לראשון (פחות בריא לקלאץ' אבל).

לשם השוואה - היום אני עם פוקוס חדשה עם שני מצמדים - ואני מעדיף את הקורולה, ולו רק בגלל השליטה מההגה בלי התערבות של המחשב.

יצא לי גם לנהוג בקורולה החדשה יותר עם הגיר האוטומטי הרגיל - זוועה. גיר ארוך ואיטי עם 4 הילוכים בלבד שמסרס את הרכב לגמרי.

הנה דוגמה לסיבוב בית אורן שלי עם הקורולה בימים הטובים (מצטער, זה לפני ימי ה-HD :) ).

עריכה אחרונה על ידי misterb

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כמובן שנהגתי אך ורק במצב ידני, וזו צריכה להיות הגישה של מי שקונה את הרכב הזה - ידני, רק בלי קלאץ'.

מי שמחזיק בגישה כזאת לא קונה טויוטה קורולה.

פורסם

misterb, עכשיו אני מבין למה הצמיגים שלך נראים ככה

:)

במקרה שלו הקורולה הייתה רכב ליסינג מהעבודה.

פורסם
דור, אני מסכים איתך שקורולה זו לא להיט(מבחינת איבזור ובטיחות זה על גבול הבושה) אבל זכור לי דווקא תגובות חיוביות שלך על הגיר בפורום אחר , "שעם ישראל לא יודעל נהוג". האוטו לא להיט, נכון, אבל לא משנים דעה בגלל שתוקפים את הרכב שאתה כמעט הכי שונא. ושוב, לא מעניינת אותי הקורולה הזו, מספיק שיש לה רק 4 כריות אוויר, ובלי איבזור "בסיסי" כמעט.

אתה יודע, עם השנים אתה נחשף ליותר רכבים ומנסה יותר רכבים והדעות שלך משתנות, הגיר לא בעייתי מבחינת אמינות ונחשב בסדר בעניין הזה, אבל אחרי שניסיתי גיר אוטומטי פלנטרי ורובוטיים כפולי מצמד בכמה רכבים, הבנתי שהגיר הזה די גרוע.

עם ישראל אכן לא יודע לנהוג, מי שיודע לנהוג על גיר ידני יסתדר די טוב עם הגיר הזה, אבל עדיין יש לו את הקטעים המציקים שלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אבל בניגוד לגיר ידני שלא מעביר להילוך ראשון אחרי באמפר ומושך גם אם משחקים עם עזיבת הגז,התיבה הרבה פעמים מתבלבלת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא דיברתי ספציפית על פיאט אבל סיקרנת אותי, מה זאת אומרת "הם היו הראשונים"?

אני חשבתי שאלה היו VAG ב 2003 שהציגו את ה DSG6.

אני כבר לא יודעת אם אתה ציני או רציני, אבל אגיב לך בכל מקרה.

ב2003 פונטו ספייס רובוטיות כבר עלו על כבישי ישראל, VAG היו הראשונים להציג תיבה רובוטית כפולת מצמדים.

לנושא השרשר, לא מזמן "התמזל מזלי" ויצא לי לנהוג בקורולה רובוטית שנת 2008 יד ראשונה מטופלת במורשה שעברה עדכון כלשהו באותו השבוע. על כביש 6 הרכב הרגיש לי מעולה ואז הגעתי לחיפה. בתור מישהי שרגילה לנהוג בעיר הררית על פונטו רובוטית, יש לי רק מילה אחת להגיד על הגיר של הקורולה: זוועה!

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אני עשיתי 140K במצטבר על שתי קורולות רובוטיות 2008 (אחת הלכה בטוטאלוס, שתיהן ליסינג).

הנסיעות שלי היו בינעירוניות בעיקר בתוואי הררי, ואני דווקא נהניתי מהגיר הרובוטי, רוב הזמן. כמובן שנהגתי אך ורק במצב ידני, וזו צריכה להיות הגישה של מי שקונה את הרכב הזה - ידני, רק בלי קלאץ'. השליטה מההגה, יחסי ההעברה הקצרים, המנוע הבריא, והעדר ESP היה שילוב די מהנה מבחינתי. כן, העלאת הילוך דרשה עזיבה מתוזמנת של הגז והתרחשה באיטיות, אבל זה היה נסבל יחסית. אצלי לא הייתה שום בעיה של התדרדרות בעליות, הרכב החזיק מצויין על חצי קלאץ' בעליות של חיפה, ולי לא יצא להחליף קלאץ' בשתיהן (את השניה קיבלתי עם 70K ועשיתי עליה עוד 70K). חובה בכל טיפול לעשות איפוס של הקלאץ' כדי לשמור על הדיוק של ההצמדה.

בתמרונים עדינים בחנייה בעליה למשל השתמשתי בשתי רגליים, לא עניין גדול. רק בפקקים במהירות זחילה היו קצת טלטולים לפעמים במעבר משני לראשון. פתרתי את זה ע"י זינוק בידני בשני, ואז הוא נשאר בשני ולא מוריד לראשון (פחות בריא לקלאץ' אבל).

לשם השוואה - היום אני עם פוקוס חדשה עם שני מצמדים - ואני מעדיף את הקורולה, ולו רק בגלל השליטה מההגה בלי התערבות של המחשב.

יצא לי גם לנהוג בקורולה החדשה יותר עם הגיר האוטומטי הרגיל - זוועה. גיר ארוך ואיטי עם 4 הילוכים בלבד שמסרס את הרכב לגמרי.

הנה דוגמה לסיבוב בית אורן שלי עם הקורולה בימים הטובים (מצטער, זה לפני ימי ה-HD :) ).

נראה כאילו היא מינימום GTR בסרטון הזה. יפה.

פורסם

אין על רכב חברה [emoji6]

פורסם

מבצע המלטה של פרה במושב האחורי

זה רכב חברה, זה רכב חברה (להקת אפליקציה, ארץ נהדרת)

הרכב הזה היה כיפי מאוד בכבישים פתוחים זה נכון - ברגע שעוברים לידני או במצב אוטומט-ספורט זה נכון, הרכב נהיה כיפי יותר

הבעיה - אנחנו גרים במרכז במדינת גוש דן - מדינת הפקקים

הרכב והגיר מאוד מהר נהייו קשים לסבילה.

בחניות במדרון תלול לקח לנו זמן לפתח טכניקה עם הדאבל-בלם שעצרה את דרדור הרכב אחורה או קדימה או פשוט להשתמש קלות בבלם היד ולתת קצת גז למנוע דרדור.

מה שאמרתי לגבי כיכרות היה פשוט "מחלה" של הגיר הזה ולא משנה באיזה עדכון תוכנה הבעיה עדיין היתה קיימת - כניסה בהילוך לא נכון לכיכר והרכב היה פשוט מסרב לצאת ממנו אלא אם כן היתה התערבות ידנית בנעשה מידיות ההגה או הידית הילוכים.

ותשימו לב עד כמה שומעים שם את כל קרקושי הפלסטיקה מהרכב - אם כי, צפוי, הבחור ממש לקח את הרכב קרוב לקצה שלו בחלק מהסיבובים שם.

ואני יודע שזה ישמע הזוי אבל רעש המנוע ורעש הדרך והרוחות מורגשים היטב בסרטון הזה ועוד זה כאשר מערכת הסטריאו פועלת - וזה לאורך כל הסרטון אני לא מדבר על הרגעים בהם המהירות לא חוקית בעליל.

מצד שני - למי שאוהב נהיגה בטורים האלה אני חייב להודות - לא חשבתי שקורולה יכולה להשמע ככה :-D משעשע!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אני כבר לא יודעת אם אתה ציני או רציני, אבל אגיב לך בכל מקרה.

ב2003 פונטו ספייס רובוטיות כבר עלו על כבישי ישראל, VAG היו הראשונים להציג תיבה רובוטית כפולת מצמדים.ה!

באמת שחף משמץ ציניות.

השכלתי, תודה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בעל קורולה רובוטית 2008.

יא אללה.., אנשים לא מבינים שזו תיבה ידנית בעצם, כמובן דילגתי על החפירות ''גיר חרא וגיר קקה'', אהבתי את מה שפותח השרשור רשם.

הגיר הרובוטי הוא בעצם גיר ידני ,עם קלאץ בלתי נראה (סוג של אשליה), הכוונה היא שמתי שאתם רוצים לעביר הילוך אתם עוזבים את הרגל מהגז והקלאץ נותן להילוך הבא להיכנס ואז מחזירים לגז והופ! ההילוך עבר כמו שצריך ובשלום. (כדי להתרגל דרוש הסתגלות)

ולאלה שאומרים שהרכב לא זז מהמקום ברמזור, פשוט לא מבין אותכם. הרכב עף כאילו יש לאנ'ץ קונטרול ומשאיר משפחתיות בסטגמנט מאחור.

הישראלים מתנהגים לזה כגיר אוטומטי שבעצם הוא לא. ואז מתחרפנים. מגיע לכם.

פורסם

אתה חושב שאנשים פה עם רישיון של חודש ולא יודעים מה זה גיר רובוטי?

הגיר גרוע,וגם המשחק של עזיבת רגל לא תמיד עוזר,לצורך השוואה ב107 זה עוזר בצורה טובה יותר אבל גם לא חפה מטעויות.

אולי בעיר מישורית הגיר יותר טוב,אבל בעיר כמו מעלות עם עליות וירידות הגיר מתבלבל הרבה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום, כבן להורים כמו שלך גם הקורולה שלנו שנת 08 יד 1 מהחברה. אני חולק עליך לחלוטין בנוגע לגיר הרובוטי. אבא שלי מהיום הראשון ועד כה מטפל כיקה ברכב הנ"ל. הק"מ ברכב כרגע 55000. עד כה שלוש פעמים טיפלנו בנושא הגיר. כאשר בפעם השלישית הוחלף מחשב רכב באחריות החברה לאחר תום ההאחריות. הגיר הזה פשוט לא אמין. נוטה להתקלקל לא משנה כמה תטפל כיקה ברכב. חוץ מנושא זה בהחלט הרכב הכי אמין שהיה במשפחתי עד כה ואני ממליץ על הקורולה בחום אך ורק לא בעלת גיר רובוטי.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

לא יכולתי להגיב בגלל בעיה במשתמש.

אז ככה לכל המתחכמים למיניהם מן הסתם שהצמיגים הוחלפו, לא צריך לרשום דברים כאלה בכלל.

עכשיו בנוגע לגיר לא חשבתי שלא יהיו חילוקי דעות אבל לא חשבתי שתשפטו על פי זה שאני נהג חדש ,וכמובן סטיגמות של ישראלים נהג חדש=בטחון עצמי מופרז שמלווה גם בחוסר ביטחון,"פוזות בכביש",חוסר ידע,חוסר ניסיון וכו....

אף אחד פה לא יכול לדעת אם אני נוהג 12 שעות ביום או שעה בשבוע ואם נהגתי על רכב אחד או על מאה רכבים שהיו בבעלותי.

דעתי לגבי הרכב היא עדין חיובית בניגוד למה שיגידו אני אולי רגיל לגיר למדתי להכיר אותו, אני לא סובל ממצבים שהרכב מפסיק להגיב /לא יוצא מכיכר ועם תסעו עם הילוך ספורט תרגישו בכלל שונה, הרכב לדעתי פשוט נהיגה תענוג ב95% מהמקרים.

אין לי מה להתווכח על מה אתם חושבים זאת חוות דעתי.

ועובדה שאלה שהמגיבים פה שיש ברשותם טיוטה תומכים בדעתי בי לפי מה שראיתי.

אני לא מנסה לשכנע אותכם לרכוש את הרכב /להלל על שמה של טיוטה בסכ"ה זאת דעתי!!

אבל מה שיותר מעצבן זה לספוג ממכם את ההתנהגות הזאת, זה פשוט גועל נפש של התנהגות חלק מפה מגיבים תגובות על סמך זה שאני נהג חדש/חסר נסיון/בעל בטחון מופרז.

אז אני יגיד לכם מה אני חושב עליכם מאחורי המחשב אני רואה חבורה של אנשים ממורמרים שיושבים במשרד שלהם מדוכאים ומשועממים ורק מחכים כדי למצוא איזה מישהו להתעלק עליו, ולנסות להשפיל אותו.

פשוט בושה באמת אתם רוצים להגיב תגיבו על הנושא של הרכב אל תהפכו לי לפסיכולוגים שמבינים כל דבר ומצליחים לנחש חיים שלמים של בן אדם לפי שרשור מסכן אחד!!!!!

drive for life

פורסם
אתה חושב שאנשים פה עם רישיון של חודש ולא יודעים מה זה גיר רובוטי?

הגיר גרוע,וגם המשחק של עזיבת רגל לא תמיד עוזר,לצורך השוואה ב107 זה עוזר בצורה טובה יותר אבל גם לא חפה מטעויות.

אולי בעיר מישורית הגיר יותר טוב,אבל בעיר כמו מעלות עם עליות וירידות הגיר מתבלבל הרבה.

נסעת בכלל בקורולה רובוטית ? אתה חווית את הזמן הארוך ( 3 שנים )שבו אני עם הקורולה הרובוטית?

אתה לא צריך ללמד אותי כאחד שנוסע ברכב הזה יום יום ומסתדר עם הגיר מצוין וביעילות .

אומנם יש כמה דברים שקצת מציקים כמו: החבטות שקורות לפעמים בעת העברת ההילוכים במצב E , ויציאה מכיכרות שהגיר שוכח להוריד הילוך, במצב הזה אני לוחץ בקצת אגרסיביות על הגז לשניה ואז זה מסתדר.

בסך הכל כל העניין פה הוא עניין של הרגל, ואם התרגלת , תחסוך הוצאות חודשיות של דלק בפער די גדול מהמתחרות , ואם לא? חבל זו כבר בעיה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...