Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

היום התקנתי מגבר חדש - DC 1.2K, אשר החליף מגבר 2 ערוצים the deuce שסיפק 800 ב4 אום.

מותקן באמצעות חיווט 4G מבית טוב, ומפעיל - DC LVL 3 15 על 1 אום.

המגבר הנוסף הוא T600-4 עם חיווט 6G שמפעיל קומפוננט T2 אקטיבי עם PRS80.

בעצם לכל מגבר רץ כבל נפרד מהמצבר, המצבר הוא 55 אמפר, בן 3 שנים~

אחרי שהתקנתי את המגבר נפגשתי עם סרול והתחלנו בכיוונים, כמובן שהיינו חייבים לבצע "ניסוי כלים" , והתוצאה היתה מרשימה מאוד ואף מעבר לציפיות שלי.

לאחר 5 דקות שהמערכת עבדה על "פול" החלו להישמע פיצוצים חזקים מהקומפוננט, מיד הורדנו את הווליום וניסינו להבין מה מקור הבעיה.

הורדנו את עוצמת הסאב בחצי כדי להקל על מערכת החשמל ושוב הגברנו את הווליום, כאשר עברנו את רף ה 50 בווליום, שוב חזרו הפיצוצים.

ניסינו להשתיק את הקומפוננט דרך הPRS, כאשר רק הסאב מנגן, אבל עדיין כאשר הגברנו מעל 50 הפיצוצים חזרו.

כאשר ניתקנו את הRCA של הקומפוננט, לא היו פיצוצים.

המתח בPRS הראה באופן קבוע 13-13.5 , ניסינו בנוסף לבדוק מתח במצבר, כאן קרה עוד דבר מוזר - כאשר סגרתי את מכסה המנוע, ווליום על 0 , נשמע פיצוץ מכל הרמקולים כולל הסאב.

כל זה קרה כאשר הרכב היה מונע.

כיביתי את הרכב והפעלתי רק את המערכת עם סוויטץ, פתחתי וסגרתי את מכסה המנוע, שוב היה פיצוץ.

שניסיתי להניע שוב את הרכב המצבר גמגם בשני הניסיונות הראשונים, לאחר מכן המתנתי עם סוויטץ פתוח מספר שניות ואז הוא הניע בקושי.

אם יש מישהו שנתקל בבעיה דומה בעבר או שיש לו רעיון מה יכול לגרום לבעיה, אשמח לפתרון ולהצעות.

פורסם

קרה עוד דבר מוזר, באמצע נסיעה כאשר הווליום היה כמעט אפסי, כל הרמקולים החלו לנגן על פול ווליום.

הם לא ניגנו משהו מוגדר, זה פשוט היה רעש ממש חזק, עד שכיביתי את מערכת.

אני מוכרח להודות שזה היה ממש מלחיץ.

פורסם

קודם כל תחליף מצבר, אם הוא גמגם לך אז הוא בטוח לא תקין, 3 שנים זה בערך אורך החיים של מצבר.. לאחר מכך תבדוק מתחים, אולי יש נתק במצבר שפעם עובד ופעם לא. מדבר מניסיון, אני חשמלאי רכב..

HU alpine d310 & h701 | amp audison vrx2.400 & alpine mrp t-222 | Morel supremo | ArcAudio flatline 12 | amp alpine 12m

פורסם

המתחים במצבר היו בגדר התקין.

לאחר הגמגום שהיה זה לא חזר שוב ועכשיו הרכב מניע כמו שצריך.

איך ניתן לבדוק נתק במצבר? יש איזה מכשיר מדידה שיכול לבדוק את זה?

בדקתי את עניין ה RCA, הם לא נוגעים בגוף המגבר.

פורסם

תבדוק את הכיוונים שלך, תוריד את הגיינים ותן עוד נסיון.

אם זה לא עוזר, תתחיל לשלול מהרדיודיסק. בדוק כל מגבר בנפרד עם סיגנל חיצוני.

פורסם

בדקתי כבר את הכיוונים, הם היו תקינים. לא ניסיתי להוריד גיינים - נבדוק את זה.

אני חושד גם שאולי משהו מקצר ברדיוסידק, שהחלפתי את המגבר החלפתי גם RCA.

ייתכן שאולי באחת הפעולות של השליפה או ההחזרה נשאר איזה כבל חשוף או משהו.

מה שעוד מחזק את זה, זה העניין שכשהמערכת "השתגעה" , אז כל הרמקולים כולל הסאב השמיעו רעש.

ובגלל שיש לי חיווט נפרד לכל מגבר, אז הקצר הגיע ממקום משותף לשניהם - או מצבר או רדיודיסק.

פורסם

יכול להיות שיעזור, יכול להיות שלא.

קח חוט קצר, 5-7 סמ. לחשוף את קצוות החוט. צד אחד לבורג שלדה של הרדיודיסק, צד שני לטבעת החיצונית של אחת מיציאות הRCA בשימוש.

ייתכן וניתוק הRCA בזמן החלפתו גרם לשריפת הפיקו-פיוז של הארקת הRCA. תקלה מאוד נפוצה במכשירים של פיוניר.

פורסם

התופעה שאתה מדבר עליה היתה גורמת לרעשי אלטרנטור, לא היו שום רעשים לאחר ההחלפה.

אחרי שהחלפתי את המגבר כל המערכת עבדה בסדר גמור למשך חצי שעה, עד שניסיתי להגיע למקסימום עוצמה של הסאב, שזה כנראה גרם לאיזושהי תופעה במערכת החשמל.

פורסם

זה לא גורם רק לרעשי אלטרנטור, זה גורם לעוד הרבה תופעות לוואי, אני סבלתי לפני כ5 שנים גם מפיצוצים בגלל התקלה הזאת. לאחר התיקון המהיר שהצעתי הכל חזר לנורמה.

פורסם

הפעמים הבודדות בחיים שלי בהן שמעתי פיצוצים מרמקולים בזמן עבודה תוך כדי ווליום גבוה היו כאשר בניתי קרוסים פסיביים שהקבלים בהם לא עמדו במתח גבוה, למשל 100v שזה אמור להיות פי שלוש ממתח מוצא של רוב המגברים שאני מכיר אבל הם עדיין נפרצו.

הרמקולים עם קרוסים פסיביים?

בדקת מהמצב הקבלים המגבר?

מה שאתה מתאר נשמע כמו פריצה של קבלים בעקרון ויכול להיות שזה גם קורה כי התרוקן לך מצבר והם לא מצליחים לאגור אנרגיה ופורק ים מיד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקי אז ננסה את הארקת ה RCA , צריך לעשות הארקה לכל היציאות או רק לאחת?

הרמקולים עובדים בלי קרוסים, הם מחוברים אקטיבית ל HU.

איך אני בודק קבלים במגבר? מה אני אמור לבדוק? מה אני אמור לראות אם הם לא תקינים?

פורסם

אני במקומך הייתי ניגש למתקין מנוסה שיבדוק את כל המערכת ואת ההתקנה. עצם העובדה שסגרת את מכסה המנוע ונשמעו פיצוצים לדעתי מעידה על איזשהוא קצר.

לעניות דעתי התקנת מערכת היא לא עשה זאת בעצמך ועלולה לגרום לבעיות מבעיות שונות, יש לך בעיה רצינית בהתקנה, גש למתקין.

אלי

• תוכן חדש...