Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

זו הפעם הראשונה שלי בפורום הזה, אך שמעתי המון המלצות ואשמח להתייעץ אתכם / לשמוע את דעתכם.

ישנם 3 דברים שאשמח לעזרתכם בנושא:

1) יש ברשותי כרגע פיאט פונטו ספייס 2006 Dynamic , אוטומטית, יד 1(פרטי כמובן) שעשתה בערך 170,000 ק"מ.

מבדיקה במחירון הרכבים של יד 2 , ראיתי שהמחיר הוא 23,600 ש"ח.

כמה המחיר הזה ריאלי ?

הרכב במצב טוב, עושה ק"מ אבל תמיד מטופל בזמן , אין בעיות כרוניות שהרכב סובל מהן.

2) אנחנו מעוניינים לשדרג את הרכב שלנו (את הפונטו).

כמה דברים על הצרכים שלנו: אנחנו משפחה בת 3 נפשות: אשתי, אני ותינוקת בת 4 חודשים.

אנחנו גרים במרכז אך עושים לא מעט ק"מ בנסיעות לצפון לבקר את משפחתה של אשתי.

הדברים שחשובים לנו בעיקר ברכב הם:

- צריכת דלק טובה וחסכונית כי אנחנו נוסעים לא מעט.

- רכב בטיחותי כמובן

- תא מטען שמספיק ליותר מעגלה ושתי שקיות.

- רכב שישרת אותנו לכמה שנים טובות, בעלות אחזקה נורמלית (ביטוחים , טיפולים)

בקיצור, אנחנו מחפשים את הרכב המושלם !!

דבר נוסף קטן (הכי חשוב) , התקציב הוא בטווח של 50 - 60 אלף ש"ח.

וכמובן שמעדיפים מאוד לא לחרוג מהתקציב הזה.

דבר נוסף וקטן הוא שהרכב שכרגע בבעלותנו הוא משנת 2006 , כך שאנחנו מחפשים לשדרג לרכב משנת 2009 - 2010.

3) אחרי שנתפקס על דגם מסוים או כמה דגמים, מאיפה כדאי לקחת ?

מכיוון שאנחנו לוגמים ק"מ, אנחנו מעדיפים לקנות רכב עם ק"מ נמוך מאוד.

השאלה המתבקשת היא האם ללכת ולקנות מפרטי ולהנות מרכב עם ק"מ נמוך (ולנסות להתמקח על המחיר, כי מן הסתם הרכב יעלה יותר

מאשר מסוכנויות הליסינג).

או , ללכת לסוכנות ליסינג ולקוות לטוב (ז"א לרכב עם ק"מ נמוך שמתוחזק היטב).

בכלל, אין לי ניסיון עם חברות הליסינג. השאלה כמה באמת צריך להיזהר מהם ?

אני מודע לכך שהצפתי אתכם בלא מעט מידע ושאלות.

אשמח לתשובות מקצועיות וענייניות.

אשמח עוד יותר, שמי שעונה, יענה מתוך ידע אישי שלו ולא מתוך שמועות.

תודה רבה רבה רבה !

פורסם

ברוך הבא לפורום!

1) הערכתי היא שאם הרכב שלך שמור תבנה על כך שתקבל עליו כ-20,000 ש"ח בערך, ותתייחס לכל מה שתקבל מעבר - כרווח נקי. (תתחיל ממחירון ותתגמש)

2) הדגמים שיכולים להתאים לדרישותיך הם קיה פורטה או יונדאי i30, או סוזוקי SX4 בתקציב שלך לא בטוח שתמצא מכונית עם קילומטראז' נמוך כמו שבקשת (בטח לא במגרשיהן של חברות הליסינג)

3) אם אתם נוטים להחזיק מכוניות הרבה שנים כדאי לכם לשקול קניית רכב חדש באשראי, שכן האשראי המוצע היום הינו זול למדי ואפשר לפרוש להרבה זמן והדגמים החדשים המוצעים הם חסכוניים הרבה יותר. ( ואולי לחסוך עוד החלפת רכב עוד 4-5 שנים)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי המחיר, מחירון לוי יצחק הבסיסי של הרכב שלך הוא 17000, מצד שני, בימים אלו ממש אני מחפשת פונטו ספייס לחברים והרכבים השמורים באמת נחטפים ממש מהר, חלקם במחירון יד 2 וחלקם בפחות. כנראה תלוי במזל של המוכר.

אתה מחזיק בדגם מעולה מבחינת מנוע וגיר ככה שעם קצת סבלנות, אני מאמינה שתצליח לקבל מעל 20K.

בקשר לרכב החדש. אם הייתם מרוצים מהפונטו, אולי כדאי שתבדקו את הפונטו איבו (לא גרנדה, אלא איבו). היא גדלה במימדיה בצורה משמעותית מאז הספייס, תבחנו את הבגאז' שלה עם העגלה שלכם ואולי תמצאו אותה מתאימה. מבחינת צריכת דלק, לצערי היא לא חסכונית כמו הספייס, אבל כנראה שתהיה יותר חסכונית מכל משפתחתית.

מבחינת בטיחות היא עברה שיפור משמעותי מאז 2006, 7 כריות אוויר וכל המערכות הנדרשות, והכי כיף, בתקציב שלכם יכנס בקלות שנתון 2011.

אם הבגאז' של הפונטו ימצא כקטן מידי אז אולי כדאי,שניה לפני שקופצים קטגוריה, לבדוק גם את הI20 (הבגאז שלה גדול בכ-25 ליטר משל הפונטו).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אחותי מכרה אחת כזו בדיוק, עם 150 אלף ק"מ אבל יד 3, במחיר מחירון - שהוא 17K. לא יודע איך הגעת ל-23K.

אני אישית הייתי מחפש קיה ריו, שזה רכב עם בגאז' מרווח, הוא אמין מאוד ואתם תהנו ממנו. האחזקה שלו זולה.

אני מניח שבתקציב שלך נכנס דגם 2011, שזו השנה האחרונה שבה ייצרו את הדגם הנ"ל.

פורסם

הקיה ריו לא ממש חסכוני

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ניסן נוט או טידה מרווחות, אמינות וחסכוניות בדלק (גם באופן יחסי למשפחתיות) תמורה מצויינת לכסף (ויש כאלו מזקנים עם ק"מ נמוך מאוד.

הונדה ג'אז או יאריס ורסו יעשו גם כן עבודה מצויינת עם חיסכון בדלק (שם תצטרך להתפשר על השנתון).

• תוכן חדש...