Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

 

כרגע אני לומד כלכלה ומנהע"ס באונ' אריאל. לא הכי מרוצה (בעיקר מהאנשים), אבל זה מה שיש בינתיים. התחלתי לברר לאחרונה על אופציה של מעבר בשנה ב' לאונ' ת"א (במסגרת אותו תואר כמובן), ומשיחה עם גורמים באונ', הבנתי שאני יכול להתקבל אוטומטית לשנת הלימודים הבאה (הדרישות לכזה מעבר הן פסיכומטרי מעל 615 וממוצע של מעל 80 בכלכלה/85 בתואר אחר).

 

הכל טוב ויפה, רק מה, כמובן שיש קאץ' - המעבר הוא בעקרון לשנה א', כשעל הקורסים שכבר עברתי (מיקרו/מאקרו, מטתמטיקה+סטטיסטיקה) אני עשוי לקבל פטור, אך עשוי גם לא. כלומר, יכול להיות שאקבל פטור על כולם ואתחיל ישר משנה ב', יכול להיות שאקבל על חלק ואצטרך להשלים את החלק השני, ויכול להיות שלא אקבל בכלל ואצטרך להתחיל הכל מהתחלה.

 

אז, השאלה בתאכלס - מישהו עבר/מכיר/יודע על התנאים לקבלת פטור במעבר שכזה (או במילים אחרות - מה הסיכויים שלא אצטרך לחזור על כל שנה א' מהתחלה)? אותו גורם שדיברתי איתו אמר לי שהם לא יכולים לבדוק כאלה דברים לפני שיש לי ממוצע סופי של כל השנה (כרגע מן הסתם יש לי רק את של סמס' א') כי זה עובר למרצים/ועדה מיוחדת, אבל כן חשוב לי לדעת אם הסיכויים לטובתי או לא בכדי לתכנן את הצעדים בעתיד.

 

תודה חבר'ה :wink:

פורסם

יש לי רעיון - חשבת לפנות למזכירות של הפקולטות הספציפיות ולשאול אותם?

סביר שיהיו להם את כל התשובות לשאלות כאלו.

 

הסיבה שאני אומרת לך קודם לפנות למזכירות היא שמדי פעם מעדכנים את הנהלים, וחבל שתיפול על תשובה של מישהו שעבר את זה אבל הנוהל כבר אינו רלוונטי היום..

פורסם

אותו גורם שדיברתי איתו אמר לי שהם לא יכולים לבדוק כאלה דברים לפני שיש לי ממוצע סופי של כל השנה (כרגע מן הסתם יש לי רק את של סמס' א') כי זה עובר למרצים/ועדה מיוחדת

 

כנראה הייתי צריך לציין שאותו גורם הוא יועצת הרישום של החוג לכלכלה :-)

פורסם

אני עשיתי מהלך דומה בבן גוריון, אז קח את זה בערבון מוגבל לגבי תל אביב -

בתחילת השנה אתה מגיש לוועדת ההוראה של המחלקה את הסילבוס של הקורסים שעשית באריאל ואת גיליון הציונים שלך. בינתיים אתה נרשם לקורסים בתל אביב ולומד אותם כמו כל סטודנט אחר (כלומר יושב בבית ומשחק פלייסטיישן). וועדת ההוראה עוברת על זה ומאשרת או לא מאשרת לפי ראות עינה.

 

שים לב שכיום האוניברסיטאות הוותיקות לא ממש אוהבות את אוניברסיטת אריאל, אני לא יודע איך זה משפיע על הפוליקה הפנימית ברמה הזאת אבל יש המון פוליטיקה בדברים האלו. מספיק שאחד המרצים שלך באריאל הוא חבר של יו"ר ועדת ההוראה כדי שיעבירו אותך בקלות יחסית. לכן, אני מציע לך לברר מי הוא יו"ר ועדת ההוראה של המחלקה הזאת בתל-אביב, ליצור איתו קשר ולהגיע אליו לשעת קבלה. דבר איתו לפני, "תתיעץ איתו". הוא אולי פרופסור אבל גם הוא בן אדם ויהיו לו קצת יותר קשה לסרב לך בשנה הבאה אחרי שראה איזה חמד של בחור אתה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני רק אציין שאם אנשים זו הבעיה - לא בטוח שת"א זה המקום.

אמנם האנשים שאני נתקל בהם הם אחלה, אבל לאוניברסיטה יצא שם של מן "בסיס פתוח" שבאים אליו בבוקר, חוזרים הביתה בערב, אך מבלים עם החברים מהבית.

 

אם חבר'ה זה מה שחשוב - לך על ב"ש.

פורסם

כשאמרתי שאני לא מרוצה מהאנשים התכוונתי דווקא לרמה ולא להווי, אני פשוט מרגיש שאני מוקף ב...לא משנה :? מהבחינה הזאת מה שתיארת דווקא יתאים לי, לבוא תאכלס ללמוד, אם נוצרים קשרים תו"כ אז מה טוב, ואם לא, אז כמו שאמרת, יש חברים בבית.

 

 

שים לב שכיום האוניברסיטאות הוותיקות לא ממש אוהבות את אוניברסיטת אריאל, אני לא יודע איך זה משפיע על הפוליקה הפנימית ברמה הזאת אבל יש המון פוליטיקה בדברים האלו. מספיק שאחד המרצים שלך באריאל הוא חבר של יו"ר ועדת ההוראה כדי שיעבירו אותך בקלות יחסית. לכן, אני מציע לך לברר מי הוא יו"ר ועדת ההוראה של המחלקה הזאת בתל-אביב, ליצור איתו קשר ולהגיע אליו לשעת קבלה. דבר איתו לפני, "תתיעץ איתו". הוא אולי פרופסור אבל גם הוא בן אדם ויהיו לו קצת יותר קשה לסרב לך בשנה הבאה אחרי שראה איזה חמד של בחור אתה.

 

באמת חשבתי על העניין שהמעבר דווקא מאריאל יכול להשפיע, אבל לא יודע עד כמה זה מקבל משקל, השוותי את הסילבוסים והם נראים פחות או יותר אותו דבר. אני רוצה להאמין שלאוניברסיטה אין אינטרס לתקוע אותי מחדש בשנה א' (כשאת המקום הזה יכול לתפוס סטודנט אחר $$) :?

 

לגבי העצה השניה - רעיון טוב :twisted: השגתי את השמות של האנשים שאחראים על מתן הפטורים (מסתבר שיש 3 כאלה - כל אחד לסוג קורסים אחר...), יש עוד זמן עד שאגיש את הכל באופן רשמי, אבל זה יוכל לעזור בהמשך.

×
×
  • תוכן חדש...