Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 1.6 או 1.4 tsi

eyal44
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר התתלבטויות חוזרות ונשנות,

אני שוקל לרכוש גולף 2009.

אוטומטי, מיועד לכ - 25,000 ק"מ בשנה.

ה - 1.6 זולה יותר אבל הבנתי שהמנוע מיושן

ושה - 1.4 tsi הרבה יותר זול מבחינת תצרוכת דלק.

יש המלצה ?

תודה מראש

פורסם

ה1.4 תהיה גם חזקה יותר,אםכבר גולף אז לדעתי עם tsi.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי,

אני קניתי לפני חצי שנה גולף 1.6 שנת 2009, מרוצה ממנה עד הגג,

הגיר DSG מדהים , הרכב זריז מאוד, הרכב ממש לא מרגיש עגלה (7 הילוכים), הגיר יודע בדיוק איך לגרום לך לא להיות עגלה,

הרכב עצמו מעוצב יפיפה גם מבחוץ וגם מבפנים, המושבים נוחים , עשיתי איתו נסיעה לים המלח עם 4 אנשים ומזוודות והכל, היה

ממש זריז יחסית ל100 כח סוס, תצרוכת דלק, רוב הזמן אני בעירוני אז 1:10/11, כביש מהיר בסביבות 1:14,

בגדול אני מאוד מרוצה מהרכב, חוץ מהחשש של הגיר DSG שמדובר עליו רבות, אצלי כבר החליפו מוח (בדקתי היסטוריה),

אבל נראה לי שיש שוב פעם בעיה קטנה, הרכב רועד קצת בעמידה במקום, אני צריך לבדוק את זה,

בכל מקרה אני מאוד מרוצה מהרכב , לא נהגתי בTSI אז אני לא יכול להגיד את ההבדלים, אבל מי צריך את כל הבעיות עם הטורבו הזה ?

אם כבר טורבו אז GTI...

בהצלחה בקניה!

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם
לא נהגתי בTSI אז אני לא יכול להגיד את ההבדלים, אבל מי צריך את כל הבעיות עם הטורבו הזה ?

יש פתגם סיני עתיק שאומר "והמשכיל בעת ההיא יידום".

או בעיברית, אם אין לך מה לומר אז אל תגדי כלום. אין לך TSI, לא נהגת בו, ובפרט לא ב 1.4 עם 122 כ"ס שפותח השרשור שואל עליו (בהנחה שהוא לא משווה בין 1.6 העגלה ל 1.4 כפול מגדשים). אז למה החלטת שיש לו בעיות עם הטורבו ?

ה 1.4 ביחס לכל המשפחתומטיות מרגשי כמו מטוס סילון, יש לו מומנט גבוה בסל"ד נמוך מצד אחד, ומצד שני הוא חסכוני מאד (בדלק) אם אין לך רגל כבדה על הגז ואתה נוסע נסיעות מנהלתיות. ב 2009 כשהייתי צריך לבחור בין 1.6 אטמוספרי 8 שסתומים לבין 1.8 TSI קניתי את ה 1.8, וחוץ מהזעה בנשם שנפתרה ע"י רון (החלפת גומי קטן ב 10 דקות עבודה) אין שום בעיה עם הטורבו בפרט ועם הרכב בכלל (הרכב בבעלותי מעל 4 שנים ומטופל כמו שעון עם השמנים הכי איכותיים). להורים שלי יש 1.4 TSI מעל 3 שנים וגם הם משום מה לא נכנסים למוסך מלבד טיפול פעם בשנה.

הבעיות היחידות שאני מודע להן הם ב 1.4 TSI עם מגדש כפול ובמנוע 1.2 TSI. (מדי פעם צצים שרשורים בפורום).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

דווקא הבעיות הם של הגיר עצמו. המנוע אינו בעייה כלל (מלבד חלק שהיה בהם 2 טורבו) אבל כבר לא מיובאים כלל.

אוטו מדהים, גיר מצויין (עם כל בעיות הילדות שלו) לאבא שלי יש פולו TSI והוא מרוצה עד הגג.

אם תוכל לסבול כל קריאות התיקון לגיר אז אוטו זה מצויין

פורסם

מבחינת חווית נהיגה וכוח הTSI חזק יותר משמעותית והאוטו באמת מרגיש זריז בצורה יוצאת דופן.

היתרון של ה1.6 האטמוספרי הוא שהוא פחות רגיש ממנוע טורבו(יותר אמין).

זה לא אומר שתקנה את הגרסה עם הטורבו ותבלה כל חודש במוסך, כמו שכתבו מעליי לרוב המוחלט של הרכבים עם המנוע הנ''ל לא תהיה שום בעיה.

פורסם

היי,

לי יש יטי עם TSI ופאביה 1600 אוטומט.

אני חושב שה TSI הרבה יותר טוב אבל הבעיה היא עם DSG(אוטמט) דוקא ולא המנוע.

לא יודע איזה גיר יש בגולף המדוברת.

אם זה לא ה DSG7 - אין ספק ש TSI עדיף!!

אם זה כן - הייתי הולך על ה 1600.

Kia Niro 2017

פורסם

בדיוק מחליף לאמא שלי את הגולף 2009 1.4 TSI שלה בסקודה ייטי חדשה עם אותו המנוע.

שלח ה"פ אם הגולף מעניינת אותך (עדיין לא ביד 2).

-----

• תוכן חדש...