Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בסביבות ה20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי להתייעץ לגבי קניית רכב בסביבות ה20K, אחת המחשבות שהיה לי היה ללכת אולי על רכב דיזל מכיוון שהם ממש חסכוניים לפי מה שהבנתי (למשל הפולו דיזל), אני אשמח לחוות דעת האם כדאי/לא כדאי לקנות רכב דיזל בתקציב כזה? האם הוא באמת כזה חלש כי לפי מה שאני קורא יש לו רק 68 כ"ס ועושה 0-100 ביותר מ16 שניות (ממש לא מחפש מכונית מירוץ אבל זה נשמע כאילו את העליות לירושלים ובתוך חיפה גם על בסיס שבועי הוא יתקשה מאוד לעשות)?

האם יש דברים שונים לעומת הבנזין שעלי לדעת? כמו למשל מבחנית טיפולים וכו'?

תודה רבה מראש!

פורסם

אני קניתי דיזל בתקציב שלך, רנו מגאן 1.5 DCI 2007.

מבחינת טיפולים הבחנתי על פי הקבלות של הבעלים הקודם שהם יקרים יותר מטיפולים של בנזין. אבל מצד שני בא ענין החסכון בדלק שמקזז את זה.

בפחות מחודש כבר גמעתי איתה יותר מ1500 ק"מ. :-P

הבעיה היחידה זה למצוא רכב לא שחוט.

פורסם

הייתה בבעלותי פולו קלאסיק 2001 דיזל ידנית, מנוע SDI אמין מאוד.

אם תמצא אחת שמורה ומטופלת לפי הוראות יצרן תחטוף.

שלי נמכרה ב-400,000 ק"מ במצב מצויין ובמחיר מחירון לא משוקלל.

הרכב לא היה מהיר במיוחד אולם לא נורא כל כך, צריכת סולר 1:20 בממוצע.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
הייתה בבעלותי פולו קלאסיק 2001 דיזל ידנית, מנוע SDI אמין מאוד.

אם תמצא אחת שמורה ומטופלת לפי הוראות יצרן תחטוף.

שלי נמכרה ב-400,000 ק"מ במצב מצויין ובמחיר מחירון לא משוקלל.

הרכב לא היה מהיר במיוחד אולם לא נורא כל כך, צריכת סולר 1:20 בממוצע.

השאלה איך הוא סחב את העליות? כי למשל כשיצא לי לעלות לירושלים עם מכוניות מיני (דוגמת פיקנטו/אלטו וכו') הם דיי התקשו

ומבחינת טיפולים חוץ ממה שאמרתם על זה שהם קצת יותר יקרים, יש עוד משהו שאני צריך לדעת? (נראה לי קראתי על זה שההחלפת שמנים יותר דחופה למשל)

פורסם

סחיבה טובה בעליות, אפילו כמעט ולא מורגש, בתנאי שרכיבים כמו קלאץ', מנוע, משאבת סולר וכו' במצב טוב.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תסתכל על נתוני מומנט מול משקל, זה מה שחשוב בעליות. בקיצור, סביר להניח שהדיזל יסחוב יותר בקלות בעליות.

פורסם

לדיזל מומנט גבוה ותגיע לכוח המקסימלי מהר יותר משמע בעליות הכוח יהיה לך יותר זמין היום הסולר לא כזה זול גם תעשה את החישוב הזה....

פורסם
לדיזל מומנט גבוה ותגיע לכוח המקסימלי מהר יותר משמע בעליות הכוח יהיה לך יותר זמין היום הסולר לא כזה זול גם תעשה את החישוב הזה....

ברור, הלוואי היינו עדיין בימים שהמחיר היה חצי מבנזין.. אבל עדיין הצריכה הדיי מטורפת שרכבי הדיזל מציגים דיי קורצת לי

יש לכם אולי המלצה לעוד רכבים להסתכל עליהם באזור ה20K דיזל? לצרכים רגילים, לא איזה פורד קונקט :)

פורסם

מנוע SDI הוא מעט הכמות ורב האיכות...

יש לו אמנם רק 68 כ"ס, אך אם הכל תקין, אתה מקבל את כל 68 הסוסים בסל"ד מוקדם ורצועת הכח נמצאת בתחום אפקטיבי.

במילים פשוטות, למנוע אין הרבה כח, אבל את כל מה שיש אתה מקבל מהר ובלי לאמץ את המנוע ולא צריך כמו בבנזין לעלות ל 4-5K סל"ד בשביל לנפק דחף.

אני מתנייד בגולף SDI שכבדה מהפולו והכח שלה סביר בהחלט. כמובן, כל עוד אתה לא מצפה ממנה לשייט ב 140 קמ"ש כדבר שבשגרה, או לצאת ראשון ברמזור ולהשאיר את כולם מאחור :)

אצלי הרכב צורך 1:18 בנהיגה הררית בינעירונית+מעט פקקים בכניסה לעיר.

תתייעץ היטב לגבי המגאן, הוא אוטו מפנק, נוח, שקט (יחסית לדיזל) וחסכוני בכלום כסף, אבל יש לו בעיה סדרתית עם המזרקים (של חברת 'דלפי' בניגוד ל'בוש' שברכבי VAG) שרגישים לסולר לא איכותי כמו שיש בישראל. עלות ההחלפה יקרה, אפילו יקרה מאוד :(

ההמלצה שלי היא למנועי SDI. נכון, אין את העוצמה של מנועי TDI, אך הם אמינים בהרבה וללא רכיבי טורבו וחיישנים למיניהם שעלות תיקונם יקרה ומקזזת את החיסכון הכלכלי שהרווחת בצריכת הדלק, עוד דבר, אפילו צריכת הדלק טובה מעט ממנועי הטורבו.

אתה יכול לחפש פולו SDI רק משנתון גבוה מ 2000 או 2001( לא ממש סגור מתי ) שבו בוצע שדרוג לפנים הרכב

אפשרות שניה לגולף SDI, אני מניח שכאן תצטרך לחפש הרבה יותר כי רובם היו בעבר של מורי נהיגה. (לי לקח חצי שנה של חיפושים :( )

כלל לכל רכב דיזל (מגאן/פולקסווגן למיניהם) תחפש רכב שמור!!! אל תקנה את הסיפורים שדיזל עושה גם 600,000 ק"מ. זה נכון בד"כ לגבי המנוע אם הוא טופל נכון, אבל שאר הרכיבים יתבלו ואתה תצטרך להכניס את היד לכיס, ועמוק...

לדעתי בתקציב שלך, רכבי פולקסוואגן תחפש עד 300K ק"מ, ואם אתה בכיוון של מגאן - 200K לכל היותר.

(בתקציב הזה המגאן תהיינה חדשות יותר ולכן הק"מ אמור להיות קטן מהVAG)

בהצלחה!

• תוכן חדש...