Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתחדש, אין ספק שמבחינה כלכלית מדובר ברכישה מצויינת, אבל מבחינות אחרות המצב די הפוך לדעתי ומהסקירה שלך התמונה וורודה מדי, ועל אחת כמה וכמה בתור מי שעבר מרכב משובח ואף חיפש רכבים אחרים משובחים, הייתי מצפה שתרגיש יותר בחסרונות של הפריוס.

גם אותי פיתה החסכון שמציעה הפריוס ובשנה שעברה אף הזמנתי כזאת חדשה מהסוכנות תוך תשלום מקדמה, כאשר לאחר מכן התחרטתי וביטלתי את ההזמנה, משום שבמחשבה נוספת החסרונות של הפריוס היו פשוט גדולים מדי.

נתחיל בכך שרמת הפלסטיקה לא רק בחלקה אלא בכל פנים הרכב נמוכה מאד, מהנמוכות בשוק הרכב, לא פחות מכך, בוודאי נמוכה יותר מכל רכב מנהלים שנמכר במחיר דומה וכן גם מכל רכב משפחתי שנמכר במחירים זולים ממנה. רמת הפלסטיקה דומה לרמה של סקודה ראפיד וחברות קבוצותיה, פלסטיק דק וחלול.

דבר שני תנוחת הנהיגה פשוט זוועתית, ההגה במצבו הקרוב ביותר פשוט רחוק מדי, תנוחת הישיבה נמוכה מדי ולא ניתן לשבת במצב הגבוה של הכסא פשוט בגלל שהקונסולה המרכזית הנמתחת עד לבין הכיסאות הקדמיים פשוט סוגרת את רגל ימין כמו תקרה ולא מאפשרת זאת.

רעש המנוע מוגזם בכל מצב שאיננו נסיעה נינוחה, פשוט בידוד רעשים ברמה נמוכה במיוחד כאשר האופי הגיר הרציף המעלה את סל״ד מחמיר את הבעיה.

הגיר הרציף הוא גיר רציף טיפש, כאשר התופעה של העלאת הסל״ד ושמירתו תחת תאוצה מורגשת במיוחד.

נוחות הנסיעה לקויה, המתלים קשים. המושבים רכים ואולי זה מה שגרם לך לתחושת הנינוחות.

משענות היד בדלתות ממוקמות נמוך מדי בצורה פשוט מגוכחת, נראה שגמד יפני החליט על המיקום שלהן. אין סיכוי להניח את היד עליהן באף לא אחת מהדלתות.

טוב יש גם יתרונות מעבר ליתרון של החסכון בדלק. דבר ראשון מרווח רגליים גדול מאד במושבים האחוריים. דבר שני תא מטען שימושי לאור דלת חמישית אבל נמוך מאד בגובהו לאור מיקום הסוללות בתא המטען אשר גורם להגבהת ריצפת תא המטען, כאשר בדגמים ההיברידיים החדשים האחרים של טויוטה הסוללה עברה מתחת למושב האחורי ובכך נפטרה הבעיה.

מכתבות שקראתי על הפריוס הבנתי שהביצועים שלה יכולים להיות מאד טובים, אני לא הרגשתי בכך, להיפך הרגשתי עצלות בנסיעה והרכב לא היה במצב של חסכון אלא במצב רגיל.

הפריוס מאד מאובזרת בייחוד החל משנת 2012 כאשר התקינו בה את מערכת המולטימדיה של טויוטה.

בתמונה הכללית אם תשווה את הפריוס לכל רכב מנהלים שנמכר במחיר דומה ואף נמוך יותר לאור כך שרכבי מנהלים משומשים סובלים מירידת ערך גבוהה יותר, תמצא שהפריוס פשוט לא בתמונה. כאמור גם מול רכבים משפחתיים היא די נחותה, בייחוד אם תעמיד מולה רכבים משפחתיים חדשים.

מובן שהפריוס תחסוך יותר כסף אבל מבחינת תכונותיה ממש אין מה להתלהב לדעתי. אולי בדור החדש שיוצג בשנת 2015 יחול שיפור גם בנושאים הללו.

נסעתי לא מזמן בטיוטה סיינה חדשה יבוא אישי והייתי המום מרמת הפלסטיקה ברכב. קיה סורנטו למשל לא רואה אותה ממטר מבחינת פלסטיקה

אפילו אצלי בקורולה 2007 של העבודה המצב הרבה יותר טוב (אין אפילו קרקוש קטן!!)

חבר,אתה חופר

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהלן

אני עם הדור הקודם (מנוע 1.5) ובנסיעה רגועה ונינוחה אני מגיע ל-22 ק"מ לליטר. אין ספק שהרכב הוא אחד המדהימים מבחינת צריכת הדלק.

פורסם

אני לא יודע בדיוק כמה עולה סוללה. גם לא חסר פריוסים בפירוק אז זה לא בעיה...

אתם מוטרדים מהעניין הזה יותר מידי. תיקנו פריוס בראש שקט, הכל בסדר.

אני תמיד פתוח להצעות לרכב מעניין אחר, לא שולל :-)

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אני לא יודע בדיוק כמה עולה סוללה. גם לא חסר פריוסים בפירוק אז זה לא בעיה...

אתם מוטרדים מהעניין הזה יותר מידי. תיקנו פריוס בראש שקט, הכל בסדר.

אני תמיד פתוח להצעות לרכב מעניין אחר, לא שולל :-)

סוללה עולה כחמשת אלפים ש״ח למיטב ידיעתי, לא סיפור גדול שצריך לשנות את התמונה בכל מקרה וגם לא הייתי מודאג מנושא זה מאחר ונמצא כי פריוסים בארה״ב נוסעות כבר עשר שנים ויותר עם סוללה מקורית ובכלל לא הייתי מודאג מנושא האמינות שנמצא שהיא טובה מאד כמו בכל טויוטה וירידת הערך שהיא מצויינת, ירידה של 10% לשנה בלבד מהטובות בשוק הרכב הישראלי וכאמור גם אפשר לקבל את מחיר המחירון בקלות ואין ספק שהפריוס מהווה רכישה מצויינת מבחינה כלכלית.

רק שצריך להיזהר לא להתבלבל בין פרמטרים כלכליים לבין פרמטרים הנוגעים לטיב הרכב עצמו. הרכישה יכולה להיות מצויינת מבחינה כלכלית גרידא של חסכון כספי אבל אין הדבר מצביע על כך שהרכישה מצוינת גם מבחינת מה שמקבלים מתכונות הרכב עצמו ויש להחליט האם הפריוס היא גם רכב שאנחנו רוצים מבחינת התכונות שלו כרכב.

כמובן שלאור החסכון הכלכלי שהפריוס מעניקה ניתן להתאים ולהנמיך בהתאם את גובה הציפיות מתכונות הפריוס עצמה ולהגיע בסופו של דבר למסקנה שמדובר ברכישה טובה יותר או פחות, כל אחד לפי ההחלטה האישית שלו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

נכון מאוד.

סיכמת מעולה בפסקה ה1.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

שאלה...מדוע המגב האחורי בדגמים שמשווקים בארץ נראים פושטים ומיושנים כמו של שנות ה80 ואילו בחו"ל מעוצבים יפה מה קרה היבואן כזה קטנוני וקמצן אפשר לחשוב כמה עולה מגב מודרני מעוצב ....

פורסם

משהו פה מנצנץ יותר מידי.

אם הרכב כל כך מושלם, למה נהגי מוניות לא קונים רק כאלה?

הרי הוא אמין, חסכוני, נוח, לא יקר מאוד, לא נראה רכב פשוט, ובקיצור כל היתרונות.

נסעתי פעם אחת בחיים ברכב הזה, ואהבתי אותו, בכל אופן, בשנים האחרונות (מ06' ככה), טויוטה השתפרו מאוד לדעתי, בכל הדגמים.

מעניינת אותי יותר הקמארי הייבריד.

אני רואה אנשים ביישוב שלי נוסעים איתה, ויש את הזמזום החשמלי מהמנוע שלה, אני נגנב מזה.

פורסם

קודם כל המון אנשים בטוחים שחייבים להחליף את הסוללה פעם ב5 שנים ושכל פעם זה סיפור של 10-18 אלף שקל. (אתה לא מבין כמה אנשים אין להם מושג וחצי מושג בסיפור הזה אבל יוצאים בהפרזות מפוצצות כאלה).

דבר שני הרכב עולה הרבה יותר ממשפחתית רגילה ולכן אולי כדאי לנהג מונית להוציא 20 אלף שקל פחות ולקחת אוקטביה/C3 פיקאסו/סיאט דיזליות שנוסעות 17-20 קילומטרים לליטר ולכן ההפרש בצריכה לא שווה את זה כלכך.

ויתכן כי יבואן טויוטה לא רוצה למכור פריוסים כמוניות.

תיהיה הסיבה אשר תיהיה הפריוס זה אחלה רכב. ולאחר נסיעה (לצערי רק נסיעה ולא נהיגה) אני יכול להגיד שהרכב לא נוראי כלל כלל מבחינת נוחות. לא נוח כמו הסובארו שיש לי בבית אבל בהחלט לא רע! ולדעתי עדיף על מיצובישי לאנסר לדוגמא.

תתחדש וסע בדרכים טובות (ותעלה תמונות בבקשה. אמיתיות. של הרכב שלך, כי אני עדיין מתקשה להאמין :lol: ).

פורסם
משהו פה מנצנץ יותר מידי.

נסעתי פעם אחת בחיים ברכב הזה, ואהבתי אותו, בכל אופן, בשנים האחרונות (מ06' ככה), טויוטה השתפרו מאוד לדעתי, בכל הדגמים.

מעניינת אותי יותר הקמארי הייבריד.

אני רואה אנשים ביישוב שלי נוסעים איתה, ויש את הזמזום החשמלי מהמנוע שלה, אני נגנב מזה.

נהגי מוניות נוסעים כמו מטורפים, לא נראה לי שפריוס תהיה חסכונית עם סגנון נהיגה שלהם. חסכון תלוי לא רק ברכב, אלא גם (ובעיקר) בנהג.

לשמלוב, תתחדש! רכב מעולה. אני אישית יותר מתחבר לאוריס הברידית דור אחרון בגלל הגודל, לא אוהב מכוניות גדולות. :roll:

פורסם
תפסיק להפגין חוסר ידע. אתה ניזון משמועות. הרעיון הזה התבשל יותר מעשור, סמוך עלי שבדקתי את העניין.

הסיכוי שתלך לך משאבת סולר (עולה יותר מלהחליף את כל התאים בסוללה בפריוס) בסקודה ב-2.0TDI גדול פי 100 מאשר שאני ישלם אגורה על סוללה. תקרא קצת ב-vwvortex על המנוע שלך, יש מצב שתפרסם את האוטו למכירה.

אתה תמשיך לדמיין בזמן שאני עושה 1 ל-22.

אני מבין אותך,נהג ממורמר שנוהג על רכב סוג מיניוואן...

ואיך שכתבת את הביקורת על פריוס - לדעתי כול אחד צריך לקנות כזאת!

אבל תן לעצמך ברקס ותזכר שעבר מGTI לפריוס ואתה מנסה לשכנע את עצמך שעשית מהלך נכון.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה ממנו, כל מי שנהג על GTI חייב לרכוש רק מכוניות ספורטיביות עד סוף ימיו? תמיד טוב לנסות כמה שיותר אופציות ולא להיות צר אופקים, לא רק במכוניות.

סקירה מעניינת מאד, תתחדש! כרכב משפחתי ליום-יום זו אופציה מאד מעניינת.

הרכב חדש, שנת 2013, זה קצת מפגר לדאוג בגלל הסוללה עכשיו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
משהו פה מנצנץ יותר מידי.

.....

אם אני לא טועה, זה כי המס על הפריוס (או כל היברידית אחרת) הוא רק 30% ולכן המחיר כמונית הוא לא נמוך הרבה יותר מהמחיר לצרכן.

ולגבי הסוללה, זה לא יותר ממגדש טורבו, משאבת סולר וכל מיני שטויות אחרות. זה כמו שתמיד מדברים על מנוע אמין או לא אמין כאשר ב-99% מהמקרים הכשלים ברכב הם בכלל במערכות היקפיות, יקרות לא פחות ואף יותר.

פורסם
כל מי שנהג על GTI חייב לרכוש רק מכוניות ספורטיביות עד סוף ימיו?

נכון מאד. טעמים וצרכים משתנים. ואם שמלוב יירצה, הוא יודע איפה למצוא מכוניות מהנות לנהיגה, גם בנוסף לגיימוביל הנוכחי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
לא הבנתי מה אתה רוצה ממנו, כל מי שנהג על GTI חייב לרכוש רק מכוניות ספורטיביות עד סוף ימיו? תמיד טוב לנסות כמה שיותר אופציות ולא להיות צר אופקים, לא רק במכוניות.

סקירה מעניינת מאד, תתחדש! כרכב משפחתי ליום-יום זו אופציה מאד מעניינת.

הרכב חדש, שנת 2013, זה קצת מפגר לדאוג בגלל הסוללה עכשיו.

לא צריך לקנות כל חייו מכוניות ספורט , אבל גם לא לשכנע אותנו שפריוס זה אוטו-פלצת וזו בחירה מצויינת , אפשר להוריד קצת את העטיפה מהסוכרייה ולגלות שזה בעצם חמוץ ולא מתוק , ואין צורך לשווק את הפריוס כמרצדס.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

קראתי את כל הסקירה שוב ולא מצאתי השוואה אחת של הפריוס למרצדס, רמיזות לכך שזה הרכב הכי טוב בעולם ושזו מפלצת ביצועים מטורפת שציבור הנהגים עדיין לא גילה.

כמשפחתית זו כנראה מכונית טובה, ואפשר להעיז ולומר גם שזה מצויין למי שמחפש חיסכון בדלק. אסור לכתוב את זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...