Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שוקל לקנות לזוגתי היקרה התנסות במצנח רחיפה (עוד לא החלטתי אם ממונע או לא, אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן ממי שעשה), אבל לא יודע איזה עסק מומלץ ובעידן הגוגל בומבינג אני נוטה שלא לסמוך על התוצאות הראשונות בגוגל. לאן מומלץ ללכת באיזור המרכז? אני יכול גם להצפין או להדרים אם זה שווה את זה.

תודה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

קח בחשבון שזה ספורט מאוד מסוכן.

יש לי לקוח שנשאר משותק מהצואר ומטה עקב תאונת מצנחי רחיפה ואימא של חברה של הבת שלי נמצאת כבר שנתיים בפיזיותרפיה אחרי נחיתה לא טובה בצניחת היכרות עם מדריך צמוד (שגם נפל עליה בזמן הנחיתה והחמיר את הפציעות).

לאור מצבם של אלה שאני מכיר שיש להם ניסיון בתחום אני חושב שממש לא תרצה המלצה מהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אישתי ואני עשינו לפני מספר שנים מצנחי רחיפה בנתניה, אצל "שחף - מצנחי רחיפה" והיה ממש כיף.

ממליץ.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

עשיתי עם זוגתי השבוע ב"סקיי ליין", ב159 שח ל20 דקות באוויר עם מדריך, סגרתי איתה ב200 לבן אדם + צילום בגופרו. (מדובר על מצנחי רחיפה לא ממונעים בקפיצה מצוק לכיוון הים, כשהריחוף הוא על קו החוף)

הלכתי על זה רק בגלל שזה היה הקופון הראשון שראיתי, ויצא שזה היה מצויין.

תהנו!

פורסם

עשיתי לא מזמן בסקייליין, התבצע באיזור שפיים, מקום לא מסודר בכלל, לקחתי את חברה שלי ובסוף יצא שאחד המדריכים נחת עליה ( בדיוק שעליתי לאויר ) וסירב לקחת אחריות פשוט התעלם מהבחורה הפצועה והמשיך בשלו. אחרי שנחתתי והבנתי מה קרה הלכתי לדבר איתו והוא החליט שהוא לא אשם ולא מוכן לתת פרטים ושום דבר לא מעניין אותו.

בגלל שחברה שלי נפצעה ממש קשה וכל האגן שלה התנפח החלטתי לא לעבור על זה בשתיקה והייתי צריך להזמין ניידת משטרה ואמבולנס.

כל זה קרה העקבות חוסר אחריות שלא תוחמים איזור נחיתות/ המראות ויש רכבים שעוברים שם והולכי רגל.

החוויה עצמה מדהימה אבל לא הייתי ממליץ על המקום.

פורסם

התחשבתי בעניין הסיכון היות ובסך הכל מדובר על ספורט אתגרי, אבל אני כמובן מעדיף למזער את האפשרות לנזק. המצנחים הממונעים (buckeye) נראים לי בטוחים יותר (אכן נראה כמו טרקטורן מעופף מהפרסומים השונים), האם ההנחה שלי נכונה?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לפי דעתי ההפך הוא הנכון, מצנח רחיפה רגיל ימשיך לעוף כל עוד יש רוח ( ואם נגמרת הרוח הוא הופך למצנח רגיל ואתה פשוט צונח רגיל איפה שאתה נמצא ).

אך מה קורה ברגע שהמנוע של הטרקטורון המעופף מפסיק לעבוד ( מכל סיבה שהיא... )? קשה לי להאמין שהמצנח לבד יכול להחזיק את כל המשקל עליו ולהצניח אתכם בשלום.

שוב - זו רק דעתי אשר מתבססת על היגיון בריא בלבד ולא מידע או ניסיון בתחום.

פורסם
לפי דעתי ההפך הוא הנכון, מצנח רחיפה רגיל ימשיך לעוף כל עוד יש רוח ( ואם נגמרת הרוח הוא הופך למצנח רגיל ואתה פשוט צונח רגיל איפה שאתה נמצא ).

אך מה קורה ברגע שהמנוע של הטרקטורון המעופף מפסיק לעבוד ( מכל סיבה שהיא... )? קשה לי להאמין שהמצנח לבד יכול להחזיק את כל המשקל עליו ולהצניח אתכם בשלום.

איך אתה חושב שמצנח ממונע נוחת?

תגביר את הרמוקלים כדי לשמוע את ההטייס/צונח מכבה את המנוע לפני הנחיתה.

http://www.youtube.com/watch?v=rpp-38ner2E דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

יש לי כמה חברים שעושים מצנחי רחיפה.

מדובר בספורט אתגרי שתאונות בו יכול לקרות.

בגלל שהספורט הזה לא מאוגד ולא צריך רשיון טיסה, כל אחד יכול לעשות מה שבא לו ולקרוא לעצמו מדריך או לפתוח עסק למצנחי רחיפה טנדם, העניין נהייה מאוד מסוכן.

ציטוט מ2007 אני לא בטוח שמשהו השתנה

עד לפני כמה שנים היה צריך רישיון טיסה.

עקב בעיות ביטוחיות קשות שבהן חברת הביטוח לא הסכימה לבטח את העומדים בראש האגודה הישראלית למצנחי רחיפה ועקב חוסר התמיכה והיכולת של רשות התעופה להסדיר את העניין, בחרה האגודה לא להנפיק יותר רשיונות למצנחי רחיפה בארץ.

כתוצאה מכך שאין אף גוף שינפיק רישיונות טיס למצנחי רחיפה בארץ נוצר מצב אשר בו כל הטייסים הטסים בארץ טסים ללא רשיון בר תוקף.

http://holywind.net/content/view/253/215/
פורסם
המצנחים הממונעים (buckeye) נראים לי בטוחים יותר (אכן נראה כמו טרקטורן מעופף מהפרסומים השונים), האם ההנחה שלי נכונה?

לחלוטין נכונה! סיכון אפסי (הסכנה היחידה היא התהפכות בנחיתה או נחיתה במקום מסוכן). למיטב ידיעתי אף אחד לא נהרג או נפצע קשה מבקאיי - להבדיל ממצנחי רחיפה.

בעת כיבוי המנוע אתה פשוט... צונח. הפגיעה בקרקע תהייה לא נעימה (נחיתה רגילה עושים עם מנוע במצערת חלקית להאטת הנחיתה) אבל הסכנה הרבה יותר נמוכה ממצנחי רחיפה.

:turn-l:
פורסם
לחלוטין נכונה! סיכון אפסי (הסכנה היחידה היא התהפכות בנחיתה או נחיתה במקום מסוכן). למיטב ידיעתי אף אחד לא נהרג או נפצע קשה מבקאיי - להבדיל ממצנחי רחיפה.

כך גם הבנתי מקריאה בויקיפדיה.

שחף באיזור נתניה נראה כמו מקום סביר והאתר נעים יותר לקריאה מזה של המתחרים שלו באזור. לפני שאני מזמין, יש המלצות על מקומות אחרים (אולי נופים יפים יותר, לא יודע)?.

• תוכן חדש...