Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי לעבוד היום בשעה 16:00 והגעתי לעבודה קצת יותר מוקדם כדי לחפש מקום לחנות.

חניתי בחניון של 2-3 דקות מהעבודה, חניון חינמי פתוח לכולם. חזרתי לכיוון האוטו מהעבודה באיזור השעה 21:10. בגלל שהאוטו חדש (עוד לא חודש) בכל פעם שאני חוזר לאוטו אחרי שהחנתי אותו במקום שהוא קצת "מועד לפורענות" אני בודק אותו.

הפעלתי את הפנס של האייפון והופתעתי לגלות שריטה אנכית בדלת הנהג, נראית כמו שריטה של דלת של רכב חונה.

הרכב שחור ככה שרואים את השריטה עליו.

לידי חנה אוטו ממש צמוד ושיערתי שזה ממנו. למזלי, אני שומע "ציףציף" אזעקה של הרכב ליד ומגיעה אל הרכב נהגת.

אני אומר לה "שלום גברת" אף על פי שמדובר בבחורה (נאת מראה יש לציין) בסביבות הגיל שלי 23-25 ואומר לה - עשית לי כאן שריטה עם הדלת באוטו.

היא מתחילה לתרץ לי תירוצים ולנסות להתחמק ומנסה להשיג את חבר שלה \ מכרה שמגיע מאותו מקום גם.

הבחור אמר בהתחלה מה פתאום מה נראה לך מי מחייב שזאת היא. פתחנו את הדלת שלה - וראינו שהשריטה תואמת את הרכב שלה בדיוק.

ביקשתי מהבחורה פרטים. פתאום ראיתי שהבחור מפסיק לתרץ והוא דיי מסכים איתי שזאת היא שגרמה לשריטה. הוא אמר שזאת מילה שלי מול מילה שלה.

צילמתי במהירות את הפתיחה של הדלת, אבל זה כבר לא היה אחרי שהדלתות היו צמודות, ברגע שצילמתי היא התניעה את הרכב ונסה על נפשה מהמקום.

ז"א - ברחה. ללא מסירת פרטים.

יש לי את מספר הרכב ותמונות שמצדיקות את טענותי. התקשרתי למשטרה והם אמרו שיש כאן סעיף של גרימת נזק לרכוש ואי מסירת פרטים.

מה אתם היתם עושים במקומי?

היתי גם מוכן להודות שהנזק הוא לא רציני ומדובר בתיקון של 100-200 שקל, אבל זה עדיין מעצבן:

1. זה רכב חדש.

2. היא לא השאירה פרטים.

3. היא ברחה מהמקום ואני נשארתי רק עם מספר רכב.

אני לא מנסה לחנך אף אחד אבל יש פה פשוט חוצפה ישראלית במיטבה! מה דעתכם על מה שקרה?

פורסם

מתוך ויקיפדיה:

פגיעה ברכוש, כגון תיבת דואר או מכונית חונה, אינה מוגדרת כתאונת פגע וברח לעניין זה, אף כי זהו סוג הפגע וברח הנפוץ ביותר. לאחר תאונה שכזו יש בישראל לבעל הרכוש הנפגע 48 שעות כדי להגיש תלונה במשטרה. לאחר תקופה זו יכול בעל הרכוש רק לבקש את פרטי בעל הרכב הפוגע (בהנחה שבעל הרכוש הספיק לרשום את מספר לוחית הרישוי של הרכב הפוגע).

פורסם

מעצבן? כן

הוגן? לא

אבל נראה לי שיהיה יותר קל לתקן את זה על חשבונך (הנזק קל וזול לתיקון לא?) מאשר להתחיל להתעסק עם תלונות ותביעות וכדו'

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
התחלתי לעבוד היום בשעה 16:00 והגעתי לעבודה קצת יותר מוקדם כדי לחפש מקום לחנות.

חניתי בחניון של 2-3 דקות מהעבודה, חניון חינמי פתוח לכולם. חזרתי לכיוון האוטו מהעבודה באיזור השעה 21:10. בגלל שהאוטו חדש (עוד לא חודש) בכל פעם שאני חוזר לאוטו אחרי שהחנתי אותו במקום שהוא קצת "מועד לפורענות" אני בודק אותו.

הפעלתי את הפנס של האייפון והופתעתי לגלות שריטה אנכית בדלת הנהג, נראית כמו שריטה של דלת של רכב חונה.

לידי חנה אוטו ממש צמוד ושיערתי שזה ממנו. למזלי, אני שומע "ציףציף" אזעקה של הרכב ליד ומגיעה אל הרכב נהגת.

אני אומר לה "שלום גברת" אף על פי שמדובר בבחורה (נאת מראה יש לציין) בסביבות הגיל שלי 23-25 ואומר לה - עשית לי כאן שריטה עם הדלת באוטו.

היא מתחילה לתרץ לי תירוצים ולנסות להתחמק ומנסה להשיג את חבר שלה \ מכרה שמגיע מאותו מקום גם.

הבחור אמר בהתחלה מה פתאום מה נראה לך מי מחייב שזאת היא. פתחנו את הדלת שלה - וראינו שהשריטה תואמת את הרכב שלה בדיוק.

ביקשתי מהבחורה פרטים. פתאום ראיתי שהבחור מפסיק לתרץ והוא דיי מסכים איתי שזאת היא שגרמה לשריטה. הוא אמר שזאת מילה שלי מול מילה שלה.

צילמתי במהירות את הפתיחה של הדלת, אבל זה כבר לא היה אחרי שהדלתות היו צמודות, ברגע שצילמתי היא התניעה את הרכב ונסה על נפשה מהמקום.

ז"א - ברחה. ללא מסירת פרטים.

יש לי את מספר הרכב ותמונות שמצדיקות את טענותי. התקשרתי למשטרה והם אמרו שיש כאן סעיף של גרימת נזק לרכוש ואי מסירת פרטים.

מה אתם היתם עושים במקומי?

היתי גם מוכן להודות שהנזק הוא לא רציני ומדובר בתיקון של 100-200 שקל, אבל זה עדיין מעצבן:

1. זה רכב חדש.

2. היא לא השאירה פרטים.

3. היא ברחה מהמקום ואני נשארתי רק עם מספר רכב.

אני לא מנסה לחנך אף אחד אבל יש פה פשוט חוצפה ישראלית במיטבה! מה דעתכם על מה שקרה?

לא יצא לך מזה כלום, אין לך אפשרות להוכיח מעבר לכל ספק שהיא אשמה, חנית בתחילה יום העבודה וחזרת כמה שעות מאוחר יותר, היא לא הייתה ברכב והגיע אחריך לרכב שלה שחנה לידך, לא תוכל להוכיח שהיא היחידה שחנתה שם כל היום ולא היו רכבים אחרים, גם לא ראית אותה גורמת את הנזק!!!!

בתאחלס היא לא חייבת למסור לך פרטים

פורסם
לא יצא לך מזה כלום, אין לך אפשרות להוכיח מעבר לכל ספק שהיא אשמה, חנית בתחילה יום העבודה וחזרת כמה שעות מאוחר יותר, היא לא הייתה ברכב והגיע אחריך לרכב שלה שחנה לידך, לא תוכל להוכיח שהיא היחידה שחנתה שם כל היום ולא היו רכבים אחרים, גם לא ראית אותה גורמת את הנזק!!!!

למה היא לא חייבת למסור פרטים אם ראינו שזאת היא ?!?!

כאילו כמה כבר חרות יכולים להיות אנשים ?

פורסם

לא צריך להוכיח "מעבר לכל ספק" , זה רק בסרטים בתיקי רצח

לפותח השרשור , גש למוסך קבל הצעת מחיר כתובה לתיקון הנזק

לפי זאת תחליט אם שווה להתחיל לחפש את הנהגת במשטרה פניות עצבים ובזבוז זמן, לא תמיד שווה להיות צודק לפעמים משתלם יותר להיות חכם.

פורסם

לפותח השרשור , גש למוסך קבל הצעת מחיר כתובה לתיקון הנזק

לפי זאת תחליט אם שווה להתחיל לחפש את הנהגת במשטרה פניות עצבים ובזבוז זמן, לא תמיד שווה להיות צודק לפעמים משתלם יותר להיות חכם.

מדובר על רצף שפשופים ממש קטנטן, קשה לראות את זה אם לא מתעמקים בדלת.

מעריך שמדובר ב--100-300 שקל לא יודע איך מתקנים את זה (ווקס פוליש אנערף מה) אבל עדיין זה מעצבן ממש!

פורסם

.

במשפט הפלילי - דווקא צריך להוכיח מעבר לכל ספק, כך שיש מקרים מציאותיים בהם דווקא צריך להוכיח מעבר לכל ספק.

אבל - במקרה המדובר, יש צורך להוכיח ברמת וודאות מסויימת כי היא זאת שגרמה את הנזק.

במשפט האזרחי בישראל נהוג הכלל של : הבא להוציא כסף מחברו - עליו ההוכחה. המשמעות היא שאם אתה טוען שהנהגת הנ"ל גרמה נזק לרכב - עליך להוכיח כי היא זאת שגרמה את הנזק. במידה ולא ראית אותה גורמת את הנזק (ואין לך עדים), מתעורר הספק -> יתכן שזה נגרם ע"י רכב אחר שחנה במקום בזמן שהרכב היה ללא השגחה, והוא זה שגרם את הנזק.

כך שבמקרה הזה - לדעתי, חבל על הזמן. על סמך השערות כאלו, אני בספק אם תצליח לשכנע שופט כי הנהגת הנ"ל גרמה לנזק (אך בכל מקרה - שיהיה לך בהצלחה)

פורסם
במשפט הפלילי - דווקא צריך להוכיח מעבר לכל ספק, כך שיש מקרים מציאותיים בהם דווקא צריך להוכיח מעבר לכל ספק.

אבל - במקרה המדובר, יש צורך להוכיח ברמת וודאות מסויימת כי היא זאת שגרמה את הנזק.

במשפט האזרחי בישראל נהוג הכלל של : הבא להוציא כסף מחברו - עליו ההוכחה. המשמעות היא שאם אתה טוען שהנהגת הנ"ל גרמה נזק לרכב - עליך להוכיח כי היא זאת שגרמה את הנזק. במידה ולא ראית אותה גורמת את הנזק (ואין לך עדים), מתעורר הספק -> יתכן שזה נגרם ע"י רכב אחר שחנה במקום בזמן שהרכב היה ללא השגחה, והוא זה שגרם את הנזק.

כך שבמקרה הזה - לדעתי, חבל על הזמן. על סמך השערות כאלו, אני בספק אם תצליח לשכנע שופט כי הנהגת הנ"ל גרמה לנזק (אך בכל מקרה - שיהיה לך בהצלחה)

הנהגת הודתה מולה ואמרה שלא הזיזה את הרכב מהרגע שחנתה בו אחרי!!!

פורסם

הסיכוי שלך להוכיח את זה בבית משפט ולזכות ב״תיק״ על סמך הכביכול ״הוכחות״ שיש בידך הוא לא יותר טוב מזה שאני אהפוך מחר לשר הביטחון או אזכה בלוטו.

כול מה שיש לך זה רכב שחנה לידך והזוית של פתיחת הדלת מתאימה לשריטה שיש ברכב שלך, שגם אין לך דרך להוכיח שהשריטה לא הייתה שם לפני זה, ושאתה לא סתם מנסה להפיל את התיקון על הבחורה.

אין לך איך להוכיח(!) שהיא זו שגרמה את השריטה ולא רכב אחר שחנה שם דקה אחרי שהלכת והלך שניה לפני שהיא באה.

אין לך איך להוכיח כלום תכלס, כול עורך דיו מתחיל מחסל את התיק הזה לפני שהוא מתחיל בכלל.

זה לא מה שאתה יודע/חושב! בבית משפט צריך להוכיח מעל כול ספק שהיא היחידה שחנתה שם מהשניה שהלכת ועד שחזרת, ולהוכיח שהשריטה לא הייתה שם לפני זה, זה גם חניון ציבורי לדברייך אז כניראה שגם אין שם צילום אבטחה.

אגב - זה שהרכב חדש גם בן יום לא מוכיח כלום בנוגע להימצאות השריטה לפני חניית הרכב לידך.

פורסם

מדובר על רצף שפשופים ממש קטנטן, קשה לראות את זה אם לא מתעמקים בדלת.

מעריך שמדובר ב--100-300 שקל לא יודע איך מתקנים את זה (ווקס פוליש אנערף מה) אבל עדיין זה מעצבן ממש!

אז זה לא ממש שריטה, אלה שפשופים שבקושי רואים אותם!

תתחדש על האוטו, אתה תגלה מיידי פעם עוד הפתעות קטנות שכאלה, לאנשים אין כבוד לרכוש של אחרים ויש להם נטייה לפתוח דלתות במהירות (במיוחד ילדים קטנים).

סע לשלום ואל תעשה כלום, שזה יהיה כל הצרות שלך.

פורסם

אני חושב שאתם עושים מהומה רבה על לא דבר.

אני מניח שזה רכב ראשון בבעלותך, יאל תדאג, יהיו לך עוד הרבה שריטות חניה כאלו..

פורסם

אם כבר מתפלפלים אז במשפט הפלילי צריך להוכיח "מעבר לספק סביר" שזה קצת פחות מחמיר מ "מעבר לכל ספק".

במקרה שלו הספק הוא דיי נמוך

הוא ראה שיש התאמה מלאה ועוד לפני שהספיק לתעד הכל היא ברחה ולא אפשרה לתעד ובכך בעצם פגעה בראיות כך שהיא לא תוכל לטעון שאין ראיות כיוון שהיא גרמה לזה שלא יהיו ראיות.

בכל מקרה לבדוק מה היקף הנזק ולהמשיך משם.

• תוכן חדש...