Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בערך הכל. אבל תתחיל ממה ההבדל בין c# ל-c+ c++ ??

כמו שתשאל מה ההבדל בין ווינדוס 95,לXP,ל-7

שניהם שפות תכנות,הראשונה "קלה" (יחסית) והשניה יותר מורכבת עם יותר אופציות לעשות דברים יותר מתוחכמים.

ד"א אני לא מתכנת (יודע קצת TCL\APACHE\PHP),לא סובל מתמטיקה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
Avanset VCE Exam Simulator. תוכנה חדשה שלהם שיצאה לפני ימים בודדים וכמובן שלא הצלחתי למצוא גרסה שלה עם פריצה.

השגת גרסה פרוצה של לנה תסתפק,בזה.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
כמו שתשאל מה ההבדל בין ווינדוס 95,לXP,ל-7

שניהם שפות תכנות,הראשונה "קלה" (יחסית) והשניה יותר מורכבת עם יותר אופציות לעשות דברים יותר מתוחכמים.

ד"א אני לא מתכנת (יודע קצת TCL\APACHE\PHP),לא סובל מתמטיקה.

הבנתי. אז מה זה ג'אווה? ולמה יש מיליון שפות? מה ההבדל?

פורסם

ג'אווה זו גם שפת תכנות

יש מליון שפות כי עם כל אחת אפשר לעשות מליון שימושים לדברים שונים :)

תלוי מה תלמד,מה מעניין אותך,איפה תעבוד ומה יהיו הדרישות שם,וכו'

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם
ג'אווה זו גם שפת תכנות

יש מליון שפות כי עם כל אחת אפשר לעשות מליון שימושים לדברים שונים :)

תלוי מה תלמד,מה מעניין אותך,איפה תעבוד ומה יהיו הדרישות שם,וכו'

נראה לי כאב ראש הדבר הזה. טוב שנאי לא מתעסק בזה.

נסיעת מבחן ביחד על האוקטביה אר.אס.

כיף לנו.

זבלים. אני לא יכול לנהוג בגלל הגיל אבל צביקה הבטיח לי שאם הם עוברים בסביבת פ"ת אז הם יקחו אותי בתור נוסע. :-P

פורסם

זה אכן כאב ראש,אי אפשר (יותר נכון כמעט בלתי אפשרי) לעבוד בזה בלי לאהוב את התחום.

זה לא סתם עבודה שאתה יכול לסיים כל יום איזה משימה ככה בלי חשק\עניין ולעמוד בהספק.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם (נערך)
לוקו, כל השיננית הרגשתי כמו בחורה שדוחפים לה לפה, והתפללתי שבנצי לא יפתיע עם סמוחטה.

בחייאת - יכלת לתאר את זה בצורה יותר וולגרית? מה זה "דוחפים לה לפה"? :?

אם מישהו טס בקרוב לכיוון של בנצי (תפוחי?), הוא מוזמן לתפוס אותו בשיער לתת לו סמוחטה ולמרוח לו את הפרצוף על המסך בזמן שהגיבוב ברקע.

אני טסה בקרוב לכיוון - אבל סמוחטות זה לא הקטע שלי ואין לו מספיק שיער (על הראש, ובמקומות אחרים אני לא מתכוונת לתפוס).

איך אפשר לשכוח רכב בעבודה?

אפשר ועוד איך - כשגרתי קרוב לעבודה במרחק הליכה לקחתי את האוטו במטרה לצאת מהעבודה ישר לסידורים. הסידורים התבטלו ופשוט הלכתי ברגל הבייתה - יום אחרי זה הייתי צריכה להסביר להנהלת החניון ששכחתי שם את האוטו כדי שיוציאו אותי החוצה. מאז נהלי החניון השתנו ואין עם זה בעיה.

ראיתי New Girl היום

איך אפשר לראות את השיט המתקתק הזה? יש לי בחילה רק מלראות את זואי דשנל...

ולגיבוביישן מסוג אחר - הצטרפתי אתמול לאימון כושר מהעבודה ושרירי הבטן והירכיים שלי תפוסים. איזה כיף :)

אני חייבת לציין לטובה את מדריך הכושר שהתאים לי תרגילים לבעיות הברכיים שלי ולא הכריח אותי לרוץ לשום מקום - כשהחבר'ה האחרים עשו ריצות יותר ארוכות אני פשוט עשיתי תרגילי בטן ויציבה.

עריכה אחרונה על ידי Eowyn
פורסם

אני אוהב הומור ''אמריקאי'' בסגנון הזה.

סדרה באמת משעשעת.

וחוץ מזה שלזואי דשנל יש עיניים כחולות מדהימות וזה עושה לי את זה בטירוף.

בפן אחר, ככל שעובר הזמן אני מבין עד כמה צביקה התעלם מהבקשה שלי לסיבוב.

אפילו לא קיבלתי הודעת דחייה.

אני הולך לבכות בפנית הגיבוב.

כיף לשמוע שמישהו נהנה מכושר.

שיש כימיה טובה עם מדריך זה מעולה.

הזכרת לי שאני צריך לרענן את האימון שלי.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

כיף לנו.

פששש איזה מונית.

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
בחייאת - יכלת לתאר את זה בצורה יותר וולגרית? מה זה "דוחפים לה לפה"? :?

אני טסה בקרוב לכיוון - אבל סמוחטות זה לא הקטע שלי ואין לו מספיק שיער (על הראש, ובמקומות אחרים אני לא מתכוונת לתפוס).

אפשר ועוד איך - כשגרתי קרוב לעבודה במרחק הליכה לקחתי את האוטו במטרה לצאת מהעבודה ישר לסידורים. הסידורים התבטלו ופשוט הלכתי ברגל הבייתה - יום אחרי זה הייתי צריכה להסביר להנהלת החניון ששכחתי שם את האוטו כדי שיוציאו אותי החוצה. מאז נהלי החניון השתנו ואין עם זה בעיה.

איך אפשר לראות את השיט המתקתק הזה? יש לי בחילה רק מלראות את זואי דשנל...

ולגיבוביישן מסוג אחר - הצטרפתי אתמול לאימון כושר מהעבודה ושרירי הבטן והירכיים שלי תפוסים. איזה כיף :)

אני חייבת לציין לטובה את מדריך הכושר שהתאים לי תרגילים לבעיות הברכיים שלי ולא הכריח אותי לרוץ לשום מקום - כשהחבר'ה האחרים עשו ריצות יותר ארוכות אני פשוט עשיתי תרגילי בטן ויציבה.

ברוכה השבה! איך את מרגישה?

זה מנה שנקראה מדריך טוב. מדריך שבאמת יודע שלא חייבם להיות בנאליים ולהתאים תוכנית אימון לכל אחד בצורה אישית, בהתאם לצרכים ולמגבלות.

פורסם

אגב גוסטי,

אני לא מבין איך אתה לוקח את חברה שלך לנסיעות מבחן...

אני תמיד מוצא את עצמי כמעט בתוך עץ או על מעקה בטיחות.

אחרת זה מוציא מזה את כל הכיף, ואת חברה שלי/אף אחד אני לא אסכן...

בקיצור,אתה עושה סיבוב של כוסיות אם היא עדיין לא השתינה מרוב פחד במוזב ליד. :)

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
הקוד 22 זה מ errno.

קבלו תירגום:

קוד 22 זה invalid argument כשבסלקט יש רק שני דברים שיכולים לגרור את זה: טיימאאוט לא נכון (שלילי לדוגמא) או סוקט סט לא בסדר. שניהם סבבה אצלי.

לiOS יש איזה קטע שאם תוכנה עוברת ל background (לחצת על כפתור הבית) אז תוך 10 דקות הסוקטים נסגרים ולך חפש אותם בסיבוב.

יש לנו באג רשום על זה אבל הוא נפתר ע"י ריסטרט לאייפון, אני משתמש בסימולטור וגם ריסט לסימולטור לא עוזר.

אני לא שואל את ליביו כי להשתמש בסלקט זה פחות הסטייל של iOS, הם גם ממליצים להשתמש בסוקטים שלהם ובפקודות שלהם, אבל זה לא ממש מתאים לנו.

אני לא אגובב על נושא טרי בעבודה, לא רק כי זה הרבה לרשום ולא כי חפרתי על עבודה אלא כי זה פשוט דפוק, אני שונא שמנסים לזיין אותי כדי לחסוך בכסף.

אם אתם רוצים לפטר מישהו כי אי אפשר לעבוד איתו, ולהפיל חצי מהעבודה שלו עלי ולהוסיף לי עוד הרבה שעות ועבודה ביומי שישי, אז גם תוסיפו לי למשכורת חצי מהמשכורת שלו.

לגבי התוכנה - אתה משתמש רק בסימולטור? אולי הבעיה היא בסימולטור?

הוסיפו לך גם עבודה בשישי? זה קצת חוצפה לדעתי...

Avanset VCE Exam Simulator. תוכנה חדשה שלהם שיצאה לפני ימים בודדים וכמובן שלא הצלחתי למצוא גרסה שלה עם פריצה.

אני לא מצאתי את הגירסה החדש (מה שהם קוראים New VCE Pro)...

בערך הכל. אבל תתחיל ממה ההבדל בין c# ל-c+ c++ ??

הבנתי. אז מה זה ג'אווה? ולמה יש מיליון שפות? מה ההבדל?

טוב קורס מבוא לתכנות שיעור #1

אין C+, האפיונים של השפות הן כאלה:

באופן כללי המחשב מבין פקודות שהם סטים של מספרים בינאריים (0 ו-1), זאת נקראת שפת מכונה, אבל לתכנת בצורה כזאת זה סוג של מזוכיסטיות, קבצי EXE שיש לך על המחשב כתובים בצורה הזו.

אז יש שפה שדומה פחות או יותר לאנגלית, ומתורגמת למספרים בינאריים, קוראים לשפה הזאת "אסמבלי" (Assembly מלשון הרכבה), גם תכנות בה זה ארוך וקשה ובזבוז זמן רציני, בד"כ מלמדים אותה בשביל הידע וההבנה של מה שקורה למטה, לא באמת מתכנתים היום בשפה הזו (או כמעט ולא).

שפת C למעשה הרבה הרבה יותר מובנת ודומה לאנגלית, הרבה יותר גמישה, מה שתכתוב בשפה הזו יתורגם לאחר מכן לשפת מכונה ו(מה שנקרא תהליך "הידור" (Compilation, קימפול אם ראית בשיחות שלנו את המילה) ואז יעבור תהליך "חיבור" (Linkage) שבו יחוברו כל חלקי התוכנה שלך לקובץ EXE. לשפה יש תקן והוא נקבע ע"י ISO/ANSI.

שפת C++ נקראה בהתחלה C With Classes שזה מתאר אותה בצורה דיי מדויקת, היא למעשה שפת C עם תמיכה במחלקות (נרחיב על כך עוד מעט), גם התוצאה של השפה הזו היא קובץ EXE בשפת מכונה, ולמעשה (כמו C) תוכל להריץ את התוכנית שלך על כל מחשב שמריץ מערכת הפעלה Windows 95 ומעלה, לפעמים גם גירסאות ישנות יותר. גם שפה זו בעלת תקן שנקבע ע"י ISO/ANSI.

שפת C# גם היא מונחית עצמים (תמיכה במחלקות כמו C++), עם כמה הבדלים עיקריים: אין ירושה מרובה, יש ממשקים, יש הרבה פונקציות ודברים מוכנים כבר בשפה (גם ב-C/C++ יש, ב-C# הרבה יותר), בסוף תהליך הקימפול אתה תקבל EXE, אבל הוא יהיה כתוב בשפת ביניים ולא בשפת מכונה, רכיב משלים (Net Framework.) שרץ על המחשב שמיועד להריץ את התוכנה, למעשה מתרגם משפת הביניים לשפת מכונה בזמן הריצה. השפה (והכלים המשלימים שלה) מפותחים על ידי Microsoft.

שפת Java התחילה למעשה בתור שפה שמיועדת להיות הכי ניידת שאפשר, תוכנה אחת שתכתוב אמורה לרוץ על כל מערכת הפעלה אפשרית, על מחשב רגיל עם Windows או עם לינוקס או שרתים עם מערכת הפעלה של Sun, טלפונים סלולריים (בעיקר אנדרואיד היום), מדפסות, נתבי רשת, פחות או יותר כל מכשיר שאפשר. התיאור שלה מאוד דומה ל-C# (שזה לא הפתעה כי כל התפיסה של C# הועתקה מג'אווה).

C היא שפה פרוצדורלית (סדרתית), השפה מורכבת ממשתנים פשוטים (ערך בוליאני אמת/שקר, מספר שלם, מספר בצורת שבר, אות בודדת) ופונקציות, זה הכל.

C++/C#/Java הן כולן "מונחות עצמים" (Object oriented) - מה זה אומר? זה אומר שהן מגיעות מנקודת הנחה שהעולם מורכב מעצמים (אובייקטים), לכל אובייקט תכונות שלו ופעולות שהוא יודע לבצע.

השפה הראשונה שהייתה מונחית עצמים הייתה ADA והיא נבנתה על מנת להקל על כתיבת סימולטורים לטיסה.

אם ניקח לדוגמה רכב, יהיה לו שם היצרן, שם הדגם, תאריך ייצור, מספר שלדה, מאפיינים (תכונות) שמתארות את העצם, יהיו לו גם כנראה מאפיינים מורכבים כמו מנוע, או תיבת הילוכים שהם אובייקטים בעצמם.

אם נמשיך עם דוגמת הרכב, יהיו לו גם פעולות שהוא יודע לבצע, למשל התנעה, למשל סיבוב הגה, גז, ברקס, החלפת הילוך וכו'.

העיקרון של תכנות מונחה עצמים אומר שהתוכנה שאתה כותב צריכה לתאר את המציאות, העולם מורכב מעצמים ולכן גם התוכנה צריכה להיות מורכבת מעצמים.

למה יש הרבה שפות תכנות? מאותה סיבה שיש הרבה דגמי רכבים, כל אחד פונה לשוק אחר, לאנשים אחרים.

לדוגמה שפת C נחשבת לאחת המהירות שיש אם לא הכי מהירה, אבל התכנות בה לוקח יותר זמן ומצריך תוכניתן שיודע היטב את השפה (ואחד כזה מבקש משכורת גבוהה יותר).

שפת C++ מהירה כמעט כמו C, התכנות בה קצת יותר קל (בעניינים שוליים וקטנים בעיקר) אבל גם היא מצריכה הכרה טובה עם השפה ונסיון.

שפת C# למשל הרבה הרבה יותר קלה, הרבה יותר פשוטה, מגנה כל הזמן מטעויות של מתכנתים (מה ש-C/C++ לא עושות), אבל כבדה ואיטית הרבה הרבה יותר, מכיוון שהיא גם מצריכה הרבה פחות ידע ונסיון וכישורים גם המתכנתים בה מרוויחים פחות.

כנ"ל לגבי ג'אווה.

חוץ מאלה יש עוד המון המון שפות, לכל אחת יתרונות וחסרונות.

להמשיך? אם כן לאיזה כיוון? מה מעניין יותר ומה פחות?

כיף לנו.

כיף לכם! תהנו

נראה לי כאב ראש הדבר הזה. טוב שנאי לא מתעסק בזה.

יש הרבה "רקע" והיסטוריה כי זה תחום של בערך 60 שנים שהוא אולי התחום הכי דינמי בעולם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...