Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, apple - אתה שרוט לגמרי :lol:

ומה עם האבחנה לגבי הצבעים השונים של שתי הערים?

שכנעת אותי, זו באמת אבחנה מהותית מאין כמוה. חבל שהוא לא העלה השערות לגבי הסיבה, זה היה נותן לי עוד כמה רגעים של צחוק :wink:

יש אנשים שמבזבזים זמן לכאורה במחקרים טיפשיים ויש כאלה שמשקיעים מזמנם ע"מ להקריץ איזו כתבה רנדומלית ולא מייצגת ולבנות עליה תזה שלמה אודות אי רצינותו של עיתון מסויים.

.

האמת, הארץ זה העיתון היחידי שהייתי באמת קורא (בסופ"שים). אבל לא קצת נסחפת עם ה"תזה שלמה"? סתם קראתי שם איזה מחקר מטופש וחשבתי שיהיה משעשע לכתוב על זה בפורום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי צריך לחסום מהפורום מי שאין לו פייסבוק, זה מראה על אדם לא מן השורה 8)

וגם את מי שעדיין מחזיק 106 ראלי

גדול !!! הרגת אותי :roflmao:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
לא קצת נסחפת עם ה"תזה שלמה"? סתם קראתי שם איזה מחקר מטופש וחשבתי שיהיה משעשע לכתוב על זה בפורום.

כבר דיברנו על כך לא פעם - דברים שאתה כותב מתקבלים פה לפעמים באופן שונה ממה שהתכוונת בגלל הוותק והדרגה. אולי בשבילך זה היה שעשוע קליל, אבל אני בטוח שחלק מהאוכלוסיה הפנימה את המסר שעולה מדבריך כמשהו שלילי נגד העיתון ולא סתם הסתלבטות על המחקר.

פורסם

שכנעת אותי, זו באמת אבחנה מהותית מאין כמוה. חבל שהוא לא העלה השערות לגבי הסיבה, זה היה נותן לי עוד כמה רגעים של צחוק :wink:

לא מהותית, מעניינת. אותי לפחות, כמי שמבין שהמאמר הזה לא מדבר על תובנות מחקריות יוצאות דופן אלא על תוצאה ויזואלית של הצגת נתונים.

דווקא מאבחנת הצבע הלא מהותית בעיניך ניתן להפיק ערך. אם באמת כפי שטוען המחבר רוב התמונות באינסטגרם הן לא של נופי העיר אלא של פריטים בחיי היומיום, הרי שלמפרסם פוטנציאלי יש עוד כלי לקביעת צבע מסע הפרסום שלו, למשל. ואין לי מושג אם הוא צודק, זו סתם מחשבה שעולה כשלא מנסים ישר לבטל מה שבמבט ראשון אולי נראה קשקוש.

אני מנסה להבין אם אתה סתם מגן על עמדתך הראשונית מתוך ווכחנות או שבאמת לא הבנת על מה מדבר המאמר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
כבר דיברנו על כך לא פעם - דברים שאתה כותב מתקבלים פה לפעמים באופן שונה ממה שהתכוונת בגלל הוותק והדרגה. אולי בשבילך זה היה שעשוע קליל, אבל אני בטוח שחלק מהאוכלוסיה הפנימה את המסר שעולה מדבריך כמשהו שלילי נגד העיתון ולא סתם הסתלבטות על המחקר.

גם אם דיברנו על זה - לא הסכמנו. דברים שאני כותב בענייני מכוניות - בסדר. דברים בנושאים אחרים? לא שמתי את עצמי וטיפש האדם שישים אותי בתור מישהו שמבין יותר מעצם הוותק או הצבע של השם. אני יותר חכם מכולם בלי שום קשר לזה :wink::-P

לא מהותית, מעניינת. אותי לפחות, כמי שמבין שהמאמר הזה לא מדבר על תובנות מחקריות יוצאות דופן אלא על תוצאה ויזואלית של הצגת נתונים.

דווקא מאבחנת הצבע הלא מהותית בעיניך ניתן להפיק ערך. אם באמת כפי שטוען המחבר רוב התמונות באינסטגרם הן לא של נופי העיר אלא של פריטים בחיי היומיום, הרי שלמפרסם פוטנציאלי יש עוד כלי לקביעת צבע מסע הפרסום שלו, למשל. ואין לי מושג אם הוא צודק, זו סתם מחשבה שעולה כשלא מנסים ישר לבטל מה שבמבט ראשון אולי נראה קשקוש.

אני מנסה להבין אם אתה סתם מגן על עמדתך הראשונית מתוך ווכחנות או שבאמת לא הבנת על מה מדבר המאמר.

מותר לך שזה יעניין אותך, הרי יש דברים גרועים מאלה - ראה ערך מגוון כתבות הרכילות בסגנון "תראו את קרן פלס הולכת עם הילדה ברחוב". אולי, רק אולי, אפשר להפיק ערך פצפון מאבחנת הצבע. אבל אם זה ההיי-לייט של המחקר, תנחומיי לחוקר. ובכל מקרה, העיתון (והחוקר) יכול לחסוך מאיתנו אבחנות על ההבדל בכמות האור בין תצלומים שצולמו ביום לעומת בלילה. זה מביך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עכשיו נופל לי האסימון, אני חושב. אתה לא הסתכלת על המונטאז'ים שבמאמר יותר משניה וחצי. ההתייחסות לכך שביום התמונות בהירות יותר היא לא תגלית בפני עצמה, כי אם הסבר לדפוס שנראה במונטאז'. כך גם נאמר די בבירור במאמר.

אם הייתי חושב שזה באמת מעניין אותך הייתי ממשיך את הדיון כולל הצגת המונטז'ים וניסיון לנתח אותם, אבל די ייאשת אותי. אם תחליט שזה מעניין אותך ובא לך לקרוא את המחקר בצורה יותר רצינית, כאן בפורמט PDF, ותרצה להמשיך אח"כ את הדיון - אשמח.

בכל מקרה תודה על ההפניה למאמר, כרגיל הארץ מפרסם חומר מעניין ולא שגרתי.

ר. פרסקי

פורסם
עכשיו נופל לי האסימון, אני חושב. אתה לא הסתכלת על המונטאז'ים שבמאמר יותר משניה וחצי. ההתייחסות לכך שביום התמונות בהירות יותר היא לא תגלית בפני עצמה, כי אם הסבר לדפוס שנראה במונטאז'. כך גם נאמר די בבירור במאמר.

אם הייתי חושב שזה באמת מעניין אותך הייתי ממשיך את הדיון כולל הצגת המונטז'ים וניסיון לנתח אותם, אבל די ייאשת אותי. אם תחליט שזה מעניין אותך ובא לך לקרוא את המחקר בצורה יותר רצינית, כאן בפורמט PDF, ותרצה להמשיך אח"כ את הדיון - אשמח.

בכל מקרה תודה על ההפניה למאמר, כרגיל הארץ מפרסם חומר מעניין ולא שגרתי.

יאללה, "עצבנת" אותי, אז אני אכנס יותר עמוק (העצבנת הוא במרכאות כי ברור לך שאין כאן שום עניין של עצבנות :wink: ):

קודם כל - הסיבה שהמאמר הזה "הדליק" אותי היא שפשוט אין בו כלום. יכול להיות שהמחקר הזה הרבה יותר מקיף ומקצועי וחשוב, אבל זה לא בא לידי ביטוי במאמר בשום צורה. הכל שם לגמרי שטוח וסתמי. תראה את הכותרת: "ניו יורק אפורה יותר וטוקיו אדומה". וואלה. בכותרת המשנה הם עוד מעיזים לדבר על דפוסי התרבות בין המקומות. זה אולי מעלה רבע עניין, עד שקוראים ומגלים ששום דפוסי ושום נעליים.

החוקר רצה לגלות הבדלים בין מזרח למערב. סבבה. בואו נראה מה הוא עשה:

1. "סידרנו כל פעם את התמונות באופן שונה וכל פעם ההבדלים צפו על פני השטח". במילים אחרות: לקחנו נתונים סטטיסטיים וסובבנו אותם כל פעם מזווית אחרת. הפלה-בפלה, קיבלנו דברים שונים.

2. שם המון תמונות ביחד בסדר כרונולוגי וגילה שיש דפוס של בהירות מול כהות ביום ובלילה. הוא אפילו העז ותיאר זאת כדפוס ש"מרגש לראות". גם אני התרגשתי אתמול בבוקר כשפתחתי את החלון ופתאום החדר התמלא באור. במקרה הזה אני אפילו לא מצפה ממנו למסקנה, שכן אין שום דבר חכם שאפשר להסיק מזה מלבד "כשהשמש זורחת, יש אור".

3. בזכות התגלית שמצולמות יותר תמונות בסוף השבוע (משהו שאפשר "לגלות" גם מבדיקה קצרה אצל אינסטגרם עצמה), החוקר מניח כי "כאשר אנשים מבלים הם מצלמים יותר תמונות" וכשנשאל האם זה לא מובן מאליו, הוא אומר ש"זאת הפעם הראשונה שאפשר לראות את הדברים בצורה יותר ויזואלית". מה-אתה-אומר.

4. ממשיכים בקריאה. אולי תגיע הישועה ואיזה מידע משמעותי יתקבל. מסתבר שלא. לעיר יש "דופק" - הרבה תמונות בהירות בבוקר וכהות בערב, יאללה, כבר היינו פה. צבע מקומי.. כמות של אדום וכחול ביום מסוים שנובעת מאיזו אירוע... אפשר לזהות את זה. מדהים! אפשר לזהות מתי היה אירוע במקום מסוים, דרך תמונות שצולמו באותו המקום!

5. החוקר לקח חמישה פיקסלים מהמרכז של כל תמונה וחיבר אותם יחדיו. הוא קיבל "הבדלים של ממש בין ניו יורק לטוקיו. יש לזה ערך תרבותי ואומנותי". רק מה, במקום להרחיב בנושא הזה, כאן מסתיים הסיפור.

6. נסיים עם המסקנה האחרונה מהמחקר, מילה במילה (עם הערות שלי בסוגריים): "בסוף השבוע יש גידול חד במספר התמונות המצולמות לעומת אמצע השבוע (לא כבר היינו בסרט הזה?). מכאן, שכשלאנשים יש יותר זמן חופשי, הם מייצרים יותר תוכן לאינסטגרם (איזו לוגיקה מסעירה! הבנאדם אשכרה ישב חצי שנה לחקור תמונות בשביל להגיע לזה?). זו תובנה, שתאפשר לחוקרים במחקר הראשוני הזה (עלק), לחקור בעתיד מה מביא אנשים לצלם יותר" (עזבו, אני יכול לחסוך להם: אנשים מצלמים יותר כשהם עושים דברים שמעניינים אותם. לרוב חיי היומיום שלהם - בעבודה, בסידורים - לא באמת מעניינים אותם, ולכן הם לא מצלמים אותם. גדול. אני חייב לכתוב על זה מחקר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני,

כמות המחקרים שזורקים עליהם כסף והם בעצם לא אומרים כלום היא עצומה.

מתי בפעם האחרונה קראת מחקר שבאמת עניין אותך והשכלת ממנו באתר חדשות מקומי?

זה מסוג המחקרים שנועדו כדי לגרום לאנשים להרגיש יותר חכמים, ככה שתוכל לבוא לחברה שלך לטלפון לפתוח את האינסטגרם ולהרשים אותה ביכולות הניתוח המיידיות שלך :-)

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
יאללה, "עצבנת" אותי, אז אני אכנס יותר עמוק (העצבנת הוא במרכאות כי ברור לך שאין כאן שום עניין של עצבנות :wink: ): חבל, אני אוהב אותך עצבני, זה מוציא אותך מפוקוס. :twisted:מקריאה נוספת של הפוסט שלך אני חושב שאתה כן עצבני, אחרת אין לי הסבר למה אתה כל פעם מתפזר.

קודם כל - הסיבה שהמאמר הזה "הדליק" אותי היא שפשוט אין בו כלום. יכול להיות שהמחקר הזה הרבה יותר מקיף ומקצועי וחשוב, אבל זה לא בא לידי ביטוי במאמר בשום צורה. הכל שם לגמרי שטוח וסתמי. תראה את הכותרת: "ניו יורק אפורה יותר וטוקיו אדומה". וואלה. בכותרת המשנה הם עוד מעיזים לדבר על דפוסי התרבות בין המקומות. זה אולי מעלה רבע עניין, עד שקוראים ומגלים ששום דפוסי ושום נעליים.

כאן אנחנו מסכימים, המאמר הזה שטחי ואינו יותר מהצגת המחקר, ללא ירידה לעומקו.

החוקר רצה לגלות הבדלים בין מזרח למערב. סבבה. בואו נראה מה הוא עשה:

1. "סידרנו כל פעם את התמונות באופן שונה וכל פעם ההבדלים צפו על פני השטח". במילים אחרות: לקחנו נתונים סטטיסטיים וסובבנו אותם כל פעם מזווית אחרת. הפלה-בפלה, קיבלנו דברים שונים.

אני מעריך שהוא מתכוון הפוך, כל פעם נגלה אותו דפוס, גם אם הויזואליה השתנתה

2. שם המון תמונות ביחד בסדר כרונולוגי וגילה שיש דפוס של בהירות מול כהות ביום ובלילה. הוא אפילו העז ותיאר זאת כדפוס ש"מרגש לראות". גם אני התרגשתי אתמול בבוקר כשפתחתי את החלון ופתאום החדר התמלא באור. במקרה הזה אני אפילו לא מצפה ממנו למסקנה, שכן אין שום דבר חכם שאפשר להסיק מזה מלבד "כשהשמש זורחת, יש אור".

כשאתה מסדר עשרות אלפי תמונות ומבקש מהמחשב להציגן לוקח זמן לפעולה. היא נגלית לאט כחלק מתהליך הרינדור של המחשב. אני מניח שההתרגשות היא מלראות את התהליך קורה מול העיניים, הוא תוצאה של הרבה שעות עבודה וכיף לראות את קו הסיום. שוב לגבי הבהירות, ציטוט מהמאמר "הדפוסים שגילינו כאן, ברמה הבסיסית ביותר הם הדרגתיות בין יום ולילה". צירוף המילים ברמה הבסיסית ביותר אמור לגלות לך שזו לא תגלית מרעישה כמו שאתה מנסה לייחס לחוקר.

3. בזכות התגלית שמצולמות יותר תמונות בסוף השבוע (משהו שאפשר "לגלות" גם מבדיקה קצרה אצל אינסטגרם עצמה), החוקר מניח כי "כאשר אנשים מבלים הם מצלמים יותר תמונות" וכשנשאל האם זה לא מובן מאליו, הוא אומר ש"זאת הפעם הראשונה שאפשר לראות את הדברים בצורה יותר ויזואלית". מה-אתה-אומר.

אם היית בודק לעומק בקישור שצירפתי, היית יכול לראות גרף של הנתונים ולראות הבדלים בין כמות התמונות ושעות הצילום בין ניו יורק לטוקיו, מה שבהחלט מראה איזה דפוס חברתי. לא מעניין אותך זה אחלה, אבל קצת מיותר לזלזל.

4. ממשיכים בקריאה. אולי תגיע הישועה ואיזה מידע משמעותי יתקבל. מסתבר שלא. לעיר יש "דופק" - הרבה תמונות בהירות בבוקר וכהות בערב, יאללה, כבר היינו פה. צבע מקומי.. כמות של אדום וכחול ביום מסוים שנובעת מאיזו אירוע... אפשר לזהות את זה. מדהים! אפשר לזהות מתי היה אירוע במקום מסוים, דרך תמונות שצולמו באותו המקום!

ושוב חוזרים לתצוגה הויזאולית של הנתונים שהיא המעניינת. הבדלי הצבע הם לא משהו שהיית חושב עליו בשליפה, נכון? זיהוי אירוע בתוך אוסף תמונות המייצגות פרק זמן של שבוע הוא אולי לא תגלית, אבל מעניין ויזואלית.

5. החוקר לקח חמישה פיקסלים מהמרכז של כל תמונה וחיבר אותם יחדיו. הוא קיבל "הבדלים של ממש בין ניו יורק לטוקיו. יש לזה ערך תרבותי ואומנותי". רק מה, במקום להרחיב בנושא הזה, כאן מסתיים הסיפור.

מסכים איתך שהיה אפשר להרחיב כאן. אני מזהה פה לחלוטין אופציה אמנותית שלא אתפלא אם תוצג בגלריות נחשבות ותשיג סכומים מופרכים. זה כבר לדיון אחר על מהות האמנות, שאני כבר ממש לא יכול לחכות לדיון בה איתך.

6. נסיים עם המסקנה האחרונה מהמחקר, מילה במילה (עם הערות שלי בסוגריים ושלי): "בסוף השבוע יש גידול חד במספר התמונות המצולמות לעומת אמצע השבוע (לא כבר היינו בסרט הזה? היינו, אבל בסיכום כמו בסיכום). מכאן, שכשלאנשים יש יותר זמן חופשי, הם מייצרים יותר תוכן לאינסטגרם (איזו לוגיקה מסעירה! הבנאדם אשכרה ישב חצי שנה לחקור תמונות בשביל להגיע לזה? לא, אבל זה לא מה שיפריע לך לעוות את המציאות כל פעם מחדש). זו תובנה, שתאפשר לחוקרים במחקר הראשוני הזה (עלק למה עלק? זה באמת ראשוני), לחקור בעתיד מה מביא אנשים לצלם יותר" (עזבו, אני יכול לחסוך להם: אנשים מצלמים יותר כשהם עושים דברים שמעניינים אותם. לרוב חיי היומיום שלהם - בעבודה, בסידורים - לא באמת מעניינים אותם, ולכן הם לא מצלמים אותם. גדול. אני חייב לכתוב על זה מחקר אתה יכול לכתוב על זה מחקר, וכמובן שהוא לא יעניין אף אחד. מצד שני, אם תמצא דרך חדשה להציג את הנתונים בצורה ויזואלית...).

בהתחלה חשבתי לכתוב לך תגובה במילה אחת. ויזואליה. אח"כ החלטתי להשקיע בך יותר, זה כמה אני אוהב אותך. אתה מתעקש להתעלם מהפן הזה במחקר. עוד לא שמעתי ממך שום התייחסות למימד הויזואלי של הצגת הנתונים. אולי זה בגלל שהצד הויזואלי חסר בעבודה היומיומית שלך בה אתה באמת עוסק בנתונים שהם שחור לבן (מבחינת משמעותם, אחד ואפס. אין לי מושג מה אתה עושה, אבל זה נשמע לי קרוב לאמת), אולי אתה פשוט רגיל לציניות מיידית (גם אני כזה). למרות זאת, קנית מצלמה לא מזמן. פתח את הראש למימד שמעבר לנושא עצמו. לצורה, לצבע, לאור. זה ישפר לך את יכולות הצילום מאוד.

למען שלום בית, אני מסכים איתך לחלוטין שהמאמר שטחי. אתה יכול להסכים איתי שלמחקר יש כמה צדדים מעניינים? זה יסגור את הויכוח הארוך הזה בצורה יפה ובלי צורך לגשר על שאר הפערים.

ר. פרסקי

פורסם
בהתחלה חשבתי לכתוב לך תגובה במילה אחת. ויזואליה. אח"כ החלטתי להשקיע בך יותר, זה כמה אני אוהב אותך. אתה מתעקש להתעלם מהפן הזה במחקר. עוד לא שמעתי ממך שום התייחסות למימד הויזואלי של הצגת הנתונים. אולי זה בגלל שהצד הויזואלי חסר בעבודה היומיומית שלך בה אתה באמת עוסק בנתונים שהם שחור לבן (מבחינת משמעותם, אחד ואפס. אין לי מושג מה אתה עושה, אבל זה נשמע לי קרוב לאמת), אולי אתה פשוט רגיל לציניות מיידית (גם אני כזה). למרות זאת, קנית מצלמה לא מזמן. פתח את הראש למימד שמעבר לנושא עצמו. לצורה, לצבע, לאור. זה ישפר לך את יכולות הצילום מאוד.

למען שלום בית, אני מסכים איתך לחלוטין שהמאמר שטחי. אתה יכול להסכים איתי שלמחקר יש כמה צדדים מעניינים? זה יסגור את הויכוח הארוך הזה בצורה יפה ובלי צורך לגשר על שאר הפערים.

קודם כל, גם אני אוהב אותך :wink:

בנוגע למהות האמנות - אני דווקא מסכים איתך. זה יכול להיות אחלה תמונה לסלון. אנשים יעמדו מול זה ולא יבינו במה מדובר, ואני אוכל להגיד להם: "אבל תראו! זה מוכיח שטוקיו אדומה וניו-יורק אפורה!"

סתם, סתם. אני יכול לראות את האספקט האמנותי בזה.

בנוגע לויזואליה - מצטער, אצלי זה צריך להיות בעל משמעות יותר גדולה מ"הצבעים קצת שונים" בשביל שזה יהיה מעניין. ואגב, דווקא בעבודה הנוכחית שלי אני מתעסק ה-מ-ו-ן עם ויזואליה. ובלי קשר כמו שאמרת אני חובב צילום.

למחקר יש פוטנציאל מסוים (לא גדול, לטעמי) להיות חצי מעניין. אולי (בהנחה והוא באמת ראשוני) בצורה שבה הוא יספק רעיונות למחקרים עתידיים. הרי בסופו של דבר, לא נראה שהוא מספק איזו תובנה או מסקנה מרעישה (שוב, אלא אם הקטע של הצבעים ממש עושה לך את זה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...