Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לחוות דעת ממי שמחזיק באיביזה 1.6 ידני. איך המנוע מבחינת ביצועים, האם לא מאכזב בעליות? האם המנוע מפגין רמת אמינות גבוהה גם לאחר קילומטראז' גבוה?

מה מבחינת התנהגות הכביש? האם יש שוני במתלים/בולמים ו/או כיולם לעומת ה- 1.4?

ובכלל, האם יש בעיות מיוחדות/כרוניות שמצריכות שימת לב מיוחדת בעת בדיקת הרכב?

כמו כן אשמח לדעת האם אחזקתה יקרה (עלות טיפולים וחלפים לא עלינו)?

פורסם
אשמח לחוות דעת ממי שמחזיק באיביזה 1.6 ידני. איך המנוע מבחינת ביצועים, האם לא מאכזב בעליות? האם המנוע מפגין רמת אמינות גבוהה גם לאחר קילומטראז' גבוה?

מה מבחינת התנהגות הכביש? האם יש שוני במתלים/בולמים ו/או כיולם לעומת ה- 1.4?

ובכלל, האם יש בעיות מיוחדות/כרוניות שמצריכות שימת לב מיוחדת בעת בדיקת הרכב?

כמו כן אשמח לדעת האם אחזקתה יקרה (עלות טיפולים וחלפים לא עלינו)?

אתה נעול על הידני או שאתה רוצה להתפשר גם על האוטומט ?

כי אם כן 1200 TSI לדעתי אחד המוצלחים שיש .

פורסם

מנוע ה 1.6 של האיביזה , שכבר הוחלף ע"י מנוע TSI הינו מנוע פולקסווגן וותיק, פשוט טכנולוגית אך מאוד אמין ועמיד. באופן ברור

סחיבת המנוע עדיפה משמעותית לעומת מנוע ה 1.4 עם 85 כ"ס. אם אתה נוסע בדרכים הרריות, עמוס בנוסעים/ציוד , נוסע עם מזגן

וחשוב לך יכולת האצה וסחיבה ראויה - לך בוודאות על ה 1.6.

את הקסטל עליתי עם מזגן ברביעי על 120 ב 1.6 ידני ויכולתי יותר...

שלא אובן לא נכון מנוע ה 1.4 טוב וסוחב לא רע , אך עדיין עדיף ה 1.6 מבחינת ביצועים. צריכת הדלק שלו נמוכה אך בקצת מה 1.4.

מבחינת התנהגות כביש - יש הבדל במתלים ובאחיזה בין דגמי SC "ספורט קופה" של 2 דלתות לדגמי 5/4 דלתות. הראשונה יותר "ספורטיבי".

בנוסף דגמי 4/5 דלתות כתלות ברמת הגימור מגיעים עם צמיגים "ספורטיביים 215/45/16 או רגילים 185/60/15. הראשונים בעלי אחיזה גבוהה יותר במחיר של קופצנות בכביש משובש ונסיעה קשה יותר. דגמי ה SC עם 2 דלתות תמיד באים עם הצמיגים הרחבים נמוכי החתך.

בעיות כרוניות ? בדוק שלא עברה תאונה, בדוק שלמות פלסטיקים ומתגים ,בדוק נוזל קירור ושמן נכונים. מעבר לכך אמינות טובה.

אחזקה במוסכי צ'מפיון לא זולה אך סבירה. עדיף למשומש ללכת למוסך כללי מומלץ , כגון מוסך רון בת"א.

פורסם
אתה נעול על הידני או שאתה רוצה להתפשר גם על האוטומט ?

כי אם כן 1200 TSI לדעתי אחד המוצלחים שיש .

ממש לא מוכן להתפשר על אוטומט. הייתי שואל אגב גם על ה- TSI הידני אבל אני לא מוכן לקחת סיכון עם המנועים המוגדשים של הקונצרן הזה. לא מאמין במנועים האלה ואף אחד לא ישכנע אותי אחרת. יותר מדי תלונות אני שומע מצד אנשים שנפלו בפח.

פורסם
מנוע ה 1.6 של האיביזה , שכבר הוחלף ע"י מנוע TSI הינו מנוע פולקסווגן וותיק, פשוט טכנולוגית אך מאוד אמין ועמיד. באופן ברור

סחיבת המנוע עדיפה משמעותית לעומת מנוע ה 1.4 עם 85 כ"ס. אם אתה נוסע בדרכים הרריות, עמוס בנוסעים/ציוד , נוסע עם מזגן

וחשוב לך יכולת האצה וסחיבה ראויה - לך בוודאות על ה 1.6.

שלא אובן לא נכון מנוע ה 1.4 טוב וסוחב לא רע , אך עדיין עדיף ה 1.6 מבחינת ביצועים. צריכת הדלק שלו נמוכה אך בקצת מה 1.4.

מבחינת התנהגות כביש - יש הבדל במתלים ובאחיזה בין דגמי SC "ספורט קופה" של 2 דלתות לדגמי 5/4 דלתות. הראשונה יותר "ספורטיבי".

בנוסף דגמי 4/5 דלתות כתלות ברמת הגימור מגיעים עם צמיגים "ספורטיביים 215/45/16 או רגילים 185/60/15. הראשונים בעלי אחיזה גבוהה יותר במחיר של קופצנות בכביש משובש ונסיעה קשה יותר. דגמי ה SC עם 2 דלתות תמיד באים עם הצמיגים הרחבים נמוכי החתך.

בעיות כרוניות ? בדוק שלא עברה תאונה, בדוק שלמות פלסטיקים ומתגים ,בדוק נוזל קירור ושמן נכונים. מעבר לכך אמינות טובה.

אחזקה במוסכי צ'מפיון לא זולה אך סבירה. עדיף למשומש ללכת למוסך כללי מומלץ , כגון מוסך רון בת"א.

תודה. מאיזה שנתון האיביזה שלך והאם אתה יד ראשונה?

פורסם

ז"א הסתכנת בשלילה, כי המהירות המותרת שם זה 80. אני עולה שם עם גרנדה -77 כ"ס בלי שום בעיה במהירות של 80, יותר מזה לא ניסיתי כי אני קודם כל שומר חוק ולא בא לי גם לקרוע את המנוע.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

שלום חברים,

אומנם אני מעורר פוסט קצת ישן אך זה בגלל שכאחד שמתעניין באותו רכב לא קבלתי תשובות מספקות.

שאלותיי הן אך ורק עבור הדגם הידני, חמש דלתות

seat ibiza 1.4 reference 85 כ"ס

האם לרכב זה יש ביצועים טובים יחסית או כשמדברים על הביצועים הטובים של איביזה (אחיזת כביש טובה בסיבובים, תאוצה, זריזה וכו)

מתכוונים רק לגירסת הספורט בלבד ? או רק למנוע 1.6

שנית, מה ההמלצות על רכב זה ?

שלישית, מה כדאי לבדוק כשקונים רכב זה יד2 מודל 2008 ?

תודה

fendo

עריכה אחרונה על ידי Fendo
  • תוכן חדש...