Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודשיים היה בני מעורב בתאונה במרכז רחוב דיזינגוף, הוא נהג בקטנוע בלילה ביום גשום ונכנס בצידה של מונית שביצעה סיבוב פרסה ברחוב, (במקום בו הסיבוב לא היה עבירה), מפאת הכביש הרטוב בני לא הצליח לעצור ונכנס במונית.

בני יצא ללא פגע, אבל הקטנוע ניזוק, למונית לא ניגרם נזק ניראה לעין, הנהג יצא מהמונית והתחיל מתווכח לגבי אי רצונו למסור פרטים, לבסוך ובלחץ הרבה אנשים שימדגו מסביב נתן הנהג את פרטיו.

כמובן שהיו לאחר מכן שיחות בהן הנהג טען כי אינו אשם ושבכלל לא ניגרם נזק וכו וכו

הוגשה תלונה במשטרה ולאחריה הוגשה תביעה לחברת הביטוח, מאולר יותר התקבלה הודעה מחברת הביטוח כי לנהג לא היה ביטוח ובכלל לא רשאי היה לנהוג במונית ואי לכך לא ניתן לכסות את הנזק.

שוב פנינו לנהג ולבעל המונית שלא היו מוכנים לבוא לקראת פתרון, ביצעתי אני שיחה עם מנהל תחנת המוניות בה עובדת המונית (מוניות רמת-גן) וגם המנהל אמר לי שאין הוא חכול לכפות שום דבר על הנהג ועל בעל המונית.

כמובן שמשטרת ישראל שותקת בינתיים, אני מתכוון לגשת ולשאול מה התקדם בתיק זה אבל ברור לי שלא אקבל שום דבר משמח.

אשמח לקבל עיצה לגבי מה נותר / מותר / כדאי / רצוי לעשות במקרה זה

תודה מראש

אריק

פורסם

תעדכן את המשטרה בנושא, ותראה מה יגידו. לא יודע כמה זה יעזור למקרה שלך, אבל לפחות ש*זמברו אדם שנוהג בכלי שהוא לא אמור לנהוג בו.

אתה יכול לתקן את הקטנוע, ואז לתבוע את הנהג בתביעות קטנות על סכום ההוצאות (תיקון, שמאי, אובדן ימי עבודה וכדומה).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני בכלל לא משוכנע באשמתו של נהג המונית במקרה הזה.

אפשר לתבוע אותו בתביעות קטנות אבל לדעתי סיכויי הזכיה בתביעה לא משהו.

לא ברור מה זה "לא היה רשאי לנהוג במונית".

האם לנהג אין רשיון בדרגה המתאימה לנהיגה ברכב מסוג "מונית"?

אם זה המצב אז זה בהחלט יעניין את המשטרה.

האם למונית ביטוח חובה לנהג יחיד (קיים במוניות בניגוד לרכב פרטי, למיטב זכרוני) שהוא אחר מהנהג ביום האירוע?

אם זה המצב אז היתה עבירה של נהיגה ללא ביטוח חובה בתוקף אבל הסיכוי שזה יעניין את המשטרה (בהתחשב בכך שאין נפגעים) - קלוש.

האם למונית ביטוח חובה לכל נהג אבל אין ביטוח מקיף / המקיף הוא לנהגים מסויימים ולא כולל את הנהג בפועל?

אם זה המצב אז אין עבירה וזה לא עניין משטרתי בכלל.

אין חובה חוקית לבטח כלי רכב בביטוח מקיף/צד ג'.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הי

המשטרה בדרך כלל לא מתערבת בתאונות שלא כללו פגיעה גופנית.

לפי איך שאתה מתאר זאת, נהג המונית בכלל לא אשם (הפרסה הייתה באמצע הרחוב? ברמזור? אדום/ירוק? הוא אותת?)

יהיה קשה להוכיח.

אם הנהג לא היה רשאי לנהוג במונית זה כבר עניין משטרתי אבל לא בטוח שיעזור לכם בקטע הכספי.

לכם היה ביטוח מקיף? תבעתם את הביטוח שלכם?

פורסם

הכי בטוח לתבוע את הביטוח שלך ולקבל פיצוי.

בחברת הביטוח מועסקים משפטנים רבים והם כבר ימצאו את הדרך לשפות את עצמם. כמו כן, לחברת ביטוח יש סבלנות שאין לאדם פרטי. הנהג הפוגע יאלץ להגיע איתם להסדר.

במקומך לא הייתי מתעסק ישירות עם אדם כזה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

המשטרה מתייחסת בחומרה במקרה של נהיגה ללא רשיון נהיגה וביטוח בדגש על מוניות.

השאלה היא לגבי האשמה בתאונה של מי היא ? האם בינך נהג במהירות מתאימה לתנאי הדרך ? האם ניתן היה להבחין בו ?

אתם די בבעיה במקרה הזה, אם המשטרה תחליט על הגשת כתב אישום נגד הנהג גם על ביצוע הפרסה תוך הפרעה לתנועה שגרמה לתאונת נזק אז יש לך קייס להמשך תביעה בתביעות קטנות אם לא אתם בבעיה.

זה חלק מהסיכון שלוקחים כשאין ביטוח מקיף.

• תוכן חדש...