Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב סזוקי שנת 95,ידני. נסע טוב עד לא מזמן (כשנה וחצי אצלי)

מידי פעם אני בודק מים ושמן. היום בדקתי לפני תחילת הנסיעה וראיתי שיש מים ויש קצת שמן, בערך רבע ממה שצריך להיות. ראיתי קצת נזילה של שמן - לא קרה לי דבר כזה אבל החלטתי למלאות שמן ולהתחיל לנסוע (בתוך העיר)

נסעתי כהרגלי,נסיעה בתוך העיר כחצי שעה. כמה דקות אחרי שהחניתי את הרכב, נשמע פיצוץ קטן מתוך המכונית. באתי לבדוק וראיתי שהצינור של המים (הירוקים) לא מחובר לכלום פתאום (כנראה החום גרם לפיצוץ שגרם לניתוק הצינור. למבינים, יש 2 צינורות: צינור אחד ארוך (שאפשר למלאות גם ממנו מים) וצינור אחד קצר (שמחובר כנראה לרדיאטור. צינור זה היה מנותק פתאום)

החלטתי ישר לנסוע לבית שלי ולקחת אותו למוסך. נסעתי כ10-15 דקות (חום מנוע היה סטנדרט לאורך כל הנסיעה, כחצי) וממש בסוף התחלתי לשמוע רעשים מוזרים מהמנוע מידי פעם (כמו מנוע של נהג מונית. אולי זה מהגיר?) באתי להחנות ליד הבית שלי ואז נכבה המנוע. הנעתי שוב בשביל לסיים את החניה והספקתי בדיוק ואז שוב נכבה המנוע. ראיתי קצת עשן מהמכסה מנוע (יש לציין שהמד חום היה עדין על חצי לפני שהמנוע נכבה) אח"כ הזמנתי גרר למוסך וזהו. מחכה למחר)

השאלה הגדולה, לפי התיאור שלי, בגדול מה זה יכול להיות ? האם הלך ראש מנוע ?

אני שואל ע"מ לשער בערך מה הולך להיות לי למחר..שהמוסכניק לא יעבוד עליי.

אשמח לקבל עצות/חוות דעת/מישהו שזה קרה לו .... תודה רבה לעונים!

פורסם

במיכל עצמו היה מים.

אך הבעיה היא שהצינור מהמיכל מים - היה מנותק מהמקום שלו (ולכן היה קצת מים ליד המצבר,איפה שהצינור היה פתוח בנסיעה שלי של ה10 דקות. אך חום מנוע לא עלה וכל המים לא השפריצו לבחוץ..)

עוד תגובות אנשים? בטוח הלך ראש מנוע ? או אולי מנוע ?

פורסם

כמו שאומרים טיגנת את המנוע שלך בחום כמו שצריך- הראש התעוות ובסבירות גבוהה שנגרם נזק לבוכנות ולבלוק מנוע בקצרה כניראה שתצטרך להחליף מנוע קומפלט, כי שלך לא יהיה משתלם לתקן.

כשאין נוזל קירור( מים) במנוע אז החום מנוע יראה לך תקין משום שהחיישן שמודד את הטמפ' לא בא במגע עם המים ולכן הקריאה שלו לא נכונה, בפועל המנוע רותח והשעון יכול להראות לך בכלל מנוע קר.

כרגע אם אין מים ברדיאטור נגרם נזק למנוע, המנוע התכבה כתוצאה מכך שהאטם ראש נפרץ ומים חדרו לבוכונת לכן המנוע התכבה.

אם תפתח את הפלאגים ותיתן סטרטר אתה יכול לראות מים משפריצים החוצה, אם המנוע בכלל לא נתפס.

המיכל השקוף לא קובע אם יש מים במערכת, בדוק ברדיאטור עצמו, שם יש פקק מילוי אם שם אין מים אז זהו סוף הסיפור.

פורסם
כמו שאומרים טיגנת את המנוע שלך בחום כמו שצריך- הראש התעוות ובסבירות גבוהה שנגרם נזק לבוכנות ולבלוק מנוע בקצרה כניראה שתצטרך להחליף מנוע קומפלט, כי שלך לא יהיה משתלם לתקן.

כשאין נוזל קירור( מים) במנוע אז החום מנוע יראה לך תקין משום שהחיישן שמודד את הטמפ' לא בא במגע עם המים ולכן הקריאה שלו לא נכונה, בפועל המנוע רותח והשעון יכול להראות לך בכלל מנוע קר.

כרגע אם אין מים ברדיאטור נגרם נזק למנוע, המנוע התכבה כתוצאה מכך שהאטם ראש נפרץ ומים חדרו לבוכונת לכן המנוע התכבה.

אם תפתח את הפלאגים ותיתן סטרטר אתה יכול לראות מים משפריצים החוצה, אם המנוע בכלל לא נתפס.

המיכל השקוף לא קובע אם יש מים במערכת, בדוק ברדיאטור עצמו, שם יש פקק מילוי אם שם אין מים אז זהו סוף הסיפור.

תודה על התגובה...אך הייתי נוטה להסכים איתך אם הייתה לי שלולית של מים ליד הרכב (מה שאומר שכל המים נזלגו החוצה)

אך כפי שאמרתי המים נשפכו קצת מהצינור עצמו ולא מתוך הרדיאטור כמדומני (המים היו בסמוך לצינור הפתוח ולא בסמוך לרדיאטור- משמע היה מים ברדיאטור. האם נסיעה כה קצרה, יכולה להרוס הכל? חשוב לציין שבגלל שהיה פקקים התעכבתי כ10 דקות.אחרת, הייתי מגיע תוך 5 דקות)

דבר שני - העובדה שהחום מנוע עלה לי מרבע, לחצי (אחרי 4 דקות של נסיעה) - משמע הטמפרטורה כן עבדה ברכב. האם אני צודק??

פורסם

חבר יקר חבל לדבר באוויר בצע בדיקה פשוטה- כשהמנוע קר תיגש לתא המנוע תסתכל על הרדיאטור עצמו ישנו פקק, פתח אותו ותציץ פנימה: (*לא במיכל השקוף אלא ברדיאטור עצמו).

יש מים- יתכן ולא נגרם נזק חמור.

אין מים- לא נעים לי להגיד אבל ניגרם נזק כבד למנוע.

לגבי חום המנוע קרא שוב ושוב את תגובתי הקודמת הסברתי בצורה יפה וברורה לגבי חום המנוע.

מין הסתם שלא תראה שלולית מים אם אתה בנסיעה, מספיק שליטר מים נשפך החוצה וכבר נגרם נזק.

אולי תעלה צילום של הצינור?

פורסם
חבר יקר חבל לדבר באוויר בצע בדיקה פשוטה- כשהמנוע קר תיגש לתא המנוע תסתכל על הרדיאטור עצמו ישנו פקק, פתח אותו ותציץ פנימה: (*לא במיכל השקוף אלא ברדיאטור עצמו).

יש מים- יתכן ולא נגרם נזק חמור.

אין מים- לא נעים לי להגיד אבל ניגרם נזק כבד למנוע.

לגבי חום המנוע קרא שוב ושוב את תגובתי הקודמת הסברתי בצורה יפה וברורה לגבי חום המנוע.

מין הסתם שלא תראה שלולית מים אם אתה בנסיעה, מספיק שליטר מים נשפך החוצה וכבר נגרם נזק.

אולי תעלה צילום של הצינור?

אני מעלה תמונה (שמצאתי באינטרנט ,אבל סימנתי איפה הבעיה. סימנתי בעיגול את הפקק של מכסה המים. ממנו יוצאים 2 חוטים. סימנתי באדום את מה שמחובר אצלי טוב וסימנתי בסגול את מה שהתנתק)

ד"א איפה אני בודק ברדיאטור עצמו אם יש מים או לא ? אני מתכוון ללכת לשם בערב (המוסך ליד הבית שלי יחסית) אז אשמח אם תסמן לי אפילו היכן זה נמצא בתמונה שאני מצרף

אני יודע שיש פקק באמצע הרדיאטור (בתמונה זה מופיע בדיוק באמצע)- אבל שם אני ממלא את השמן מנוע. אך איפה אני בודק האם יש מים שם ?

תודה רבה אחי!

g16a_16v_beleno_eng_95_02_eng.jpg

פורסם

סימנתי לך את הפקק.

הצינור שאתה סימנת, אין בו לחץ, והוא לא צריך להתפוצץ אלא אם כן הייתה בו סתימה חזקה זהו מקרה נדיר.

אם אתה ממלא שמן מנוע היכן שאני סימנתי אתה בבעיה גדולה.

* מצטער על האיכות של התמונה זה מה שמצאתי ברשת, אך אם תסתכל טוב אתה תיראה חץ ועיגול בצבע כתום שאני סימנתי.

2001_2_8N7F5engaSuzukiBalenoGLX.jpg

פורסם
סימנתי לך את הפקק.

הצינור שאתה סימנת, אין בו לחץ, והוא לא צריך להתפוצץ אלא אם כן הייתה בו סתימה חזקה זהו מקרה נדיר.

אם אתה ממלא שמן מנוע היכן שאני סימנתי אתה בבעיה גדולה.

אל דאגה, לא שמתי שמן היכן שסימנת. שמתי שמן איפה שהפקק השחור (בדוק זה המקום הנכון לשים שם שמן)

בכל מקרה, הבנתי איפה הפקק אך שים לב שהיכן שסימנתי - קו אדום - הוא מגיע בעצם מאותו מקום לאותו מקום. כלומר, לדעתי המיכל מים מתווך בין הפקק שאתה סימנת, לבין הרדיאטור (העיגול האדום שאני סימנתי- הוא המתווך כי הרי יש צינור ישיר בין הפקק שסימנת לבין המיכל מים שאני מדבר עליו)

ד"א - אם יש שם קצת מים אז זה בסדר? איזה בעיה יכולה להיגרם אם יש מים? שוב תודה

פורסם
במיכל השקוף ישנו פקק שאליו מחוברים 2 צינורות, צינור אחד מוביל לפקק רדיאטור וצינור שני לא מחובר לכלום ככה זה.

צינור שני לא מחובר לכלום? מז"א ??? זכור לי שהוא היה מחובר למשהו ופתאום ראיתי שהוא לא מחובר (ראיתי מים ליד המצבר,כלומר בתחתית המצבר התאפסו שם מים..כנראה בגלל שהצינור השני היה מחובר לאיזשהוא מקום..עובדה ששמעתי פיצוץ והיו מים ליד המצבר)

וסתם סקרנות - אם ככה זה אז מאיפה מגיעים המים למצבר? כי מהעיגול שאתה סימנת לי יש צינור ישירות למיכל מים וזהו!

פורסם

הצינור שאמרתי שלא מחובר לכלום תפקידו לשמש כנשם, אם במיכל השקוף מילאת יותר מידי מים אז הם יפלטו החוצה דרך הצינור שלא מחובר לכלום שנמצא בפקק.

הרי לפקק ישנם 2 צינורות אחד מהם מעביר מים בין הרדיאטור למיכל והשני שעליו אני מדבר משמש כנשם כמו שהסברתי.

אם ראית שמים נפלטו דרך הצינור הזה אז ישנם 3 סיבות:

1. מילאת יותר מידי מים(נוזל קירור) ואז העודף נפלט החוצה.

2. לחץ יתר במערכת הקירור/כתוצאה מהתחממות מנוע/פריצת אטם ראש והלחץ מהרדיאטור נפרק למיכל השקוף ומהמיכל השקוף לצינור שלא מחובר לכלום.

3. פקק רדיאטור לא תקין- הפקק ברדיאטור מכיל 2 שסתומים לפריקת לחץ ותת לחץ כאשר אחד מהם נתפס על מצב פתוח הלחץ ממערכת הקירור נפרק למיכל השקוף (מיכל עודפים).

פורסם
הצינור שאמרתי שלא מחובר לכלום תפקידו לשמש כנשם, אם במיכל השקוף מילאת יותר מידי מים אז הם יפלטו החוצה דרך הצינור שלא מחובר לכלום שנמצא בפקק.

הרי לפקק ישנם 2 צינורות אחד מהם מעביר מים בין הרדיאטור למיכל והשני שעליו אני מדבר משמש כנשם כמו שהסברתי.

אם ראית שמים נפלטו דרך הצינור הזה אז ישנם 3 סיבות:

1. מילאת יותר מידי מים(נוזל קירור) ואז העודף נפלט החוצה.

2. לחץ יתר במערכת הקירור/כתוצאה מהתחממות מנוע/פריצת אטם ראש והלחץ מהרדיאטור נפרק למיכל השקוף ומהמיכל השקוף לצינור שלא מחובר לכלום.

3. פקק רדיאטור לא תקין- הפקק ברדיאטור מכיל 2 שסתומים לפריקת לחץ ותת לחץ כאשר אחד מהם נתפס על מצב פתוח הלחץ ממערכת הקירור נפרק למיכל השקוף (מיכל עודפים).

או.קי...עכשיו זה התקדמות...זה נראלי מה שקרה.

1. לא הגיוני. לפני שהתחלתי לנסוע - בדקתי את המים ולא מילאתי כלום (היה חצי מיכל)

2 ו3 ייתכן - מה הנזק? הלך ראש מנוע ?

לגבי המים ברדיאטור , אני הולך עוד מעט לבדוק את זה .. (מחכה שהרכב יתקרר פשוט)

פורסם

עדכון:

הייתי אצל המוסך - הוא בדק את הפקק המים של הרדיאטור ויש שם "חומוס" - מה שמראה שהמים התערבבו ביחד עם השמן.

בכל אופן הוא מילא מים שם ואז ראינו נזילה באחד הצינורות.

ההמלצה שלו היא להחליף ראש מנוע, אך לא בטוח שזה יעזור לדעתו. לכן עליי להחליף מנוע. שווה להחליף מנוע על רכב כזה ?

מה לעשות???

תודה..

• תוכן חדש...