Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת מה הביקורות על סוזוקי סוויפט 2008 ?

אני לא יודע אם זה בדיוק GLS/GLX,

בכל מקרה, איך היא מבחינת טיפולים, דלק וכו ?

תודה .

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

הרכב אמין, אח שלי עבר עם שלו 146000 ק"מ ולא היו תקלות לאחר מכן הרכב נמכר.

לדעתי הרכב די נוח בהתחשב ברכב קטן, המנוע מספיק חזק סוחב טוב. לגבי נוחות לי אישית היה נוח אבל זה עניין אישי.

החסרון לדעתי הרכב הזה הוא התא מטען הקטן אבל כנראה שאי אפשר לצפות להרבה מרכב קטן.

צריכת הדלק הממוצעת אצלי היתה 1:15, הרכב די חסכוני.

פורסם

איזה נסיעות הייתה עושה שהצריכה הייתה ככה? בינערוני/עירוני ? עם מזגן/בלי? אוטו עמוס?

יש אפשרות לדעת איזה רמת גימור האוטו מבלי להסתכל ברשיון ?

תודה.

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

יש מדבקה על הדגם GLX על הדלת תא מטען, בכל מקרה ב GLX יש תוספות שרואים ישר: גלגלי מגנזיום מקוריים, מערכת מקורית עם שלט בהגה, פנסי ערפל קדמיים.

הנסיעות שלי היו בדרך כלל באמצע השבוע בינעירוניות ובסופש בתוך העיר חיפה שהנסיעות לא תמיד במישור. לא עמוס רק אני והחברה שלי, בקיץ תמיד עם מזגן, לפעמים כשהיה יותר נסיעות בינעירוניות הצריכה השתפרה עוד יותר אבל זה בנסיעות רגועות לא הייתי לוחץ יותר מידי, גם לא היה צורך בכל כי המנוע מספיק חזק אפילו בעליות לא יותר מ 4000 סל"ד בהאצה אבל זה הסגנון נהיגה שלי ובטח יש כאלה שלוחצים יותר והצריכה תהיה גרועה יותר.

פורסם

ההבדל העיקרי בין רמות הגימור הוא דווקא במספר כריות אוויר - 4 לעומת 2.

בכל מקרה היה לנו את הרכב הזה במשך 3 שנים בליסינג. הרכב נחמד, זריז מאוד וכיפי לנהיגה אבל לא חסכוני בדלק. אצלנו הוא לא הגיע ל-15 קילומטרים לליטר בנסיעה משולבת. בקיץ זה היה יותר לכיוון ה-10-11 קילומטרים לליטר במשולב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1:15? רק אם הרכב שימש בתור ניידת של כביש 6, נסע רק עליו על 100 קמ"ש כל היום, ולא עצר בכלל, גם לא לתדלק.

אנשים כאן נוהגים לזרוק מספרים דימיוניים של צריכת דלק שלא ברור מאיפה שואבים. אם אתם מתכוונים לנתוני יצרן, תגידו לפי נתוני יצרן, אבל לא קיים שום תרחיש מציאותי שרכב עם מנוע כזה עושה בו 1:15 בנסיעה משולבת.

מתנצל שאני ככה "נופל" עליך, אתה לא אשם, אתה רק חלק קטן מתופעה.

פורסם

סתם מחשבה שאני חושב עליה,

איך ברכבים ישנים יותר יש בקרת אקלים, וברכב שנתון 2008+ אין ?

לא יודע עד כמה בקרת אקלים תורם אבל סתם תהייה.

יש גם המון רכבים חדשים בלי חלונות חשמל מאחורה, ועוד הרבה ללא איבזור בעוד שרכבים יותר ישנים באים מאובזרים.

אשמח לשמוע דעה של מישהו לגבי הנושא הזה.

פורסם
1:15? רק אם הרכב שימש בתור ניידת של כביש 6, נסע רק עליו על 100 קמ"ש כל היום, ולא עצר בכלל, גם לא לתדלק.

אנשים כאן נוהגים לזרוק מספרים דימיוניים של צריכת דלק שלא ברור מאיפה שואבים. אם אתם מתכוונים לנתוני יצרן, תגידו לפי נתוני יצרן, אבל לא קיים שום תרחיש מציאותי שרכב עם מנוע כזה עושה בו 1:15 בנסיעה משולבת.

מתנצל שאני ככה "נופל" עליך, אתה לא אשם, אתה רק חלק קטן מתופעה.

אז עכשיו אני נופל עלייך :תפסיק לבלבל את המוח, כמו שאתה רואה בסמלון זאת הסוויפט שהיתה לי והצריכה היתה כמו שכתבתי, וזה לא נתון היצרן אז אני אסביר לך בדיוק מאיפה שאבתי את הנתון הזה, מתדלק את הרכב מיכל מלא מאפס את המונה וב תדלוק הבא שהוא באותה תחנת דלק ובדיוק אותה משאבה שוב מתדלק ועושה את החישוב של הצריכה ולאחר כמה פעמים שבדקתי אני יכול להגיד לך שזה הנתון שהיה לי 1 ל 15 למרות שמחשב הרכב מראה צריכה טובה מזו לפעמים הראה 1 ל 16 וחצי.

יש תופעה אחרת שאנשים סתם כותבים דברים על רכבים שלא היו להם ואין להם מושג על מה מדברים.

אתה טוען שאין מצב שהרכב עם מנוע כזה יכול להיות חסכוני? שכחת שמדובר על מנוע 1500 על רכב די קטן ולא כבד כל כך אז אין צורך לאמץ אותו יותר מידי אז למה שהצריכה תהיה גרועה? אני הייתי נוסע רוב הזמן עד 3000 סלד בהאצות רק בעליות לכיוון 4000 וככה הרכב צורך מעט דלק.

אז אולי בפעם הבאה לא תיפול על אנשים שמדברים מניסיון

פורסם
סתם מחשבה שאני חושב עליה,

איך ברכבים ישנים יותר יש בקרת אקלים, וברכב שנתון 2008+ אין ?

לא יודע עד כמה בקרת אקלים תורם אבל סתם תהייה.

יש גם המון רכבים חדשים בלי חלונות חשמל מאחורה, ועוד הרבה ללא איבזור בעוד שרכבים יותר ישנים באים מאובזרים.

אשמח לשמוע דעה של מישהו לגבי הנושא הזה.

הכל שאלה של תמחור, היבואן רוצה לתמחר במחיר X ולעשות רווח Y ואם יוסיף יותר אבזור אז וישאיר את המחיר אז ירוויח פחות. אם אם יתחיל להעלות את המחיר של הרכב בסוף הוא לא יהיה משתלם למחיר.

בשנת 2008 מכרו את הסוויפט ללא ESP , אם אני זוכר נכון ב 2010 או שזה היה ב 2009 החוק חייב אותם לייבא עם ESP וממה שהבנתי קיצצו קצת באבזור או שלפחות זו היתה הכוונה שלהם כדי להשאיר את המחיר כמו שהוא וכנראה להשאיר את הרווח.

פורסם

ב-2010 נוסף ה-ESP ונעלמו חלונות החשמל האחוריים, בפועל ברוב דגמי ה-GLX השלימו אותם בהתקנה מקומית.

מבחינת צריכת הדלק, יש לי קרוב משפחה שמחזיק אחת כזאת לילדים שלו, צריכת הדלק היא משהו כמו 13 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת עם הרבה עירוני וללא הקפדה על חיסכון, אמינות מצויינת (הרכב משנת 2010) והם מאוד מרוצים.

פורסם

יש לי סוויפט 2008 כבר שנה וחצי.

גם אצלי צריכת הדלק די טובה. אני נוהג רגוע, אבל לא לאט. בנסיעה לצפון שרובה בינעירוני במשך כשעה וחצי במהירות של 110+, מחשב הדרך הראה 1:17.

בנסיעה משולבת צריכת הדלק כ1:13 או 1:14.

טיפולים לא יקרים. כל 15K ק"מ. (אצלי עשה כמעט 70K).

המנוע לא חלש יחסית לגודל האוטו וגם התנהגות הכביש והאחיזה לא רעים.

בעיקרון הרכב ממש עונה על כל הדרישות, מלבד שהוא קצת קטן וצפוף (אנחנו זוג + 1 בן שנתיים). החיסרון היחיד הוא תא המטען הקטן, אבל עגלת התינוק נכנסת בלי בעיה (מתקפלת מטרייה).

עוד יתרון הוא השמירה על הערך ביחס למתחרות.

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם
אז עכשיו אני נופל עלייך :תפסיק לבלבל את המוח, כמו שאתה רואה בסמלון זאת הסוויפט שהיתה לי והצריכה היתה כמו שכתבתי, וזה לא נתון היצרן אז אני אסביר לך בדיוק מאיפה שאבתי את הנתון הזה, מתדלק את הרכב מיכל מלא מאפס את המונה וב תדלוק הבא שהוא באותה תחנת דלק ובדיוק אותה משאבה שוב מתדלק ועושה את החישוב של הצריכה ולאחר כמה פעמים שבדקתי אני יכול להגיד לך שזה הנתון שהיה לי 1 ל 15 למרות שמחשב הרכב מראה צריכה טובה מזו לפעמים הראה 1 ל 16 וחצי.

יש תופעה אחרת שאנשים סתם כותבים דברים על רכבים שלא היו להם ואין להם מושג על מה מדברים.

אתה טוען שאין מצב שהרכב עם מנוע כזה יכול להיות חסכוני? שכחת שמדובר על מנוע 1500 על רכב די קטן ולא כבד כל כך אז אין צורך לאמץ אותו יותר מידי אז למה שהצריכה תהיה גרועה? אני הייתי נוסע רוב הזמן עד 3000 סלד בהאצות רק בעליות לכיוון 4000 וככה הרכב צורך מעט דלק.

אז אולי בפעם הבאה לא תיפול על אנשים שמדברים מניסיון

שלוש אפשרויות:

1. אתה קורא לנסיעה של 400 ק"מ בבינעירוני ו-100 ק"מ עירוני נסיעה משולבת.

2. הנסיעה העירונית שלך היא בכבישים פנויים, לא פקוקים, ועם מעט עד כדי אין רמזורים.

3. החישוב שלך לא נכון.

אם זה לא אחד מהמקרים האלו, אתה לא פחות מקוסם בעייני, וכל הכבוד שהצלחת להגיע לצריכה כזו.

פורסם
שלוש אפשרויות:

1. אתה קורא לנסיעה של 400 ק"מ בבינעירוני ו-100 ק"מ עירוני נסיעה משולבת.

2. הנסיעה העירונית שלך היא בכבישים פנויים, לא פקוקים, ועם מעט עד כדי אין רמזורים.

3. החישוב שלך לא נכון.

אם זה לא אחד מהמקרים האלו, אתה לא פחות מקוסם בעייני, וכל הכבוד שהצלחת להגיע לצריכה כזו.

אף אחד לא אמר שדרך עירונית חייבת להיות נסיעה במדינת תל אביב שכל מטר יש רמזור ואתה כל היום בפקק אחד גדול לאורך קילומטרים.

אני ציינתי בדיוק את אופי הנסיעות והסברתי שזה בחיפה והנסיעה לא תמיד במישור ואין פקקים מטורפים.

תחשוב מה שאתה רוצה זה לא מזיז לי , מבחינתי תשיג רכב כזה ותנהג בו קבוע עם הרגל ברצפה ותשיג צריכה של 1:10 העיקר שתצליח להוכיח שאני טועה נכון?

אני בספק אם היה לך כזה רכב בכלל שאתה בא וטוען שאין מצב בעולם חוץ מנסיעה קבועה בינעירונית ללא עצירות בשביל להגיע לצריכה של 1:15

פורסם

כל מה שאני טוען הוא שאם הצלחת לעשות 1:15, כש-50% ממרחק הנסיעה הוא בינעירוני, ו-50% ממרחק הנסיעה הוא בחיפה, אתה קוסם בעייני, וכל הכבוד שהצלחת להגיע לזה.

אני לא מכיר אף אדם אחר שהיה מסוגל לעשות זאת.

• תוכן חדש...