Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, יש לי פולו 16V שנת 2000 דגם 6N

יש לי בעיית ABS מזה הרבה זמן, החלפתי בעבר (בהזדמנות חינמתי) את כל הABS (משאבה + מחשב) ולצערי זה לא החזיק הרבה והמשאבה שוב הלכה.

איפה אני יכול לעשות שיפוץ למשאבה וכמה זה עתיד לעלות לי?

יש לי הצעה להחלפה למשופץ ב-1200 ש"ח, האם זה מחיר סביר?!

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אני מאמין בלהשקיע בסט צמיגים וגם לתקן בעיה בטיחותית... אני מתכוון להחזיק את הרכב עוד כשנה-שנה וחצי ונותנים אחריות לשנה על התיקון.

השאלה היא האם המחיר טוב, איפה אפשר אולי לעשות בזול יותר?

-איוניק 5 עלית

פורסם

כנראה שפספסת את השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=471892

פירסמתי אותו לפני כמה שבועות ומאז כבר תיקנתי 3 משאבות abs.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

וואו זה יהיה אדיר אם זה יעבוד, אבל לדעתי אין לי את הידע והנסיון לבצע את זה...

אתה יודע לעזור לי עם זה? :)

-איוניק 5 עלית

פורסם

כפי שעניתי לך בפרטי, בכייף :)

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
כנראה שפספסת את השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=471892

פירסמתי אותו לפני כמה שבועות ומאז כבר תיקנתי 3 משאבות abs.

רגע, כל העניין שבגלל התחממות יתר, הבדיל של המפעל נמס ואז אין מגע?

אם כן אז זה לא מסובך בכלל.

אפילו אם אני לא טועה צריך לבדוק, יש כמה סוגים של בדיל, אולי אפשר להשתמש בסוג כזה שהנק רתיחה שלו גבוהה. (אני לא יודע אם הסוגים קובעים את נק' הרתיחה, אבל אני יודע שיש כמה סוגים של בדיל.)

פורסם

כל העניין בגלל הלחמה קרה/הלחמה ש״נסדקה״ מהפרינט ואז אין מגע.

כל מה שנדרש לעשות זה רק לעבור על ההלחמה לא משנה עם איזה בדיל רק לוודא ששמים גולה של בדיל נדיבה בזמן ההלחמה.

הבעיה היא בפירוק המשאבה עצמה, לכן עדיף לגשת לכל מכונאי לתת לו 200 שקל על פירוק והרכבה (20 דק׳ לפירוק ועוד כחצי שעה להרכבה+ניקוז אוויר) ולבצע את ההלחמה לבד בבית.

פורסם

אני יבדוק את העניין בקוואליר שלי, אולי זה אותו סיפור.

(הברקס שלי לפעמים מרגיש כאילו הדיסק עקום, במוסך אמרו לי שזה הABS שנהרס מפריע וגורם לזה, הפתרון זה או לעקור אותו או לתקן אותו, בינתיים אני משאיר ככה).

במוסך נורמאלי אפשר גם שהוא יעשה את כל העבודה, לרובם הגדול\כולם יש כלים (מלחם וכו'), חבל ללכת ולחזור, זה עבודה קצרה, ועל הדרך אולי יתן גם אחריות.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

האם התיקון הנ"ל תופס גם לגבי פאביה שנת 2007?

האם המודול של ה ABS והתקלות זהות בשנים הללו?

אלדד

• ספונסר פורום
פורסם

בפאביה 2007 המודול שונה ולא ניתן לשפץ אותו .

הוא גם לא כל כך מתקלקל .

מה הבעיה בדיוק אצלך ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שלום רב, הרכב: פביה 2007, בנזין, 120KKM. תיאור הבעיה: נורות ה ABS,ASR ובלם היד נדלקו ביחד. תופעה המכונה בפורומים בחו"ל - Christmas tree. אין שינוי באיכות בלימה בנסיעה רגילה. אבחון ממוחשב כיוון אותי למשאבה - כלומר הגדרת הבעיה הייתה - PUMP. ולא חיישני ABS כפי שצפיתי למצוא אחרי קריאת חומר בפורומים. האם יש עוד אינדקציות שעלי לחפש? תודה, אלדד

פורסם

בשנת 2005 נתקלנו בבעיה דומה בפאסאט 1.8T שנת 1999.

נדלקה נורית אי.בי.אס, הכנסנו את הרכב למוסך קלדס בראשל"צ ושם ניסו להחליף כל מיני דברים עד שהגיעו למסקנה שצריך להחליף את כל היוניט כולל מחשב אי.בי.אס.

משיחות עם בעלי רכבים אחרים מתוצרת פולקסווגן הסתבר שזו מחלה.

הצעות המחיר שקיבלנו היו יקרו להחריד, סדר גודל של 4,000 ש"ח ומעלה, לא הצלחתי למצוא חלק זהה מפירוק, הסבירו לי שזה צריך להתאים בדיוק לדגם שיש לנו.

בקיצור, התבאסנו, כחצי שנה לאחר קרות המקרה מכרנו את הרכב וכמובן הורדנו מהמחיר בשל התקלה.

• ספונסר פורום
פורסם
שלום רב, הרכב: פביה 2007, בנזין, 120KKM. תיאור הבעיה: נורות ה ABS,ASR ובלם היד נדלקו ביחד. תופעה המכונה בפורומים בחו"ל - Christmas tree. אין שינוי באיכות בלימה בנסיעה רגילה. אבחון ממוחשב כיוון אותי למשאבה - כלומר הגדרת הבעיה הייתה - PUMP. ולא חיישני ABS כפי שצפיתי למצוא אחרי קריאת חומר בפורומים. האם יש עוד אינדקציות שעלי לחפש? תודה, אלדד

הבעיה אצלך ככל הנראה הינה בהזנת המתח ליחידת ה ABS .

על המצבר יש קופסת נתיכים מצד ימין כשתסיר את המכסה אתה תראה 5 נתיכים

השלישי מימין הוא של המשאבה ,תזיז אותו בתוך הבית שלו חזק כלומר

תשפשף קצת את המגע שלו כשמתג ההנעה סגור,לאחר מכן תפתח ותצא

לסיבוב .

רוב הסיכויים שזו הבעיה שלך .

תבדוק ותעדכן .

פורסם
הבעיה אצלך ככל הנראה הינה בהזנת המתח ליחידת ה ABS .

על המצבר יש קופסת נתיכים מצד ימין כשתסיר את המכסה אתה תראה 5 נתיכים

השלישי מימין הוא של המשאבה ,תזיז אותו בתוך הבית שלו חזק כלומר

תשפשף קצת את המגע שלו כשמתג ההנעה סגור,לאחר מכן תפתח ותצא

לסיבוב .

רוב הסיכויים שזו הבעיה שלך .

תבדוק ותעדכן .

שלום, הפיוז השלישי הוצא, נוקה עם סכין והוחזר למקומו. לאחר מספר נסיעות לא חל כל שינוי במצב נורות האזהרה. הפיוז מופיע בספר כבעל ערך של 10A, אך בפועל מותקן אחד של 5A. האם תקין? האם יתכן נתק עדין שיראה רק בבדיקה עם FLUKE? תודה, אלדד

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מוזמן לעבור אלינו לבדיקה אם זה מסתדר לך .

• תוכן חדש...