Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אחרי שמשקפי הראיה שלי פגשו את כף רגלו השמאלית של בני ,נאלצי לחפש זוג חדש.

אצתי רצתי לי לאופטיקנה וכל זוג משקפי ראיה הפשוטים ביותר + עדשות [לא מותגים או משהו נוצץ] מתחילים במחיר של 400 ש"ח.

קפצתי לי לאתר http://www.zennioptical.com

וראיתי משקפיים במחירים של ~10$,

השאלה שלי למה יש הבדלי מחירים כאלה גדולים,

גם אם אני בוחר שם מסגרת לא זולה והולך על ציפוי דוחה כתמי שמן ומים + קליפ און למשקפי שמש הכל כולל הכל [עם משלוח] לא יוצא לי יותר יקר מ 160 ש"ח.

אז למה יש הבדלים כאלה גדולים [מן הסתם גם בחול הם מרוויחים ואין מה לרחם עליהם]

האם יש מיסים בכלל על משקפיים ?

ולמי שתוהה כשדיברתי עם האופטיקאית שלי היא אמרה שאין הבדל בטיב העדשה [לא מובחן במספרים קטנים בינוניים].

אז ההבדל באיכות לא מסביר את קפיצת המחיר.

מישהו התנסה ויכול להמליץ ?

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

שמע, בארה"ב כל נושא הבריאות הוא יקר במיוחד שמדובר ברופאים מקצועיים כמו רופא שיניים ומן הסתם אופטומטריסטים.

בעקבות זאת, נפוצה התופעה של קניית תרופות על ידי האזרחים בסופרים. יש אפילו אופצייה של קניית משקפי ראיה זולות לפי מספרים. הם באמת זולים, האנשים הפשוטים פשוט בוחרים משקפיים לפי מה שמתאים להם מהמדף וזהו זה.

כסף לא משקר, אני בטוח שיש הבדל בין משקפיים שעולים 10 דולר (לפני משלוח לארץ) שאתה פשוט בוחר מתוך קופסה לבין משקפיים שמתאימים לך במיוחד אצל אופטומטריסט.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אין שום סיבה שמשקפים יעלו כל כך הרבה. במסגרת יש לך כ 30 סנטימטר חוט מתכת שגם אם תהיה סגסוגת מאוד יקרה עלותה היא שקלים בודדים וכך גם עלות הכיפוף למסגרת. מסגרת יקרה לא צריכה לעלות יותר מ 50-60 שקל עם רווח טוב למוכר.

לגבי עדשות, חיתוך שלהן והתאמה שלהן אין לי מושג לגבי עלויות אבל בארץ הן לא עולות יותר מהמסגרת שהיא מוצר שאמור להיות זול משמעותית לייצור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ללא ספק - במסגרות יש מתח רווחים גדול מאוד. לא רק בארץ.

להעריך איכות עדשות לפי מחיר? לא יודע.

את זוגות המשקפיים האחרונים רכשתי ב"אופטיקה הזורע". העניין הוא שאני רוכש משקפיים לא זולים. מצד שני - הם מחזיקים מעמד כמה שנים. במשפחה יש 4 מרכיבי משקפיים (שני הורים לקריאה, שני ילדים קצרי רואי) כך שמדובר בהוצאה לא מבוטלת.

בני הבכור אוהב לשחק במשחקי כדור ולכן הוא מצוייד גם בעדשות חד פעמיות לצורך זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יכול להצטרף להמלצה על אופטיקה הזורע [סניף הגרנד קניון בחיפה].

אצלי נשבר גשר האף במשקפיים הישנות, והעדשות היו בסדר גמור. רציתי לקנות רק מסגרת ולהתקין עליה את העדשות, אך כיוון שאלו משקפיים ללא מסגרת, אף חנות לא הסכימה להתקין את העדשות בלבד מתוך חשש לשבירה של העדשות. התעקשו שאני חייב לקנות מסגרת+עדשות(והעדשות אצלי בכיף חוצות את ה1000 ש"ח).

בזורע הסכימו מיידית ובלי בעיה, וגם המסגרת עצמה לא עלתה כ"כ יקר יחסית למקומות האחרים(כאמור, זה רק זרועות, בלי מסגרת) - כ 350 ש"ח אם אני זוכר נכון.

פורסם

אספ - גם אני משתמש בשרותי סניף הגרנד קניון. וגם ההורים שלי, כאשר אבי מחזיק במספר זוגות לצרכים שונים ולאמי יש עדשות מולטיפוקליות מורכבות שעולות אי אילו אלפי ש"ח - וכנראה שהאופטומטריסטים בחנות זו מודדים אותה היטב.

גם לאחד הבנים שלי יש נטיה לשבור משקפיים (במיוחד בפעילות ספורטיבית, לפני שהחל להשתמש בעדשות מגע לצורך זה), ומספר פעמים הוחלפו מוטות ואף עדשות במסגרת האחריות בלי כל ויכוח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בזמנו קניתי באופטיקה הלפרין משקפיים+עדשות בסביבות ה 120 שקל (המבפר שלי הוא מינוס 2 עם צילינדר קטן, לא משהו מיוחד).

ומהנסיון שלי ההבדל בין מסגרות ב 30 שקל לבין מסגרות ב 400 , זה רק בשם המותג שיש בצד.

פורסם

אין ספק שחלק ממחיר המסגרת הוא המותג. ד"א - כך גם העדשה.

השאלה היא האם במחיר 120 ש"ח אתה מקבל מדידה מדוייקת ועדשות באיכות סבירה.

פורסם

אשתי הזמינה משם שני זוגות משקפיים ומבחינת אופטיקה אין כלל תלונות.

לקחנו מסגרות זולות למדי, אז מרגישים את זה באיכות הבניה, אבל מדובר פה על משקפיים לפי מרשם בפחות מ80 שקל.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

אתר מומלץ מאוד

ראשית אתה צריך לקנות מרשם עם מספרי העדשות שאתה צריך

אם אתה חיפאי ממליץ מאוד על טרנס אופטיק בוואדי (רחוב חורי פינת הציונות) ותקנה מרשם תמורת 70 שח. למרות המחיר הזול הוא מאוד מקצועי.

ועכשיו באתר אתה מעלה תמונה שלך, ומציין את רוחב האישונים שקיבלת במרשם

ועכשיו אתה יכול למדוד איזה זוג משקפיים שאתה רוצה על התמונה. אחרי שהחלטת על מסגרת אתה מכניס את מספרי העדשות שקבלת במרשם

יש מספר דרגות של עדשות - ככל שהן יותר דקות המחיר יותר יקר - אבל עדיין מחיר מצחיק לעומת הארץ

לפני שאתה סוגר עסקה תחפש בגוגל קופונים שלהם - אתה יכול לחסוך עוד 10-20% מהמחיר

אם אתה לחוץ בזמן תזמין עם שליח ואם לא בדואר רגיל זה מגיע תוך שבועיים שלושה

סגרתי איתם על 2 זוגות משקפיים (קרוב ורחוק) באיכות מסגרת טובה (מסגרת מתכת) ועדשות יותר דקות ממה שאני מרשה לעצמי כארץ ב300 שח. מומלצים ביותר בארץ לא הייתי יוצא בפחות מ2000 שח)

לא חייבים להתכלב כדי להשויץ שקנית משקפיים בפחות מ100 שח

פורסם
איזה איכות בניה יש כבר במשקפיים?

סה"כ גוש פלסטיק/ מתכת שמחובר בכמה ברגים.

ממש לא נכון. יש הרבה חומרים (סוגים שונים של פלסטיק, סיליקון, מתכות שונות כולל טיטניום), וכמובן איכות שונה של עיבוד החומר. זה בערך כמו לומר " איזה איכות בניה יש ברכב? בסך הגל גוש פח שמחובר בכמה ריתוכים"

פורסם

עם כול הכבוד , רכב זה משהו מורכב בהרבה. במשקפיים זו לא מטאפורה. באמת זה מה שזה- גוש פלסטיק עם 2 זרועות שמחוברות אליו. זה הכול.

מילא משקפיי ספורט שמכילות גוף שאינו מחליק/מחוזק/ לא מחליד, וגם רלוונטיות למשתמשים בהם. אבל משקפיים שמיועדות לקהל הרחב? מה כבר יכול להיות שם,שרלוונטי ושיעלה פי 10 יותר ממסגרת שמיוצרת בסין ב-5 דולר?

• תוכן חדש...