Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרכב מודל 2009. נרכש מליסינג ב 2011 מאוטודיל.

הרעיון היה לעשות לו החזרה אחרי 3 שנים לפי תנאי אוטודיל ולהחליף לדגם חדש יותר... עכשיו זה כבר לא יהיה.

הקטע של "הביטוח ישלם" הוא לא פשוט. אני לא רוצה להפעיל את הביטוח שלי, כי זה אומר הפסד של אלפי שקלים אחכ באובדן הנחות.

ולנהל את תביעת צד שלישי לבד גם זה לא פשוט -

כי זה אומר לשלם לבד למוסך המתקן (לא יהיה זול) ולהתחיל להתנהל מול חברת הביטוח השניה (עם עזרת חברת הביטוח שלי)

1. מה תנאי החזר הרכב בחוזה שלך מול אוטודיל?

מה מונע ממך להחזיר את הרכב?

אני מניח שתיקבע הפחתה של ערכו עקב האירוע הזה. כמה? האם זה תלוי בקביעת שמאי? כל שמאי?

אתה מבין לאיפה אני חותר...

2. אם אתה מסוגל לעמוד בסכום הנזק בינתיים עד שיסתיים ההליך מול הצד השני אז לדעתי עדיף להתנהל מול חברת הביטוח השניה ולא לתבוע את הביטוח שלך בכלל.

אל תשכח שבתביעת הביטוח שלך אתה גם מקבל 1.5% פחות מירידת הערך. בתביעת הצד השני אתה מקבל את מלוא ירידת הערך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מתוך נסיון בעניין דומה: לפני כשנה נגרם נזק לדירה שלי בגלל פיצוץ צינור משותף. לאחר ביקור שמאי מטעם חברת הביטוח של הבית המשותף הוצע לי פיצוי מסוים. הפיצוי נראה לי קטן מדי, שכרתי שירותי שמאי פרטי, אשר קבע נזק פי 5 מזה שקבע השמאי מטעם החברה. לאחר מו"מ בין השמאי מטעמי והשמאי מטעם הביטוח קיבלתי פיצוי בגובה כמעט פי 4 מהקביעה הראשונה.

לעניינך - מעבר לתיקון יש עניין של ירידת ערך הרכב. שמאי מטעם הביטוח יקבע ירידת ערך "טכנית" די סמלית, שאינה מתקרבת לירידת הערך כאשר תרצה למכור את הרכב. יהיה עליך לשכור שירותי שמאי מטעמך ולתבוע את הפוגע (והביטוח שלו), כולל ירידת הערך המסחרית של הרכב.

הבעיה הגדולה ביותר תהיה למצוא שמאי שיהיה מוכן לעשות עבודה פרטית, משום שצריך למצוא שמאי שאינו עובד עם חברת הביטוח של הפוגע, ומוכן להגיש דו"ח שמאות נגדי. כיון שעיקר פרנסתם של שמאים מגיע מחברות הביטוח הם מאוד לא אוהבים לעבוד נגד החברות המפרנסות אותם.

ודבר אחרון: מה שקרה לך הוא בדיוק הסיבה שצריך לרכוש ביטוח דרך סוכן - בעבר סוכני ביטוח סייעו לי בתביעת נהגים שפגעו בי (וחברות הביטוח שלהם) מבלי לתבוע את הביטוח שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• ספונסר פורום
פורסם
שלום.

נכנסו היום באשתי בדלת האחורית מימין.

יש נזק גדול לדלת , לסף מתחת לדלת וגם לטמבון האחורי (אולי גם לצמיג/ציר !?!)

יש פרטי הפוגע, הוא מודה באשמה, וגם מהממצאים בשטח ועדים ברור שהוא אשם.

פניתי לחברת הביטוח שלנו AIG, שהציגה בפני כמה אפשרויות:

1. לא להפעיל את הביטוח, לפנות למוסכים שעובדים איתם, אני יכול לבחור איזה שמאי שאני רוצה, המוסך מתקן, אני נותן צ'ק ל 90 יום קדימה ובינתיים AIG מטפלת בתביעה מול חברת הביטוח השניה. אני לא צריך לטפל בכלום ואחרי הצלחת התביעה AIG משלמת למוסך ואני מבטל הצ'קים. מציעים לי גם רכב חלופי מהמוסך (שהרי מהביטוח לא מגיע לי , כי לא הפעלתי אותו)

2. כמו 1, אבל ללכת לאיזה מוסך שאני רוצה, ואחכ AIG תעזור לי לתבוע את הביטוח הנגדי. בינתיים אני צריך לשלם למוסך ולהמתין לתשלום החוזר.

3. להפעיל את הביטוח .... אני אקבל רכב חלופי מ AIG עפי תנאי הפוליסה וכו. נראה לי האופציה הכי גרועה. גם אשלם השתתפות, גם אפסיד הנחות עתידיות וכו'.

אשמח לדעתם של המומחים. האם ללכת בכיוון סעיף 1?

הציעו לי את מוסך "נע אור" בבני ברק.

מדובר ביונדאי i30, והבנתי שהמוסך הזה לא מורשה יונדאי. הרכב מודל 2009.

ד,דבר איתי טלפוני ביום ראשון בבוקר או במוצש אנסה לעזור לך יותר

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם
ד,דבר איתי טלפוני ביום ראשון בבוקר או במוצש אנסה לעזור לך יותר

תודה !

וסליחה שלא ראיתי את הודעתך עד עתה.

משום מה ההתראות האוטומטיות במייל שהיו אמורות להגיע אלי.. לא הגיעו.

אדבר איתך מחר..

מחר בצהריים אני אמור להוציא את הרכב מהתיקון, ורק אז כנראה אראה את דוח השמאי.

בקשר למה שכתב WIL:

אינני זוכר במדוייק את תנאי ההחזרה של אוטודיל. בין היתר קילומטרז' עד 20K בשנה, ואני מניח שכתוב שם שלא עבר תאונות. הם לא פריאיירים. להתעסק עם רכב ליסינג+תאונה בדגם מאוד נפוץ ... לא נראה כדאי להם. אני אבדוק במסמכים שלי מחר.

בקשר לירידת ערך - כרגע לא תבעתי את הביטוח שלי, אלא הכל למול צד ג'.

ואגב, בביטוח המקיף שלי, ההשתתפות העצמית על ירידת ערך היא 0%.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הי,

רציתי לחזור ולעדכן.

עלות התיקון - 21200 ש"ח.

עלות שמאי - 1700 ש"ח.

ירידת ערך

הח' כנף אחורי ימין - 7%

סף ימין החלפה - 3%

דופן פנימי לכנף אחורי ימין - תיקון - 2%

סה"כ 12%

כ 7800 ש"ח

לגבי ירידת הערך - השמאי פה פישל בחישוב ולולא תשומת הלב שלי, הייתי מפסיד מאות שקלים.

ברשיון הרכב שהשמאי לקח מהמוסך כתוב שהבעלים הקודמים זה החכר.

אז אוטומטית הפחית לי 22% מהמחירון ועל זה חישב את הירידת ערך.

רק לאחר ששמתי לב, ושלחתי להם אישור של חברת הליסינג כי הרכב היה מוצמד לנהג אחד, השמאי תיקן את החישוב.

מאוד התרגזתי. המזכירה של השמאי אמרה : זה מה שקיבלתי מהמוסך.

ואני לא מבין איך שמאי עם נסיון של המון שנים לא יודע שיש מאות אלפי רכבי ליסינג בשוק שהיו מוצמדים לנהג בודד. למה לא לשאול אותי האם זה המצב ?

לדעתי רשלנות לשמה.

חברת הביטוח שכנגד שלמה הכל למעט הפרש של 250שח בחישובי ירידת הערך.

נציגת AIG אמרה שאני יכול ללכת על זה לבית משפט והם נותנים את השירות הזה, אבל החלטתי לוותר עבור סכום זניח זה.

פורסם
הי,

רציתי לחזור ולעדכן.

עלות התיקון - 21200 ש"ח.

עלות שמאי - 1700 ש"ח.

ירידת ערך

הח' כנף אחורי ימין - 7%

סף ימין החלפה - 3%

דופן פנימי לכנף אחורי ימין - תיקון - 2%

סה"כ 12%

כ 7800 ש"ח

לגבי ירידת הערך - השמאי פה פישל בחישוב ולולא תשומת הלב שלי, הייתי מפסיד מאות שקלים.

ברשיון הרכב שהשמאי לקח מהמוסך כתוב שהבעלים הקודמים זה החכר.

אז אוטומטית הפחית לי 22% מהמחירון ועל זה חישב את הירידת ערך.

רק לאחר ששמתי לב, ושלחתי להם אישור של חברת הליסינג כי הרכב היה מוצמד לנהג אחד, השמאי תיקן את החישוב.

מאוד התרגזתי. המזכירה של השמאי אמרה : זה מה שקיבלתי מהמוסך.

ואני לא מבין איך שמאי עם נסיון של המון שנים לא יודע שיש מאות אלפי רכבי ליסינג בשוק שהיו מוצמדים לנהג בודד. למה לא לשאול אותי האם זה המצב ?

לדעתי רשלנות לשמה.

נציגת AIG אמרה שאני יכול ללכת על זה לבית משפט והם נותנים את השירות הזה, אבל החלטתי לוותר עבור סכום זניח זה.

אולי לשמאי יש אינטרס "לא לדעת" שיש מאות אלפי רכבי ליסינג בשוק שהם מוצמדים לנהג בודד.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

אז הפעם שיטת מצליח הצליחה להם.

כ"כ מרגיז, אבל אני יכול להבין אותך שכל מה שאתה רוצה זה לשכוח מהשטות הזו, ולהמשיך בחייך.

רק תחשוב, מאלפי נזקי רכוש שיש להם בשנה, הם מקצצים לכל אחד "רק" 250 ש'.

זה בטח טוב להם לרווחים.:evil:

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...