Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לטעמי יונדאי משתמשים בשמן מאיכות נמוכה של סונול, ויש שחושבים אחרת אבל זאת תחושתי .

ולבטח לסכום של 220 ש"ח על השמן הזה שעולה להם עשרות שקלים בודדות אם בכלל .

אין מצב בעולם שאני אשים את השמן הזה ביונדאי שלי .

ברשת כולמוביל יכול כל מוסך להשתמש באיזה שמן שירצה רק בתנאי שיעמוד בתקני היצרן ישנם לא מעט מוסכים שדווקא מעדיפים שמנים של "פז"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא קובע כלום אמרתי לטעמי קרי לדעתי האישית בלבד .

השמן של סונול ברמה נמוכה, ושוב לדעתי האישית .

הוא סינטטי מלא מה שבאמת נכון, ועומד במפרט של יונדאי ופולקסווגן . ועל אף זאת בחיים זה לא יכנס למנוע שלי .

אותו כנ״ל גם אני חושב שמה שמיוצר בארץ הוא ברמה

ירודה אומנם בוודאי שהוא יותר טוב מהשמן של אמריקן איגל

אבל בחיים אני לא ישתמש בשמן תוצרת הארץ.

תחשבו על זה בחול יש מעבדות יותר גדולות,מבחנים השוואתיים,

תקציב יותר גדול,סטנדרטים יותר גבוהים,מודעות יותר גבוהה מאשר

בארץ שפה רוב האנשים מחפשים איפה לחסוך ומשתמשים באמריקן

איגל וחושבים ששמן זה שמן וזה אותו הדבר וחבל על הכסף.

אותו הדבר לגבי הצמיגים הסיניים שבארץ על כל רכב שנוסע עם צמיגים איכותיים

יש כ- 200 רכבים עם צמיגים סיניים או פסולים לשימוש וחבל מאוד.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

צמיגים מאיכות נמוכה שמסתובבים בארץ מיוצרים בסין.

אני יודע ש"דלק-שמנים" שותפים של EXXO/MOBIL, מיוצרים בסטנדרטים מאוד גבוהים, עומדים באותם תקנים ונבדקים.

שמן מיובא, גם עם המדבקה עם השם הכי הכי בעולם, עלול להכיל לך תדע...

גם דיסק און קי שמיוצר בארץ הוא באיכות נמוכה?

גם טנקים?

תרופות?

לא שזה קשור לנושא יותר מאשר ייבוא צמיגים מסין, אבל מספיק עם רגשי הנחיתות!

פורסם
צמיגים מאיכות נמוכה שמסתובבים בארץ מיוצרים בסין.

אני יודע ש"דלק-שמנים" שותפים של EXXO/MOBIL, מיוצרים בסטנדרטים מאוד גבוהים, עומדים באותם תקנים ונבדקים.

שמן מיובא, גם עם המדבקה עם השם הכי הכי בעולם, עלול להכיל לך תדע...

גם דיסק און קי שמיוצר בארץ הוא באיכות נמוכה?

גם טנקים?

תרופות?

לא שזה קשור לנושא יותר מאשר ייבוא צמיגים מסין, אבל מספיק עם רגשי הנחיתות!

תשמע מה שאתה אומר נכון, ואני לא מתיימר לדעת מה באמת האיכות של השמנים האלה שמיוצרים בארץ.

אבל אני בהחלט חושב שיש משהו מאוד חשוד בזה ש90 אחוז מהמוסכים המורשים בירושלים(לא יודע מה במקומות אחרים), משתמשים כבר כמה שנים טובות רק בשמנים של פז. אם זה רנו-ניסאן, מיצובישי-יונדאי, פולקסווגן, סובארו ועוד.

אני בטוח שהשיקול הוא כלכלי (בשורה התחתונה - הכל זה כסף), אבל מה מבטיח לי שזה לא בא על חשבוני? במקרה הזה, על חשבון כל מי שמביא לטיפול את רכבו למוסך המרכזי...

ולכן גם אני, לא רק שלא קונה שמנים מהארץ, אני קונה רק שמנים מחברות מוכרות, מה שנקרא ללכת על בטוח, מעבר לזה, כבר צריך להיות לך ממש ידע רב בתחום בשביל לקבוע מה טוב ומה פחות...

פורסם
אותו כנ״ל גם אני חושב שמה שמיוצר בארץ הוא ברמה

ירודה אומנם בוודאי שהוא יותר טוב מהשמן של אמריקן איגל

אבל בחיים אני לא ישתמש בשמן תוצרת הארץ.

תחשבו על זה בחול יש מעבדות יותר גדולות,מבחנים השוואתיים,

תקציב יותר גדול,סטנדרטים יותר גבוהים,מודעות יותר גבוהה מאשר

בארץ שפה רוב האנשים מחפשים איפה לחסוך ומשתמשים באמריקן

איגל וחושבים ששמן זה שמן וזה אותו הדבר וחבל על הכסף.

אותו הדבר לגבי הצמיגים הסיניים שבארץ על כל רכב שנוסע עם צמיגים איכותיים

יש כ- 200 רכבים עם צמיגים סיניים או פסולים לשימוש וחבל מאוד.

אתה טועה בגדול ,אין לנו מה להתבייש בשמנים כחול לבן חלקם מאושרים ומופיעים אצל יצרני הרכב כמו מרצדס באתר החברה.בכול מקרה כל חברות השמן עובדות לפי פורמולה זהה כמו קוקה קולה לדוגמא שמיוצרת בכול העולם אותו הדבר,חברת "פז" למשל מייצרת את שמניה ע'פ הפורמולה של קסטרול כך שבעצם יותר חשוב לדעת שיש גב ליצרן השמן מאשר מותג האריזה שבה הוא מגיע ופה יש יתרון גדול לשמנים הישראלים.

פורסם

כמה דברים:

ברשותי רכב זהה ואני מטפל בו כל שנה בדיוק (בלי קשר למס' הק"מ שעבר -אני לא מגיע ל-10,000 בשנה).

הגדלת מרווח הטיפולים היא זו שעושה את הנזק כיוון שאי החלפת השמן בזמן היא הגורם העיקרי לבוצה.

מעבר לכך,כתוב בספר הרכב,שיש להשתמש בשמן סינתטי בלבד (לא חצי סינטטי ולא משהו אחר).

אני משתמש בשמן של סונול (סינתטי מלא),הרכב אצלי 15 חודשים כמעט ואין שום בוצה במנוע (הרכב היה יד 1 בליסינג,נקנה עם 31,000 ק"מ והיום עומד על 44,000).

לעניין פותח השרשור-אני לא מאמין שיש בוצה במנוע כי אם כן,שום החלפת שמן או פילטר לא תעזור /תפתור את הבעיה וכפי שכתבו יש לפרק קרטר,להשתמש במסיר פיח אגרסיבי לניקוי הבוצה ולהחליף שוב שמן במקרה הטוב או פלאשינג במקרה הרע כדי להציל את המנוע.

נראה לי יותר ,שהשתמשו בשמן לא מתאים בצמיגות והוסיפו חטא על פשע והשתמשו במסנן שמן ללא שסתום אל חוזר- מה שהביא לדפיקות מתכתיות מהמנוע בשל חוסר שימון.

איני מקצוען בתחום אבל כבר ראיתי לא מעט רכבים,שמנועיהם נפחו את נשמתם בגלל השילוב הקטלני הזה- שמן מתוצרת סוג ז' +מסנן שמן ללא שסתום אל חוזר.

ד"א קצין הרכב של סניף חיפה באוטו סנטר הזהיר אותי,שמעברי השמן במנוע צרים וחשוב מאוד להתמש פעם בשנה גם בתוסף K44 מסיר פיח כדי לא להיתקל בבעיות בוצה-כנראה,שידע היטב על מה הוא מדבר ויתכן שהוא נתקל לפני כן ברכבים עם בעיה דומה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
ד"א קצין הרכב של סניף חיפה באוטו סנטר הזהיר אותי,שמעברי השמן במנוע צרים וחשוב מאוד להתמש פעם בשנה גם בתוסף K44 מסיר פיח כדי לא להיתקל בבעיות בוצה-כנראה,שידע היטב על מה הוא מדבר ויתכן שהוא נתקל לפני כן ברכבים עם בעיה דומה.

קצין הרכב שלך בהחלט מדבר שטויות ולא מבין כלום.

מי קבע שמעברי השמן ב-I30 צרים יותר מגולף דור 4 או טויוטה ראנקס שנת 2006 ? הוא פירק מנוע ומדד את המעברים ?

הוספת תוסף דלק להסרת פיח לא מונעת בוצה ממנוע כמו שימוש בשמפו לשיער ייבש לא מונע התקפי לב.

איזה כייף לי :)

פורסם
קצין הרכב שלך בהחלט מדבר שטויות ולא מבין כלום.

מי קבע שמעברי השמן ב-I30 צרים יותר מגולף דור 4 או טויוטה ראנקס שנת 2006 ? הוא פירק מנוע ומדד את המעברים ?

הוספת תוסף דלק להסרת פיח לא מונעת בוצה ממנוע כמו שימוש בשמפו לשיער ייבש לא מונע התקפי לב.

הרכב היה בליסינג לא אצלי- זה לא קצין רכב שלי אלא של חברת הרץ והוא טוען,שמעברי השמן במכוניות יונדאי הם צרים יותר מהנורמל ונוטים להיסתם בשימוש בשמן לא איכותי/לפי דרישות היצרן.

אם הוא מקשקש או לא תעיד העובדה,שלטענתו ראה כבר מספר מקרים כמו שהתלונן עליהם פותח האשכול.

אני לא איש מקצוע בתחום הרכב אבל מקשיב היטב לאזהרות וטיפים שאני מקבל.

הק"מ אצלי נמוך יותר מאצל פותח השרשור ואני לא מחכה 20,000 לטיפול הבא,אלא ישר כמו שעון שנה או 15,000 כי לפחות לי 20,000 ביונדאי מוגזם כמו 30,000 בפיג'ו או רנו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קצין הרכב שלך לא לגמרי טעה.

לגבי קוטר המעברים אני לא יודע לא מדדתי אבל לגבי הרגישות לאיכות השמן הוא צודק בהחלט.עוד בימי המנועים הקודמים היו המרימים ההידראולים מרעישים ונדפקים כאשר היו משתמשים בשמנים מנרלים זולים אצל חברות הליסינג,כאשר היו הלקוחות הפרטיים מבצעים פלאש היה נדפק כל המנוע בגלל סתימה ברשתית משאבת השמן.בסדרות החדשות הגורם העקרי לרעשים מהמנוע היא שרשרת התיזמון שהמותחן ההידראולי שלה רגיש ללחץ שמן וגם מנגנון קידום השסתומים.

פורסם

כול מנוע מודרני 'רגיש' לאיכות השמן ולאו דווקא מנועים תוצרת יונדאי.

יש להשתמש בשמן המתאים למפרטי הייצרן.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא נראה הגיוני שהחליפו שמן ופתרו את בעית הבוצה.

אם באמת יש בוצה, אז צריך לנקות את מערכת השמן ביסודיות,

ולהבין מה גורם לזה.

להחליף שמן ולהגיד שנפתרה הבעיה, זה כמו לתת אוקמול.

פורסם

שלום רב !

בוצה ברכב מודרני, שגורמת לתופעות לוואי, של רעשים מתכתיים בתחילת נסיעה, ברכב שמבצע כ27000ק"מ בשנה, היא מוזרה ולא סבירה.

על אחת כמה וכמה שאתה מבצע את הטיפולים במוסך מורשה יבואן, שאמור ואמון, לדאוג להשתמש בשמנים הטובים ביותר והמומלצים על ידי היבואן, ותיעוד זמני הטיפול במחשב המוסך מקל על האפשרות לגלות איחור בטיפולים, והתראת הלקוח על כך.

ברור לכל בור ועם הארץ, ולכל מי שראשו על כתפו, שתשובה של החלפת שמנים פתרה בעיית רעשי מנוע, אינה סבירה ואינה מקובלת עלי.

באם אתה משתמש בשמן המומלץ על היבואן, ומחליף שמנים בזמן(לפי הספר) , לפי הוראות יצרן, אין כל סיבה שתצטבר בוצה ברכבך, ובוודאי לא הייתי נוקט בטיפול הרסני כמו בפלשינג, לפתרון בעיית בוצה, והייתי נוקט בפעולה יעילה יותר כמו פרוק אגן שמן וניקוי הבוצה מתחתית האגן ומרשת הסינון של משאבת השמן.

אינני רוצה לרמוז משהו על איכות רכבי יונדאי בכלל וסדרת I30-I10-I10 וכל הסידרה שנחשב לרכב אמין, אך סטיסטית אני נתקל רק ביומים שלושה האחרונים, שרשורים רבים יחסית על רכבי יונדאי מהסידרה, עד לשרשור שמדבר על הצטברות של בעיות בשלוש מכוניות לפחות, אין לי הסבר לכך, חוץ מהצטרפות מקרים.

בברכה

צביקה

הבוצה חייבת להעלם ואת זה עושים עי פירוק מנוע לגורמים וניקוי כל החלקים והרכבתם

כל דרך אחרת תהיה חצי עבודה והבוצה תחזור

כמה דברים:

ברשותי רכב זהה ואני מטפל בו כל שנה בדיוק (בלי קשר למס' הק"מ שעבר -אני לא מגיע ל-10,000 בשנה).

הגדלת מרווח הטיפולים היא זו שעושה את הנזק כיוון שאי החלפת השמן בזמן היא הגורם העיקרי לבוצה.

מעבר לכך,כתוב בספר הרכב,שיש להשתמש בשמן סינתטי בלבד (לא חצי סינטטי ולא משהו אחר).

אני משתמש בשמן של סונול (סינתטי מלא),הרכב אצלי 15 חודשים כמעט ואין שום בוצה במנוע (הרכב היה יד 1 בליסינג,נקנה עם 31,000 ק"מ והיום עומד על 44,000).

לעניין פותח השרשור-אני לא מאמין שיש בוצה במנוע כי אם כן,שום החלפת שמן או פילטר לא תעזור /תפתור את הבעיה וכפי שכתבו יש לפרק קרטר,להשתמש במסיר פיח אגרסיבי לניקוי הבוצה ולהחליף שוב שמן במקרה הטוב או פלאשינג במקרה הרע כדי להציל את המנוע.

נראה לי יותר ,שהשתמשו בשמן לא מתאים בצמיגות והוסיפו חטא על פשע והשתמשו במסנן שמן ללא שסתום אל חוזר- מה שהביא לדפיקות מתכתיות מהמנוע בשל חוסר שימון.

איני מקצוען בתחום אבל כבר ראיתי לא מעט רכבים,שמנועיהם נפחו את נשמתם בגלל השילוב הקטלני הזה- שמן מתוצרת סוג ז' +מסנן שמן ללא שסתום אל חוזר.

לא נראה הגיוני שהחליפו שמן ופתרו את בעית הבוצה.

אם באמת יש בוצה, אז צריך לנקות את מערכת השמן ביסודיות,

ולהבין מה גורם לזה.

להחליף שמן ולהגיד שנפתרה הבעיה, זה כמו לתת אוקמול.

שלום לכולם ותודה על התגובות.

כמו שחששתי אכן הרעשים חזרו בסוף השבוע הזה,

ציטטתי את תגובות המומחים אבל אם יש לעוד מישהו המלצה אשמח לשמוע.

אף אחד ממכם לא התייחס לכך שיש לרכב אחריות לעוד חודש (עד אפריל), ולכן אני שואל מה הייתם ממליצים לי לעשות?

האם הטיפול בבוצה אמור להיות במסגרת האחריות ?

הפחד שלי הוא שהם מנסים למשוך אותי עד גמר האחריות ולאחר מכן אצטרך לשלם את הנזקים מכיסי .

פורסם
שלום לכולם ותודה על התגובות.

כמו שחששתי אכן הרעשים חזרו בסוף השבוע הזה,

ציטטתי את תגובות המומחים אבל אם יש לעוד מישהו המלצה אשמח לשמוע.

אף אחד ממכם לא התייחס לכך שיש לרכב אחריות לעוד חודש (עד אפריל), ולכן אני שואל מה הייתם ממליצים לי לעשות?

הפחד שלי הוא שהם מנסים למשוך אותי עד גמר האחריות ולאחר מכן אצטרך לשלם את הנזקים מכיסי .

אם הרעשים חזרו

אתה חייב לפתור את הבעיה לפני שנגמרת האחריות.

וגם אם לא יפתרו לך,תדאג שהם יציינו את התלונות שלך בכרטיס הרכב.

ככה תהיה מכוסה שהתלוננת על הבעיה.

פורסם

דבר ראשון אם הרכב חדש ומטופל בחברה לפי הספר לא אמורה

להיות בוצה במנוע זה לא שהלכת לאיזה מוסך חפר שמילא לך שמנים

שלא בתקן.

לכן החברה צריכה לקחת אחריות על הבעיה מה שחשוב זה שאתה

צריך להיתלונן על רעשים במנוע ושאם הם לא מטפלים בבעיה אז

לפחות שיציינו זאת במחשב שידעו שהיתלוננת על הבעיה עוד בזמן

האחריות כך שאם תהייה בעיה בעתיד יהיה לך כיסוי.

לפי דעתי כדאי לך מעכשיו לדרוש פירוק אגן שמן ומכסה שסתומים

וליבדוק מה המצב שם כמובן גם לבדוק את הרישתית

של משאבת השמן.  

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
לאחר שאספתי את הרכב נאמר לי כי הייתה בוצה במנוע ולטענתם החלפת השמן פתרה את בעיית הרעשים.
האם הם הראו לך את הבוצה המדוברת? האם הם פירקו את המכסה שסתומים? עד כמה שאני מכיר את המנועים המודרניים של יונדאי די קשה לראות משהו דרך פתח מילוי השמן (אולי רק איזה פיסת מתכת שנועדה לנתב את השמן שנכנס).

לאור הפרטים שנתת: רכב מטופל על פי הוראות היצרן במוסך המרכזי ללא דופי, כביכול בוצה שהצטברה במנוע ורעשים מתכתיים שכנראה מגיעים מהמרימים הידראולים או לחלופין משרשרת התזמון. אני מאמין (לפי היכרותי העמוקה עם עובדי יונדאי בישראל) שבמידה ואכן יש אמת במצב כלמוביל תצטרך להפעיל את האחריות ולהחליף לך מנוע.

על כל פנים חזור מהר למוסך אפילו על גרר, דרוש מהם פירוק של מכסה השסתומים ותבקש להיות נוכח בבדיקה. במידה והכל נקי כנראה שסתם השתמשו בתירוץ של בוצה בשביל שתצא מסופק מהשירות, כאילו הם בדקו בשבילך ופתרו את הבעיה. במידה והכל מלא בבוצה (תאמין לי שלא תפספס מראה כזה) דרוש מהם לפרק גם אגן שמן ותעד בעזרת מצלמה את מצבו העגום של המנוע ומשם תתקדם להחלפת במנוע במסגרת האחריות.

במקרה הראשון בו אין שום זכר לבוצה, תבקש מהם לפתור את הרעש המתכתי -שוב- במסגרת האחריות.

• תוכן חדש...