Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, מתלבט בעניין רכישת רכב שני לצורך נסיעה לעבודה כ-30 ק"מ ביום. מאחר וזה רכב שני ואני מתלבט מאוד אם לקנות אני מחפש משהו בתקציב מינימלי סביב ה-7-8 אלף ש"ח. מבדיקה קצרה שעשיתי ביד 2 בדקתי את האופציה לדייהטסו שרייד, פולקסווגן פולו, אופל קורסה וגם דייהטסו סיריון שחורגת מעט מהתקציב. על פולו בהתחלה לא חשבתי בכלל בגלל חלפים יקרים וסה"כ אני מחפש משהו שלא יהיה לי יקר מידי גם מבחינת תחזוקה אני מניח שמבחינה זו עדיף דייהטסו אבל ראיתי שהרבה אנשים ממליצים על פולו. קיצור, קצת מבולבל ואשמח להמלצות גם אם יש רכבים מומלצים אחרים בקטגוריה אשמח לשמוע.

תודה מראש.

פורסם

לא יודע מה יתן לך רכב קטן אבל הייתי ממליץ לך על משפחתית ישנה.

בלנו, לנסר, וכו' שידועות באמינות שלהם.

קח בחשבון שרכב ישן צריך יישור קו ותקלות יהיו.

פורסם

למה? מה רע ברכבים שציינתי? אתה מתכוון שבמחירים ולשימוש שציינתי אוכל להשיג תמורה טובה יותר ברכב משפחתי דוגמת הלנסר/בלנו?

ואגב לגבי יישרו קו, אני שומע את המושג הזה הרבה מהרגע שהתחלתי לחפש רכב זול- פשוט אף פעם לא קניתי רכב במחירים כאלו-ברור לי שאני אצטרך לשלם על כל מיני דברים מסביב אבל אשמח לקבל הסבר אילו הוצאות נלוות עשויות להיות לי במסגרת היישור קו....

פורסם

^ לא נכון!

היתה לי שרייד 98 שנה וחצי , שום תקלה חוץ מבלאי וגם הוא היה קטן מאוד .

מה נותן רכב קטן? בעיקר חיסכון בדלק, 1-16 בממוצע.

לפותח השרשור, אם נוחות זה משהו שאתה יכול להתפשר עליו, תקנה שרייד, הפולו תיהיה נוחה יותר ותשב יותר טוב על הכביש, רק הטיפול ופתרון התקלות יהיה יקר יותר.

בהצלחה

פורסם
^ לא נכון!

היתה לי שרייד 98 שנה וחצי , שום תקלה חוץ מבלאי וגם הוא היה קטן מאוד .

מה נותן רכב קטן? בעיקר חיסכון בדלק, 1-16 בממוצע.

לפותח השרשור, אם נוחות זה משהו שאתה יכול להתפשר עליו, תקנה שרייד, הפולו תיהיה נוחה יותר ותשב יותר טוב על הכביש, רק הטיפול ופתרון התקלות יהיה יקר יותר.

בהצלחה

תראה לי רכב ב-8000 שקלים (4 גלגלים) שעושה 1/16 ואני קונה לך אותו מתנה.

פורסם

לבעל הסיריון למכירה - תודה- נראה טוב- אבל שכחתי לציין שאני מחפש דווקא גיר אוטומטי.

ואגב שיקול הרכב הקטן הוא פשוט בגלל מראה וקומפקטיות (משום מה רכבים ישנים קטנים נראים לי הרבה יותר טוב בעיין מאשר משפחתיות ישנות שאיכשהו תמיד נראות בלויות יותר) וגם בגלל צריכת הדלק. אם יש המלצה נקודתית למשפחתית מומלצת באותם קריטריונים אני אשמח לשמוע.

פורסם

כמו שכבר אמרתי שרייד 97-00 ידנית , 1.3 .

להתחיל לחפש אחת ב8 שתקנה לי? לא יודע אל תדבר שטויות!

פורסם

אתה באמת מדבר שטויות...תסלח לי. סיריון ידנית שלנו (אגב, למכירה!) מנוע 1000 סמ"ק, נסיעה מתונה משולבת: 16 ק"מ לליטר. מחיר נדרש, לא הרבה יותר גבוה ממה שציינת...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

כשסיריון עם מנוע 1000 תעלה לכביש המהיר במהירויות של 100-120 היא לא תצרוך ליטר ל16 ק״מ.

מניסיוני עם רכב ישן בעל מנוע קטן. הרצוי הוא מנוע פרקטי של 1400 ומעלה, אלא אם הרכב ישמש לנסיעה עירונית בלבד.

גם מנוע 1250 (פיאט פונטו למשל) יהיה בחירה נוחה.

ממנוע 1000 הייתי מתרחק אם הייתי מתכנן נסיעות במהירויות שמעל 80

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
כשסיריון עם מנוע 1000 תעלה לכביש המהיר במהירויות של 100-120 היא לא תצרוך ליטר ל16 ק״מ.

מניסיוני עם רכב ישן בעל מנוע קטן. הרצוי הוא מנוע פרקטי של 1400 ומעלה, אלא אם הרכב ישמש לנסיעה עירונית בלבד.

גם מנוע 1250 (פיאט פונטו למשל) יהיה בחירה נוחה.

ממנוע 1000 הייתי מתרחק אם הייתי מתכנן נסיעות במהירויות שמעל 80

אני חייב לשבור מיתוסים. תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר - בהיסטוריה שלי שלל מכוניות עם מנוע 1 ליטר - החל ברנו 5 שנת 77, דרך פיאט אונו וכלה בסיריון הנוכחית. כולם מכוניות משומשות ואף ישנות, נסעו בכבישים מהירים בלי שום בעיות.

לדעתי, רוב האנשים מסתפקים במהירויות 80 עד 100 קמ"ש, בוודאי אם עיקר הנסיעה עירונית או פרברית. הסיריון הנוכחית שלי (מודל 99) מגיעה ל-120-130 קמ"ש. האם זה לחם חוקה? לא, בהחלט לא - לא ממש נוח או כיף לנסוע כל כך הרבה זמן במהירות כזו (ובדרך כלל גם לא חוקי!~...). אבל, שיהיה ברור שיציאה פה-ושם לפרברים או נסיעה מזדמנת בין-עירונית, בהחלט אפשרית ומהווה בסך הכל חיסכון כלכלי ניכר. ולגבי צרכית דלק: בבדיקה משולבת, 3/4 בין-עירוני, הסיריון צורכת אצלנו 1:15.5 ~1:16, וזה בדוק.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...