Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

עם כל הטינה והתיעוב שלי לשלטון פה, אנחנו עדיין לא שם.

ומתי תרגיש שהמים חמים מדי?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אין גבול מוגדר ולכן קשה מאוד לדעת מתי חצית אותו.

מבחינתי נקודת האין חזור היא הבחירות הקרובות. אם יהיה נסיון בוטה מדי (ברור לי שיהיה נסיון כלשהו) לבטל, לדחות, או להטות את הבחירות. ואם הבחירות יערכו במועד ובצורה הוגנת יחסית, אבל התוצאה תהיה שוב נתניהו, או ימין דתי קיצוני, גם זה יהיה סימן עבורי לברוח.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

אין גבול מוגדר ולכן קשה מאוד לדעת מתי חצית אותו.

מבחינתי נקודת האין חזור היא הבחירות הקרובות. אם יהיה נסיון בוטה מדי (ברור לי שיהיה נסיון כלשהו) לבטל, לדחות, או להטות את הבחירות. ואם הבחירות יערכו במועד ובצורה הוגנת יחסית, אבל התוצאה תהיה שוב נתניהו, או ימין דתי קיצוני, גם זה יהיה סימן עבורי לברוח.

האם אירועי עבר יכולים לשנות את דעתך?

יעני קרה מקרה כבר, מישהו עלה על משהו והנה יש לו קייס די חזק?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא הבנתי את כוונתך.

כל יום קורים מקרים שמערערים את האמון שלי במערכת פה. מתקרבים לגבול, אבל הוא כאמור לא ברור, אז קשה להבין מתי הוא נחצה. בגלל זה הצבתי לעצמי גבול ברור.

אשה מבוגרת שגם, רחמנא לצלן, נוהגת להפגין נגד הממשלה, העלתה פוסט שמשווה בין האירועים בנפאל לבין המחאה בארץ. היום הוערך מעצרה ב5 ימים. וזו רק דוגמה אחת קטנה למעצרים פוליטיים מהשנה האחרונה.  אני מקווה שזה עדיין הפיך, אבל כל יום יותר קשה לקוות.

זה הפוסט המורכב שדורש חקירה של חמישה ימים:

image.thumb.png.98e5b387e199d79f69d44aeb333d91b7.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 שעות, falou כתב:

מה הקשר? 

מה הקשר? הקשר ישיר! העובדה שחלק מהיהודים הושפעו מהתיאוריה המרקסיסטית לא אומרת שכל היהודים או אפילו רובם תמכו בה. בדיוק כפי שלא כל יהודי איטליה היו תומכי פשיזם, ולא כל יהודי רוסיה היו קומיסרים.

לפני 6 שעות, falou כתב:

אסכולת פרנקפורט הוקמה כמעט כולה ע"י יהודים, והיה ליהודים ייצוג לא פרופורציונלי בתנועה הקומוניסטית ובהנהגתה. 

גם הקו קלוקס קלאן הוקם על ידי לבנים, וזה לא אומר שכל הלבנים תומכים בו.

לפני 6 שעות, falou כתב:

זה נכון. 

אבל קירק לא אמר על זה דבר.

בטוח? ומה זה "Jews have been some of the largest funders of cultural Marxist ideas and supporters of those ideas over the last 30 or 40 years"?

לפני 6 שעות, falou כתב:

גם את זה הוא לא אמר.

לא? אתה עדיין בטוח? "Jewish communities have been pushing the exact kind of hatred against whites that they claim to want people to stop using against them".

לפני 6 שעות, falou כתב:

לקחת משפט אחת, הכללת אותו, התעלמת מכל דבר אחר שהוא אמר על היהודים וישראל, ויצרת מסקנה מעוותת, במקום פשוט לחזור בך מטענה מגוחכת. 

מגוחך זה לטמון את הראש בחול. זה בדיוק אותו משפט שבו אילון מאסק תמך, אותו אילון מאסק שבכינוס של מפלגה נאו נאצית בגרמניה דרש לשכוח את העבר. אותו רעיון כמו של הקו קלוקס קלאן. ותמיכה בישראל לא פוטרת באופן אוטומטי מאנטישמיות. הכרתי פשיסטים מוצהרים שהיו גם אנטישמים וגם תומכים נלהבים של ישראל.  

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

מה הקשר? הקשר ישיר! העובדה שחלק מהיהודים הושפעו מהתיאוריה המרקסיסטית לא אומרת שכל היהודים או אפילו רובם תמכו בה. בדיוק כפי שלא כל יהודי איטליה היו תומכי פשיזם, ולא כל יהודי רוסיה היו קומיסרים.

אין לזה שום קשר לקירק. הוא לא אמר דבר בעניין יהדות וקומוניזם.

לפני 15 שעות, mikyl כתב:

הוא לא דיבר על קהילה מסוימת או על כמה קהילות בודדות. הוא אמר "קהילות יהודיות" ובפועל זה שקול ל"יהודים".

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

לא? אתה עדיין בטוח? "Jewish communities have been pushing the exact kind of hatred against whites that they claim to want people to stop using against them".

כן. אני בטוח שאתה לא מבין אנגלית, כי המשפט הזה אינו משפט מכליל וזה לא שקול בפועל ל-״יהודים״. זה למעשה משפט נכון. התמיכה של פלגים יהודים וקהיליות יהודיות בתנועות מבוססות גזע, כמו BLM ותנועות דומות מבוססות Critical Race Theory, הן אכן חרב פיפיות.

https://ujfp.org/500-jewish-organizations-and-synagogues-say-black-lives-matter/

https://www.thejewishnews.com/news/local/michigan-jewish-groups-sign-message-in-support-of-black-lives-matter/article_36fd8e16-4dfb-57de-952e-c335eb1c4c12.html

בנוסף, בהתחשב בזה שמדובר בתומך ישראל מובהק, וחובב יהדות מובהק, הטיעון שהוא אנטישמי נופל מהר בהתחשב בכלל דעותיו של האיש.

לסיכום, אתה לא קורא נכון אנגלית, אז אתה חושב שיש פה הכללה.

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

מגוחך זה לטמון את הראש בחול. זה בדיוק אותו משפט שבו אילון מאסק תמך, אותו אילון מאסק שבכינוס של מפלגה נאו נאצית בגרמניה דרש לשכוח את העבר.

גם הטענה שמאסק אנטישמי היא מגוכחת, וגם פה, מה שכתבת זה לא מה שהוא אמר. אם אתה צריך עזרה בתרגום של מה שהוא אמר (בדיוק, לא מה שאתה מדמיין שזה אומר), אני מוכן לעזור.

וגם זה לא קשור לקירק.

נ.ב. האמירות הללו כן קשורות למה שכתבתי קודם. כותבים שלא מכירים את הנושא וההקשר ממציאים הקשרים ותכנים שלא קשורים לעניין. לקחת חצאי משפטים תלושים, הלבשת עליהם פרשנות לא רלוונטית, ויצאת במסקנות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אין לזה שום קשר לקירק. הוא לא אמר דבר בעניין יהדות וקומוניזם.

מעיין, הוא טוען שהיהודים היו בין התומכים/המממנים הגדולים של רעיונות "מרקסיזם תרבותי", אך לרעיונות הללו אין קשר ישיר לקומוניזם, אף על פי שקרל מרקס (יחד עם פרידריך אנגלס) נחשב מאז ועד היום לאבי הקומוניזם.
או שאולי אני שוב לא מפרש נכון את האנגלית?

לפני כשעה, falou כתב:

כן. אני בטוח שאתה לא מבין אנגלית, כי המשפט הזה אינו משפט מכליל וזה לא שקול בפועל ל-״יהודים״. זה למעשה משפט נכון. התמיכה של פלגים יהודים וקהיליות יהודיות בתנועות מבוססות גזע, כמו BLM ותנועות דומות מבוססות Critical Race Theory, הן אכן חרב פיפיות.

אז בוא תתרגם לי איך Jewish communities הופך לפלגים/קהילות מסוימות.

לפני כשעה, falou כתב:

תורי לשאול "מה הקשר?". בארה"ב ברוב המקרים גזענות ואנטישמיות (שהיא בעצמה צורה של גזענות) הולכות יד ביד. כמעט בכל הסיסמאות של הקו קלוקס קלאן שומעים "כושים ויהודים". האם מזה נובע שיהודים תומכים בהכחדת ה"גזע הלבן"?

לפני כשעה, falou כתב:

בנוסף, בהתחשב בזה שמדובר בתומך ישראל מובהק, וחובב יהדות מובהק, הטיעון שהוא אנטישמי נופל מהר בהתחשב בכלל דעותיו של האיש.

כמו שכבר כתבתי והראיתי בדוגמאות, תמיכה במדינת ישראל אינה פוטרת מהחזקת דעות אנטישמיות. אפשר מסיבות שונות (שאינן בהכרח אהבת יהודים) לתמוך בישראל ובמקביל להיות אנטישמי. דוגמה לכך היא מפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה", שמצד אחד מצהירה על תמיכתה בישראל, ומצד שני פועלת בעקביות לצמצום משמעות פשעי הנאצים ואף להכחדת זיכרון השואה.

לפני כשעה, falou כתב:

לסיכום, אתה לא קורא נכון אנגלית, אז אתה חושב שיש פה הכללה.

אז בוא תתרגם לי.

לפני כשעה, falou כתב:

גם הטענה שמאסק אנטישמי היא מגוכחת, וגם פה, מה שכתבת זה לא מה שהוא אמר.

מקס איננו תומך נלהב של "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD)? הוא לא אמר באחד הכנסים שלהם ש"יש יותר מדי התמקדות באשמת העבר, וצריך להתגבר על זה"? וגם , איך לתרגם את תגובתו "You have said the actual truth" לפוסט שבו נטען ש"הקהילות היהודיות דוחפות שנאה כלפי לבנים"? אולי גם כאן תרגמתי לא נכון?

פורסם
לפני 32 דקות, mikyl כתב:

מעיין, הוא טוען שהיהודים היו בין התומכים/המממנים הגדולים של רעיונות "מרקסיזם תרבותי", אך לרעיונות הללו אין קשר ישיר לקומוניזם, אף על פי שקרל מרקס (יחד עם פרידריך אנגלס) נחשב מאז ועד היום לאבי הקומוניזם.
או שאולי אני שוב לא מפרש נכון את האנגלית?

לא, אתה פשוט יוצר קישורים הזויים כמו בעדת הקונספירטורים תוך כתיבת אי דיוקים.

בשום מקום לא דובר על הקשר בין מרקסיזם תרבותי (שהוא לא מרקסיזם של מארקס) לקומוניזם הסובייטי, ואיך היהודים היו פעילים בשתי התנועות. הם היו, אבל קירק לא דיבר על היסטוריה.

ככה שזה לא שאתה לא מפרש נכון את האנגלית, אתה מוסיף על זה מדימיונך הפורה

לפני 32 דקות, mikyl כתב:

אז בוא תתרגם לי איך Jewish communities הופך לפלגים/קהילות מסוימות.

לפני 3 שעות, falou כתב:

זה בדיוק מה שזה אומר. זה ההבדל בין Jewish communities, לבין The Jewish Community. כדי להקל עליך להבין את ההבדל, הבאתי את הקישורים מפרסומים יהודיים עצמם, שמדברים על איך קהילות יהודיות תומכות ב-BLM. זו בכלל לא אמירה שנויה במחלוקת, זו עובדה מוצהרת.

לפני 32 דקות, mikyl כתב:

תורי לשאול "מה הקשר?". בארה"ב ברוב המקרים גזענות ואנטישמיות (שהיא בעצמה צורה של גזענות) הולכות יד ביד. כמעט בכל הסיסמאות של הקו קלוקס קלאן שומעים "כושים ויהודים". האם מזה נובע שיהודים תומכים בהכחדת ה"גזע הלבן"?

אתה שוב מתבלבל. הקישור בא להראות שזו אכן עובדה שקהילות יהודיות תומכות ב-BLM.

אתה שואל למה קירק התכוון באמירה שלו או שאתה מתווכח על האם הוא התכוון לכלל היהדות?

כי אני יכול לענות על שתי הסוגיות, אבל בוא נסגור קודם את היכולת להבין את הטקסט ליטרלית, ואחרי זה נעבור לכוונה הפילוסופית.

לפני 32 דקות, mikyl כתב:

מקס איננו תומך נלהב של "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD)? הוא לא אמר באחד הכנסים שלהם ש"יש יותר מדי התמקדות באשמת העבר, וצריך להתגבר על זה"?

אילון מאסק שבכינוס של מפלגה נאו נאצית בגרמניה דרש לשכוח את העבר.

את זה הוא אמר.

וזה לא מה שכתבת (לנוחיותך, צרפתי את מה שהוא אמר למטה)

גם צבעתי את ההבדלים במשמעות.

אחרי שאפשר יהיה להסכים על ניסוח מדוייק והבנת הנקרא, אפשר יהיה להתדיין על מה הייתה המשמעות. אני רק אציין שמאסק צודק ב-100%, הגרמנים של היום של אשמים בכלום במה שקרה לפני 80 שנה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היי

אם כבר בנושא ובשרשור הפוליטי הישראלי...

לא נראה שהבחור שנעצר עכשיו וחשוד ברצח קירק הוא שמאלני,או כול הדברים שאמרו עליו אתמול/שלשום.

בן גביר ונתניהו ג'וניור כבר התנצלו על הציוצים שלהם? בטח הם לקחו את דבריהם חזרה.

פשוט לא עובד לי טוב הטוויטר ואני לא מוצא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חסר שם מטומטמים חמושים מכל הקשת הפוליטית. כמו שיש woke left יש גם woke right.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כבר היה שם אחד שניסה לרצוח נשיא בשביל להרשים כוכבת קולנוע (את הדמות שהיא שיחקה בסרט)..

אם יש משהו שלא חסר שם זה מופרעים עם גישה לנשק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

עוד "הצלחה" של נתניהו.

אמרתי כבר שממשלת הימין על מלא הזאת תיתן לפלסטינים את המדינה יותר מהר מכל מפלגת שמאל.

Screenshot_20250912_225706_N12.jpg

פורסם

זו היועמ"שית שהלכה ולחשה למקרון בלילה "היי, לה-חבוב, תעזור להקים מדינה פלסטינית", ואיכשהו גם הופיעה בבית של כל אחד ואחד מנציגי האו"ם ובעזרת כפפת האינסוף שלטה במוח שלהם כדי לשכנע אותם ללחוץ.

אה, ואהרון ברק גם איפושהו בסיפור הזה.

וגם איזה מעיל או דש או טלפון שהתפספס או משהו, לא יודע.

• מבאס 1
פורסם
בתאריך 11.9.2025 בשעה 23:21, פינדר כתב:

אשה מבוגרת שגם, רחמנא לצלן, נוהגת להפגין נגד הממשלה, העלתה פוסט שמשווה בין האירועים בנפאל לבין המחאה בארץ. היום הוערך מעצרה ב5 ימים. וזו רק דוגמה אחת קטנה למעצרים פוליטיים מהשנה האחרונה.  אני מקווה שזה עדיין הפיך, אבל כל יום יותר קשה לקוות.

זה הפוסט המורכב שדורש חקירה של חמישה ימים:

מעצר, באופן תאורטי, יכול להיות פוליטי. *הארכת מעצר* היא החלטה של הרשות השופטת (של הפרקליטות ובית משפט).

מסכים שזה הזוי שהיא נעצרה בגלל הפוסט הזה.

• תוכן חדש...