Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, Renaultrap כתב:

המדינה צריכ להתערב באמונתם האישית של אזרחיה?

אתה בטח מתכוון לזה שהילדים שלי מקבלים שיעורי תנך, יהדות ומסורת. חלקם מועברים על ידי עמותות והתכנים שלהם נועדו ״לקרב״ ילדים חילונים ליהדות.

אני לא חושב שהמדינה צריכה לממן אירגונים שישכנעו חרדים לצאת בשאלה. אני כן חושב שהיא צריכה לאפשר את זה. לסייע למי שהחליט לצאת מהכת. ובטח לא להעביר חוקים שמחזקים את הכת החרדית, כמו הקומה הכשרה.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)

כנראה ש"מלכודת רנו" מתעלם מעשרות-מאות מיליונים שהועברו כאן בשנה האחרונה לחיזוק "זהות יהודית" (טיפה במים), כל מני עמותות שעוזרות לצעירים החרדים להשתמט, כל מני "עמותות" שעוזרות לחוזרים בתשובה, אבל כשהדימון יאיר גולן מציע לעזור לנוער חרדי חוזר בשאלה לעשות את המעבר הקשה הזה? אז הוא פאשיסט!
אני חושב שיאיר גולן צודק, כל אדם בחברה החרדית שרוצה לצאת בשאלה המדינה צריכה לעודד אותו לכך. היא תרוויח אדם עובד ותוריד צרכן שירותים באקסטרים שלא נותן לה כלום בתמורה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

המדינה מעודדת חזרה בתשובה והתחרדות, זה בסדר בעיניך?
כלומר לא רק שהיא מתערבת ב"אמונתם האישית של אזרחיה" אלה היא מעודדת אותם להפוך לצרכני שירותים שלא משלמים מיסים ולא מתגייסים לצבא.
אז כן אולי כדאי שבמקום זה היא תעודד חזרה בשאלה -> תפסיק תקצוב של כל עולם התורה וכל מוסדות התורה, תוציא מהחוק את כל הגמח"ים והעמותות, ותסגור את כל הסובסידיות.
נראה כמה זמן האמונה תחזיק אותם בלי הכסף שלנו.

כפי שכתבתי, אני תומך בסנקציות כלכליות על מי שלא נוטל חלק במאמץ הלאומי. אין צורך לערב מין בשאינו מינו. המצב הנוכחי אכן מעוות, ובעקיפין מקרב אומללים למוסדות דתיים. כמו הדעווה של התנועה האיסלאמית. הפתרון לזה חייב להיות בדמות תקצוב בלעדי של מוסדות מפוקחים המלמדים לימודי ליבה וחובת שירות שתשחרר אנשים לשוק העבודה.

מכאן אין כבר עידוד חזרה בתשובה בתמיכת המדינה, ולכן אין שום הגיון בהעברת אנשים על דתם. השנאה כל כך מעוורת אנשים, שהם לא מסוגלים לראות שהאמירות הלא אחראיות האלה מזיקות לנסיון לפרוץ אץ החומות של החברה הזו. לא מעט חרדים נרתעים משירות צבאי כי הם רואים בו דרך של החברה החילונית להחזיר אותם בשאלה. לא מעט מהחרדים שמתגייסים אכן עוזבים את החברה החרדית ואם באמת רוצים שהם יתגייסו (בעידוד הרבנים) אז זו לא הדרך.

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, Renaultrap כתב:

מכאן אין כבר עידוד חזרה בתשובה בתמיכת המדינה, ולכן אין שום הגיון בהעברת אנשים על דתם

אתה טועה ומטעה או שאתה בת יענה עם ראש באדמה תבחר.

לפני 1 דקה, Renaultrap כתב:

לא מעט חרדים נרתעים משירות צבאי כי הם רואים בו דרך של החברה החילונית להחזיר אותם בשאלה. לא מעט מהחרדים שמתגייסים אכן עוזבים את החברה החרדית ואם באמת רוצים שהם יתגייסו (בעידוד הרבנים) אז זו לא הדרך.

מי שמחליט לעזוב את החברה החרדית על כל המשמעויות של המהלך הזה שלעיתים מלווה באיבוד המשפחה הגרעינית כנראה עושה את זה כי הוא גילה שהרבה יותר טוב בחוץ.
הצבא ממש לא אשם בכך.
לכלוא אותם בכלא כדי לתחזק שליטה בעדר של טיפשים גרוע בהרבה מאשר לגייס אותם כדי לשרת באיזה חור בגבול הירדן שאין מסביבו אפילו חתיכת בד קרועה של חצאית השם ישמור.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

כנראה ש"מלכודת רנו" מתעלם מעשרות-מאות מיליונים שהועברו כאן בשנה האחרונה לחיזוק "זהות יהודית", כל מני עמותות שעוזרות לצעירים החרדים להשתמט, כל מני "עמותות" שעוזרות לחוזרים בתשובה, אבל כשהדימון יאיר גולן מציע לעזור לנוער חרדי חוזר בשאלה לעשות את המעבר הקשה הזה? אז הוא פאשיסט!
אני חושב שיאיר גולן צודק, כל אדם בחברה החרדית שרוצה לצאת בשאלה המדינה צריכה לעודד אותו לכך. היא תרוויח אדם עובד ותוריד צרכן שירותים באקסטרים שלא נותן לה כלום בתמורה.

חיזוק הזהות היהודית חיוני למדינת ישראל. הלוואי שהיו מלמדים יותר תנ"ך, יהדות והסטוריה של עם ישראל בחינוך הממלכתי.

אנשים עובדים שעבורם "שמע ישראל" ו"אללהו אכבר" הם היינו הך מסוכנים לעתיד המדינה הרבה יותר מחרדים ב"נצח יהודה".

• מצחיק 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אתם די אומרים אותו הדבר, להפסיק לתקצב מוסדות דתיים שמעודדים עוני ואבטלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Renaultrap כתב:

חיזוק הזהות היהודית חיוני למדינת ישראל. הלוואי שהיו מלמדים יותר תנ"ך, יהדות והסטוריה של עם ישראל בחינוך הממלכתי.

אנשים עובדים שעבורם "שמע ישראל" ו"אללהו אכבר" הם היינו הך מסוכנים לעתיד המדינה הרבה יותר מחרדים ב"נצח יהודה".

"חיזוק הזהות היהודית" הוא מכבסת מילים לשלל פעילויות נהדרות כמו עזרה בהשתמטות מצה"ל, חזרה בתשובה, הקמת מרכזי דת בת"א לשם "קירוב לבבות" וכו'
אנשים עובדים (וזה לא משנה אם צועקים שמע ישראל או לא) הם הרבה פחות מסוכנית למדינת ישראל מחרדים לא עובדים. אל תשווה אותם "לחרדים מנצח יהודה", חרדים מנצח יהודה זו האנומליה, חילונים עובדים זה הנורמה בין אם הם אומרים שמע ישראל או לא.

• אהבתי 5

פורסם
לפני 18 דקות, SurfHigh כתב:

בוודאי נכונה. 

אני אכן מחשיב את עצמי ליברלי ונאור, זה דבר רע? 

קריאת השכמה, המדינה כבר מתערבת באמונה האישית של האזרחים ומשלמת להם כסף גדול (יעני ביג מאני). 

אם סמוצ' או כל אחד אחר היה מציע את זה, הייתי חושב שזה מטומטם, כי להעביר מדת אחת לאחרת זה טיפשי. 

שיציע לחלן אותם, אני בעד. 

אני מסכים איתך שלהעביר דת זה דבר טיפשי, והמעבר בין חרדיות לאורח החיים שלנו הוא בדיוק זה. אפשרי, אבל לא תפקידה של המדינה אלא איש באמונתו יחיה.

אני ואתה יודעים שהצעתך לחילון מוסלמים היא מס שפתיים. אף פוליטיקאי, בייחוד בשמאל, לא היה מציע את זה לפני שהתיה קמה מהומה מרהט ועד בריסל. גזענות, פאשיזם, כיבוש... מה עוד שלך תעשה קואליציה עם רע"מ עם ההצעה הזו.

לפני 7 דקות, farkash7 כתב:

"חיזוק הזהות היהודית" הוא מכבסת מילים לשלל פעילויות נהדרות כמו עזרה בהשתמטות מצה"ל, חזרה בתשובה, הקמת מרכזי דת בת"א לשם "קירוב לבבות" וכו'
אנשים עובדים (וזה לא משנה אם צועקים שמע ישראל או לא) הם הרבה פחות מסוכנית למדינת ישראל מחרדים לא עובדים. אל תשווה אותם "לחרדים מנצח יהודה", חרדים מנצח יהודה זו האנומליה, חילונים עובדים זה הנורמה בין אם הם אומרים שמע ישראל או לא.

כמו שכתבתי, אמירות מטורפות כאלה מרחיקות חרדים ממסלולים כמו נצח יהודה, או שירות בכלל. חרדים מקשיבים לרבנים, והפחד הגדול של מנהיגי הציבור הזה הוא מיציאה בשאלה במהלך השירות הצבאי. אתה לא יכול מצד אחד אחד להתלונן (בצדק) על העיוות שנוצר וגדל למימדים מפלצתיים, ומצד שני לאמת את חששותיהם הגדולים ביותר של מנהיגי הציבור הזה.

ובחזרה לחיזוק הזהות היהודית. היה לי פשוט עצוב לראות איך ילדיי מסיימים את מסלול החינוך הממלכתי ולא יודעים דבר וחצי דבר על יהדות. עם כל המעשיות על "הדתה" אני למדתי הרבה יותר יהדות לאורך לימודיי בחינוך הממלכתי ממה שמלמדים היום. הזלזול שלך ("צועקים שמע ישראל") מעציב, אבל אני מניח שזה מה שיש. האשם הוא בממסד הדתי, ובמי שלא יכול (או מעדיף שלא) להפריד בינו לבין הזהות היהודית.

פורסם
לפני 22 דקות, Renaultrap כתב:

אני מסכים איתך שלהעביר דת זה דבר טיפשי, והמעבר בין חרדיות לאורח החיים שלנו הוא בדיוק זה. אפשרי, אבל לא תפקידה של המדינה אלא איש באמונתו יחיה.

אני ואתה יודעים שהצעתך לחילון מוסלמים היא מס שפתיים. אף פוליטיקאי, בייחוד בשמאל, לא היה מציע את זה לפני שהתיה קמה מהומה מרהט ועד בריסל. גזענות, פאשיזם, כיבוש... מה עוד שלך תעשה קואליציה עם רע"מ עם ההצעה הזו.

לך איתי עוד צעד קטן ונסכים שדת זה דבר טיפשי. 

על "לא תפקידה של המדינה" אנחנו מסכימים לגמרי, ולכן צריך להפריד דת ממדינה כבר שלשום.

ולגבי החלק האחרון, תמיד בויכוחים האלו איכשהוא הצד הדתי/חרדי מרים להנחתה ונותן כלים להשוואה בין החרדים למוסלמים, אז נעזוב את זה ככה.  

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Renaultrap כתב:

אתה לא יכול מצד אחד אחד להתלונן (בצדק) על העיוות שנוצר וגדל למימדים מפלצתיים, ומצד שני לאמת את חששותיהם הגדולים ביותר של מנהיגי הציבור הזה.

לאמת? אני לא מאמת כלום זו המציאות.
הצבא לא שם לו למטרה להפוך חרדים לחילונים, אבל כשחלקם יצאו מהגן הסגור שבו חיו כל חייהם הם כנראה יחליטו שיותר נחמד להם להיות פחות חרדים.
קח 100 אנשים שלא היו בקזינו בחיים, תן להם 100 דולר וזמן לשחק.
חלקם לא יחזרו לשם לעולם. חלקם יחזרו מדי פעם בשביל הכיף, חלקם יבלו שם בחודש הקרוב ויפסידו את כל רכושם.

אי אפשר לשלב חרדים במערכת שהיא לא כלוב חרדי אחד גדול ולחשוב שחלקם לא ירצו לעזוב את אורח החיים החרדי.
זה לא משנה כמה כסף תשקיע ב"חיזוק זהות יהודית", וזה לא משנה אם הם לא יראו אפילו בחורה אחת במשך כל השרות שלהם.

כל האמור לעיל לא יכול להוות תירוץ לאי גיוס חרדים, המטרה של הרבנים היא לא המטרה של המדינה. המטרות פה מתנגשות.
המדינה צריכה להטיל כל סנקציה שהיא יכולה ולקחת את כל התקציבים מחרדים שמסרבים להתגייס ומכל המערכות התומכות בהם, כולל החינוך.
אין דרך אחרת, והחששות הגדולים ביותר של מנהיגי הציבור הזה לא צריכים לעניין את המדינה, בשביל זה יש בתי מעצר/בתי כלא.

• אהבתי 2

פורסם

באמת אבל אין הבדל בין להגיד בעזרת השם ל ביסמללה, או שמע ישראל ואללה אכבר. או בשם האב הבן ורוח הקודש.

אין אלוהים מלבד השם.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, Renaultrap כתב:

אנחנו לעולם לא נהיה חמאס כי מלחמתנו אינה מלחמת שמד ג''יהאדיסטית אלא מאבק לאומי על זכותנו הבסיסית למדינת לאום עצמאית.

מעניין, ואיך מה שרשמת מבדיל אותך מהחמאס?

הם בטוחים שהם נלחמים בדיוק על אותו דבר (מדינה בין הירדן לים), אתה שונה כי החלטת שאתה צודק והם טועים?

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
פורסם

לגבי 1 זו הקלישאה הכי שחוקה בספר. אנחנו לעולם לא נהיה חמאס כי מלחמתנו אינה מלחמת שמד ג''יהאדיסטית אלא מאבק לאומי על זכותנו הבסיסית למדינת לאום עצמאית.

בול מה שחמאס אומר. רק שאתה אומר נמחק אותם כדי שהמדינה שלנו תהיה בטוחה (ואחר כך ת מי שנמצא ליד הגבול שלנו כדי שנהיה בטוחים וחוזר חלילה) והם אותו הדבר רק לגביך.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 דקות, flytomars כתב:

מעניין, ואיך מה שרשמת מבדיל אותך מהחמאס?

הם בטוחים שהם נלחמים בדיוק על אותו דבר (מדינה בין הירדן לים), אתה שונה כי החלטת שאתה צודק והם טועים?

הם ממש לא נלחמים (רק) על מדינה מהנהר ועד הים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אמירה נכונה? אתה בצד הליברלי הנאור? המדינה צריכ להתערב באמונתם האישית של אזרחיה? מזהה התהליכים הפך לשמש העמים של ממש.

אני מקווה שזה לא ווטאבאוטיזם, אבל איך היית מגיב (או התקשורת לצורך העניין) אם סמוטריץ' היה אומר שהמדינה צריכה להשקיע בגיור כהלכה לאזרחיה המוסלמים?

המדינה משקיעה הון בהדתה של הציבור היהודי אז למה אסור לפעול לצד השני?

לפני שעה, Renaultrap כתב:

זהות יהודית זו גם הזהות היהודית חילונית שלי. אני מאוד בעד שילמדו אותה וילמדות את התנך מנקודת ראות היסטורית חילונית כולל דיונים על הדברים שכתובים בו (כולל הקטעים המועתקים מדתות קדומות יותר).

שילמדו את ההיסטוריה של עם ישראל כולל ההיסטוריה של ארץ ישראל. שילמדו לא רק על הלעיות אלא גם על היישוב שהיה פה כשהעיות הגיעו. יהודי ושאינו יהודי.

שילמדו גם מה היה פה לפני מלכות דויד ומה היה פה ב 2000 שנה שאחרינו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...