Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

זו צביעות וחזירות כי על גבי עמודים שלמים אתה מפרט ומצדיק למה אתה רק לוקח ולא מוכן לתת דבר שחורג מתפילה. למען האמת, צביעות זו באמת מילה פחות מתאימה כי נראה שאתה באמת לא מבין את הבעיה.

האנלוגיה שלך לא מעבירה את המסר. מדינה היא מסגרת שלמה שצריכה שאנשים יקחו חלק בקיום שלה כדי שלא תתפורר. העניין כאן הוא לא רק אם יש לך אמפתיה למשהו. כי לא רק שהאמפתיה שלך חסרת ערך, הבחירות הממשיות שלך הן נזק למדינה שאובייקטיבית אי אפשר להתווכח עליו. 

ערבים ישראלים שמקבלים תקציב לא שולטים במדינה בניגוד לחרדים, לא מכתיבים בה חוקי הלכה ולהם יש תרוץ של מיעוט אתני דתי שלכם אין. 

אני מבין טוב מאוד מה הבעיה מבחינתך אל דאגה אני יודע לקרוא ולהבין.

מצד שני אני מנסה להסביר לכבודו את הצד השני של המטבע. ל-מ-ה זה ככה.

ושוב כל התחזיות האופוקליפטיות על אבדן מדינת ישראל ברגע שהחרדים יתרבו לא יקרו. פשוט נזדקק לפחות חומות וכך כמו בכל ההיסטוירה יהודים שומרי תורה ומצוות יכולים להיות רופאים ובעצם כל בעל תפקיד שנדרש.

כבר במצב הנוכחי יש צמא בציבור החרדי להשתלב יותר בשוק התעסוקה. לא כשואבי מים אלא במשרות בכירות יותר שיובילו לתשלום מיסים גובה יותר כן?

שירות ציבורי למשל שבו יש למדינה שליטה. אחוז המשרתים בשירות הציבורי מהמגזר החרדי נמוך בהרבה מחלקו באוכלוסיה.

וממש כמה תגובות מעליי הלינו על כך.

ועכשיו אני שואל אתכם למה?

ברור שאי אפשר להיות מהנדס עיר ללא תואר בהנדסה וידע מקצועי רלוונטי לתחום. ואף אחד לדרש למנות רופא חרדי ללא הכשרה.

אבל בחייאת איזה הצדקה יש לדרוש מחרדי עם תואר אקווילנטי בחינוך (שמאושר על ידי משרד החינוך למשל) 

ללמוד תואר רגיל בחינוך שהוא לא מעוניין ללמוד את התכנים שם.

וכל זה בשביל להיות פקיד בביטוח לאומי.

הרי אין קשר לעבודה כסוהר/פקיד בבט"ל לתואר בחינוך/תושב"ע. חוץ מהאידיאל שעובדי המדינה יהיו משכבת השכלה כלשהיא.

אז מה זה  משנה אם זהתואר ראשון בחינוך במכללת אפרתה או תואר אקווילנטי בסמינר בית יעקב= כלום!

אבל  לא אתם מעוניינים "לחנך" אותנו להיות כמוכם. למה? כובע!

וזו בדיוק הדרך @יבגניפ שמעודדים כלכלת חלטורה. ואחרי זה בוכים על המיסים....

לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

אני עדיין לא מבין מאיפה הבאת את השטות של "איסור עבודה למי שלא שירת"?

ראיתי ורואה מספיק שלא שירתו, והם עובדים.

לא רוצה לשרת - סבבה, לא צריך, גם ככה יש יותר מדי חיילים שאין מה לעשות איתם. אם שואלים אותי, צריך להיות צבא מקצועי שכיר.

אבל אף אחד לא אוסר עליך לעבוד בזמן הזה.

זה שאתה לא יודע לא אומר שאתה צודק.

מי שאין לו פטור מצה"ל אסור לו לעבוד זה החוק ידידי.

לחרדים שלומדים בישיבה/כולל יש פטור של "תורתו אומנתו" והוא תקף אך ורק למי שלומד 8 שעות ביום ויש ביקורות לוודא שזה קורה.

בלי זה אסור לעבוד וחייב להתגייס זה החוק גם כעת.

יאיר לפיד באמת בחכמה רבה נתן פטור גורף מגיל 22, היום זה השתנה לגיל 24 נדמה לי שמהגיל הזה יש פטור מוחלט.

עד אז אברך שהחליט נניח בגיל 23 לצאת לעבוד עמדו בפניו 4 ברירות-

1- להשלים את המכסה ל5 ילדים. (פטור מלא)

2-להתגייס

3-לעבוד בשחור עד גיל 28 (שגם אז קיבלו פטור מלא)

4- להוציא פטור על סעיף נפשי או פיזי.

אתם מבינים לבד שאופציה 3 הייתה הכי פופלרית.

ועכשיו נראה אתכם משכנעים מישהו שעבד 5 שנים בשחור להפוך ללבן.

בהצלחה רבה....

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

לא צריך שום שיטות של קגב, כי בסוף גם עליך המדינה תשתמש בשיטות האלה.

וזאת בדיוק הבעיה.

כי מי שטיפל בהצלחה בפשע מאורגן זה בעיקר דיקטטורים למיניהם - מוסוליני, פינוצ'ט סטאלין ועוד. כמובן לא מתוך טוב לב, אלא כי הם ראו בהם תחרות.

מצד שני - אתה ממש לא רוצה לחיות תחת שלטון כזה, כי יטפלו גם בך.

בדמוקרטיות חלשות הפשע המאורגן פורח (דוגמא - מקסיקו, קולומביה). בדמוקרטיות חזקות עם שלטון החוק, הפשע המאורגן לרוב חי בהסכם ג'נטלמנים עם השלטון, ולרוב לא מפריע לאזרחים שלא מעורבים בעניין (ארה"ב, יפן, ישראל עד לא מזמן). העבריינים מבינים שאלימות לא טובה לעסקים וחיים בשלום עם השלטון.

אז השיטות של ק.ג.ב. לא טובות. מה שכן, צריך לגרום לעבריינים להוריד את הראש למטה ולהבין שאלימות לא טובה לעסקים, ושיחיו בשלום אחד עם השני, עם השלטון והאזרחים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 דקות, yd b-4 כתב:

וזו בדיוק הדרך @יבגניפ שמעודדים כלכלת חלטורה. ואחרי זה בוכים על המיסים....

אני לא חושב. אני חושב שמה שמעודד כלכלת חלטורה זה כל מה שתיארת בעמודים הקודמים. וכמובן שהמגבלות המפגרות בשירות הציבורי זו לא סיבה לכך שאין יותר מהנדסים או רופאים חרדים, אלא מחסור בלימודי ליבה.

אני מבין את הדיסוננס שאתה חי בו, ובטח גם חרדים אחרים. אבל המציאות היא שיש עכשיו קואליציה שקמה בין היתר אחרי שיהדות התורה כמעט התפרקה כי חלק שם רצו לאפשר לימודי ליבה וחלק עמדו על הרגליים האחוריות למנוע את זה, וביבי פתר את זה בכסף.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, yd b-4 כתב:

זה שאתה לא יודע לא אומר שאתה צודק.

מי שאין לו פטור מצה"ל אסור לו לעבוד זה החוק ידידי.

לחרדים שלומדים בישיבה/כולל יש פטור של "תורתו אומנתו" והוא תקף אך ורק למי שלומד 8 שעות ביום ויש ביקורות לוודא שזה קורה.

בלי זה אסור לעבוד וחייב להתגייס זה החוק גם כעת.

יאיר לפיד באמת בחכמה רבה נתן פטור גורף מגיל 22, היום זה השתנה לגיל 24 נדמה לי שמהגיל הזה יש פטור מוחלט.

עד אז אברך שהחליט נניח בגיל 23 לצאת לעבוד עמדו בפניו 4 ברירות-

1- להשלים את המכסה ל5 ילדים. (פטור מלא)

2-להתגייס

3-לעבוד בשחור עד גיל 28 (שגם אז קיבלו פטור מלא)

4- להוציא פטור על סעיף נפשי או פיזי.

אתם מבינים לבד שאופציה 3 הייתה הכי פופלרית.

ועכשיו נראה אתכם משכנעים מישהו שעבד 5 שנים בשחור להפוך ללבן.

בהצלחה רבה....

אני עדיין לא מוצא סימוכין איפה כתוב שלפטור מגיוס אסור לעבוד.

מי שיצא על רפואי/אי התאמה לא יכול לעבוד? ערבי מוסלמי לא יכול לעבוד? בחורה שהתחתנה ו/או נכנסה להריון לא יכולה לעבוד?

זה פשוט לא מסתדר לי. למה שהמדינה תמנע ממגזר פרודוקטיבי לתרום למשק ולהכניס מס הכנסה?

מצד שני - מי שמתחמק מצווי גיוס ולא מקבל פטור רשמי, אכן לא יכול לעבוד ומגיע לו שישלחו לו לוכדי עריקים הביתה, בין אם הוא דתי או חילוני.

אלא אם אתה מדבר על מקרה פרטי של "תורתו אומנותו", ושם אולי יש הגיון מסוים, אבל מצד שני אם אתה מצהיר שתורתך אומנותך, אז אתה כבר כביכול עובד פול טיים.

אחרת אתה יכול לבוא לשיעור פעם בשבוע ולהצהיר ש"תורתך אומנותך".

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלמדו איך להצליח בחיים.

FB_IMG_1671115270356.jpg

• מצחיק 3
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 22 דקות, yd b-4 כתב:

יהודים שומרי תורה ומצוות יכולים להיות רופאים ובעצם כל בעל תפקיד שנדרש.

מישהו עוצר אותכם, חוץ מראשי הקהילות שלכם?

תלמדו, תשתלבו בשוק העבודה, בכל תפקיד שיתאים ליכולות שלכם, אהלן וסהלן.

לא ראיתי שמישהו מונע מאדם חרדי להתקבל לאוניברסיטה, לסיים תואר ולעבוד בהייטק.

יש לי בעבודה כמה וכמה חרדים, והם עובדים בין הטובים שיש, נמצאים במשרות מהנדס בכירות.

יותר מזה - יש גם תוכנית לשילוב בנות חרדיות בהייטק אחרי בוט קאמפ מזורז שמעבירים להן, ואינטליגנציה ומוסר עבודה לא חסר לבנות האלה.

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

תלמדו איך להצליח בחיים.

FB_IMG_1671115270356.jpg

אם אתה הולך ללמוד אמנות או פילוסופיה, זה די תואם את המציאות

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, vadim6385 כתב:

אם אתה הולך ללמוד אמנות או פילוסופיה, זה די תואם את המציאות

לא בדיוק, כי אם אתה באמת ממש טוב באומנות או פילוסופיה אתה יכול לעשות מזה קריירה, ואם לא אז אין קיצבאות מהמדינה לאמנים ולפילוסופים, אתה תצטרך ללבוש את הכובע האדום ולשאול אנשים אם הם רוצים להגדיל שתיה ב1.90.

פורסם

אנשים שלמדו אמנות או פילוסופיה בד״כ עובדים לפרנסתם, בעבודות שהן לא מלצרות, גם אם לא משתכרים בשכר של הייטק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

האמת שבכל הסיפור הזה יותר מפריע שמציגים חתונה עם מישהי עשירה כסיפור הצלחה בחיים.

ממש כמו להראות לבן שלך תמונה של זקן מכוער עם trophy wife יפהפיה, ולהגיד לו "תלמד כדי שתהיה כמוהו".

ואז להסתובב, להראות את אותה התמונה לבת, ולהגיד לה "תלמדי כדי שלא תהיי כמוה".

רק שפה זה הפוך - מראים שצריך ללמוד תורה כדי להפוך לtrophy husband.

אותו אחד שהלך לאוניברסיטה הוא לוזר שעובד במלצרות, ועזבו שהוא לומד שם כדי לממן תואר, ועזבו שכל עבודה מכבדת את בעליה, ועזבו שבסוף התואר הבחור ככל הנראה ימצא עבודה מכובדת ויכלכל את עצמו ואת אשתו לעתיד בכבוד.

ולאותו רב מגיע לקבל כאפה כי הוא בן אדם זבל.

לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

לפני 2 דקות, פינדר כתב:

אנשים שלמדו אמנות או פילוסופיה בד״כ עובדים לפרנסתם, בעבודות שהן לא מלצרות, גם אם לא משתכרים בשכר של הייטק.

יש גם כאלה שעשו הסבת מקצוע ועובדים בהייטק.

מצד שני יצא לי להכיר גם כאלה שסיימו תארים מדעיים מבוקשים, ועדיין לא מצאו את עצמם בשוק העבודה ועובדים בעבודות פשוטות.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

תלמדו איך להצליח בחיים.

FB_IMG_1671115270356.jpg

רק אני שמתי לב שרבים ביקשו להשתדך איתו ולא רבות? יש פתיחות בעולם החרדי ולא ידעתי? 

• מצחיק 7

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פחות מפריע לי החתונה עם כסף כמו איך שהם מציגים עבודה כמשהו בזוי שצריך להימנע ממנו.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

פחות מפריע לי החתונה עם כסף כמו איך שהם מציגים עבודה כמשהו בזוי שצריך להימנע ממנו.

בדיוק.

מלצרית זה לא הייטק, אבל אתה עדיין מתפרנס ביושר, והעולם עדיין צריך מלצרים.

והוא לא רק מקבל טיפים, אלא שבסוף האירוע הוא גם לוקח אוכל הביתה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 דקות, RK כתב:

רק אני שמתי לב שרבים ביקשו להשתדך איתו ולא רבות? יש פתיחות בעולם החרדי ולא ידעתי? 

צחוק בצד, מניח שזה מתייחס לאבות של הכלות המיועדות שרוצים נכדים מאותו בחור משובח.

• תוכן חדש...