Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
משהו שגיליתי היום, במקרה - שבע מצוות בני נח, וכך טען הרמבם בהקשר זה:

אפשר לקרוא קצת על התייחסות של הרבי מלובאוויטש בנושא כאן (הקטע הראשון), בטח בעוד הרבה מקומות אם מחפשים.

לא מומחה גדול ליהדות ולא מציג את זה כאמירה גורפת. בכל זאת, יש בזה משהו.

ואני אשאל אותך שאלה רטורית, האם הרמב"ם כתב שם שצריך לגייר את כל בני נח בכוח?

אגב חלק ממצוות בני נח הן חלק מאוד מקובל במדינה מתוקנת: איסור רצח, איסור גילוי עריות, הקמת מערכת משפט.

על הדרך אגב חיזקת את הטענה שלי, אם הייתה ליהדות מטרה לגייר את כל מי שניתן (כמו הנצרות בתקופה מסוימת והאיסלאם עד היום) אז היא לא הייתה מביאה את מצוות בני נח, שהייחוד שלהם הוא שהן מיועדות למי שאינם יהודים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

לא הרמב"ם, הרמב"ן...הרמב"ן!

[video=youtube;KGEZUZ-vrVc]

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עופר הבנת לא נכון - אמנם בנצרות ובאיסלאם יש זרמים מתונים ולא מחפשים לכפות את הדת שלהם על האחרים, אבל ביהדות אין זרם שמחפש לכפות יהדות על כלל העולם, ואפילו לא כזה שמחפש לכפות יהדות על האנשים הנמצאים במדינת ישראל.

יש כפייה דתית בתחום הציבורי אבל אף אחד לא בא לגייר אף אחד בכוח או באיומים.

זה סמנטי.

כפייה היא כפייה ואלימות היא אלימות.

זה משנה אם הוא מלקה אותו כי הוא רוצה להמיר או כי הוא סתם "אחר"?

דיברת לאחרונה עם דתי לאומני מהשטחים?!

שמעת מה הוא חושב על ערביי השטחים?

רוצה סיפורים מה הם עושים לכאלו שמתקרבים להם יותר מדי ליישוב?

שוב, זה לא חשוב מה המטרה הדתית (כביכול) גיור, גירוש... לא משנה. מה שמשנה הוא הצידוק לאלימות.

כפיית הדת (מטרותיה, לא בהכרח אמונותיה על האחר) היא רק אמתלה ​לפעילות אלימה, שהסיבות האמיתיות שלה הן לא דתיות, אלא... שוב... כלכליות, חברתיות, פוליטיות וכו'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בעיקרון, אף ערבי לא נכנס להתנחלויות ואף יהודי לא נכנס לכפרים הערבים.

אבל בשטח ההפקר של המערב הפרוע בין הכפרים להתנחלויות, המתנחלים הם הרשעים ששוברים, יורים, פוצעים והכי גרוע מבחינתי, כורתים עצי זית.

אז אחרי כל הזוועות האלה שעושים אשפת הגבעות האלה (על משקל TRAILER TRASH) הם מזילים דמעות תנין כשזורקים עליהם אבנים.

פורסם

slowride, אתה צודק. זה לא מגיע לידי ביטוי. השאלה היא למה, ומהמעט שקראתי היו רבנים שטענו שהסיבה לכך שהדרישה של הרמבם לא נאכפת היא מעמדם הפגיע גם ככה של היהודים בעולם וחוסר היכולת לבצע אכיפה מסוג זה.

זה מתבחר גם למה שכתב עופר כבר כמה פעמים על נסיבות. ולא במקרה הערך העיקרי שמייצג היום מי שמתיימר לייצג את הציונות הדתית (בנט) זה ערך האלימות, ולא במקרה הוא לא מתנצל ומודד "ערכיות" בשירות צבאי.

גם את נושא ה"נלחמים רק על הארץ שהיא שלנו" לא הייתי עוזב ככ במהירות. תפיסת מרחב המחיה היא גם לא המצאה חדשה.

אבל, שוב, כמו בכל דת כמובן שיש זרמים ותפיסות שונות ומגוונות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
זה סמנטי.

כפייה היא כפייה ואלימות היא אלימות.

זה משנה אם הוא מלקה אותו כי הוא רוצה להמיר או כי הוא סתם "אחר"?

דיברת לאחרונה עם דתי לאומני מהשטחים?!

שמעת מה הוא חושב על ערביי השטחים?

רוצה סיפורים מה הם עושים לכאלו שמתקרבים להם יותר מדי ליישוב?

שוב, זה לא חשוב מה המטרה הדתית (כביכול) גיור, גירוש... לא משנה. מה שמשנה הוא הצידוק לאלימות.

זה לא סמנטי, זה ההבדל בין דת שמטבעה אלימה ודת שמנצלים אותה כאצטלה לאלימות של אנשים.

ההבדל בין אלימות כאמצעי למטרה (שליטת האיסלאם על העולם, התנצרות כולם וכו') ובין אלימות כמטרה (אנשים אלימים שמחפשים את ההצדקות למה הם יכולים להיות אלימים).

שים לב שהמטרה של המוסלמים היא לא אלימות - היא התאסלמות כל מי שנמצא תחת שלטון מוסלמי, האלימות היא רק אמצעי להשגת המטרה, ואותו איסלאם גם משמש כצידוק לאותה אלימות, מעין מעגל כזה.

ביהדות המטרה היא לא גיור המוני, אין לך איזה מטרה נסתרת או גלויה בספרים היהודיים לשלוט על העולם, ולכן האלימות לא משרתת מטרה דתית אלא מטרה של אותו אדם ספציפי.

לעניין הדתיים מהשטחים, יש כמה וכמה שעובדים איתי, אף אחד לא שונא ערבים, לא מרביץ להם בזמנו הפנוי וגם לא שורף מסגדים.

לא רק זה אלא שיש ערבים שמביאים להם את הקניות הביתה במשלוח מהמינימרקט האזורי, וכאלה שעובדים אצלם בשיפוץ הבית ובנייה, ועוד ועוד.

כפיית הדת (מטרותיה, לא בהכרח אמונותיה על האחר) היא רק אמתלה ​לפעילות אלימה, שהסיבות האמיתיות שלה הן לא דתיות, אלא... שוב... כלכליות, חברתיות, פוליטיות וכו'.

זה נכון עבור יהדות, לא נכון עבור נצרות בתקופות מסוימות (ובאופן עקרוני) ולא נכון במיוחד עבור האיסלאם.

בעיקרון, אף ערבי לא נכנס להתנחלויות ואף יהודי לא נכנס לכפרים הערבים.

אבל בשטח ההפקר של המערב הפרוע בין הכפרים להתנחלויות, המתנחלים הם הרשעים ששוברים, יורים, פוצעים והכי גרוע מבחינתי, כורתים עצי זית.

אז אחרי כל הזוועות האלה שעושים אשפת הגבעות האלה (על משקל TRAILER TRASH) הם מזילים דמעות תנין כשזורקים עליהם אבנים.

זה לא נכון, חלק גדול מהערבים עובדים באופן קבוע בהתנחלויות, תראה איזה פקקים בבוקר לאיזורי התעשייה (ברקן, מישור אדומים וכו'), כמה הסעות של פלשתינים.

יהודים בהחלט לא נכנסים לכפרים הערביים בד"כ, בטח לא באופן קבוע.

בשטח ה"הפקר" שבין לבין יש הרבה דעות קדומות, הרבה דיסאינפורמציה והמון המון אינטרסים לצייר מה שרוצים, מעניין כמה מתוך כריתות עצי הזית אכן בוצעו ע"י מתנחלים, רק מחלקים נבחרים של "תפוס ת'יהודי" שעדיין לא יצא לי לקרוא את כולו ברור שהאמת רחוקה ממה שמצויר, במיוחד בתקשורת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בדיוק בגלל זה כתבתי "בעקרון".

אם יש לו אישורי עבודה ומקום עבודה, ברור שערבים נכנסים להתנחלויות לעבוד, אבל לא מעבר לזה.

פורסם

בינינו, כנראה שלרוב העובדים הפלשתינים שעובדים (גם בתוך וגם מחוץ לקו הירוק) אין אישורי עבודה ו/או מקום עבודה קבוע, הם חאפרים שהיום עובדים פה ומחר שם, היום מרצפים אצל זה ומחר עושים זפת אצל ההוא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בדיוק בגלל זה כתבתי "בעקרון".

אם יש לו אישורי עבודה ומקום עבודה, ברור שערבים נכנסים להתנחלויות לעבוד, אבל לא מעבר לזה.

זה גם לא מדוייק, המון ערבים נכנסים לעבוד בהתיישבויות, אתה מוזמן להר גילה ולראות, בעצם הם בונים אותן.

ואתה מוזמן לצומת הגוש ותראה כמה ערבים קונים מרמי לוי, מהיקבים, אינגליש קייק, זה שבתקשורת מבלבלים במוח

לא אומר שאין סדר ואחווה בין ערבים ליהודים.

רועי

פורסם

בתקשורת לא מספרים לך גם חצי ממה שקורה. יש כמה בלוגרים עצמאים שחושפים סיפורים כאלו (ולא, הם לא ממצאים אותם - בדרך כלל הסיפורים מופיעים אחרי שכבר מוגש כתב אישום או שגיבור תורן כזה נחקר לכל הפחות).

אגב, זה לא נכתב נגד אף אחד מהמגיבים כאן, אבל תמיד מפליא אותי איך באותה הנשימה ימנים ישראלים רבים כ"כ מסוגלים לרצות להרוג את כל הערבים, וגם להתעצבן על מי שמעלה חשד כלשהו שיהודים אכן גם אלימים כלפי ערבים לפעמים.

פורסם

לא, לא מספרים את הכל. כבר כתבתי בעבר גם למה זה קורה - ישראלי ממוצע לא באמת מוכן לשלם את המחיר של עוד אינטיפדה, ולכן, עבור מי שרוצה לשמר את המצב (שזה בעצם רוב המפלגות הקיימות) יותר קל לחיות במציאות בה אנשים בכלל לא מבינים שיש בעיות.

• תוכן חדש...