Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
היי חברים,

אתם אומרים שרמת החיים יורד ויוקר המחייה וכו'.

אז שאלתי הרבה אנשים מבגורים 55+ ואמרו שפעם נניח עד שנות ה-90 בקושי היה אפשר לקנות לבן במכולת, ובקושי היו מכוניות בכבישים.

ותראו מה הולך היום, נקודה למחשבה.

רועי, קיבלת תשובות ענייניות מיד אחרי הפוסט שלך.

וברצינות,בתור אחד ששייך לקבוצת המחקר שלך אני יכול לומר לך שלמרות התאור הנפלא של הגששים "רק חול וחול.....זה היה היום בבוקר" בשנות ה-60 לא חסר דבר במכולת (מכולת, סופרמרקט היה בגדר חידוש, בחיפה היה רק אחד). תקופת המחסור בארץ - ולא רק בארץ, גם באירופה המערבית, - הלכה והסתיימה בסוף שנות החמישים. נכון שבמקרר מוצרי החלב לא היו 600 מוצרים אלא רק כמה עשרות, אבל, היי, כך היה בכל העולם. חלק גדול מהמוצרים שאתה מכיר היום טרם הומצאו, או שהומצאו אבל עדיין לא נכנסו לייצור המוני. מכונית הוגדרה כמוצר מותרות (וזה מקור המיסוי הכבד על רכב עד היום), אבל הכבישים היו רחוקים מלהיות נטושים. תביא בחשבון שאוכלוסית ישראל הגיעה ל-2 מיליון באמצע שנות ה-60, כלומר פחות מרבע מאשר היום, אז לכמה מכוניות ציפית?

יש קשר וחצי.

לפי התאוריה שלך 2% מהאוכלוסיה מחזיק ב 90% מההכנסות, וכל השאר חיים מהיד לפה במקרה הטוב, או מוצאים את מזונם בפחי אשפה.

טוב, אז זה ממש לא כך.

בישראל מעמד ביניים חזק ויציב, ומעמד הביניים זה אתה, אני ו 90% מהגולשים כאן, גם אם לחלקים גדולים קשה יותר.

הבעייה העיקרית היא לא רק בשיוויון בהכנסות, אלא בשינוי שחל באורחות החיים; בעבר גיל הנישואין היה נמוך בהרבה, לימודים אקדמאיים היו נפוצים הרבה פחות, מה שאומר שמיד לאחר השירות הצבאי התחילו לייצר הכנסות.

חובות ולחצים כלכליים מתאימים לזוגות בני 22-23, לא לאנשים בני 30+.

הבעיה היא שמעמד הביניים האמיתי הולך ומצטמצם. מה שהיה צריך להקרא מעמד ביניים הוא היום העשירון השמיני, אולי התשיעי. זה לא מעמד ביניים יציב.

הזכרת את גיל הנישואין - השינויים שחלו בו קשורים להרבה תמורות אחרות בחברה. לכל תפקיד נדרשת כיום השכלה גבוהה בהרבה מאשר בעבר, מה שמאריך את תקופת ההכשרה ודוחה את גיל תחילת הפרנסה. כיצד יוכל זוג לקיים משפחה לפני שפרנסתו התיצבה? ואז נכנסת תמורה נוספת - אבדן הבטחון התעסוקתי. שוק העבודה הבלתי יציב היום מקשה על לקיחת התחייבויות. וכך הסחרור נמשך.

בישראל המצב קשה יותר מאשר בשאר העולם, כיון שאצלנו, בגלל השירות הצבאי, מתחילים את הלימודים הגבוהים בגיל שבו בשאר העולם מסיימים את התואר הראשון. זו בעייה ייחודית לישראל, ומחמירה את על העמור לעיל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המציאות היום מאפשרת לאדם שאין לו כסף להחזיק סובארו DL לקנות רכב חדש מהיבואן במליון ואחד תשלומים, וסופר אחד אופטימי שצריך להרגיע עם המריחואנה הרפואית. זה מה שיש לי לומר על זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
פורסם

נראה לי שיש כמה בעיות מובנות בדרך שבה מודדים "רמת חיים" לפי פרמטרים כמו לכמה אנשים יש מזגן.

העשורים האחרונים הביאו איתם הרבה חידושים טכנולוגיים, שחלק הפכו ל-must וקשה לדמיין את החיים בלעדיהם.

קשה לדמיין היום בית בלי מחשב אישי וחיבור לאינטרנט, או מישהו בלי טלפון נייד.

ומהרגע שזה הופך למשהו בסיסי כ"כ ונתפס כטריוויאלי, אני לא חושב שאפשר להסתכל על זה כפרמטר בעלייה ברמת החיים.

מצד שני, אני לא חושב שאפשר להתייחס למישהו שרוצה מוצרים סטנדרטיים כ"מפונק".

יש כאן סוג של מעגל. מצד אחד צצים כל הזמן דברים חדשים, שחלקם במהרה הופכים לחיוניים, וקשה לדמיין את החיים בלעדיהם. מצד שני, הקנייה שלהם מרוששת. מצד שלישי הם משמשים כאומדן לרמת החיים מחד, וכבסיס לביקורת על מי שקונה אותם מאידך. זה קצת לא הוגן.

וכן, המצב בישראל הוא לא גרוע (אם אתה יהודי לא חרדי). ממש לא. ברור שמבחינה כלכלית, יותר טוב לחיות כאן מאשר בהרבה מקומות בעולם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
איך?

ככה:

"יותר ממחצית מהישראלים באוברדראפט"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4628664,00.html

לא חשבתי אחרת. תוצאה (או סיבה) של צרכנות בזבזנית וחסרת אחריות, ולכן האצבע המאשימה לא צריכה להיות מופנית רק לממשלה.

ברור לי שיש הרבה מקום לשיפור, אבל אין פתרון קסם, זה בטח לא יושג ע"י צעדים פופוליסטיים כמו העלאת שכר מינימום או קרקעות חינם וכו'.

פורסם
אני כבר למדתי להתעלם מהתעמולות האלו, כל דבר ביבי אשם.

נגמר הטוטלט בשירותים ביבי אשם, כי שרה צריכה הרבה נייר טואלט בשבילה.

נשבר כוס, ביבי אשם, שרה לא אהבה אותה.

אהבתי את טמינת הראש בחול. אתם בטח ממצביעי ביבי כי "אין אלטרנטיבה ראויה". באמת, מסכן ראש הממשלה שלנו. איך עפים עליו בתקשורת כשהוא, מה בסה"כ רצה. לתת לנו שלום וביטחון.

וכלכלה. כן, גם את זה הוא נתן לנו לגמרי בעצמו. מצטער לבשר לך אבל מרבית הכתבות שהעלית, ואלו שמתפרסמות בעיתונים, מספרות לא על המצב הכללי אלא על גדילת הפערים. מי שאחראי לעשרות אלפי האייפונים ולמאות אלפי המכוניות זו השכבה העשירה של כמה מאות אלפי המשפחות שיש להן. יש הרבה-הרבה יותר משפחות שאין להן.

ובקשר ל"השקל הוא המקלט החדש של העולם" - תרשה לי לגלות לך שאף אחד לא באמת סופר אותנו בעולם. נראה לך שמישהו חושב שאפשר באמת לסמוך על מטבע של מדינה מזרח-תיכונית פצפונת ומוקפת אויבים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מרחם על ביבי, ובאמת אין לו אלטרנטיבה איך מישהו אמר פה פעם הרע במיעוטו.

אבל בחייאת כמה לכלוכים אפשר לשמוע עליו, אתה יודע שאם זה היה מישהו מהשמאל

לא היו מברברים עליו הרבה.

ועוד לא שמעתי ת השטות הזאת שרק לשכוות חלשות יש אייפונים.

בעניין אחר, אתם אומרים שהימין גזעני? הצחקתם אותי, אתם צריכים לשמוע את ההתבטאויות של גלאון,

איך היא מדברת על מתיישבים כאילו הם גזע נחות, ואם כבר מדברים על ראש טמון בחול אז זה בדיוק זה.

רועי

פורסם

המתנחלים הם לא "גזע". רועי, אני יודע שזה נורא פופולראי בימין לעשות את השוואות האלו, אבל חוסר חיבה להתנחלויות ו\או למי שגר בהן זו לא "גזענות".

אגב, עבור אנשי ימין רבים אולמטר נחשב "שמאלני". והנה, הוא הולך לכלא, או לפחות אמור.

פורסם

יבגני, קרא שוב אני לא טענתי שהם ''גזע'' אלא מה לדעתי זהבה חושבת שליהם, רוצה דוגמאות בכיף.

היא אמרה בתוכנית של חנוך דאם (המתנחל) שני דברים:

1. לא ידעתי שמתנחלים יכולים להיות נחמדים, מה זה אהבה למתנחלים.

2. היא לא קונה סחורה מיהודה ושומרון,גולן, בקיצור לפי הדברים שלה אזורים כבושים,

סחורה, זה לא גזענות?

אם מישהו מהימין היה אומר את זה הוא גזעני, אבל היא?, היא נסיכה.

רועי

פורסם

לא, זו לא גזענות.

לגזענות יש הגדרה די ברורה. זה לא מושג כללי סתם לזרוק באוויר כהגנה טובה.

אתה רוצה אולי להגיד שהיא מכלילה? בהחלט, יכול להיות. מצד שני, כשמוושים ומחפשים להוכיח סימטריה, ראוי לבדוק גם יחסי כוחות.

נכון להיום, למרצ יש כמה מנדטים בודדים. בבחירות הבאות אולי לא יהיו בכלל.

המתנחלים מיוצגם בכנסת על ידי 3 מפלגות - חברות בקוליאציה.

פורסם (נערך)

רועי, אם זכרוני אינו מטעני הינך עדיין לפני גיל 18 אז מה שאני רושם פה אולי לא מדבר אליך כרגע אבל כשתגדל זה יהיה מאוד רלוונטי.

זוג שמסיים היום צבא, לומד לתואר או שניים מגיע לגיל 28-29 עם אפס חסכונות. המשכורות במשק היום לא ממש מאפשרות חיסכון כי החיים פה מאוד יקרים אבל נניח שהחליטו לחיות "כמו כלבים" וחסכו ב-4 השנים הקרובות 300 אלף ש"ח להון ראשוני לדירה.

אז היום הם בני 32-33 והם צריכים לקנות דירה.

דירה בסיסית עולה היום 1.2 מיליון כלומר הם צריכים לקחת משכנתא מהבנק על 900 אלף ש"ח.

רוצה לנחש כמה הם צריכים להחזיר בחודש הראשון וכמה בחודש האחרון במידה ולקחו אותה ל-25 שנים ? אני אעזור לך, ההחזר בחודש הראשון עומד על 4,500 ש"ח וההחזר בחודש האחרון הוא 8,300 ש"ח. אז בעוד 25 שנה הם יהיו בני 57-58 והם תקועים באותה דירה ישנה כבר 25 שנים.

חשבון פשוט של ההוצאות החודשיות יראה לך שגם אם יש להם רק שני ילדים המשכורות שלהם (גם אם הם לא פוטרו או חלו מעולם) יספיקו לקיום בדוחק.

מי הביא אותנו למצב הזה ?

בזכות מי לא ניתן לקנות פה דירה ואם אתה כבר קונה אתה הופך לעבד של הבנק ?

כן, ביבי אשם. לא אולמרט ולא גולדה.

מי שאשם אלה האנשים שמצביעים כבר 40 שנה כמעט לליכוד שהפריט את המדינה ואת השירותים החברתיים וגורם לכך שלעשירים יש עוד ולעניים מצטרפים חברים נוספים מדי יום שפעם היו נקראים מעמד ביניים. למה הם אשמים ? כי בכל מערכת בחירות הם נותנים אישור מחדש לליכוד להמשיך בדרך שבה הוא הולך.

אני רוצה מנהיג שמסתכל על טובת הציבור כולו ולא על טובתם של טייקון כזה או אחר כי תיאוריית החלחול נכשלה ללא שום צל של ספק.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
יבגני, קרא שוב אני לא טענתי שהם ''גזע'' אלא מה לדעתי זהבה חושבת שליהם, רוצה דוגמאות בכיף.

היא אמרה בתוכנית של חנוך דאם (המתנחל) שני דברים:

1. לא ידעתי שמתנחלים יכולים להיות נחמדים, מה זה אהבה למתנחלים.

2. היא לא קונה סחורה מיהודה ושומרון,גולן, בקיצור לפי הדברים שלה אזורים כבושים,

סחורה, זה לא גזענות?

אם מישהו מהימין היה אומר את זה הוא גזעני, אבל היא?, היא נסיכה.

תודה לך. בזכותך ראיתי עכשיו חלק מהתוכנית "המתנחל" עם חנוך דאום שמתארח אצל זהבה גלאון (ולא להפך. כן, הבנאדם ישן אצלה בבית).

תקשיב, החתיכת דרעק הזה מתייחס אליה כמו אפס מהרגע הראשון, עם אינסוף בדיחות עוקצניות ומגעילות כל כך, שבמקומה הייתי כבר מזמן מעיף אותו מהבית. הוא פשוט מבזה את עצמו בצורה מבחילה, וזה בלי שום קשר לדעות שלה או שלו.

לא, באמת, מי נכנס למישהו הביתה, צוחק לו על הבית, מוריד לו תמונות מהקיר ושם אחרות?

אבל עזוב, קלטתי מי האיש מהרגע הראשון, עם החליפה הצהובה המגוחכת והכיפה התואמת (ופיג'מת הנמר. בן כמה הוא?). מין גרסה מרוככת של בוראט. פשוט טיפוס מגעיל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...