Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם שינתה את דעתה מאז, אז הייתי מצפה שלפחות תאמר, כי ככה היא נראית צבועה ורודפת כיסאות.

אולי הנאום שלה היום זאת האמירה הזאת?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

שכנוע עצמי? אתה קורא את מה שאתה כותב? יש לך מישהו אחר שהמציא את הציונות (כתנועה לאומית חילונית שזה מה שהיא היום)?

כן.

אחד העם, מקס נורדאו, זאב ז'בוטינסקי, חיים ברנר, חיים ויצמן. אני יכול לירוק עוד 100 שמות. ואתה יודע למה? אין בן אדם אחד ש"המציא את הציונות" באף מקום חוץ מאשר בראשך. הטענה ש"הרצל המציא את הציונות" היא פשוט, תסלח לי, רדודה. המוני אנשים הגו בנושא, וכל אחד מהם תרם משהו מעצמו לתוצר הסופי שיש לנו היום. החל מהרצל (שבכלל דיבר על אוטונומיה) ועד להנס קהן ומרטין בובר, שרצו להקים כאן מדינה דו לאומית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
אז נשאלת השאלה מה יותר גרוע, להגיד "ההמנון גזעני" או למחוא כפיים מדושן עונג כשהמפגינים מולך מוליכים ארון קבורה ואת תמונות ראבין במדי SS ושלטי ענק רבין בוגד.

בקיצור, כל אחד יכול לעסוק בפנקסנות, הבעיה היא שגוררים אותנו לזה בכוונת תחילה וביד מכוונת בכדי שנתווכח על שטויות של היא אמרה/ הוא אמר בזמן שהדיונים צריכים להיות הרבה יותר משמעותיים ומהותיים.

לא מעניין אותי מה ביבי אמר, לא מעניין אותי שבוג'י שתק בחקירה ולא מעניין אותי מה סתיו שפיר חושבת על ההמנון.

מעניין אותי מי נלחם למען העם, מי עושה פעולות למען הציבור, מי נלחם בשחיתות, מי מנהל את המדינה טוב, מי מקפיד לטפח את קשרי החוץ של ישראל ובינתיים, אני לא מבסוט ממה שאני רואה, אז נחליף את הממשלה (או לפחות ננסה).

אחד שונה מהשני, לא יותר גרוע ולא פחות גרוע, שניהם גרועים, שניהם שונים, לא ניתן להשוות ביניהם.

פשוט עניין של דע למי אתה נותן את הקול שלך.

כי אתה יכול לרצות מלחמה בשחיתות וסוציאליזם אבל מה שתקבל זה החלפת ההמנון, או את יום הזיכרון לשואה לגבורה ולנכבה.

ואולי הנאום שלה היום זאת האמירה הזאת?

אז זה לא נקרא כל כך לומר, כי היא לחלוטין לא התייחסה למשפט המקורי, אפילו לא הייתה פה איזה פרפראזה שאפשר לקשר את זה.

בעיניי זה משעשע, אבל זה גם נראה כאילו "זו שבכלל נגד ההמנון מדברת איתנו על זה שאנחנו לא מממשים אותו".

כן.

אחד העם, מקס נורדאו, זאב ז'בוטינסקי, חיים ברנר, חיים ויצמן. אני יכול לירוק עוד 100 שמות. ואתה יודע למה? אין בן אדם אחד ש"המציא את הציונות" באף מקום חוץ מאשר בראשך. הטענה ש"הרצל המציא את הציונות" היא פשוט, תסלח לי, רדודה. המוני אנשים הגו בנושא, וכל אחד מהם תרם משהו מעצמו לתוצר הסופי שיש לנו היום. החל מהרצל (שבכלל דיבר על אוטונומיה) ועד להנס קהן ומרטין בובר, שרצו להקים כאן מדינה דו לאומית.

קח:

מפתח רעיון הציונות המדינית ומייסד הציונות כתנועה לאומית-מדינית ממוסדת.

וביוזמתו הוקמה ההסתדרות הציונית העולמית כגוף ביצועי של התנועה הציונית.

בבזל ייסדתי את מדינת היהודים

אתה יודע איזה עוד תפקיד רשמי היה לו? יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית הראשון.

בכל מקרה, לא מקס נורדאו, לא אחד העם, גם לא ז'בוטינסקי או חיים וייצמן כינסו את הקונגרס הציוני, ולא הקימו את הזרוע המבצעת של הציונות - ההסתדרות הציונית העולמית.

כמובן שציונות זה לא רק הרצל, אבל בכל זאת יש לו זכויות על המפעל שהקים

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המפלגה לא נקראת המחנה הציוני, המפלגה היא מלפגת העבודה, גם מי שבחר בה הם מתפקדי העבודה וכנראה שהם לא חולקים את דעתך לגבי התאימות שלה.

שינתה את דעתה או לא אני לא יודע, פשוט אני לא מסכים אם זה שאפשר שחור על גבי לבן לבטות עמדה פוליטית על גבי משפט אחד, כנל להגדיר בן אדם על פי אמירה אחת.

אודי A4

דימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אז זה לא נקרא כל כך לומר, כי היא לחלוטין לא התייחסה למשפט המקורי, אפילו לא הייתה פה איזה פרפראזה שאפשר לקשר את זה.

בעיניי זה משעשע, אבל זה גם נראה כאילו "זו שבכלל נגד ההמנון מדברת איתנו על זה שאנחנו לא מממשים אותו".

נכון, אבל זה לא היה תורם לנאום שלה. אתה זה שתמיד אומר שצריך לקרוא גם בין השורות, לא? :wink:

בכל אופן, כשאתה צועק כל הזמן על שחיתות וסוציאליזם סביר להניח שאלה הכיוונים שבהם אתה מתכוון להתמקד, ולא בהתעסקות בהמנון אפילו כשפעם יצא לך איזה brainfart בנושא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
מעניין אותי מי נלחם למען העם, מי עושה פעולות למען הציבור, מי נלחם בשחיתות, מי מנהל את המדינה טוב, מי מקפיד לטפח את קשרי החוץ של ישראל ובינתיים, אני לא מבסוט ממה שאני רואה, אז נחליף את הממשלה (או לפחות ננסה).

+1 עם מלא אפסים אחריו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
המפלגה לא נקראת המחנה הציוני, המפלגה היא מלפגת העבודה, גם מי שבחר בה הם מתפקדי העבודה וכנראה שהם לא חולקים את דעתך לגבי התאימות שלה.

שינתה את דעתה או לא אני לא יודע, פשוט אני לא מסכים אם זה שאפשר שחור על גבי לבן לבטות עמדה פוליטית על גבי משפט אחד, כנל להגדיר בן אדם על פי אמירה אחת.

אתה יכול להצביע עבודה בבחירות הקרובות? יכלת להצביע ליכוד בבחירות הקודמות?

לא, זה עסקת חבילה, ובמקום לקרוא לזה העבודה-התנועה או תנועת העבודה, או משהו אחר קראו לזה המחנה הציוני.

יכול להיות שמתפקדי העבודה לא מודעים לכך שזה חלק מהתפיסה המדינית שלה.

כשהמשפט היחיד שאתה אומר בנוגע לעמדה מדינית הוא כזה, אין לך על מי להלין אלא על עצמך, זה כמו שתבוא לראיון עבודה ותגיד "אני רוצה לקבל 50 אלף שקל בחודש נטו".

נכון, אבל זה לא היה תורם לנאום שלה. אתה זה שתמיד אומר שצריך לקרוא גם בין השורות, לא? :wink:

בוודאי שלא היה תורם לנאום שלה, אבל יכול היה לקנות לא מעט מצביעים במפלגות השמאל-מרכז.

צריך לקרוא בין השורות, אבל לא הייתה פה פרפראזה, או אפילו התייחסות עקיפה, הקשר היחיד היה כזה שאני שמתי לב אליו, בבחינת "הורג את ההורים ומבקש רחמים כי הוא יתום".

בכל אופן, כשאתה צועק כל הזמן על שחיתות וסוציאליזם סביר להניח שאלה הכיוונים שבהם אתה מתכוון להתמקד, ולא בהתעסקות בהמנון אפילו כשפעם יצא לך איזה brainfart בנושא.

או שהעמדות האמיתיות שלך פשוט יבריחו מצביעים.

וכמובן שאין לי ספק שהיא תתעסק בעיקר ביוקר המחייה ובסוציאליזם ומיגור השחיתות, מה שצריך להדאיג מצביעים פוטנציאליים זה לא במה היא תשקיע את עיקר המרץ, אלא מה היא תצביע על הצעות חוק של מר"צ.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
קח

ושוב, בפעם האחרונה לפורום זה (ואני מקווה שיזרקו אותי מכאן אם אני אשבור את המילה שלי):

ההתעקשות שלך לא להבין או להציג את עצמך שאתה לא מבין ש"ציונות" או כל דבר דומה זה התפתחות קצת יותר מורכבת מ"הרצל אמר להרים ידיים" היא בעיה שלך. מספיק בהקשר זה רק להזכיר שהרצל ביקש להקים אוטונומיה. וכן, הוא היה מנהיג חשוב, אבל לא הוא "המציא" את המושג. לא לו "הבעלות" עליו.

חוסר היכולת שלך לראות עולם שהוא לא שחור או לבן ושבו מציאות קצת יותר מורכבת מ"הרצל המציא" היא עצובה, בהתחשב בזה שאתה אדם בוגר יחסית.

אבל זה אתה. בהצלחה בהמשך הדרך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

עם כמה שהאחרים שותפים חשובים לדרך, הנהג היה אחד, בנימין זאב הרצל.

כמובן שיש עוד תנועות ציוניות כאלה ואחרות, אבל בסופו של דבר מי שייצגה את הרוב, שהקימה את המדינה ולכן קיבעה את המושג ציונות בצלמה ובדמותה, זו הציונות המדינית, וספציפית הקונגרס הציוני שהרצל הקים והיה היו"ר של הזרוע הביצועית שלו.

אגב כנראה שאני לא היחיד שחושב ככה ומקור

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

או שהעמדות האמיתיות שלך פשוט יבריחו מצביעים.

וכמובן שאין לי ספק שהיא תתעסק בעיקר ביוקר המחייה ובסוציאליזם ומיגור השחיתות, מה שצריך להדאיג מצביעים פוטנציאליים זה לא במה היא תשקיע את עיקר המרץ, אלא מה היא תצביע על הצעות חוק של מר"צ.

זה תלוי למה אתה בוחר לקרוא עמדות אמיתיות. אז היא זרקה משפט מפגר על ההמנון, בסדר. זה כל עולמה?

אני חושב שהעיסוק שלה בנושאים החברתיים והשחיתות בממשלה יועילו לי הרבה יותר כאזרח מאשר לדעת בוודאות כמה ציונית היא ומה היא חושבת על ההמנון.

בתכלס? אני חושב שזה עדיף על הציונות המושחתת שיש כיום.

פורסם

אני בטוח שזה לא כל עולמה, ואפילו לא כל עולמה או תפיסת עולמה המדיני, אלא זה החלק היחיד בתפיסת עולמה המדיני ששיתפו איתנו (וגם אז זה לא היא שיתפה אותנו, אלא החברים שלה למחאת האוהלים).

משהו בסגנון של האנשים שרק עם החברים שלהם יגידו "צריך להרוג את כל הערבים האלה" רק מהשמאל, דעות שהם לא היו נותנים להן דרור באופן פומבי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה בא וטוען שבגלל הרשימה המאוחדת היא היתה צריכה לפרוש מהמפלגה וללכת לחד"ש או למקום אחר? , להזכירך בבחירות הקודמות היא גם היתה פה רק במקום 9, יכול להיות שאתה צודק ויש איזה מפלגה סקטוריאלית שהיא תתאים לשם יותר, בינתיים היא החליטה להשאר במפלגת העבודה ולא לחפש מפלגה אחרת אחרי האיחוד.

אתה צודק בזה שאין לי מושג מה עמדתה המדינית, זה סוג של סיכון, שאותו כרגע אני מוכן לקחת על חשבון שאני סומך על זה שהיא תנהיג מדיניות שונה במובן הכלכלי.

אם כבר הדבר שמפריע לי יותר זה עסקת החבילה שכוללת את ציפי ליבני, בלעדיה בכלל לא היתי מתלבט.

ואם כבר התחלנו להעביר את הדיון לנושא המדיני אז גם את עמדתו של נתנייהו במישור המדיני אני לא יודע, בבחירות הקודמות אפילו לא היה להם מצא.

משהו ישן שצץ כול בחירות https://www.youtube.com/watch?v=gaL2vOso5W8

אודי A4

דימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ליאור, שמאל קיצוני ביותר בגלל ציטוט אחד מפגר באיזה ספר? לא הייתי בונה על זה. זה לעשות פיל מזבוב.

פורסם
אתה בא וטוען שבגלל הרשימה המאוחדת היא היתה צריכה לפרוש מהמפלגה וללכת לחד"ש או למקום אחר? , להזכירך בבחירות הקודמות היא גם היתה פה רק במקום 9, יכול להיות שאתה צודק ויש איזה מפלגה סקטוריאלית שהיא תתאים לשם יותר, בינתיים היא החליטה להשאר במפלגת העבודה ולא לחפש מפלגה אחרת אחרי האיחוד.

יש כמה אופציות, כולן רעות:

1. התפיסה שלה לא מתאימה לתפיסה של המפלגה בה היא נמצאת, וכך יצא שהיא, שהדבר היחיד שאנחנו יודעים על הדעות המדיניות שלה הוא לא ציוני, שייכת לרשימה שנקראת "המחנה הציוני".

2. התפיסה שלה מתאימה לתפיסה של המפלגה, אבל כשצריך לבחור שם לרשימה המשותפת בחרו "המחנה הציוני" למרות שהדעה של המפלגה היא לא ציונית.

3. היא לא מבינה את משמעות המושג "גזענות", ואמרה משפט שעובדתית לא נכון. והיא חושבת שאכן ההמנון גזעני ושזה לא גורע מהיותה לציונית.

מה הכי גרוע? כנראה 2.

אתה צודק בזה שאין לי מושג מה עמדתה המדינית, זה סוג של סיכון, שאותו כרגע אני מוכן לקחת על חשבון שאני סומך על זה שהיא תנהיג מדיניות שונה במובן הכלכלי.

אם כבר הדבר שמפריע לי יותר זה עסקת החבילה שכוללת את ציפי ליבני, בלעדיה בכלל לא היתי מתלבט.

סבבה, זה כל העניין, דע למי אתה מצביע, משם והלאה זה בינך ובין הפתק והמעטפה.

ואם כבר התחלנו להעביר את הדיון לנושא המדיני אז גם את עמדתו של נתנייהו במישור המדיני אני לא יודע, בבחירות הקודמות אפילו לא היה להם מצא.

משהו ישן שצץ כול בחירות https://www.youtube.com/watch?v=gaL2vOso5W8

אצל נתניהו זה בעיה אחרת, הוא יכול להצהיר א' ולעשות ב' או ג', לא כי הוא רוצה לעשות ב' או ג', לא כי הוא מאמין בזה, אלא כטקטיקה להוריד לחץ.

ליאור, שמאל קיצוני ביותר בגלל ציטוט אחד מפגר באיזה ספר? לא הייתי בונה על זה. זה לעשות פיל מזבוב.

לא אמרתי שהיא שמאל קיצוני, אמרתי שנכון להיום, הדבר היחיד שאנחנו יודעים על התפיסה המדינית שלה זה שהיא חושבת שההמנון הוא גזעני.

וזה לא נכון עובדתית, אין שום דבר גזעני בהמנון, אבל זה בהחלט מבטא משהו מהתפיסה המדינית שלה, יכול להיות שבשאר הדברים המדיניים התפיסה שלה כמו של איילת שקד (ולכן היא מסתירה את התפיסה שלה, זה לא ימשוך מצביעים למחנה הציוני).

בכל מקרה סתם תהיתי בקול אם ההתנגדות שלה להשמעת ההמנון אז, בקרב "אנשי שלומה" ו"חברים" ושותפים למחאה דומה לזה שהיה מצביע כ"ך אם היה אפשר, וכשהוא בקרב חברים הוא מרשה לעצמו לומר דעות אמיתיות שלא היה אומר בפומבי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

היי,

חברים אני לא עובר על כמהש כתבתם כי אני לא אסיים לעוללם.

אני יגיד לך מה מירי רגב עשתה, בדיוק מה שהשמאל עושה.

מירי צועקת כי ככה היא אומרת את האמת בפנים ואנשים לומדים גם לצעוק, ואנשים מתעוררים.

מה השמאל תרם בקדנציות של ביבי, עשה משהו חוץ מלצעוק?

אנשים מפחדים להראות את דעותיהם האמיתיות כי הם יחשבו גזענים, והמדינה תפעול נגדם.

הייתי בהפגנה הגדולה בגשר המיתרים לאחר הפיגוע בהר נוף בירושלים (של ארגון להבה ועוד כמה ארגונים),

השוטרים עומדים עם נשקים חמים טעונים ועם האצבע על הדק (יותר נכון עם M4 אני חושב שזה היה)

וכל מי שאומר מילה לא במקום עוף הצידה.

אבל שלערבים יעשו את זה? חס וחלילה השמאל מיד יקום ויעשה רעש בדיוק כמו מירי רגב, ההבדל בין הרעש שלה לשלהם,

הוא שהיא בעד מדינתם.

ובקשקר להמנון שהערבים יתחילו להתנהג כמו אזרחים במדינה ואז שיחשבו להוסיף אותם להמנון, אני לא מבין מה הטענה הרי

הם ''פלסטינאים'' אז שישירו את שלהם.

רועי

• תוכן חדש...