Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שישראל לא הטילה ולא יכולה להטיל שום וטו על רוסיה.

ככל הזכור לי, ארה"ב הייתה מעורבת בעניין ואיימה בהטלת וטו ובסנקציות.

רק תמים ברמות בילתי נתפשות יכול לחשוב שביבי ישב עם פוטין (שלא רואה את אובמה ממטר, אז לביבי הוא יעשה פתאום חשבון) והצליח איך שהוא להניע אותו מעיסקת הנשק הזו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

ישראל מתחילה לגמגם... להבנתי, לא היה אכפת להם לחרבן על הראש של נסראללה, במיוחד שיום קודם הוא נאם ש"אין חיילי חיזבאללה בסוריה" אבל עם אירן, זה כבר משהוא אחר.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4617265,00.html

גורם ישראלי: הגנרל האיראני לא היה יעד לחיסול

הוא ציין עוד כי בישראל מצפים לתגובה: "חשבנו שאנחנו תוקפים חוליה שהייתה בדרכה לבצע פיגוע בגבול"

פורסם (נערך)

התבטאויות דומות הופיעו כבר ב"מאמרי פרשנות" הבוקר, שנדמה לי שלפחות חלקם הם שופרות של ראשי המדינה.

ד"א אני כלל לא אופתע אם מדובר בהודעת אמת, כיון שאם באמת ידעו שיש שם פיגורות כל כך בכירות צריך להביא בחשבון שלושה דברים: 1. מדובר בהישג מודיעיני גדול, אבל הביצוע עלול לחשוף אמצעי ביון שלא רצוי לחשפם. 2. החיזבאללה (ואיראן) צריכים להיות לחוצים מאד כיון שהם חשופים לחלוטין. 3. סגירת המעגל מזהוי המטרה עד הביצוע צריך להיות מהיר מאד, ועלול לגרום החלטות חפוזות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכל מקרה, אני מאמין שכל משתתפי הדיון פה מסכימים שההתנצלות המגומגמת הזו מיותרת ומטומטמת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מבלי להיכנס לתזמון של החיסול הזה, שלעצמו מוצדק לחלוטין, למה ישראל צריכה להגיב על כל מה שהיא עושה? מה זה טוויטר?

יש מספיק סיבות טובות לחיסול מחבלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
ברור שישראל לא הטילה ולא יכולה להטיל שום וטו על רוסיה.

ככל הזכור לי, ארה"ב הייתה מעורבת בעניין ואיימה בהטלת וטו ובסנקציות.

רק תמים ברמות בילתי נתפשות יכול לחשוב שביבי ישב עם פוטין (שלא רואה את אובמה ממטר, אז לביבי הוא יעשה פתאום חשבון) והצליח איך שהוא להניע אותו מעיסקת הנשק הזו.

שוב, עסקת חבילה, רוסיה רוצה יכולה ללכת למכור טילים בהנחה לאסד, לקבל עליהם כסף כמה שנים אחרי כן וכו', או שהיא יכולה לעשות עסקים עם ישראל וארה"ב.

זה לא עניין של תמים או לא תמים, זה עניין של חשבון פשוט, נניח במחיר של 5 מיליון דולר ליחידה (במקום מחיר רגיל 10 מיליון ליחידה) ולקבל את הכסף כשיהיה לסוריה כסף.

או לעשות עסקים של מיליונים ומיליארדים עם ישראל (היו שמועות על עסקאות גז שנמדדות במיליארדים), ביבי פשוט הלך ואמר "או שתמכור לסוריה או שנעשה אנחנו וארה"ב עסקים, אי אפשר גם וגם".

פוטין אולי לא רואה את אובמה ממטר, אבל גם הוא לוקח בחשבון האם כדאי לו לפתוח עכשיו חשבון עם ארה"ב וישראל בשביל למכור לסוריה איזה כלי נשק כלשהו?

זה לא שעכשיו סוריה תנתק איתו קשרים בגלל זה, אסד לא יפסיק לרוץ אחרי פוטין, אז פוטין אומר, עדיף לי לעשות גם וגם, ואם אני צריך רק לוותר על הגרושים האלה מאסד, שגם ככה אלוהים יודע מתי הוא ישלם אותם, אז So be it.

סתם דוגמה כדי שתבין את העניין (בהתעלמות מהגבלים עסקיים שלא קיימים במישור הבינלאומי):

אתה עכשיו מוכר אוגר אחד בשבוע לבחור מסוים ועוד אוכל לאוגרים, ארנבות, חתולים, צעצועים וחטיפים וכו' ומשלם לך בשוטף + 90.

בא לך בחור אחר ואומר לך "אם לא תמכור לבחור הראשון אוגרים, אני קונה ממך כל שבוע 10 ארנבות ו-20 חתולים ו-100 חטיפים וכו' וכו'" ומשלם במזומן, לא ביקש ממך להפסיק למכור הכל לבחור הראשון, רק לא למכור לו אוגרים.

אין שם טענה של צה"ל.

כי צה"ל לא צריך לטעון שום דבר, בטח לא כשרשמית מוכחש שצה"ל תקף.

בכל מקרה, אני מאמין שכל משתתפי הדיון פה מסכימים שההתנצלות המגומגמת הזו מיותרת ומטומטמת.

ממש מיותרת ולגמרי מטומטמת, או שידעו שהוא שם ולקחו את זה בחשבון, ואז ההתנצלות טיפשית.

או שידעו שהוא שם ולא לקחו את זה בחשבון ואז המידע שלפיו קיבלו את ההחלטה מטומטם.

או שהאופציה השלישית שאכן לא ידעו שהוא שם, ואז מה יעזור להתנצל? זה הרי לא התנצלות ממש, זה להגיד "לא ידענו שהוא היה שם", אבל זה מידע חסר, אם הייתם יודעים מה הייתם עושים? מחסלים גם אותו או מבטלים?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הקטע המצחיק שכל אחד פה בטוח שהוא יודע בדיוק מה קרה ולמה ועוד על בסיס איזה מקור; החדשות. מבחינתי כמה מפקדים באירגון טרור ובצבא של מדינת אויב נהרגו. אם זה אנחנו? יכול להיות. למה זה קרה? לא לי ולא לכם יש מושג. בתכלס יאשימו אותנו גם הם היו מתים ממכת ברק.

מה שניתן להסיק וזה רק ספקולציה, שאם חיסלו אותם היתה לכך סיבה טובה שהיתה שווה את מחיר הרעש שנוצר.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לא חשוב מי עשה. חשוב למי הוא מיוחס

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

hgilad, כל אחד בטוח שהוא יודע באופן כללי.

האם זה אנחנו? כשטמקא מצטטים קצינים בכירים שמביעים צער על מות הקצין האיראני, אז מי זה כבר יכול להיות?

ולמה זה קרה? שוב, הפרשנות של גלאנט יכולה לפחות לרמוז לך שיש אופורטוניסטים שפועלים משיקולים אינטרסנטיים למדי, או במטכ"ל, או בממשלה. שניהם גרועים באותה המידה

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בעילום שם גם אני יכול להביע צער על מות הקצין האיראני ואפילו לשלוח תנחומים למשפחתו, ולידיעת כולנו קצין בכיר יכול גם להיות סא"ל, ובכיר במערכת הביטחון יכול להיות כל אחד במערכת הביטחון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כל עוד הייתה עמימות (כמה עמימות יכולה כבר להיות לאפאצ'י שמוריד טיל על רכב, מה זה היה אפאצי של חיל האויר הכווייתי?) אז יכלנו להתכחש גם אם זו רק התכחשות פרלמנטארית שתופסת אולי בקטע של "זכאי עד שיוכח אחרת", כי תכלס, ברור מי הוריד מה.

אבל כשסגן הרמטכל (במיל) אומר "זה היה חיסול בחירות" הוא לא מתכוון לבחירות שיש שבוע הבא בבורקינה פאסו (אולי זה היה אפאצי בורקינה פאסי?).

זה בקשר לגלאנט, בקשר ל"בכיר", הוא יכל להגיד שהוא מצטער על מות, אבל הוא בחר להתבטא אחרת, הוא אמר "אנחנו לא ידענו שיש שם אירנים..." אם זו לא הודאה, אני לא יודע מה כן.

מתוכחם ושנון כמו ילד שתופסים אותו על חם ואומר זה לא אני, בכלל לא הייתי שם וחוץ מזה הוא התחיל!

טוב נו, מה יש לצפות מאנשי צבא...

פורסם

כן, כי זה מה שקרה. "הביעו צער על מות הקצין".

בגלל זה הציטוט בטמקא הוא זה:

בכיר ביטחוני ישראלי אמר אחר-הצהריים (יום ג') לסוכנות הידיעות רויטרס כי ישראל לא התכוונה לפגוע במוחמד עלי אללה דאדי

בגלל זה הבטאון הרשמי של ביבי - שמחויב לעבוד עם הצנזורה הצבאית כמו כל עיתון ישראל - פרסמו ש-"כוחותינו תקפו חוליית מחבלים"?

אין כאן "יכול להיות" לגבי המבצעים. ה"יכול להיות" קיים אך ורק לגבי המניעים. מי שסובל מעיוורון פוליטי קשה, יכול להמשיך ולחשוב שכל ההחלטות שמתקבלות, מתקבלות משיקולי בטחון אזרחי ישראל בלבד. מי שקצת פחות תמים, יכול להבין שבמדינה שבה ראשי ממשלה ושרים לשעבר נעצרים בחשד לפרשות שחיתות ונשפטים, אין בדיוק איזה חסם וודאי שיכול למנוע מראש ממשלה להפעיל את הצבא לקידום מעמדו הפוליטי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...