Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא שיש לי דעה אם היה צריך להוריד אותם או לא אבל ידידי, גנראל עירקי וראש גזרת הגולן של החיזבאללה זה לא כח האדם שהולך לפיגוע/ חיסול.

אתה מבין את משמעות התפקידים?

אתה רואה בישראל רכב עם 2 אוגדונרים ושני אלופים בדרך ללכידת מבוקש בשכם?

ושוב, ללא שום קשר לשמאל או ימין, לאף אחד מאיתנו פה אין את הכלים לקבוע אם היה מדובר ב:

כורח המציאות

ו/או

הזדמנות פז להוריד כמה פונקציונרים

ו/או

הזדמנות פז ללבות את המתיחות בגבול ולהסיט את תשומת הלב לזה ולא לדברים אחרים שקשורים לבחירות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

רועי, הטענה לא הועלתה על ידי איש שמאל, אלא אלוף בצהל במיל'.

במקום להשתגע, תפתח קצת חשיבה ביקורתית על הסביבה שאתה חי בה. זה עוזר.

אני שוב אחזיר אותנו כמה חודשים אחורה - במלחמה האחרונה בעזה היה כאן ויכוח על מטרות המבצע. גם שם היו כאלו שהתעצבנו כשכתבתי שאחת הסיבות היא רווח כלכלי לתעשיה הצבאית בארץ. אבל זה םג משהו שאלופי צהל בהווה ובעבר אומרים בצורה גלויה מאוד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

והנה הוא ירד מהעץ:

Galant.jpg

אני בספק שהם היו מה שנקרא "פצצה מתקתקת", אלא יותר לכיוון של מתכננים, ופשוט נפלה הזדמנות מודיעינית להוריד אותם.

הגנרל אגב איראני ולא עיראקי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה פתאום העדפה שחייליינו ימותו? מאיפה הבאת את זה?

בא נתעלם לרגע לחלוטין מהבחירות, בא ננתח את התקרית בעיניים סטריליות, לא ישראליות ולא ערביות.

שניינו מסכימים שככל הנראה, בן טיפוחיו של נסראללה, ראש גיזרת הגולן המכונה בפי נסראללה הנסיך וגנראל אירני (תודה על התיקון) לא יוצאים לבצע פיגוע אלא סביר להניח שהם שם למטרות סיור שטח/ביון/ריגול/ הכרת השטח וכו?

נשאלת השאלה, אם אתה נותן לעצמך את הסמכות לפלוש למדינה שכנה/ ריבונית ולהרוג אנשים, מי ימנע ולמי תלין כאשר המדינה השכנה הריבונית תעשה אותו דבר?

אני שואל במלוא הרצינות, למה הפעולה כנגד גולדוואסר ורגב זה טרוריסטים מתועבים והגיפ הזה בלבנון הוא "מוצדק"?

פורסם (נערך)

אין ריבונות במעבר קונייטרה (או בכלל באיזור הזה) כבר הרבה זמן, לפחות לא ריבונות שאנחנו מכירים בה אלא עירבוב של אוסף ארגונים.

כנ"ל האמור לגבי כוח צבאי בדרום לבנון, חיזבאללה הוא לא ריבון שם לפי רוב העולם, ולכן אין לו זכות להחזיק שם כוח חמוש, קל וחומר לחצות גבול ולחטוף חיילים.

מן הסתם חיזבאללה ואיראן לא ריבוניות במעבר הגבול קונייטרה עם סוריה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לא הבנתי מה הקשר שחיילים ימותו?

הפמליה שישבה שם לא תיכננה להרוג חיילים. אף אחד בעל מושג גם לא טען שהם תכננו פיגוע נגד ישראל. צה"ל לא אמר כלום על מה ולמה.

סביר מאוד שהם היו שם לעזור לחיזבאללה במלחמת האזרחים שמעסיקה את סוריה.

להערכתי זה חיסול מצוין למפלגות הימין, כי הן אלו שנתפסות כחזקות בביטחון [לא בהכרח נכון], ויוצרות תחושת "ביטחוניזם" לפני הבחירות.

יהיה זה טיפשי להתעלם ממועד הפעולות הביטחוניות היזומות של מדינת ישראל.

כל הדיון בתקיפה זה לא עניין של שמאלני או ימני. זה עניין שכל בנאדם, כאזרח במדינה, חובה עליו לחשוב בצורה ביקורתית!!!

ביקורתיות היא כלי מרכזי בדמוקרטיה בריאה. המחסור בביקרותיות הביא לנו את מלחמת יום הכיפורים. בכדי שצרות דומות לא יחזרו, חובה על כולנו כאזרחים, לבקר את השלטון בכל דבר [לאו דווקא ביקורת שלילית, פשוט לבדוק].

הבעיה שלי עם הנציגים המאוד פרו ימניים/שמאליים היא שדעתם מאוד דוגמטית [מהמילה: דוֹגמה]. בעיניי זה לא פחות מטמטום.

כשמהנהיג שלי עושה פעולה - אני בודק מה יכולות להיות הסיבות לכך, ולא שולל אף אחת עד שיוכח אחרת. בד:כ, אחרי מספר פעולות שרואים במשך השנים, בשלב מסוים מגיעים למצב של "פה חשדתי", כמו שקרה אצלי עם רה"מ הנוכחי במדינתנו.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רועי, מי החליט שהאלטרנטיבה היא שהחיילים ימותו?

שוב, תפתח חשיבה ביקורתית. לא כל דבר שביבי ו\או נציגי צהל אומרים זו היא אמת. ולראיה, הסיפור עם הציטוט של גלאנט - אלוף במיל' שאולי לא התבטא נכון עכשיו, אולי סתם יורד מהעץ ואולי לא מצא נכון לפרוש בזמן מצהל, כשהבין שהשיקולים של הדרג המדיני הם שיקולים תועלתניים - אישיים לפחות בחלק מהמקרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

M3

עזוב סימנטיקה, יש גבול מוכר בין לאומי ולחצות אותו (רגלית או אוירית) בכדי להוציא להורג מישהוא בצד השני זה סבבה לחלוטין (ואז אתה מכשיר את פעולת חיזבאללה בחטיפת רגב וגולדוואסר כולל העובדה שהם מתו) או שזה טרוריסטיות מתועבת (ואז אתה עושה מאיתנו טרוריסטים).

הבעיה עם חלק מההשקפה הישראלית היא שלנו מותר הכל, מותר מתקני האזנה, מותר טיסות ריגול, מותר הפצצות, מותר חיסולים, מותר הטלות וטו על אמצעי לחימה הגנתיים (טילי קרקע אויר S300) רק בגלל שהם יקשו עלינו את הריגול והחיסולים מעל סוריה לבנון והצד השני אסור לו כלום.

חטפו לנו 2 חיילים, יצאנו למלחמת עולם !

לחסל להם בכירים שנסעו בשטח ריבוני, זה סבבה!

ושוב, אני אומר, אני כלל לא נגד החיסול הזה, שיחסלו את כל מי שמוצאים לנכון, אבל שיבינו את עיקרון הוא דו סיטרי.

פורסם

ניקו, הם היו בדרך להניח מטענים או כלע הרג אחר נגדנו.

יבגני, שוב אתה מכניס את ביסי לתמונה תאמין לי אני אישית לא שמעתי אותו כבר כמה ימים.

בגירה, אם סוריה הייתה מדינה ריבונית ולא היו שולטים במיוחד באזור הזה ארגוני טרור

אז אטלי הייתי חושב אחרת.

וההבדל בין הנבלות שהרגו חבין החיילים שנחטפו שאנחנו בסך הכל סיירנו ולא היינו בדרך לאירוע בטחוני.

אז אני חא כל כך רואה את האפשרות האחרת, מה להזמין אותם לקפה ולהגיד להם זה לא יפה לפגוע באנשים?

לצערי תורת הגזע נכונה למזרח התיכון, החזק שולט ושורד, צריך לעשות פעולות על מנת להגן על עצמנו,

וראינו את זה במלחמת יום הכיפורים.

רועי

פורסם (נערך)
ניקו, הם היו בדרך להניח מטענים או כלע הרג אחר נגדנו.

מי אמר?

כי אני יודע מי לא אמר. צה"ל.

לצערי תורת הגזע נכונה למזרח התיכון, החזק שולט ושורד, צריך לעשות פעולות על מנת להגן על עצמנו,

תורת הגזע היא תורה גזענית. היא לא טוענת שהחזק שולט. היא טוענת שהמין האנושי מחולק לגזעים, ולהבדיל ממה שמקובל לחשוב, תורה זו נהגתה הרבה לפני היטלר - הוא רק בחר ליישם אותה כאוות נפשו.

ייתכן והתכוונת לדרוויניזם או לברירה הטבעית, שם מקובל לחשוב שהחזק שורד, אך גם זה לא נכון. הפירוש הנכון הוא המותאם שורד.

אל תתחיל לדבר איתי על מלחמת יום הכיפורים. טמטום מוחלט ויהירות מצד מנהיגינו הובילה אותנו - העם הנבחר - לאבידות כואבות ולא נחוצות.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לצערי תורת הגזע נכונה למזרח התיכון,

מאוד מקווה שמדובר בפליטת פה לא מכוונת...

החזק שולט ושורד, צריך לעשות פעולות על מנת להגן על עצמנו,

אז אתה מודה שישראל היא הביריון השכונתי ?

עם כל התראומה של יום כיפור, אני לא רואה את ההשוואה בין צבאות ערב עולים עליינו מכל עבר לבין גיפ בעלי תפקידים בסיור מאחורי הגבול.

פורסם

צה"ל בינץיים אני לא שמעתי שהוא הודה שהוא תקף.

וכן התכוונתי לדרווניזם, ואוץי כמה אנשים לימחדו שהחזק שורד, כמובן שאני לא מצדיק

את הנבלה הזאת שמכונה היטלר.

עריכה:

כן הייתה פליטת פה, קראץי בטעות בשם הלא נכון.

כן אין מה לעשות אף אחד אחר לא יציל אותנו.

רועי

פורסם
לא הבנתי מה הקשר שחיילים ימותו?

הפמליה שישבה שם לא תיכננה להרוג חיילים. אף אחד בעל מושג גם לא טען שהם תכננו פיגוע נגד ישראל. צה"ל לא אמר כלום על מה ולמה.

בטח שטוענים (וזה מאתר שהוא אנטי נתניהו וליכוד כן?)

עזוב סימנטיקה, יש גבול מוכר בין לאומי ולחצות אותו (רגלית או אוירית) בכדי להוציא להורג מישהוא בצד השני זה סבבה לחלוטין (ואז אתה מכשיר את פעולת חיזבאללה בחטיפת רגב וגולדוואסר כולל העובדה שהם מתו) או שזה טרוריסטיות מתועבת (ואז אתה עושה מאיתנו טרוריסטים).

אי אפשר לנתק את זה מהתפיסה המדינית ומהחלטות בינלאומיות.

עוד לפני החטיפה הייתה החלטה בינלאומית שאסור לאף גורם להיות חמוש בדרום לבנון (החלטה 1559 של מועצת הביטחון).

אתה לא יכול לומר שהמצב הוא אותו דבר בין ארגון טרור (שמוכר כארגון טרור), חמוש למרות שאסור לו להיות חמוש באותו מקום (בצד שלו של הגבול, לא שלנו כן?), שעובר קו גבול בינלאומי מוכר ותוקף, אל מול מדינה (שמותר לה להיות חמושה בצד שלה של הגבול) שחוצה קו בינלאומי לשטח שהוא No Man's Land ותוקפת.

וכמובן שאי אפשר לנתק את זה מהתפיסה (העולמית, לא ייחודי לנו) שלפיה מה שמותר ליופיטר אסור לשור, למה הכוונה?

ארה"ב מרימה מזל"ט לאוויר ותוקפת נניח בפקיסטן (מדינה ריבונית שומו שמיים) או בתימן (ריבונית גם ריבונית), ושתיהן גם לכאורה בנות ברית של ארה"ב, אז זה טרור?

הדבר רלוונטי גם מה שמותר לארה"ב לא בהכרח מותר לישראל הבנו?

הבעיה עם חלק מההשקפה הישראלית היא שלנו מותר הכל, מותר מתקני האזנה, מותר טיסות ריגול, מותר הפצצות, מותר חיסולים, מותר הטלות וטו על אמצעי לחימה הגנתיים (טילי קרקע אויר S300) רק בגלל שהם יקשו עלינו את הריגול והחיסולים מעל סוריה לבנון והצד השני אסור לו כלום.

שוב, מה שמותר ליופיטר אסור לשור, כלל פשוט וקל.

אגב מה זה הטלת וטו על אמצעי לחימה? איזה וטו? באיזה סמכות?

אני אזכיר למי שלא זוכר את הסיפור, סוריה הזמינה מרוסיה מערכות S300 להגנה אווירית, רוסיה חשבו שלא יהיו השלכות למכירה הזו, באו בכירים ישראלים (בשיא הסיפור טס ביבי בעצמו להגיע לעסקה עם פוטין.

זה לא שהטילו וטו, אלא אמרו לרוסים: העסקה היא כזו, אתם לא תמכרו את המערכת הזו לסוריה, ואנחנו בתמורה ניתן לכם XYZ, עשו הרוסים חשבון, הגיעו למסקנה שעדיף להם עסקאות עם ישראל מאשר עם סוריה, סה טו.

ניצול של כוח קנייה בסה"כ כשפורטים את זה.

חטפו לנו 2 חיילים, יצאנו למלחמת עולם !

לחסל להם בכירים שנסעו בשטח ריבוני, זה סבבה!

ושוב, אני אומר, אני כלל לא נגד החיסול הזה, שיחסלו את כל מי שמוצאים לנכון, אבל שיבינו את עיקרון הוא דו סיטרי.

אם הם היו יכולים הם לא היו יוצאים למלחמה? פשוט בשיקול של עלות ותועלת מול הכוח הקיים להם היום לא משתלם להם לצאת למלחמה על זה.

לצורך העניין ארה"ב יכולה לחסל מחר את חמינאי ולא תפתח מלחמת עולם, אבל אם נניח יחסלו את אובאמה ע"י חוליה איראנית מיותר לומר מה יקרה נכון?

גובה הלהבות בתגובות הם תמיד, אבל תמיד ביחס ישר למשקל הבינלאומי שיש למגיב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הסבר הגיוני לפעולה האמורה. מניעה\עיכוב בפתיחתה של חזית נוספת במלחמה מולנו. זה הכל. לתחום את האיום הקטלני מצפון. לגבול הלבנוני בלבד.

• תוכן חדש...