Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מי שמכיר את אזור כיכר המדינה בתל אביב, מכיר ודאי את בעיית החניה הקשה בכיכר עצמה, ובהתאם את הנתיב הפיקטיבי שהתפתח עם הזמן ובו עוצרים בצמוד למכוניות החונות רק כדי להוריד או לאסוף נוסע.

למי שלא,

אסביר בקצרה, כיכר ענקית שלכל היקפה יש מדרכה שמחנים לצידה, אותו היקף תמיד עמוס במכוניות ואין מקום מסודר להורדה והעלאת נוסעים, ולכן התפתח הרגל שהנתיב הימני אשר צמוד להיקף המכוניות החונות הוא נתיב שיש בו המון רכבים עומדים לשם אותה מטרה בדיוק, פריקה והעלאה, העצירה שם היא למשך דקה או שתיים לא יותר.

גם אני הייתי אחד מאותם רכבים, עצרתי ממש בצמוד לרכב חונה, נשארתי ברכב, הרכב מונע והאורות דולקים, אף אחד לא ניגש אליי, וכעבור חודש אני מקבל דו"ח לבית עם צילום של הסיטואציה.

הצילום נראה כמו צילום נוף ולא כמו צילם רגיל מקרוב,בתמונה אחת רואים שהצלם לא קרוב בכלל לרכב, ובתמונה נוספת הוא הפעיל זום כדי לקלוט את המספר, בשתי התמונות רואים בבירור שהאורות האחוריים ברכב דולקים, עדות לכך שהייתי ברכב, וגם אם הוחלט לתת לי דוח אז זה אמור להיות על הפרעה לתנועה או משהו דומה, ולא על חניה במקביל כפי שניתן.

האם זה חוקי? זו דרך פעולה של מצלמה לא של פקח עירייה, לצלם מרחוק ולשלוח לך דוח לבית, בלי שום העתק על השמשה.

תודה מראש.

פורסם

כמי שעובר הרבה מאוד בכיכר המדינה, ובכל פעם יש חניות כפולות ומכופלות באמצע הכביש תוך חסימת מסלולים והפרעה דיי קשה לתנועה שם (ממש, אבל ממש רוב הרכבים אינם רכבים ל"פריקה וטעינה" של סחורות, אלא של בליינים / קונים בחנויות, ממש לא לדקה ולא שתיים) תמיד תהיתי מדוע אין אכיפה במקום (ייתכן שבאמת עצרת רק לאסוף נוסע, אבל אותו נוסע היה אמור לחכות לך, ולא אתה לו ובאמצע הכביש).

שמח שהתבדיתי ומקווה שהאופן בו פועלים שם הפקחים חוקי.

alfa 156 2.5.

פורסם

לפי תקנות התעבורה, צילום הוא ראיה קבילה.

ככל הנראה גם חל על צילום שבוצע על פי התקנות העירוניות המסמיכות את הפקחים לתת דו"חות.

27א. (א) צילום שנעשה בדרך שנקבעה בתקנות, במצלמה המופעלת באופן אוטומטי או בידי שוטר יהיה ראיה קבילה בכל הליך משפטי לגבי :

(1) מספר הרישום של הרכב המצולם המופיע בלוחית הזיהוי של הרכב שבצילום;

(2) מקום הימצא הרכב בעת הצילום;

(3) הימצאו של הרכב במקום האמור בפסקה (2), או נסיעתו שם, בניגוד לאות "עמוד" או באופן אחר בניגוד להוראות פקודה זו או תקנות שהותקנו לפיה;

(4) זמן הימצא הרכב המצולם במקום האמור בפסקה (2) כפי שצויין בצילום או על גביו, אם צויין, הכל כפי שייקבע בתקנות;

(5) מהירות נסיעתו של הרכב.

ובלבד שהוכח כי הצילום המוגש הוא העתק אמין של הסרט שהוכנס למצלמה והוצא ממנה, וכי מרגע שהובא למצלמה עד שהוגש לבית המשפט לא נעשתה בו שום פעולה שיש בה כדי לשנות פרט מפרטיו.

פורסם

אם תסתכל טוב מעל כול צומת אני זוכר בויצמן על הפינה לכיין הכיכר יש מצלמה גדולה שפשוט עומדת ועושה חיים קלים לפקחים היא מצלמה כול כמה דקות את הצומת ואז הפקח פשוט לוקח מספרי רישוי אם אני ימצא את הדוח שהיה לי ואני הייתי עם אופנוע שם! אני יראה לך רק שלי ביטלו אותו D:

זה נראה כמו תמונה שמישהו עמד בתחילת הרחוב וצילם פשוט את כול המכוניות ?

פורסם

חולגי, אני בעד אכיפה צודקת, ולא אכעס על פקח שיעשה את עבודתו בצורה טובה במידה ואני אשם.

אבל, במידה ואני ברכב, ועצרתי לחצי דקה בדיוק, וכמו שסיפרת, לא הייתי חריג בנוף לכן ספק אם הפרעתי למישהו,

כל האורות ברכב דולקים, מה יותר מזה? איך אפשר לרשום על דוח חניה במקביל?!

גלאל, זה נראה כאילו הפקח עמד 15 מטרים מהרכב וצילם (תמונה יפה האמת, אשמור אותה למכירה), נראה כמו תמונה שיווקית של הרכב יותר מאשר צילום של פקח.

אפנה לעיריה בבקשה לביטול הדוח, תודה.

פורסם

מה קשור "לא חריג בנוף" ?! עברת עבירה (אם כולם רמאים, גם אתה תרצה להיות כזה ?). אל תדבר על אכיפה צודקת, בבקשה כי זה אינו המקרה שלך.

ספק אם הפרעת למישהו - לדעתך בלבד. הרבה עומדים שם באמצע הכביש, חלקם ממש על "פינות" הכיכר. אתה בתור נהג שעובר שם, כבר אינך יכול לדעת אם על מנת לפנות ימינה (למשל לז'בוטינסקי בכוון מזרח, אחה"צ) להיות במסלול ימני (ש"סתום" ע"י חכמולוגים כמוך :wink: , או במסלול שמאלי). מה זה אם לא הפרעה לתנועה ? (מצידי כל סעיף שיירשמו - מוצדק).

איך הפקח אמור לדעת מי עומד לחצי דקה ומי עומד ליותר - ייתכן וניתן גם בעידן המצלמות (לצלם מס' תמונות ו"חתימת זמן" הצילום).

alfa 156 2.5.

פורסם
מה קשור "לא חריג בנוף" ?! עברת עבירה (אם כולם רמאים, גם אתה תרצה להיות כזה ?). אל תדבר על אכיפה צודקת, בבקשה כי זה אינו המקרה שלך.

ספק אם הפרעת למישהו - לדעתך בלבד. הרבה עומדים שם באמצע הכביש, חלקם ממש על "פינות" הכיכר. אתה בתור נהג שעובר שם, כבר אינך יכול לדעת אם על מנת לפנות ימינה (למשל לז'בוטינסקי בכוון מזרח, אחה"צ) להיות במסלול ימני (ש"סתום" ע"י חכמולוגים כמוך :wink: , או במסלול שמאלי). מה זה אם לא הפרעה לתנועה ? (מצידי כל סעיף שיירשמו - מוצדק).

איך הפקח אמור לדעת מי עומד לחצי דקה ומי עומד ליותר - ייתכן וניתן גם בעידן המצלמות (לצלם מס' תמונות ו"חתימת זמן" הצילום).

1. לא חריג בנוף, הכוונה להבנה דרך התנהגות שאחד משימושיו של הנתיב הימני בכיכר הוא לעצור להעלאת והורדת נוסעים, אם זה מפריע לך אישית זה לא משנה מאחר שאין דרך אחרת! גם לי מפריע שאין לי חניה, וכשבת הזוג יורדת לאסוף משהו אני צריך להסתובב בכיכר עד כדי סחרחורת.

למשתמשים בדרך זו אין ברירה אחרת, אין אף מפרץ פנוי למטרת עצירה זמנית, ולכן הנוהג הוא להשתמש בנתיב הזה לעצירות קצרות.

2. עברתי עבירה? אולי, אם הפקח יתעקש לפשפש בספר החוקים, יוכל לרשום לי דוח על הפרעה לתנועה (בפועל, זה כמעט ולא קורה! מכוח אותו הרגל של כל משתמשי הדרך), אבל בטוח שלא החניתי במקביל.

3. הפקח יכול לראות שהרכב מונע? האורות דולקים? למה להיות ראש קטן, ברור שהוא יכול לשער שאני ברכב ושלא החניתי באמצע הכביש. אני מודע לכך שמדי פעם יש איזה חמודונות שזורקת את הג'יפ שלה באמצע הכביש ויורדת להסתפר, אבל לא זה המקרה, ולא צריך להתייחס אליו באותה חומרה, יש הבדל ענק בין עצירה קצרצרה להעלאת נוסע, ובין חניה במקביל לרכב.

פורסם
1. לא חריג בנוף, הכוונה להבנה דרך התנהגות שאחד משימושיו של הנתיב הימני בכיכר הוא לעצור להעלאת והורדת נוסעים, אם זה מפריע לך אישית זה לא משנה מאחר שאין דרך אחרת! גם לי מפריע שאין לי חניה, וכשבת הזוג יורדת לאסוף משהו אני צריך להסתובב בכיכר עד כדי סחרחורת.

למשתמשים בדרך זו אין ברירה אחרת, אין אף מפרץ פנוי למטרת עצירה זמנית, ולכן הנוהג הוא להשתמש בנתיב הזה לעצירות קצרות.

2. עברתי עבירה? אולי, אם הפקח יתעקש לפשפש בספר החוקים, יוכל לרשום לי דוח על הפרעה לתנועה (בפועל, זה כמעט ולא קורה! מכוח אותו הרגל של כל משתמשי הדרך), אבל בטוח שלא החניתי במקביל.

3. הפקח יכול לראות שהרכב מונע? האורות דולקים? למה להיות ראש קטן, ברור שהוא יכול לשער שאני ברכב ושלא החניתי באמצע הכביש. אני מודע לכך שמדי פעם יש איזה חמודונות שזורקת את הג'יפ שלה באמצע הכביש ויורדת להסתפר, אבל לא זה המקרה, ולא צריך להתייחס אליו באותה חומרה, יש הבדל ענק בין עצירה קצרצרה להעלאת נוסע, ובין חניה במקביל לרכב.

מבין את ההתמרמרות שלך על שנתפסת דווקא אתה. הכל בסדר עד שמקבלים דו"ח. עד אז הכל מותר ולא שואלים שאלות.

מה לעשות - אין צדק מוחלט.

שלם ושכח. זה מה שאני הייתי עושה (במקום ליילל ללא סיבה ממשית, כי אתה הרי מודה).

alfa 156 2.5.

פורסם

כבר מזמן אני נתקל בפקחים שמצלמים רכבים של אנשים עם הפלאפון, ולכן אני מניח שזו ראייה קבילה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא חייבים לרכוש מותג, אף אחד לא מכריח אותך לרכוש שם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...