Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים :-)

שאלה בנוגע לרמקולים קדמיים:

במרבית כלי הרכב, הרמקולים הקדמיים יושבים בתוך הדלת - ואם נדייק, בחלקה השמאלי למטה (קרוב לנעליים מאשר לאוזניים) - בחלק מהמכוניות יש גם מרווח בין הדיפון לרמקול עצמו, מה שיוצר עוד מרחק שחוסם את הפיזור של הצלילים החוצה.

המשך:

בשברולט קורסיקה, הרמקולים הקדמיים נמצאים בתוך תיבה קטנה שממוקמת בחלקו התחתון של משקוף הדלת, סמוך לנעליים של הנוסע ליד הנהג, עם זוויות הטיה כלפי מעלה. זהו אומנם לא הפיתרון האידאלי כאשר נוסע יושב לידך ורגליו נמצאות ליד הרמקול, אך אני מבחין בהבדל עצום בין רמקול שיושב בתוך הדלת (תיבה לא אטומה כל כך ובעלת "חלל" שלא מיטיב עם הרמקול) לבין הרמקול שנמצא בתוך תיבה קטנה ב"פינת הרכב", צמוד לריצפה עם הטיה מעלה. אין ספק שהרמקול שנמצא בתיבה וממקום בריצפת הרכב עם הטיה מעלה נשמע הרבה יותר טוב, חזק ומדוייק.

וכאן השאלה:

מה עושים בשביל להפיק את המקסימום מהרמקולים הקדמיים - או לפחות לשפר את המצב הקיים.

האם כדאי לבנות תיבה קטנה ולהשאירה בין הדיפון לדלת עצמה ?

האם כדאי למקם את התיבה כמו שתיארית בקורסיקה ? (נשמע אחלה, בחיי)

בניית פודיומים וחיבורי ברגים לפלסטיקה של הרכב לא באה בחשבון מבחינתי. כמה שפחות חורים/קידוחים/וכו'.

אשמח לקבל הצעות :-)

בתודה מראש

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שלום לחברי הפורום הנכבדים :-)

שאלה בנוגע לרמקולים קדמיים:

במרבית כלי הרכב, הרמקולים הקדמיים יושבים בתוך הדלת - ואם נדייק, בחלקה השמאלי למטה (קרוב לנעליים מאשר לאוזניים) - בחלק מהמכוניות יש גם מרווח בין הדיפון לרמקול עצמו, מה שיוצר עוד מרחק שחוסם את הפיזור של הצלילים החוצה.

המשך:

בשברולט קורסיקה, הרמקולים הקדמיים נמצאים בתוך תיבה קטנה שממוקמת בחלקו התחתון של משקוף הדלת, סמוך לנעליים של הנוסע ליד הנהג, עם זוויות הטיה כלפי מעלה. זהו אומנם לא הפיתרון האידאלי כאשר נוסע יושב לידך ורגליו נמצאות ליד הרמקול, אך אני מבחין בהבדל עצום בין רמקול שיושב בתוך הדלת (תיבה לא אטומה כל כך ובעלת "חלל" שלא מיטיב עם הרמקול) לבין הרמקול שנמצא בתוך תיבה קטנה ב"פינת הרכב", צמוד לריצפה עם הטיה מעלה. אין ספק שהרמקול שנמצא בתיבה וממקום בריצפת הרכב עם הטיה מעלה נשמע הרבה יותר טוב, חזק ומדוייק.

וכאן השאלה:

מה עושים בשביל להפיק את המקסימום מהרמקולים הקדמיים - או לפחות לשפר את המצב הקיים.

האם כדאי לבנות תיבה קטנה ולהשאירה בין הדיפון לדלת עצמה ?

האם כדאי למקם את התיבה כמו שתיארית בקורסיקה ? (נשמע אחלה, בחיי)

בניית פודיומים וחיבורי ברגים לפלסטיקה של הרכב לא באה בחשבון מבחינתי. כמה שפחות חורים/קידוחים/וכו'.

אשמח לקבל הצעות :-)

בתודה מראש

איציק

קידוחים במרכב של הרכב באים בחשבון ???

אם כן אז אפשר לעשות קיקפאנלים (בערך מה שניסו לעשות בקורסיקה רק שלפי מה שהבנתי בצורה דיי עלובה ללא טיפת מחשבה על כיוון) . . .

אופציה נוספת היא פשוט לעשות חורים לרמקולים בדלתות כמו ברוב המכוניות, עם עושים את זה אצל מתקין מקצועי הוא יכול לגרום לזה להראות כאילו זה הגיע עם הרכב . . . . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הרמקולים של הרכב לא מיועדים לשימוש בתוך תיבה אלא לFREEAIR. אם תבנה להם תיבה סביר להניח שתהיה הגברה בתדרי המידבאס אבל על חשבון איכות המיד.

פתרון טוב יותר הוא לאטום את הדלת כולה, בצורה זאת תהנה גם מהמיד שיופק מכך שהרמקול נמצא בנפח יותר מתאים לו וממידבס טוב יותר בשל האיטום של הדלת. לאטום ניתן עם יריעות ביטומניות או DYNAMAT. דבר עם פוקו הוא אמר לי פעם שהוא חשב לקנות איזה יריעות מסויימות.

אם אתה יכול ליצור הגבהה, ולכוון את הרמקולים כלפי מעלה זה הפתרון הטוב ביותר בשבילך. נסה לכוון כל רמקול כך שיפנה לאוזן הקרובה של המושב הרחוק ממנו.

כלומר את הרמקול הימני נסה לכוון לאוזנו הימני של הנהג ואת השמאלי לאוזנו השמאלית של הנוסע, אנשים רבים שלא רוצים להתחיל להתעסק עם מציאת הזווית המושלמת משתמשים בדרך זהו מה גם שבמת הצליל תהיה דומה בשני המושבים שלא כמו אם תכוון רק למען הנהג.

העקרון בכיוון לאוזן של הנוסע שבמושב הרחוק היא מכיוון שאם תכוון את השמאלי למשל לאוזן השמאלית שלך הוא יהיה מאוד כיווני וככה העובדה שאתה קרוב אליו יותר מלימני תורגש עוד יותר.

אם אתה יכול למקם את הטוויטר גם באזור הוופרים ולכוון אותה באותה הצורה זה ישמע אפילו יותר טוב, מכיוון שלא יהיה לך שני אורכי מסלול שונים של הצלילים אלא הם יבואו ממקור אחד.

פורסם
הרמקולים של הרכב לא מיועדים לשימוש בתוך תיבה אלא לFREEAIR. אם תבנה להם תיבה סביר להניח שתהיה הגברה בתדרי המידבאס אבל על חשבון איכות המיד.

פתרון טוב יותר הוא לאטום את הדלת כולה, בצורה זאת תהנה גם מהמיד שיופק מכך שהרמקול נמצא בנפח יותר מתאים לו וממידבס טוב יותר בשל האיטום של הדלת. לאטום ניתן עם יריעות ביטומניות או DYNAMAT. דבר עם פוקו הוא אמר לי פעם שהוא חשב לקנות איזה יריעות מסויימות.

אם אתה יכול ליצור הגבהה, ולכוון את הרמקולים כלפי מעלה זה הפתרון הטוב ביותר בשבילך. נסה לכוון כל רמקול כך שיפנה לאוזן הקרובה של המושב הרחוק ממנו.

כלומר את הרמקול הימני נסה לכוון לאוזנו הימני של הנהג ואת השמאלי לאוזנו השמאלית של הנוסע, אנשים רבים שלא רוצים להתחיל להתעסק עם מציאת הזווית המושלמת משתמשים בדרך זהו מה גם שבמת הצליל תהיה דומה בשני המושבים שלא כמו אם תכוון רק למען הנהג.

העקרון בכיוון לאוזן של הנוסע שבמושב הרחוק היא מכיוון שאם תכוון את השמאלי למשל לאוזן השמאלית שלך הוא יהיה מאוד כיווני וככה העובדה שאתה קרוב אליו יותר מלימני תורגש עוד יותר.

אם אתה יכול למקם את הטוויטר גם באזור הוופרים ולכוון אותה באותה הצורה זה ישמע אפילו יותר טוב, מכיוון שלא יהיה לך שני אורכי מסלול שונים של הצלילים אלא הם יבואו ממקור אחד.

אייל, תודה רבה - מחר אבדוק את עניין ההגבה וכיוון הרמקול כלפי מעלה...זה אכן נראה לי הפתרון האידאלי (מחר נראה אם הוא גם ישים...).

דווקא נחמד לראות שיש KICK PANELS מקוריים לאוטו הזה.

tnpassenger%20side%20kick.jpg

tnDrivers%20kick%20panel%20with%20grill.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואלה נכון זה רכב אמריקאי ככה שאתה באמת יכול להזמין אבל הם עולים משהו כמו 150-200$ לקיקפאנלים מוכנים של Q-LOGIC, האמת אני הייתי מזמין כאלה אם יש לך את התקציב ואתה לא רוצה לפגוע ברכב.

קיבלתי עכשיו טלפון ממישהו שאני סומך עליו, שבעצמו בנה כבר קיקים יפים מאוד ,של בן אדם שאמור להיות מאוד מקצועי בבניית קיקפאנלים. וכעקרון אם הוא באמת מקצועי הוא יוכל לבנות את הקיקים בצורה כזו שלא תצטרך שום קידוחים וכדומה.

אני אתקשר אליו מחר להתייעצות אם אתה רוצה שאני אשאל אותו מה הוא אומר על לעשות קיקים בקורסיקה מבלי לפגוע בשום צורה ברכב תגיד לי ואני אשאל אותו מחר ואחזור אלייך עם תשובה.

פורסם
וואלה נכון זה רכב אמריקאי ככה שאתה באמת יכול להזמין אבל הם עולים משהו כמו 150-200$ לקיקפאנלים מוכנים של Q-LOGIC, האמת אני הייתי מזמין כאלה אם יש לך את התקציב ואתה לא רוצה לפגוע ברכב.

קיבלתי עכשיו טלפון ממישהו שאני סומך עליו, שבעצמו בנה כבר קיקים יפים מאוד ,של בן אדם שאמור להיות מאוד מקצועי בבניית קיקפאנלים. וכעקרון אם הוא באמת מקצועי הוא יוכל לבנות את הקיקים בצורה כזו שלא תצטרך שום קידוחים וכדומה.

אני אתקשר אליו מחר להתייעצות אם אתה רוצה שאני אשאל אותו מה הוא אומר על לעשות קיקים בקורסיקה מבלי לפגוע בשום צורה ברכב תגיד לי ואני אשאל אותו מחר ואחזור אלייך עם תשובה.

הרכב המדובר הוא אימפרזה (ה KICK PANELS למעלה הן גם כן גם של אימפרזה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אה אוקיי, שכחתי שאמרת שאתה רוצה לעשות את זה כמו בקורסיקה ולא בקורסיקה.

אז כנראה יש גם בשבילה כמו שיש למשל לגולף ולעוד רכבים פופולאריים שהם ייבוא שם.

השאלה באמת אם יש לך מקום מתחת לפאנל לעשות את זה בזוית.

אם תרצה שאני אשאל את הבחור תגיד לי.

אני זוכר שקראתי שדווקא כל האנשים עם הרכבי ספורט (בהנחה שזו כזו אימפרזה) לא אוהבים קיק פאנלים כי זה מפריע להם משום מה, לא התעמקתי בזה יותר מדי.

פורסם
אה אוקיי, שכחתי שאמרת שאתה רוצה לעשות את זה כמו בקורסיקה ולא בקורסיקה.

אז כנראה יש גם בשבילה כמו שיש למשל לגולף ולעוד רכבים פופולאריים שהם ייבוא שם.

השאלה באמת אם יש לך מקום מתחת לפאנל לעשות את זה בזוית.

אם תרצה שאני אשאל את הבחור תגיד לי.

אני זוכר שקראתי שדווקא כל האנשים עם הרכבי ספורט (בהנחה שזו כזו אימפרזה) לא אוהבים קיק פאנלים כי זה מפריע להם משום מה, לא התעמקתי בזה יותר מדי.

לא ספורט ולא נעליים :D אימפרזה LX 1.6 ידנית.

קצת מטריד עניין הקיק פאנל ליד הדוושת קלאץ', אבל ניתן לראות בתמונה שדווקא נשאר מרווח טוב לרגל.

אני אבדוק מחר את עניין ההגבהה, אמדוד מרווח בין הדלת עצמה לדיפון שלה (ע"מ ליצור הגבהה או קופסא פנימית) ואח"כ אראה מה לעשות... :-) אני סבור כי קופסא סגורה/אטומה תעשה בדיוק מה שאמרת, תגביר את תדרי המיד-באס - וזה בדיוק מה שאני צריך קדימה !

תודה, אייל.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אל תשכח לבדוק שגם החלון יורד בלי מגע עם המגנט של הרמקול.

אם זה מה שאתה רוצה אז בסדר, יש אנשים שעושים את זה בשביל להגביר את תדרי המידבאס, עדיף לאטום את כל הדלת ואז הצליל נשמע טבעי יותר אבל אולי אתה תאהב את זה מקסימום תמיד אתה יכול לפתוח את התיבה.

על לא דבר, איציק.

פורסם

אם כבר, שאלת המשך.

יש לי סט קומפוננט 3WAY שלמיד מחוברת קופסא ארוכה כזו ממתחת שעוטפת את כל המגנט.

הבעיה עם זה שזה לא נכנס בשום דלת, אולי דלת של סמי טריילר.

פתחתי את הקופסא והרמקול שם בגודל סביר, השאלה, מה יקרה אם אני לא ישתמש בקופסא הזו וישים את הרמקול בדלת רגיל.

פורסם
אייל יכול להיות שזה מכסים מיוחדים להגנה שלפני ההתקנה וכל זה?

לא, זה מכסים עם בידוד אקוסטי והכול.

אני מחפש אבל לא מוצא מידע על זה.

אני אנסה לצלם את זה

• תוכן חדש...