Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי במוסך של רנו ואמרו לי שצריך לפרק את הגלגל כדי להחליף נורה ברנו מגאן, רציתי לדעת האם זה נכון. אמרו לי שזה עבודה של חצי שעה.

בשברולט שהייתה לי זה לקח בדיוק דקה להחליף נורה.

משהו אחד בטוח גם בגלל האמינות של הרכב וגם מכיוון שהחלפים וכל עבודה הכי פשוטה לוקחת שעות אני לא קונה יותר רנו בחיים.

השאלה היא אם יש כאן מישהו שיודע האם זה נכון או שעובדים עלי?

פורסם

לא צריך לפרק את הגלגל, עם קצת ניסיון אפשר להחליף את הנורה, וזה אפילו לא לוקח הרבה זמן.

פורסם

אולי אחרי שמפרקים את הגלגל לפחות קל ונוח להחליף נורה, בוא תנסה להחליף נורה ביונדאי I30.

בצד אחד צריך לפרק את מיכל המים הירוקים, אבל זה עוד פשוט יחסית.

בצד השני צריך ידיים בעובי של קיסמים, באורך של שיפודים וגמישות שדורשת לפחות עוד 2 או 3 מפרקים בכל אצבע כדי לנסות להחליף את הנורה, לקח לי מעל חצי שעה והנורה נפלה לי למטה פעמיים, בפעם השניה היא גם נפלה לתוך התחתית של הפגוש, בקיצור באותו היום ויתרתי על האימון שלי :-( .

פורסם

להחליף נורה ברנו מגאן 2 לוקח בדיוק 60 שניות ללא פירוק של שום גלגל.

ישנם רכבים שיש צורך בפירוק המצבר, מחשב מנוע וכו'.

לעשות הצגה, לפרק חצי אוטו ולמרוח שעה זאת שיטה לא רעה לגבות כסף על כלום, או שמצד שני מי שעושה את זה הוא פשוט חמור.

פורסם

בשברולט מאליבו צריך להוריד טמבון קידמי בשביל נורה אז אתה עוד במצב טוב.

דרך אגב במונדאו מהדור הישן היה אותו הסיפור

פורסם

כתבו לכם שלוש פעמים איןצורך בפירוק הגלגל אבל אתם בשלכם

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• חברי המעגל הראשון
פורסם

החלפתי בעצמי נורה ברנו מגאן פעם אחת בחיים ולא היה צריך לפרק שום גלגל, רק לסובב אותו. לקח לי טיפה יותר זמן מאשר החלפה רגילה אבל זה סתם הגזמה לומר שזה קשה ומסובך. נסה להחליף נורה ימנית באאודי A6, נראה אותך :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אולי אחרי שמפרקים את הגלגל לפחות קל ונוח להחליף נורה, בוא תנסה להחליף נורה ביונדאי I30.

בצד אחד צריך לפרק את מיכל המים הירוקים, אבל זה עוד פשוט יחסית.

בצד השני צריך ידיים בעובי של קיסמים, באורך של שיפודים וגמישות שדורשת לפחות עוד 2 או 3 מפרקים בכל אצבע כדי לנסות להחליף את הנורה, לקח לי מעל חצי שעה והנורה נפלה לי למטה פעמיים, בפעם השניה היא גם נפלה לתוך התחתית של הפגוש, בקיצור באותו היום ויתרתי על האימון שלי :-( .

שיטה יותר קלה להחליף נורה ב-i30 היא לפרק את בית הפנס (3 ברגים). הבעיה היא שפרט לברגים הוא מוחזק גם עם קליפסים שמחוברים לכנף, לגריל ולפגוש, צריך להפעיל קצת כח בכיוון הנכון והוא יוצא (ההחזרה יותר קלה).

בפעם הראשונה שנשרפה לי נורה הלכתי למוסך, ראיתי איך מתבצע הפירוק וההרכבה ומאז אני עושה את זה לבד (לוקח בערך רבע שעה).

פורסם
בשברולט מאליבו צריך להוריד טמבון קידמי בשביל נורה אז אתה עוד במצב טוב.

דרך אגב במונדאו מהדור הישן היה אותו הסיפור

כמה שזה נכון, לאבא שלי יש רכב כזה, 350 ש"ח מינימום להחלפת מנורה, דורש פירוק של חצי פרונט.

רנו עוד נחשבת לרכב שקל להחליף בו מנורה לעומת המאליבו.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
שיטה יותר קלה להחליף נורה ב-i30 היא לפרק את בית הפנס (3 ברגים). הבעיה היא שפרט לברגים הוא מוחזק גם עם קליפסים שמחוברים לכנף, לגריל ולפגוש, צריך להפעיל קצת כח בכיוון הנכון והוא יוצא (ההחזרה יותר קלה).

בפעם הראשונה שנשרפה לי נורה הלכתי למוסך, ראיתי איך מתבצע הפירוק וההרכבה ומאז אני עושה את זה לבד (לוקח בערך רבע שעה).

בבדיקת חורף פירקו את הפנס כדי לכוון את הנורה.

אני לא ממש איש טכני, מעדיף גב וצוואר תפוסים ולא רכב עם פנס מפורק שאני לא אצליח להחזיר למקומו 8) .

פורסם

במקרה יצא לי להחליף 2 נורות במגאן 2006, אחת בכל צד ולא פירקתי שום גלגל.

הגישה אולי לא הכי נוחה אבל אפשרי בהחלט ולוקח כמה דקות.

ממש עכשיו הייתי צריך להחליף את הנורה השמאלית וצילמתי תמונה שאולי תוכל לעזור למי שצריך:

img20130117160407.jpg

פורסם

אם רוצים - אפשר להחליף גם בשעתיים. או ארבע. על הדרך לפרק גריל וסבכת קירור. שיהיה כדי לספר סיפורי זוועה.

אפשר גם לקרוא מה שכתבתי בשבחים על מוסך שאפט בתל אביב, שראוי לכל המילים הטובות, פוסט 38 :

"אתמול בערב היה פאצצצ קטן והנורה של אור הדרך הקדמי כבתה. פעם ראשונה אחרי המון שנים.

למי שיש רנו מגאן או סניק - מוכרים סיפורי זוועה על הקושי בהחלפת הנורה הקדמית בצד הנהג. מה לא אומרים? לפרק את הגלגל כדי להגיע להברגה, להוציא את המצבר, ללכת למוסף מורשה כמו שכתוב בספר הרכב. מפחיד.

יש ביוטיוב סרטון של מכונאי שלוקח לו 45 דקות.

ברעדה התקשרתי לניצן ממוסך שאפט, לשאול אם מכבודם לעסוק בהחלפה או שאקדיש לכך את השבת הקרובה. בכל זאת , פעם ראשונה שקרה לי.

המענה היה קצר: "בכל הזמן שאתה מדבר בטלפון כבר היינו מסיימים". כן, בטח.

הוא צדק. בלי לפרק גלגל, בלי להוציא מצבר, בלי סיפורים - הנורה הוחלפה תוך פחות מחמש דקות. סיגריה שהודלקה בצד לא הגיעה עד סיומה.

רנו חייבים לעשות אצלו סרטון תדמית כדי להפריך את הסיפורים והמעשיות. "

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אגב, לפי מה שאני יודע, קיים הבדל בין דגם לפני מתיחת פנים (2004-2006) לבין דגן לאחר מתיחת פנים (2007-2009).

בדגם הישן יש קליפס קפיצי שמחזיק את הנורה, כמו שרואים בתמונה בהודעה של אסף199.

בדגם החדש אין אותו, והנורה פשוט יוצאת במשיכה, מה שאמור לפשט את פעולת ההחלפה.

האם יש מישהו שהחליף בשני הדגמים ובחדש זה באמת יותר קל?

• תוכן חדש...