Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנוסף למה שכתבו לפני -

פלאפונים זמינים, חלפו הימים שחפשו טלפון כדי להזמין אמבולנס ולנסות להסביר איפה היתה התאונה

גודש שמעלה את מספר המכוניות אך מוריד את מהירות הנסיעה מתחת למהירות המוות (60 קמש?) וכך תאונות לא גורמות למוות

וברור שכל כביש ששודרג ל2 נתיבים עם גדר הפרדה כמעט מאפס את מספר ההרוגים בקטע

פורסם

למרות שהנתונים לא בפני, אני גורס שיוקר המחיה בכללו, יוקר הדלק והמצב הכלכלי בארץ גרם לצמצום משמעותי בנסועה ומכאן חלק ניכר מהירידה בכמות ההרוגים.

ואחרי הכל, עדיין מדובר בנתון יפה מאוד שמי יתן וגם הוא רק ילך ויקטן.

בנוסף לצמצום הנסועה, התייקרות הדלק (לפחות במקרה שלי) גורמת לי לנסוע בצורה פחות בזבזנית, שהיא לרוב גם יותר בטוחה.

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם
מדינת ישראל בהחלט משחקת עם נתוני ההרוגים.

פצוע שנפטר בבית החולים אחרי 30 יום אינו הרוג, הרוג בשטחים אינו נספר (זה הרי לא בישראל), ושאר מניפולציות שרק מורידות את הנתונים.

מעבר לכך, אי אפשר לקבל את הנתון בצורה אבסולוטית, אם כתוצאה מעלית הדלק ירדה הנסועה הכללית של כל רכבי הארץ ב 50% (סתם לדוגמא) אבל הירידה היא רק של 5% במספר ההרוגים, אתה עדיין חושב שזו הצלחה מסחררת?

דבר אחד בטוח הוא שהירידה בכמות ההרוגים לא באה כתוצאה מפעולה של אור ירוק, פעילות המשטרה או ההתקנה של מצלמות המהירות.

למרות שהנתונים לא בפני, אני גורס שיוקר המחיה בכללו, יוקר הדלק והמצב הכלכלי בארץ גרם לצמצום משמעותי בנסועה ומכאן חלק ניכר מהירידה בכמות ההרוגים.

ואחרי הכל, עדיין מדובר בנתון יפה מאוד שמי יתן וגם הוא רק ילך ויקטן.

1. תקרא את המוסף לשבת של ידיעות אחרונות ותראה שבוחנים כמות הרוגים לפי ק"מ נסועה. יש כיום הרבה יותר רכבים על הכבישים, אז גם אם כל רכב נוסע מעט פחות (מה שכלל לא בטוח), בטוטל יוצא שנוסעים הרבה (אבל הרבה) יותר.

2. אם משחקים עם הנתונים, אז זה סיסטמטי לכל השנים ולא רק ל-2012, כך שהמגמה בכל זאת נשמרת... בכל מקרה, מדובר בירידה של מאות הרוגים בשנה אחת, אז גם אם לא ספרו כמה הרוגים, זה עדיין לא משנה את התמונה הכללית.

3. בשנים האחרונות השקיעו מיליארדים בתשתיות כבישים וברפואת חירום, וזה מביא לתוצאות.

4. המסקנה היא שאם אתה לא אחד מאלה: (א) ערבי (40% מההרוגים הם ערבים, פי 2 מחלקם היחסי באוכלוסיה. לא יאומן), (ב) הולך רגל (ג) אופנוען, אז הסיכוי שלך למות בתאונת דרכים ירד פלאים.

5. זה די מעצבן שכשמצליחים לעשות משהו בישראל כמו שצריך, ועוד באופן שמציל הרבה מאוד חיי אדם, תמיד יצוצו החוכמולוגים שיחפשו היכן העוקץ (כי הרי חייב להיות עוקץ...).

פורסם

המשחק לא חייב להיות עקבי לאורכם של הנתונים הסטטיסטיים בכל השנים, ככה שמגמות שעולות מן הנתונים לא רלוונטיות.

ונגיד שהמגמה היא אכן ירידה הכמות ההרוגים, בשירשור הזה דובר על "ירידה דרמתית", דבר שללא נתונים מדוייקים, לא ניתן לקביעה.

עוקץ או לא, אם מביאים לפני נתונים שאמורים להיות מדוייקים, אצפה שהם יהיו מדוייקים, אם מתבססת הראיה שהם לא מדוייקים, ארגיש מרומה, זה העוקץ.

פורסם

ואם חושבים על זה, אני די בטוח שהעובדה שהכבישים המהירים נהיו בטוחים יותר (כביש החוף השתפר וכיום ישנם המון כבישים בין עירוניים טובים בארץ, מה שלא היה ב2004), עוזרת הרבה.

אם אנשים יכולים לנוע מרחקים יותר גדולים ובמהירות גבוהה, הרבה אנשים יחליטו לגור רחוק יותר מהעבודה שלהם, וגם יתנגשו פחות בגלל שבהמון מהכבישים האלו יש פחות רמזורים וצמתים.

זה בעצם מה שקרה, בין מליון גורמים אחרים.

ורק שתדעו עוד נתון:

אם מחשבים את כמות המתים לפי כמות אנשים, אז אנחנו במצב מעולה, עם רק 4.1 לכל 100.000 איש.

זה שם אותנו במקום ה184 מתוך 192, כלומר ממש לא רע.

להשוואה, ארה"ב במקום ה107 עם 13.9 לכל מאה אלף, הבריטים רק טיפה יותר גרוע מאיתנו במקום ה180 עם 4.8 וכו'.

המקום הכי בטוח בעולם מבחינת נהיגה הוא האיים המלדיבים עם 2.4 הרוגים למאה אלף איש והכי גרוע הוא נמיביה עם 53.4 הרוגים לכל מאה אלף תושבים.

הנה הרשימה המלאה:

http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/road-traffic-accidents/by-country/

פורסם
ה

ונגיד שהמגמה היא אכן ירידה הכמות ההרוגים, בשירשור הזה דובר על "ירידה דרמתית", דבר שללא נתונים מדוייקים, לא ניתן לקביעה.

אתה ממשיך להתעקש? גם אם יש סטיה במדידה הרי שאין שום סיבה לחשוב שהסטיה אינה עקבית, כלומר אין סיבה לחשוב שהחסר בספירת ההרוגים השתנה במהלך 8 השנים האחרונותוזאת כיון שההגדרות לא השתנו (כלומר מי שנפטר לאחר יותר מ-30 יום, או לא בשטחי מדינת ישראל הרשמיים, או כל הגדרה אחרת). על כן המגמה המתוארת נכונה, גם אם הירידה במספר ההרוגים היא לא מ-500 ל-250 אלא מ-550 ל-275.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צודק מי שכתב שגם כשעושים משהו טוב אנחנו לא נאמין.

התשתיות בארץ השתפרו בשנים האחרונות בצורה מורגשת מאוד.

ולא רק במרכז, סעו לגליל העליון, סעו לאזור בית שמש, סעו לאזור אשקלון.

אנחנו בתופנת בניה שלא מפסיקה, בכביש שלוש בין אשקלון לקריית מלאכי הוספו שני רמזורים בצמתים מאוד מסוכנות.

אין מעט נסיעה שלא תראו בא עבודות בכביש, סלילה, הרחבה, תאורה, הכל.

כן תשתיות טובות מצילות חיים.

אגב לגבי מערכות בטיחות, ובטיחות הרכב בכלל, אם הם הגורמים המשמעותיים, תראו שגם בחול יש את אותה מגמה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
דבר אחד בטוח הוא שהירידה בכמות ההרוגים לא באה כתוצאה מפעולה של אור ירוק, פעילות המשטרה או ההתקנה של מצלמות המהירות.

בטוח!!

אין צל צילו של ספק!!

מגובה בנתונים שהגיתי מראשי בזה הרגע.

אני ועוד רבים כמוני שנוהגים ברכב ליסינג לא הפחתנו אף לא ק"מ אחד מהנסועה שלנו בעקבות הדלק. סה"כ תוספת הרכבים העצומה לשוק לאורך העשור האחרון מבטלת כבטל ב60 כל ירידה של בנוסועה האישית של נהג זה או אחר.

אור ירוק עושים עוד דברים מלבד לצעוק על מהירות. הרצאות וחוגי בית על בטיחות בדרכים ושמירת הנושא כל הזמן במודעות - אין שבוע שמנכ"ל העמותה איננו מתראיין בנושא היכן שהוא.

גם אני חושב שהמיקוד המאוד חזק שלהם בנושא המהירות המותרת בכלל, ובזו המוחלטת (להבדיל ממהירות המתאימה לתנאי הדרך) בפרט היא שגוייה. אבל היה להם גם קמפיין לא רע על חגורות בטיחות, מושבי בטיחות לילדים, עצירה בשוליים ועוד כמה.

• תוכן חדש...