Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזמון הצתה, תהיות...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שנושא החלודה הסתיים וירד מסדר היום, הגעתי לא מזמן לשלב הבא והוא המנוע.

בדיון שפתחתי בעקבות ההתחממות של הרכב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=454038

הועלו מספר השערות כאשר אחת מהן הייתה "המנוע לא מכוון כראוי".

אז עשיתי כיוון שסתומים, סידרתי את מקדם ההצתה שהיה מחובר לנק ואקום לא נכונה, והיום תזמוןהצתה.

ע"פ הספר התזמון הנכון הוא 6 מעלות.

הרכב היה מכוון על 25 מעלות.

שיניתי ל-6 מעלות וההרגשה הייתה אנמית, כאילו חסר לו כוח.

הגעתי למוסך, ושם נעשה תזמון הצתה בעזרת האוזן ולאחר בדיקה תזמון ההצתה עמד על 12 מעלות.

יש לציין שבאף אחד מהסט-אפים הרכב לא צילצל.

וגם עכשיו אני לא מרגיש שינוי מ-12 לעומת 6, ובנינו גם לא בין 25 שהיה.

בזמן הסיבוב של המפלג המנוע מגיב, ורואים ושומעים שינוי בטורים.

מה הדרך הנכונה לבצע תזמון?

האם העובדה כי המנוע לא חדש ויש לו בלאי צריכה לשנות את הנקודה האידיאלית (6 מעלות) לתזמון ההצתה?

האם ישנו מדד שאפשר ממש למדוד באיזו מעלה המנוע מפיק הכי הרבה כוח?

פורסם

קרבורטור - אדלברוק.

פילטר אוויר פתוח - אבל זה הולך להשתנות אולי כבר מחר חזרה לבית הפילטר הסגור המקורי.

סעפת פליטה כפולה - ז"א לכל ראש הדרס וצנרת ודוד משלו, קוטר הצנרת בהתאם ליציאה מההדרס (אין הקטנות או הגדלות)

המנוע אמור להיות דיי חדש, מבדיקה שלי (לא הכי אמינה) הוא כנראה משנות ה-2000...

פורסם

אני אבדוק את זה, אבל זה עדיין לא משנה את נושא הדיון הזה:

(והפעם אני אצטט את עצמי)

מה הדרך הנכונה לבצע תזמון?

האם העובדה כי המנוע לא חדש ויש לו בלאי צריכה לשנות את הנקודה האידיאלית (6 מעלות) לתזמון ההצתה?

האם ישנו מדד שאפשר ממש למדוד באיזו מעלה המנוע מפיק הכי הרבה כוח?

פורסם

בכדי לכוון הצתה יש צורך לנתק את צינור הוקום למפלג ואז לכוון ב) כוון שסתומים שהמנוע פועל כך תוכל להרגיש שכל הצילנדרים מגיבים ג) לפי התמונות המנוע אצלך מקסימום משנת 1984. כיוון שסתומים והצתה יכול להשפיע על חום המנוע .כונס אוויר יש או אין ? וכמה כנפיים יש למאורר?

פורסם
נדמה לי שזה כבר הוזכר - אבל אחזור: בדיקת וואקום תיתן לך בהצצה קצרה את כל סיפור המנוע.

עשיתי וקיבלתי:

מחט יציבה

ועומק וואקום שמתאים למה שמפרסמים בפורומים בחול עבור הסמול בלוק

ז"א סה"כ הכל בסדר

אבל מכאן ועד לתזמון הצתה מדויק - הדרך עוד ארוכה.

תזמון הצתה דרך הוואקום לא הצלחתי ולכן הגעתי ל"אקדח ההצתה" עם 25 מעלות...

פורסם
בכדי לכוון הצתה יש צורך לנתק את צינור הוקום למפלג ואז לכוון ב) כוון שסתומים שהמנוע פועל כך תוכל להרגיש שכל הצילנדרים מגיבים ג) לפי התמונות המנוע אצלך מקסימום משנת 1984. כיוון שסתומים והצתה יכול להשפיע על חום המנוע .כונס אוויר יש או אין ? וכמה כנפיים יש למאורר?

1. את תזמון ההצתה עשיתי כאשר צינור הוואקום למקדם הצתה היה מנותק.

2. כיוון שסתומים עם מנוע עובד - לא הפעם הראשונה שאני שומע על זה, אבל בטוח לא הדרך הנכונה.

3. כמו שאמרתי, לגבי שנת הייצור או ממתי המנוע על הרכב - אין לי הרבה מושג. נאמר לי שהמנוע חדש, גם נאמר לי שהרכב שברולט...

• תוכן חדש...