Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב ראשון, 20K...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום וברכה לכל באי הפורום. :)

אנו מעוניינים לקנות רכב בתקציב הנ"ל, וראינו אחד שקלט את עינינו, מאזדה 323. התקשרתי לבעל הרכב, וביררתי איתו את השאלות הבאות:

איזה יד הוא? הוא יד 2, משמע שאנחנו נהיה שלישית.

איזה שנתון הרכב? הרכב משנת 2001, ופה הוא הוסיף פרט שאין לי כ"כ מושג איך לפרש אותו: הרכב נקנה על ידו מליסינג. הוא טוען שהרכב בבעלותו משנת 2004, משמע שהוא היה 3 שנים בליסינג.

מה הקילומטראז'? הוא אומר 200K. (עם ממוצע של 15K לשנה, זה יוצא 35K עודפים על הממוצע, שהרכב עבר עד לרגע זה.)

עבר תאונות? שאסי נקי? הוא אומר שהשאסי נקי, והוא מתחייב על זה בבדיקה. בנוגע לתאונות, הוא טוען שאין שום פגיעה רצינית, שפשופים ומכות קלות פה ושם, מעבר לזה כלום, הרכב נקי. ממבט חיצוני על הרכב, הוא נראה די שמור.

האם הרכב טופל בעקביות ובמוסכים מורשים? הרכב טופל בעקביות, אך לא במוסכים מורשים. יש את הקבלות על כל הטיפולים.

עד מתי הטסט לרכב? יולי 13.

הוא דורש על הרכב 15.5K, וטוען שהמחירון עומד על 19K.

התקציב הכללי שלנו לרכב הוא 20K (כולל ישור קו, במידה וידרש). ביטוחים וכו', לזה יש תקציב בנפרד.

דיברנו עם לא מעט אנשים, והמליצו לנו הרבה על מאזדה 323 (טיפולים זולים, רכב אמין, חסכוני בדלק). מה דעתכם על המאזדה 323 בכלל, ועל ההצעה הנ"ל בפרט? איך עלי לפרש את העניין עם הליסינג? ממה שאני מכיר, עם רכבי חברה לא מתנהגים כ"כ בעדינות.. :roll: ומה לגבי הקילומטראז' המעט גבוהה יחסית? בכלל, בשנתונים כאלו, יש על מה להתווכח מהבחינה הזאת? או שהסטייה הזאת של 35K בקילומטראז' היא בגדר הנורמה? עלי לדאוג עם כל הטיפולים שנעשו לא במוסכים מורשים? מאיפה לי לדעת אילו "חלטורות" עשו בעבודה על הרכב, כדי לחתוך קצת במחיר הטיפולים?

בנוסף, אם יש לכם הצעות לרכבים שונים בתקציב הנ"ל, אודה לכם מאוד. (השיקולים הם די טריוויאליים, נראה לי. רכב אמין, זול מבחינת טיפולים וחסכוני בדלק.)

אני חושב שעד כאן, אלו השאלות שיש לי.

אודה לכל חברי הפורום בעזרתכם בנושא! :)

בברכה ובתודה,

אריה.

פורסם

[quoe=segal.arye;3661183]בס"ד

שלום וברכה לכל באי הפורום. :)

אנו מעוניינים לקנות רכב בתקציב הנ"ל, וראינו אחד שקלט את עינינו, מאזדה 323. התקשרתי לבעל הרכב, וביררתי איתו את השאלות הבאות:

איזה יד הוא? הוא יד 2, משמע שאנחנו נהיה שלישית.

איזה שנתון הרכב? הרכב משנת 2001, ופה הוא הוסיף פרט שאין לי כ"כ מושג איך לפרש אותו: הרכב נקנה על ידו מליסינג. הוא טוען שהרכב בבעלותו משנת 2004, משמע שהוא היה 3 שנים בליסינג.

מה הקילומטראז'? הוא אומר 200K. (עם ממוצע של 15K לשנה, זה יוצא 35K עודפים על הממוצע, שהרכב עבר עד לרגע זה.)

עבר תאונות? שאסי נקי? הוא אומר שהשאסי נקי, והוא מתחייב על זה בבדיקה. בנוגע לתאונות, הוא טוען שאין שום פגיעה רצינית, שפשופים ומכות קלות פה ושם, מעבר לזה כלום, הרכב נקי. ממבט חיצוני על הרכב, הוא נראה די שמור.

האם הרכב טופל בעקביות ובמוסכים מורשים? הרכב טופל בעקביות, אך לא במוסכים מורשים. יש את הקבלות על כל הטיפולים.

עד מתי הטסט לרכב? יולי 13.

הוא דורש על הרכב 15.5K, וטוען שהמחירון עומד על 19K.

התקציב הכללי שלנו לרכב הוא 20K (כולל ישור קו, במידה וידרש). ביטוחים וכו', לזה יש תקציב בנפרד.

דיברנו עם לא מעט אנשים, והמליצו לנו הרבה על מאזדה 323 (טיפולים זולים, רכב אמין, חסכוני בדלק). מה דעתכם על המאזדה 323 בכלל, ועל ההצעה הנ"ל בפרט? איך עלי לפרש את העניין עם הליסינג? ממה שאני מכיר, עם רכבי חברה לא מתנהגים כ"כ בעדינות.. :roll: ומה לגבי הקילומטראז' המעט גבוהה יחסית? בכלל, בשנתונים כאלו, יש על מה להתווכח מהבחינה הזאת? או שהסטייה הזאת של 35K בקילומטראז' היא בגדר הנורמה? עלי לדאוג עם כל הטיפולים שנעשו לא במוסכים מורשים? מאיפה לי לדעת אילו "חלטורות" עשו בעבודה על הרכב, כדי לחתוך קצת במחיר הטיפולים?

בנוסף, אם יש לכם הצעות לרכבים שונים בתקציב הנ"ל, אודה לכם מאוד. (השיקולים הם די טריוויאליים, נראה לי. רכב אמין, זול מבחינת טיפולים וחסכוני בדלק.)

אני חושב שעד כאן, אלו השאלות שיש לי.

אודה לכל חברי הפורום בעזרתכם בנושא! :)

בברכה ובתודה,

אריה.

בעקרון עניין הליסינגל לא אמור להדאיג אותך מאחר ועברו מספיק שנים.

אם תפרט מהם הדרישות שלך אולי נוכל לעזור לך בצורה טובה יותר.

בתקציב הנ"ל ניתן לקנות רכבים קטנים יותר / גדולים יותר / חדשים / ישנים יותר.....

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

תודה רבה על התגובה, רותם.

מבחינת חיצוניות, שנינו אוהבים נורא רכבים קטנים, דוגמת ה-206. חייב שהרכב יהיה אוטמאטי, לא גיר ידני.

אמין, זול לתחזוקה וחסכוני בדלק, זה כבר ציינתי.

מה שכן, שכחתי לציין את טווחי הנסיעה הצפויים ברכב. אנו גרים במרכז, ולא מרבים לנסוע מחוץ לעיר. רוב הזמן, הרכב ינסע בת"א ושכנותיה. מדי פעם נצפין או נדרים מעט (הרצליה, אזור יבנה), אבל ממש לא בתדירות.

אממ.. זה כל מה שעולה לי לראש כרגע, אם יש עוד מידע שאתה צריך תרגיש חופשי לשאול.

ציינת שניתן לקנות רכבים חדשים יותר, זה יותר אידיאלי, לא? כשאתה אומר חדשים, אתה מתכוון שנה שנתיים חדש יותר, או חמש, שש שנים?

בברכה ובתודה,

אריה.

פורסם

אם אני זוכר נכון מנועי 1.8 היו הרבה יותר אמינים ב323 וצריכת הדלק כמעט ללא שינוי,

אם תמצא אקזמפלר שמור מומלץ.

חשוב לזכור כי הרכב כבר אינו חדש ויכול מאוד להיות שיהיו כניסות בליתי צפויות למוסך.

אז אולי תשמור קצת מזונן בצד לתיקונים.

היתרון הגדול הוא שיש אתה הרכב הנ"ל בפירוקיות למיניהם וניתן להסיג חלפים של קוסמטיקה.

גודשת מאיטליה...:twisted:

פורסם

עם אתה מעניין יש לי חבר שמוכר לנטיס 323 יד 3 הרכב עבר 200 קמ שמורה מאוד מטופלת בחלקים מקוריים בלבד אבל לא במוסך מורשה רק בגלל מחירים שם מטופלת אצל מוסכיק שעובד במזדה עם תירצה תשלח הודעה בפרטי

פורסם
תודה רבה על התגובה, רותם.

מבחינת חיצוניות, שנינו אוהבים נורא רכבים קטנים, דוגמת ה-206. חייב שהרכב יהיה אוטמאטי, לא גיר ידני.

אמין, זול לתחזוקה וחסכוני בדלק, זה כבר ציינתי.

פיאט פונטו 2005- 2006 יכולה בהחלט להתאים!

גם הפנדה (הגיר מעט מוזר וצריך לקחת זאת בחשבון.

מה שכן, שכחתי לציין את טווחי הנסיעה הצפויים ברכב. אנו גרים במרכז, ולא מרבים לנסוע מחוץ לעיר. רוב הזמן, הרכב ינסע בת"א ושכנותיה. מדי פעם נצפין או נדרים מעט (הרצליה, אזור יבנה), אבל ממש לא בתדירות.

אין עם זה שום בעיה, הפיאט תשרת אותך בצורה נאמנה בתנאי שתוחזקה כמו שצריך.

כמו כן, סיריון יכולה בהחלט להתאים לך, אבל בשנתון נמוך יותר מהפיאט ~~2002 /2003

ציינת שניתן לקנות רכבים חדשים יותר, זה יותר אידיאלי, לא? כשאתה אומר חדשים, אתה מתכוון שנה שנתיים חדש יותר, או חמש, שש שנים?

ראה תשובתי לפיאט ותבין.

לא רואה כל סיבה לרכוש רכב כל כך גדול וכל כך ותיק על הכביש אם אין צורך בכך.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

• תוכן חדש...