Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה מה שקורה כשכל קשר בין רכב לבין אלה שמועסקים בענף הרכב, בחלק לא קטן מהמקרים, מקרי בהחלט.

כך היה גם כשהוצאתי פעם רכב משלמה סיקסט ובעוונותיי ביקשתי לבדוק שמן ומים. עובדי הסניף האימבצילים, במקום לעשות לי את השרות הזה, הסתפקו בלעמוד מהצד ולגחך בעודי מבצע את הבדיקות הללו בעצמי.

כך היה גם כשהוצאתי פיאט 500 מסניף אלבר בירושלים, ואגב השיחה עם הנציג שמסר לי אותה סיפרתי לו שבשבוע הבא אני מתעתד לנסוע איתה לאילת, והלה הגיב בתמיהה ושאל האם הרכב בכלל יגיע לשם.

אני כלכך מזדהה עם מה שרשמת , לצערי התופעה הזאת מוכרת לי וזאת אחת הסיבות שאני מעדיף לבדוק בעצמי לפני שאני מעוניין ברכב מחברה וכו' .

HYUNDAI - Always there for you .

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסופו של דבר הכי טוב לעשות את הקנייה עם ההסכם ברור וחתום על ידי מנהל הסניף או מנהל אזור. הרי אמרת שאתם קונים מאותו סניף 2 רכבים בשנה.

בכל אופן דברים אלמנטרים כמו: החלפת צמיגים או טיפול 20 אלף. זה סה"כ אפשר לסגור ב2000 שקל או יותר.

באמת ששירות בארץ זה משהו שלא רואים כל יום.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

שלום לכולם.

אז זה העדכון האחרון חם מהתנור...

לאחר שהעלתי את הנושא כאן, התבקשתי ליצור קשר עם מיטל מאלדן. שלחתי לה את מס' הטלפון שלי ולאחר יומיים התקשרה אלי נציגה בשם ימית.

בסופה של השיחה סוכם שאודיע לה באיזו עיר הכי נוח לי לטפל בצמיגי הרכב, היא תתן לי כתובת של פנצ'ר מעכר, פרילנסר שעובד איתם, ובהתאם לחוות דעתו, יוחלפו צמיג או 4.

ביום ראשון האחרון דיברנו שוב וסוכם שאגיע לפנצ'ריה באשדוד ביום שני שלמחרת.

הגעתי לפנצריה. בעל הפנצ'ריה, בחור מאוד חביב ולשם שינוי גם נראה כמו מומחה (אמיתי) לצמיגים. עשה סיבוב סביב הרכב, התכופף(!!!) לבחון את הצמיגים ופסק שהצמיג האחורי שמאלי גמור.

כמה גמור? מסתבר שהוא מקורי של הרכב (תזכורת:הרכב עבר כבר 78400 ק"מ במועד הקנייה) יבש וסדוק מכל הכיוונים.

טוב. אז אתה מחליף את הצמיג? לא. צריך אישור מאלדן.

אני מתקשר לימית - הטלפון מצלצל ומצלצל ואין תשובה.

אני כבר מתחיל להתעצבן על חצי יום מבוזבז ומנסה שוב, הפעם עונים אבל לא ימית. מסתבר שבימי שני ורביעי המחלקה הספציפית הזו שאליה משתייכת ימית, מסיימת את העבודה ב 14:00 ואנחנו כבר כמעט ב 15:00.

מה עושים? מעבירים אותי מאחראית אחת לשנייה ולשלישית כשבכל תחנה אני מתאר את המצב בסופו של דבר האחרונה מבקשת ממני להמתין ולאחר דקה מודיעה לי שהיא שולחת בפקס את האישור המיוחל.

לאחר עוד 20 דק' מגיע הפקס, ובשעה טובה מוחלף הצמיג.

אם אתם עדיין איתי אני מבקש לא להתרגש יותר מדי. הצמיג החדש לא באמת חדש. הוא צמיג משומש במצב טוב.

אחרי איזון והרכבה הרכב מורד מהג'ק ואני אומר יפה לפנצ'רמעכר תודה, הוא מסתכל עלי ואומר לי בחצי חיוך "אתה לוחם רציני".

אני עד עכשיו תוהה על מה הוא מדבר ועל סמך מה חוות הדעת הנחרצת הזו:roll:

מה אני למד מהתקרית?

ראשית, מזל שמיטל גולשת פה.

שנית, שהזמן שלי לא שווה דבר בעיני אלדן. למרות שהרכב יצא מהמגרש שלהם לא תקין אני צריך להביא אותו כדי לפתור את הבעיה.

שלישית, אני לוחם רציני8)

תודה לכולם.

נ.ב.

ביום ראשון הרכב נכנס לטיפול 80000 במוסך הקבוע שבו אנו מטפלים ברכבי החברה.

במסגרת הטיפול הוחלף המצבר.

מסתבר שאין אחריות על חלקי חשמל.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

מה זאת אומרת שאין אחריות על חלקי חשמל? לפני שבועיים המצבר של הבראבו התפגר במפתיע. אלבר הפנו אותי למוסך של פיאט, שהחליף בצ'יק צ'ק את המצבר, שכמובן היה עדיין באחריות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כלקוח ותיק של "אלדן" אני חושב שהמקרה שתיארת הוא לא מייצג.

לפני שנים רכשתי עבור אימי שברולט קוואלייר בת כשנה עם 17000 ק"מ על מד המרחק. שבועיים אחרי הרכישה אימי הרגישה שההגה רועד מאוד וניגשה לפאנצר מאכער המקומי שיבדוק במה המדובר ויבצע איזון גלגלים אם יידרש. כשהוא פירק את הגלגל הוא גילה שהג'אנט עקום מבפנים ולא ניתן לאיזון (והיה ניתן גם לראות שהמכה לא חדשה)

פנינו ל"אלדן" שחיש מהר החליפו את כל הגלגלים (צמיגים + ג'נטים) בגלגלים של קוואלייר אחרת (כמעט חדשה)

אגב הקוואלייר שירתה 16 שנה ושלושה דורות במשפחה עד שנמכרה לאחרונה כמעט במחיר הברזל עם קרוב ל-250000 ק"מ.

מאז קנינו מ"אלדן" עוד מס' מכוניות לשביעות רצוננו המלאה.

אגב בדיוק השבוע עזרתי לבן-דודי לרכוש מהם סובארו B4 שנת 2009. בתחילת המו"מ הובהר שהעסקה תלויה בהחלפת כל ארבעת הצמיגים לחדשים - לא נרשמה התנגדות כלשהי. לכן נראה שהבעייה נעוצה לא בצוות השירות אלא במו"מ שקדם לקניית הרכב (ואולי מי שעשה אותו - רצה לקבל הנחה בכל מחיר - גם במחיר של שירות פחות טוב)

במסגרת תפקידי כאחד האחראים לקליטת עובדים חדשים באחת מחברות ההייטק הגדולות, אחד משלבי הקליטה היה קבלת רכב זמני על לקבלת רכב הליסינג. תמיד בדקתי הן את רישיונות הרכב והן את מפלסי הנוזלים השונים, ואת הצמיגים.

לא אחת שלחתי את הנציגים של החברה להביא רכב חלופי אחר עקב כל מיני תקלות שנתגלו כמו: מפלס שמן נמוך מאד, צמיגם עם מכות וניפוחים בדופן, מכוניות שהגיעו עם רישיונות ותעודות ביטוח שלא שייכות להן - והיהלום שבכתר: שלוש מכוניות שהגיעו עם טסט לא בתוקף :shock:

מקרה אחד חרוט בזכרוני עד היום: הרכב החילופי הראשון שהגיע היה סובארו אימפרזה בת 3 עם למעלה מ-100000 ק"מ מלוכלכת ומסריחה - היא אפילו לא הגיעה שלב נסיעת המבחן - ושלחתי את הנציגה להביא רכב אחר.

הרכב השני שהגיע היה מאזדה 3 משומשת קצת פחות - אבל מפלס השמן היה מתחת למינימום והמתלים השמיעו רעשים מוזרים למדי, לפיכך נשלחה הנציגה להביא רכב אחר.

הרכב השלישי היה במצב הרבה יותר טוב, אך בדיקה של הרשיונות גילתה שמועד המבחן השנתי עבר חלף לו שבוע קודם :shock:

בנקודה הזאת הודעתי לנציגה (דבר שכמובן לא היה בסמכותי) שהעסקה מבוטלת, ושאיידע את המנהל שלה שהעובד יקבל רכב מחברת הליסינג השנייה איתה אנו עובדים. בשיחה עם המנהל הבהרתי לו שמבחינתי ברמת שירות כזאת זה לא יכול להמשיך.

הוא שאל מה הוא יכול לעשות... הודעתי לו שרק אם העובד יקבל רכב חדש לגמרי אולי אסכים "לרדת מהעץ.

סוף דבר - אחרי כשעה הגיעה הונדה סיוויק היברידית עם 3000 ק"מ ששירתה נאמנה את אותו עובד כחצי שנה(!) עד שהוא קיבל את הפורד פוקוס שהזמין במקור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אלעד, זה מה שנאמר לי ע"י נצגת השירות.

אין אחריות על המצבר (הציטוט המדוייק הוא "היום הוא יכול לעבוד ומחר לא, אז אין עליו אחריות").

כשאמרתי לה שהCD לא קורא דיסקים, היא אמרה לי לפנות ליבואן כי הרכב באחריות עד מרץ 2013 והם לא אחראים לכך.

zvit, האנקדוטות האחרונות שהבאת רק מחזקות את מה שאני אומר: הם מנסים לעשות "מצליח".

לא מעניין אותם טסט בתוקף.

לא מעניין אותם רעשים מהמתלים.

לא מעניין אותם צמיגים עם ניפוחים בדופן.

ולא מעניין אותם אם הרכב מסריח (דרך אגב, המכונית "שלי" הגיעה מצחינה מסיגריות).

הם בודקים אם תבלע. אם לא, ינסו משהו אחר.

שים לב שאני ביקשתי מהם לסדר רק דבר הקשור בבטיחות, וגם זה לא בא בקלות.

אם נציג המכירות היה אומר לי שהסיכום עם החברה שלי הוא מסירת הרכב "as is", לא הייתי פוצה פה.

מה שמעצבן בכל הסיפור הוא ראשית, שהרכב יצא ממגרש המסירה עם בעיית בטיחות ושנית היחס המחפיר מה"מומחה" שהגיע במיוחד לראות את הצמיגים ולחוות דעה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
מה זאת אומרת שאין אחריות על חלקי חשמל? לפני שבועיים המצבר של הבראבו התפגר במפתיע. אלבר הפנו אותי למוסך של פיאט, שהחליף בצ'יק צ'ק את המצבר, שכמובן היה עדיין באחריות.

יש מפתיע ויש בלאי. מצבר שעבר 40K לדוגמא אף אחד לא יחליף לך בחינם. היה לי מצבר נחמד של ורטה שמת אחרי בקושי 32K (וזמן לא מבוטל) זה מצבר שפשוט נגמר, לא הלך בגלל תקלה. אחריות על מצבר נותנים בין 6 ל-12 חודשים. למה שהוא יהיה באחריות שנתיים כמו חלקים אחרים? הרי הבלאי שלו הרבה יותר מהיר. לפי המקרה שלך ניתן להסיק שהמצבר בבראבו שלך הלך בגלל בעיה שהיא באחריותה של פיאט, הרבה לפני שהגיע לפרקו. לכן האחריות כמובן בתוקף.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

המצבר המקורי באוטו שלי זייף בכמה הנעות וציינתי את זה בטיפול השנתי כשהאוטו שלי היה בן שנתיים+ והוא נבדק והוחלף במקום וללא עלות במוסך רשת של יונדאי.

פורסם
המצבר עבר קרוב ל-60K ק"מ והיה בן קצת יותר משנה. המוסך של פיאט החליפו ללא שום בעיה.

לדעתי יצאו לארג'ים איתך. וטוב שכך.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בודק את הצמיגים, מתברר ששני צמיגים הם מקורים שאיתם הגיע הרכב.

פסק שהצמיג האחורי שמאלי גמור.

כמה גמור? מסתבר שהוא מקורי של הרכב (תזכורת:הרכב עבר כבר 78400 ק"מ במועד הקנייה) יבש וסדוק מכל הכיוונים.

.

.

.

לאחר עוד 20 דק' מגיע הפקס, ובשעה טובה מוחלף הצמיג.

הצמיג החדש לא באמת חדש. הוא צמיג משומש במצב טוב.

אז מה היה לנו?

2 צמיגים מקוריים של הרכב + 2 חדשים יותר, כולם סדוקים.

דיאגנוזה שקובעת שצמיג אחד מבין המקוריים גמור (והשני מה? עשה בטן-גב בהוואי בזמן הזה?), והחלפה של צמיג אחד למשומש, שונה ברמת השחיקה וכנראה גם ביצרן (?) מאחיו לסרן, ואחרי כל זה עוד מעיזים לקרוא לך "לוחם רציני"?

מחריד.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

פנינו ל"אלדן" שחיש מהר החליפו את כל הגלגלים (צמיגים + ג'נטים) בגלגלים של קוואלייר אחרת (כמעט חדשה)

ומה עשו עם הגלגלים שהורידו מהאוטו שלך?

מן הסתם הרכיבו אותם על הקוואלייר האחרת וניסו שיטת מצליח על הקונה הבא, שאולי לא שם לב לדברים כאלה וגם לא גולש כאן בפורום...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אז מה היה לנו?

2 צמיגים מקוריים של הרכב + 2 חדשים יותר, כולם סדוקים.

דיאגנוזה שקובעת שצמיג אחד מבין המקוריים גמור (והשני מה? עשה בטן-גב בהוואי בזמן הזה?), והחלפה של צמיג אחד למשומש, שונה ברמת השחיקה וכנראה גם ביצרן (?) מאחיו לסרן, ואחרי כל זה עוד מעיזים לקרוא לך "לוחם רציני"?

מחריד.

כנראה שהפאנצ׳רמאכר יודע טוב יותר, שעצם העובדה שבכלל הוחלף משהו, ראויה לציון :evil:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני מניח שהכינוי "לוחם רציני" הוא יחסי...:-)

הפנצ'רמאכער לא הסכים להגיד למה הוא קורא לי בכינוי הזה.

מה שכן, אחרי מה שzvit רשם רצתי לבדוק אם הרכב עם טסט בתוקף:oops:

• תוכן חדש...